Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Plakietka/ ranga] Pomocna dłoń?

Hàsty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pomysł, troszkę zerżnięty z innego forum, ale myślę że tutaj też może się przydać :)

~~ • ~~ • ~~

Każdy użytkownik forum może zostać wyróżniony specjalną rangą "Pomocna Dłoń" za pomoc innym w każdym dziale MPCForum.pl
Proponowany przeze mnie kolor takiej rangi/ plakietki ~~ #FF3366/ IZhxxmQ.png

~~ • ~~ • ~~

1. Na początku każdego miesiąca w  działach pojawią się tematy z listą kandydatów stworzoną przez członków Teamu. W ciągu siedmiu dni użytkownicy będą mogli uzupełnić ją o własne nominacje (zgłaszając siebie lub inne warte wyróżnienia osoby). 

2. Moderator zweryfikuje zasadność propozycji i będzie miał prawo wykluczyć użytkowników, którzy jego zdaniem nie będą zasługiwali na odznaczenie (np. brak aktywności w danym dziale, otrzymanie ostrzeżenia w danym miesiącu).

3. Po zakończeniu nominacji rozpocznie się głosowanie o niżej podanych zasadach(ankieta):

• Ankieta będzie trwała tydzień.
• Raz oddanego głosu nie można będzie zmienić. 
• Każdy będzie mógł oddać tylko jeden głos.

4. Zwycięzcy otrzymają rangę/ plakietkę "Pomocna dłoń" na okres:

• stały
• czasowy

~~ • ~~ • ~~

Wydaje mi się, iż w różnych działach istnieją osoby, które zdecydowanie zasłużyły na odznaczenie.
Myślę, iż pomoc którą niosą użytkownikom należy w jakikolwiek sposób im wynagrodzić.

~~ • ~~ • ~~

Myślę, że to wszystko, to jest jedynie propozycja :)

Pozdrawiam JjC7gU6.pngHàsty

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Od tego jak już to są Mentorzy, więc tworzenie kolejnych rang nie ma sensu.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

W komputerach masz zaufane osoby. Polecam zapoznać się z tematem o nas, jest dostępny naturalnie w dziale Komputery. :-)

Kiedyś byli mentorzy Minecraft oraz WoT, o ile ta druga grupa mi pasowała to pierwsza była  głupia. :P Z tego co wiem obie rozwiązano.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Głosowanie przez użytkowników. Wiesz jak to będzie wyglądać - PW/GG. 'Siemka zagłosujesz na mnie, Tobie to nic nie zaszkodzi, a ja dostane plakietke, dam Ci xx lajków(lub coś innego). Jestem na nie, dodatkowo są Mentorzy(aktualnie rekrutacja wstrzymana, ale pewnie niebawem coś się będzie działo, tak pisał Wilczek).

Opublikowano

A ja jestem na tak. 

Aktualni mentorzy tak na prawdę nie wiadomo od czego są, w czym "pomagają"..

Są oni tak wszechstronni, że pomagają we wszystkim a zarazem niczym.

Moim zdaniem najlepiej byłoby usunąć rangę "Mentor" i "Zaufana osoba" w dziale komputery, a zrobić taką właśnie rangę jak proponujesz, która wyświetlała by się jedynie w danym dziale. Z tym, że powinny być one przyznawane czasowo (np. na okres 2 miesięcy) przez moderatorów danego działu. Z mentorów można byłoby zrobić "Pomocna dłoń ws. forum".

Opublikowano

A dla mnie to głupotą jest z tym "Mentorem"

Tych ludzi w ogóle nie widac na forum, mają plakietkę i się cieszą.

Dajcie szansę każdemu, a nie tylko "ulubieńcom"

Z tego co zauważyłem, mentorem jest jakiś Moderator, albo jakiś inny członek Administracji, nikogo z normalnych userów nie ma.

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

A dla mnie to głupotą jest z tym "Mentorem"

Tych ludzi w ogóle nie widac na forum, mają plakietkę i się cieszą.

Dajcie szansę każdemu, a nie tylko "ulubieńcom"

Z tego co zauważyłem, mentorem jest jakiś Moderator, albo jakiś inny członek Administracji, nikogo z normalnych userów nie ma.

Są zwykli userzy w szeregach mentorów:

http://www.mpcforum.pl/user/625839-kicel/

http://www.mpcforum.pl/user/719057-wakc34/

http://www.mpcforum.pl/user/473516-engraver/

http://www.mpcforum.pl/user/975232-hawajr1/

Tak jak napisałem wyżej - Wilczek zapowiedział jakieś zmiany, lepiej poczekać, może to rozrusza tę grupę.

Opublikowano

Kiedyś mentorzy byli taką grupą. Teraz właściwie nie ma jak odznaczyć osoby, która przestrzega regulaminu, aktywnie pomaga użytkownikom, jednak nie chce uczestniczyć w projektach MPC. Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł, tak.

Opublikowano

Kiedyś mentorzy byli taką grupą. Teraz właściwie nie ma jak odznaczyć osoby, która przestrzega regulaminu, aktywnie pomaga użytkownikom, jednak nie chce uczestniczyć w projektach MPC. Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł, tak.

+1. Spoko pomysł. Nie każdy chce uczestniczyć w projektach, więc taka ranga why not?

Opublikowano

Sam zamysl nie jest zly, tylko glosowanie jest 2/10, niech lepiej kto inny to wybiera. Tak, bo jak wyzej @Miszczu wspomnial, nie ma jak uhonorowac takich uzytkowników, tak jak to bylo kiedys z mentorami.

Było, nie przeszło. Nie. 

Niby kiedy to bylo? Przez 4 lata na forum nie pamietam by cos takiego bylo. No chyba ze mentorzy kiedys tacy byli, no tak, teraz byle kto nie moze byc w grupie ktora polega na dodaniu sobie brakujacych plakietek

­

Arcymistrz
Opublikowano

Od tego jest mentor.

Były kiedyś plakietki tj. "Weteran Metin2", które w większej części polegały na tym samym. Pomysł upadł. 

Mentor jest za aktywność na forum, więc nawet wprowadzenie takiej samej plakietki przeczy temu, że do tej grupy może dostać się każdy. 

Macie mentorów, macie kidmoderatora za pracę w dziale. Nie. 

Opublikowano

Od tego jest mentor.

Były kiedyś plakietki tj. "Weteran Metin2", które w większej części polegały na tym samym. Pomysł upadł. 

Mentor jest za aktywność na forum, więc nawet wprowadzenie takiej samej plakietki przeczy temu, że do tej grupy może dostać się każdy. 

Macie mentorów, macie kidmoderatora za pracę w dziale. Nie.

Ale w mentorach są obowiązkowe projekty, możesz zostać zdegradowany za nieuczestniczenie w nich, więc to nie to samo.
Arcymistrz
Opublikowano

Ale w mentorach są obowiązkowe projekty, możesz zostać zdegradowany za nieuczestniczenie w nich, więc to nie to samo.

Co nie zmienia faktu, że plakietkę dostaje się za pomoc. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...