Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Global TR a global PL. Co się stało?

Nฉiler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakładam ten temat, ponieważ nie mogę zrozumieć jednej rzeczy. Serwery Metin2 w Turcji są pełne od graczy, po prostu gracz na graczu, a Metin polski obumiera. Coraz to mniej graczy, a zaś tam więcej.

Na naszym forum wieczorami jest aktywnych ok. 300-500 użytkowników a tam 2.500-3000.

Jest jedna ciekawostka.

Tam ciągle na forum widzę administracje:

4263814194253101248930.jpgJak widać tam administracja siedzi bardzo często, u nas już troche rzadziej.

Nasuwa się więc pytanko, co się stało, że pl obumiera a tr cały czas trzyma się dobrze.

Czy zależy to od aktywności administracji, czy może czegoś innego?

Dodam, że przed fuzją mieli ok. 40serwerów i co drugi był pełny, teraz po fuzji mają 13, przy czym jeden wyszedł w grudniu.

Zapraszam do dyskusji, a tu jeszcze taki ss z serwera na MT2 TR.

4123114194253101248930.jpg

Siedzi Anonn & DejmieN i Hax1or na ławce...

Podchodzi do nich Bóg xMateo i mówi co tam leszcze?

Oni odpowiadają nie bij ziomek bo się boimy już przez Cb mieliśmy sprawę w sądzie.

xMateo ucieszony i mówi dawać szmal.

Oni wyjmują wszystko co mają i uciekają ;)

Opublikowano

Pewnie dlatego, że administracja bardziej interesuje się graczami, robi eventy, banuje cheaterów.Po za tym może na tureckim rynku nie ma tylu prywatnych serwerów i Turcy z braku laku grają na globalu, choć mogę się mylić.

Opublikowano

Pewnie dlatego, że administracja bardziej interesuje się graczami, robi eventy, banuje cheaterów.Po za tym może na tureckim rynku nie ma tylu prywatnych serwerów i Turcy z braku laku grają na globalu, choć mogę się mylić.

Z tego co się orientuję to w Turcji też jest sporo prywatnych serwerów do metka. Może i fakt z tą administracją, jak grałem chwilkę to nie wiem czemu ale nie spotkałem żadnego cheata, a to dziwne chociażby ze względu na event ze skarpetami.

Oni odpowiadają nie bij ziomek bo się boimy już przez Cb mieliśmy sprawę w sądzie.

Opublikowano

Czym się różni?

W niemczech jest zasada taka, daj mi 10euro, a zrobię z Ciebie bogacza! 

W Polsce za 10 sm trzeba kliknąć milion reklam, ankiet i innych odnośników, aby coś mieć...

Dlatego też polak woli priv, a turek globala, gdyż nawet za ankiety mają sporo sm.

Opublikowano

Czym się różni?

W niemczech jest zasada taka, daj mi 10euro, a zrobię z Ciebie bogacza! 

W Polsce za 10 sm trzeba kliknąć milion reklam, ankiet i innych odnośników, aby coś mieć...

Dlatego też polak woli priv, a turek globala, gdyż nawet za ankiety mają sporo sm.

Hm czy Ja wiem czy to tylko i wyłącznie przez ankiety, większość graczy nawet nie zwraca na nie uwagi, więc można by nad tym spekulować.

Opublikowano

Poczekajcie Metin przejdzie do nowego własciciela to sie zmieni wszystko.

O ile sie zmieni wlasciciel, a jak sie zmieni i bedzie trzeba grac od nowa bo wszystko bedzie kasowane?

To wtedy juz nikt nie bedzie gral.

Opublikowano

Poczekajcie Metin przejdzie do nowego własciciela to sie zmieni wszystko.

TR i PL są pod skrzydłami GF, a różnica jest ogromna. Nie wszystko więc zależy raczej od tego, a GF ciągnie takie hajsy że raczej nie zmieni się właściciel.

