Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagrałbyś na serwerze Thaumcraft+gildie?

vrath

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na samym thaumcrafcie to byłoby troche nudno. Jakby były jeszcze inne mody to chętnie.

Opublikowano

Zdecydowanie nie sam thaumcraft zbt nudno by było, przynajmniej te podatawowe mody jak backpack. I nowe bronie.

Opublikowano

Chciałbym, żeby ten serwer był skupiony na Thaumcrafcie. Tak, jak zwykłe gildie bazują na zbieraniu obsydianu, robieniu wyrzutni TNT itd., tak na tym serwerze claimy nie chroniłyby przed niszczeniem i stawianiem bloków - na to, co najważniejsze użyjemy Wand Focus: Warding, Arcane Door, Arcane Glass.

Na pewno byłoby wiele dodatków do TC4, ale pomyślałem jeszcze o Botanii. Te dwa mody są i tak bardzo rozległe. Nowe bronie? Proszę, zrób sobie Staff of the Primal i Wand Foci. Backpack? Od tego też Thaumcraft, w Focus Pouch też można trzymać rzeczy, dodatkowo Botania doda Hand of Ender.

Dlaczego się tak upieram? Serwer staram się utrzymać w klimacie "wojny gildii magów" :D

Edit:

Rozkminiałem jeszcze sporo modów, dobrymi kandydatami według mnie są Witchery i Ars Magica. