Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Global TR a global PL. Co się stało?

Nฉiler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego, że na pewno administracja bardziej zajmuje się serwerem, jest więcej eventów być może i serwer nie jest tak bardzo nastawiony na hajs jak nasz global. Lepszy system mają na pewno.

wszystko jest takie same, bo jest pod skrzydłami gf, jedyne czym się może różnić to ilością botów na serwerach i yang na ichniejszym allegro, bo to zależy od administracji, reszta zależy od gf.

Opublikowano

Chyba nie byliście dawno na PL'u Wejdzie teraz na samos, jest więcej niz na tych screenach, graczy na pl'u ciągle przybywa, a IS odstrasza jedynie, 16 latków którym mama nie chce dać na smocze monety raz na miesiąc.

00027930851785912911.jpg

Cudze chwalicie, swego nie znacie :) screen jest z godziny 21:29, gdzie w sobote/niedziele mówie szczerze jest 20% wiecej graczy jeszcze, w shinsoo tyle samo praktycznie sklepów co tutaj na obrazku, sam wróciłem z grania na privach i nie załuje, pełno osób łapie ryby, nooby piszą czy coś sie im da, jest klimat i jezeli ktoś ma ochote zaczać to polecam jak najszybciej w piątek event z blaskami :).

Dodam jeszczę ze botów na pl'u wgl nie ma, a jak są to sa banowane bardzo szybko

Opublikowano

Chyba nie byliście dawno na PL'u Wejdzie teraz na samos, jest więcej niz na tych screenach, graczy na pl'u ciągle przybywa, a IS odstrasza jedynie, 16 latków którym mama nie chce dać na smocze monety raz na miesiąc.

106461419539464265469.jpg

Cudze chwalicie, swego nie znacie :) screen jest z godziny 21:29, gdzie w sobote/niedziele mówie szczerze jest 20% wiecej graczy jeszcze, w shinsoo tyle samo praktycznie sklepów co tutaj na obrazku, sam wróciłem z grania na privach i nie załuje, pełno osób łapie ryby, nooby piszą czy coś sie im da, jest klimat i jezeli ktoś ma ochote zaczać to polecam jak najszybciej w piątek event z blaskami :).

Dodam jeszczę ze botów na pl'u wgl nie ma, a jak są to sa banowane bardzo szybko

Znam, aktywność na pl a tr no jest różna.

Siedzi Anonn & DejmieN i Hax1or na ławce...

Podchodzi do nich Bóg xMateo i mówi co tam leszcze?

Oni odpowiadają nie bij ziomek bo się boimy już przez Cb mieliśmy sprawę w sądzie.

xMateo ucieszony i mówi dawać szmal.

Oni wyjmują wszystko co mają i uciekają ;)

Opublikowano

Moim zdaniem to tylko dla tego, że ceny w IS dla polaka są wysokie, a po drugie mentalność polaka.. jeden odejdzie z gry to drugi też to zrobi, ktoś coś komuś ukradnie to kończy gre, albo sobie pomyśli "po co sie trudzić na PLu jak moge sobie zagrać na privie" Jakby usuneli wszystkie privy z polskiego rynku to by było więcej ludzi na metku niż w tej turcji, popatrz ile serwerów wychodzi.. 30? Na każdym ktoś gra i ludzie są rozproszeni po privach które padają po miesiącu a oni dalej idą na jakieś serwery które są zrobione pod hajs. A na dodatek na PLu bez IS trudno.

Opublikowano

Za kebaba maja tyle sm ze sobie kupuja caly pasek, yangi tureckie, itemy, i im sie chce grac a nam to nie przeciez nie kupimy sobie tyle sm. Nie da sie przeciez bez sm grac w metina czy to bez expbota czy bez sm ale nie da sie grac tak czy inaczej, z drugiej jednak strony to ma swoj klimat pamietam jak zaczynalem przygode z komputerami w 2012 roku to wtedy byl klimat a nie to co teraz w metinie, jakies niskie ceny kurde bodzio mniej jak 2kk, a wtedy 20kk czy kamien duchowy za 10kk a ja pamietam jak miliard kosztowal i to byly czasy. slabo teraz jest dlatego nikt nie gra i gmowie za czensto banuja graczy bo tez by wiecej gralo jakby mogli sobie pochackowac czy to na speedhacku pobiegrac jak ja w 2012 roku robilem i wtedy bylo fajnie a nie jak teraz nudno ze nawet expbota postawic nie mozna bo zaden nie dziala tak jak trzeba, ja chce dawne czasy co sie 75 na expbocie wbijalo i malze lowilo a potem na dt chodzilo a nie to co teraz ze 30 level sie 3 dni wbija bo komu sie chce na dzikusach 20 min jeden level wbijac a tak to expbot chwile to robil. pozdrawiam korniszonek