To tak jakbyś wiedział gdzie jest góra złota, a kopałbyś gdzie indziej.

Legenda
Opublikowano

Większa ludność niż w polsce, w polsce mamy niż demograficzny gdzie tam nie mają tych problemów, większość młodych gra a u nas mentalność cebuli dalej. Oni się nie poddają jak coś się złego stanie tylko nadrabiają, a u nas? Złodzieje, oszuści itd.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Wg. mnie to oni nie sa zwyklymi cebulami jak polscy gracze metina, oni nie mysla ze w 1k min beda mieli eq 5b i zapewne nie graja co kilka dni na nowym prywatnym sererze jak to robia polacy

Dota 2 > Lol

Opublikowano

Bylo by wszystko dobrze ale polakow odstrasza ten is i wcale sie nie dziwie bo ciagle ceny ida w gore...

Moze kiedys to sie zmieni w co watpie.

Też tak myślę, że dla Niemca czy Turka wydać 10euro to nic, a dla nas 40zł to bardzo dużo. Oni zarobią 2000€ a rachunki mają po 40€.

Myślę że to ta waluta sporo znaczy.

Opublikowano

Za kebaba maja tyle sm ze sobie kupuja caly pasek, yangi tureckie, itemy, i im sie chce grac a nam to nie przeciez nie kupimy sobie tyle sm. Nie da sie przeciez bez sm grac w metina czy to bez expbota czy bez sm ale nie da sie grac tak czy inaczej, z drugiej jednak strony to ma swoj klimat pamietam jak zaczynalem przygode z komputerami w 2012 roku to wtedy byl klimat a nie to co teraz w metinie, jakies niskie ceny kurde bodzio mniej jak 2kk, a wtedy 20kk czy kamien duchowy za 10kk a ja pamietam jak miliard kosztowal i to byly czasy. slabo teraz jest dlatego nikt nie gra i gmowie za czensto banuja graczy bo tez by wiecej gralo jakby mogli sobie pochackowac czy to na speedhacku pobiegrac jak ja w 2012 roku robilem i wtedy bylo fajnie a nie jak teraz nudno ze nawet expbota postawic nie mozna bo zaden nie dziala tak jak trzeba, ja chce dawne czasy co sie 75 na expbocie wbijalo i malze lowilo a potem na dt chodzilo a nie to co teraz ze 30 level sie 3 dni wbija bo komu sie chce na dzikusach 20 min jeden level wbijac a tak to expbot chwile to robil. pozdrawiam korniszonek

Opublikowano

Za kebaba maja tyle sm ze sobie kupuja caly pasek, yangi tureckie, itemy, i im sie chce grac a nam to nie przeciez nie kupimy sobie tyle sm. Nie da sie przeciez bez sm grac w metina czy to bez expbota czy bez sm ale nie da sie grac tak czy inaczej, z drugiej jednak strony to ma swoj klimat pamietam jak zaczynalem przygode z komputerami w 2012 roku to wtedy byl klimat a nie to co teraz w metinie, jakies niskie ceny kurde bodzio mniej jak 2kk, a wtedy 20kk czy kamien duchowy za 10kk a ja pamietam jak miliard kosztowal i to byly czasy. slabo teraz jest dlatego nikt nie gra i gmowie za czensto banuja graczy bo tez by wiecej gralo jakby mogli sobie pochackowac czy to na speedhacku pobiegrac jak ja w 2012 roku robilem i wtedy bylo fajnie a nie jak teraz nudno ze nawet expbota postawic nie mozna bo zaden nie dziala tak jak trzeba, ja chce dawne czasy co sie 75 na expbocie wbijalo i malze lowilo a potem na dt chodzilo a nie to co teraz ze 30 level sie 3 dni wbija bo komu sie chce na dzikusach 20 min jeden level wbijac a tak to expbot chwile to robil. pozdrawiam korniszonek

I bardzo dobrze ze banuja, bynajmniej nie biegaja noobki z botami...