Klimat metina w 2012 roku? CHłopie, klimat to był w 2009/10:D

Co do tematu- w Polsce metin trochę się przejadł. Poza tym, ludzie widzą, że GF leci w kulki i nie traktuje graczy poważnie, zresztą administracja serwerów również. Powprowadzano masę niepotrzebnych "ulepszeń", gra w niczym nie przypomina starego dobrego metka. Na chwilę obecną serwery prywatne biją PL-a na głowę.

Opublikowano

Czym się różni?

W niemczech jest zasada taka, daj mi 10euro, a zrobię z Ciebie bogacza! 

W Polsce za 10 sm trzeba kliknąć milion reklam, ankiet i innych odnośników, aby coś mieć...

Dlatego też polak woli priv, a turek globala, gdyż nawet za ankiety mają sporo sm.

Nie rozumiem? Waluta jest taka sama za wszystkie metiny gameforge tyle samo płacimy i są take same oferty a Turcy dostają z ankiet dużo mniej!

Za kebaba maja tyle sm ze sobie kupuja caly pasek, yangi tureckie, itemy, i im sie chce grac a nam to nie przeciez nie kupimy sobie tyle sm. Nie da sie przeciez bez sm grac w metina czy to bez expbota czy bez sm ale nie da sie grac tak czy inaczej, z drugiej jednak strony to ma swoj klimat pamietam jak zaczynalem przygode z komputerami w 2012 roku to wtedy byl klimat a nie to co teraz w metinie, jakies niskie ceny kurde bodzio mniej jak 2kk, a wtedy 20kk czy kamien duchowy za 10kk a ja pamietam jak miliard kosztowal i to byly czasy. slabo teraz jest dlatego nikt nie gra i gmowie za czensto banuja graczy bo tez by wiecej gralo jakby mogli sobie pochackowac czy to na speedhacku pobiegrac jak ja w 2012 roku robilem i wtedy bylo fajnie a nie jak teraz nudno ze nawet expbota postawic nie mozna bo zaden nie dziala tak jak trzeba, ja chce dawne czasy co sie 75 na expbocie wbijalo i malze lowilo a potem na dt chodzilo a nie to co teraz ze 30 level sie 3 dni wbija bo komu sie chce na dzikusach 20 min jeden level wbijac a tak to expbot chwile to robil. pozdrawiam korniszonek

Od kiedy Turcy robią kebab? Najczęściej

Też tak myślę, że dla Niemca czy Turka wydać 10euro to nic, a dla nas 40zł to bardzo dużo. Oni zarobią 2000€ a rachunki mają po 40€.

Myślę że to ta waluta sporo znaczy.

To jakiś żart? Dla Turka 10 euro to nic? Przecież Turcy są dużo biedniejsi od Polaków... Może tego nie widać , ale tak jest, nawet w PKB widać różnicę:

Polska:

na osobę:

13 435 USD

Turcja:

na osobę:

10 721 USD

Mała różnica tylko dlatego, że w Turcji jest taki system jak w Rosji czyli milion ma ferrari i willę a reszta gotuje zupę z trawy i jak policzymy średnią z zarobków to wychodzą w przybliżeniu takie same, w Polsce są mniej-więcej równe zarobki dla wszystkich.

ROZWIĄZANIE ZAGADKI JEST PROSTE I NIEKTÓRYM ZNANE:

Polska rodzina ma 1-2 dzieci, a Turecka 5 w górę , po za tym za kradzież plików serwerowych i zakładanie prywatnych serwerów jest surowa kara, dlatego privów tureckich jest dużo mniej. Nie wspominając o tym, że polske społeczeństwo jest dużo bardziej rozwinięte intelektualnie i umie samo zrobić sobie serwer i ładnie go zmodyfikować, oczywiście jest to  kradzież, brzydzę się złodziejami dlatego brzydzę się też właścicielami privów, po za tym niedługo będzie czystka z prywatnych serwerów, jestem bardzo blisko z teamem metin2.sg i wiem co dalej będzie.. płacz i zgrzytanie zebów ;)

TURCJA:

Liczba ludności (2013)

• całkowita 

76 667 864

POLSKA:

Liczba ludności (2014)

• całkowita

38 483 957

Czyli mamy 2x więcej ludzi w Turcji,w  tym bardzo dużo młodych osób.