Na privie jak chca niech sobie lataja ale nie tutaj.

Opublikowano

I bardzo dobrze ze banuja, bynajmniej nie biegaja noobki z botami...

Na privie jak chca niech sobie lataja ale nie tutaj.

Że tobie chciało się to czytać, lol!

Opublikowano

Poniekad sam odpowiedziales na swoje pytanie.Znalezc gma na polskim globalu to wyczyn,tam sytuacja wyglada zupelnie odwrotnie.

Na forum metin2 us przesiaduje +/- 20 os wiec nie ma co narzekac :D

Masz wiecej ss'ow z innej perspektywy lub z innych krolestw? Wyglad rynku robi wrazenie.

Srij9JT.png

Opublikowano

Tak samo jakbym zadał pytanie dlaczego Brazylijscy piłkarze grają lepiej od Polaków.

Nie dlatego że mają lepsze szkółki czy coś w tym stylu.. bo nie mają takich szkółek. Niektórzy Brazylijscy piłkarze wychowali się w biedzie, a teraz są warci miliony.

Turkom bardziej poodoba się ta gra i bardziej ją doceniają.

Możliwe też że nie mają w kraju dobrych wydawców gier i na ich rynku rzadko można spotkać gre z ich językiem.

Dlatego grają w metina z innymi mongołami :D

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Poniekad sam odpowiedziales na swoje pytanie.Znalezc gma na polskim globalu to wyczyn,tam sytuacja wyglada zupelnie odwrotnie.

Masz wiecej ss'ow z innej perspektywy lub z innych krolestw? Wyglad rynku robi wrazenie.

Oczywiście.

SS z serwera Marmara [wystartował w grudniu, jest na nim mniej osób niż na tych po fuzji]

Chunjo[ tu o wiele mniej, zapytałem się co i jak po angielsku to mi napisał że w jinno większość stawia ]:zwcl88.jpg

Shinsoo[ tu sporo dosyć ludzi moim zdaniem ]:vcxd8l.jpg

Powtórka z jinno wieczór [ jak dla mnie po prostu się zlepiają już na minimapie ^^:

ny3cru.jpg

SS z innego serwera na 2 razy bo nie mieści xD

1ezglp.jpg

ggzufc.jpg

Na innych serwerach niestety nie mogłem zrobić ss, ponieważ nie mogłem wejść[NIE MOŻNA JUŻ LOGOWAĆ SIĘ NA SERWERY BO SĄ PEŁNE - NIE FULL CH TYLKO PEŁNE SERWERY]

Legenda
Opublikowano

Widać, że tylko Jinno jest oblężone w większym stosunku niż to na PL. Gra tam więcej osób i szkoda, że nie ma spolszczonego clienta bo z chęcią w takim tłumie by pograł człowiek.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Widać, że tylko Jinno jest oblężone w większym stosunku niż to na PL. Gra tam więcej osób i szkoda, że nie ma spolszczonego clienta bo z chęcią w takim tłumie by pograł człowiek.

Clienta spolszczyć to nie problem, ja nawet nie pobierałem TR tylko przerobiłem patchera pl żeby wbić, aczkolwiek ciężko się bd dogadać w ich języku z naszą klawiatura. Hard jest to jak pl, więc sądzę, że jakby ktoś pograł to i tak chwile a później zniknął.

Opublikowano

us to nie ten sam us co kiedyś, teraz jest pod skrzydłami gf - gówno :D

Opublikowano

us to nie ten sam us co kiedyś, teraz jest pod skrzydłami gf - gówno :D

Dokładnie.

Opublikowano

Dlatego, że na pewno administracja bardziej zajmuje się serwerem, jest więcej eventów być może i serwer nie jest tak bardzo nastawiony na hajs jak nasz global. Lepszy system mają na pewno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...