Klimat metina w 2012 roku? CHłopie, klimat to był w 2009/10:D

Co do tematu- w Polsce metin trochę się przejadł. Poza tym, ludzie widzą, że GF leci w kulki i nie traktuje graczy poważnie, zresztą administracja serwerów również. Powprowadzano masę niepotrzebnych "ulepszeń", gra w niczym nie przypomina starego dobrego metka. Na chwilę obecną serwery prywatne biją PL-a na głowę.

Wolisz priv bo mają stary klimat? To jakiś żart? Przecież na privach są itemy nie do poznania zero starego klimatu.

Opublikowano

Nie rozumiem? Waluta jest taka sama za wszystkie metiny gameforge tyle samo płacimy i są take same oferty a Turcy dostają z ankiet dużo mniej!

Od kiedy Turcy robią kebab? Najczęściej

To jakiś żart? Dla Turka 10 euro to nic? Przecież Turcy są dużo biedniejsi od Polaków... Może tego nie widać , ale tak jest, nawet w PKB widać różnicę:

Polska:

na osobę:

13 435 USD

Turcja:

na osobę:

10 721 USD

Mała różnica tylko dlatego, że w Turcji jest taki system jak w Rosji czyli milion ma ferrari i willę a reszta gotuje zupę z trawy i jak policzymy średnią z zarobków to wychodzą w przybliżeniu takie same, w Polsce są mniej-więcej równe zarobki dla wszystkich.

ROZWIĄZANIE ZAGADKI JEST PROSTE I NIEKTÓRYM ZNANE:

Polska rodzina ma 1-2 dzieci, a Turecka 5 w górę , po za tym za kradzież plików serwerowych i zakładanie prywatnych serwerów jest surowa kara, dlatego privów tureckich jest dużo mniej. Nie wspominając o tym, że polske społeczeństwo jest dużo bardziej rozwinięte intelektualnie i umie samo zrobić sobie serwer i ładnie go zmodyfikować, oczywiście jest to  kradzież, brzydzę się złodziejami dlatego brzydzę się też właścicielami privów, po za tym niedługo będzie czystka z prywatnych serwerów, jestem bardzo blisko z teamem metin2.sg i wiem co dalej będzie.. płacz i zgrzytanie zebów ;)

TURCJA:

Liczba ludności (2013)

• całkowita 

76 667 864

POLSKA:

Liczba ludności (2014)

• całkowita

38 483 957

Czyli mamy 2x więcej ludzi w Turcji,w  tym bardzo dużo młodych osób.

Wolisz priv bo mają stary klimat? To jakiś żart? Przecież na privach są itemy nie do poznania zero starego klimatu.

z tego co się orientuje bardzo dużo turków mieszka w niemczech, a tam dla nich 10€ to nic.

Co do ilości dzieci w rodzinie to racja.

Opublikowano

Metin2 PL skończył się w 2011/12, już nie wrócą do starych plików serwerowych a szkoda bo chętnie bym zagrał na serwerze gdzie nie ma za przeproszeniem gówien w postaci kostiumów, petów, wierzchowców, nowych map, zbroi, broni.

Stal > Niebianka i tyle tak samo miecze: Bojowy > Syrek ( Tryton).

Gdzie trzeba będzie bić się o spoty, każdy będzie latał w Śmiertelce i FMSie, a kiedy ktoś pojawi się w Stalce to wszystkich zazdrość chyta i mobilizują się do dalszej gry " też muszę taką mieć, idę expić ", kiedy trzeba latać po M2 za łócznikami na Misję Konną :D

Ale te czasy nie powrócą i aż łza się w oku pojawia gdy pomyślę że moja ulubiona gra MMO pójdzie w zapomnienie :(

Opublikowano

Turcy zawsze byli większością narodową w grach online. Nie tylko metin ale i taki silkroad, cabal itd.. Zawsze byli banowani za to, że się nie potrafili się zachować. (A co najlepsze, na miejsce jednego turka pojawiało się dwóch nowych.)

Sytuacja polskiego serwera metin2 jest kiepska przez to, że powstały prywatne serwery. Zbierając wszystkie osoby z blisko ~ok. 200 serwerów spowodowałoby przepełnienie serwerów GF

Dużo osób, wspomina metina, że fajnie było jak miałem FMS +2, fajnie było jak miałem śmiertelkę +4, fajnie było jak miałem 3 skille M2. Teraz nikogo to nie zadowala, nikogo, nie kręci "expienie" za smoczą czy śmiertelką, bo już to się przejadło. Serwery prywatne poszły na łatwiznę i aby zgarnąć graczy udostępnili wszystko dla nich. Każdy się zapoznał i już go to tak nie kręci..

50596142255057180250.png

Opublikowano

z tego co się orientuje bardzo dużo turków mieszka w niemczech, a tam dla nich 10€ to nic.

Co do ilości dzieci w rodzinie to racja.

@BeQuiet Idąc Twoim tokiem rozumowania to polaków jest w Niemczech dużo więcej bo są otwarte granice w strefie Schengen w UE.

"Imigranci w Niemczech. Padł rekord

Największą grupę (17,1 proc.) stanowią Polacy"

Polacy właśnie wyprzedzili Turków ;)

Opublikowano

@BeQuiet Idąc Twoim tokiem rozumowania to polaków jest w Niemczech dużo więcej bo są otwarte granice w strefie Schengen w UE.

"Imigranci w Niemczech. Padł rekord

Największą grupę (17,1 proc.) stanowią Polacy"

Polacy właśnie wyprzedzili Turków ;)

Ta, chyba jak Wujek Adolf zmartwychwstanie i zje wszystkie kebsy

Polacy są drugą największa grupą cudzoziemców mieszkających w Niemczech. W końcu roku 2012 na zachód od Odry mieszkało 532 tys. osób z polskim paszportem. Najwięcej było Turków - 1,6 mln.

Czytaj wszystko a nie to co chcesz przeczytać ;)

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

Opublikowano

Turcja raz, ze jest wieksza a dwa, ze ich mentalnosc jest zupelnie inna niz nasza. U nas co najmniej pieciokrotna liczba osob tego co gra na PL, gra na privach. jak jest u nich nie wiem. To na pewno nie zaleta tureckiej administracji poniewaz tamta gre takze wydaje GF wiec procedury pozostaja niezmienne.

who cares?

Opublikowano

106461419539464265469.jpg

Szkoda, ze sprzedałem konto.

Teraz to może nawet i bym powrócił do gry.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Ta, chyba jak Wujek Adolf zmartwychwstanie i zje wszystkie kebsy

Polacy są drugą największa grupą cudzoziemców mieszkających w Niemczech. W końcu roku 2012 na zachód od Odry mieszkało 532 tys. osób z polskim paszportem. Najwięcej było Turków - 1,6 mln.

Czytaj wszystko a nie to co chcesz przeczytać ;)

@szwinguś

Widziałem to.

Nie  wspominającc że większość Turków przyjechała do Niemiec w latach 60 i do tej pory się zasymilowani, co to daje? Dużo. Dlaczego? Bo wracając do tematu, ci Turkowie, którzy mają po 70-80 lat w metina już raczej nie grają tylko ich synowie/wnuki, którzy się tam urodzili, mówią po niemiecku  i są częścią niemieckiego społeczeństwa, oni raczej grają na niemieckim globalu, a nie tureckim.

Opublikowano

Metin2 PL skończył się w 2011/12, już nie wrócą do starych plików serwerowych a szkoda bo chętnie bym zagrał na serwerze gdzie nie ma za przeproszeniem gówien w postaci kostiumów, petów, wierzchowców, nowych map, zbroi, broni.

Stal > Niebianka i tyle tak samo miecze: Bojowy > Syrek ( Tryton).

Gdzie trzeba będzie bić się o spoty, każdy będzie latał w Śmiertelce i FMSie, a kiedy ktoś pojawi się w Stalce to wszystkich zazdrość chyta i mobilizują się do dalszej gry " też muszę taką mieć, idę expić ", kiedy trzeba latać po M2 za łócznikami na Misję Konną :D

Ale te czasy nie powrócą i aż łza się w oku pojawia gdy pomyślę że moja ulubiona gra MMO pójdzie w zapomnienie :(

Te czasy niestety nie wrócą, ale jakby ciągle było to samo to też by gracze odchodzili. Wszystkim przecież nie dogodzisz, jeden chce stary styl metina a drugi dużo nowości bo wieje nudą.

Opublikowano

Taa, ludzie narzekają że teraz metin poszedł za daleko, a jak trafi się prywatny serwer "oldschoolowy", kt óry zbędnych bajerów nie zawiera, to już nikt nie chce tam grać bo  "nie chce mi się", "to już nie to samo", "to już nie ten sam klimat"

Wszystko leży w mentalności ludzkiej, polacy mają ję specyficzną, najpierw czegoś chcą a jak już to mają to następuje takie meh, że to jednak nie to co chcieli.

who cares?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...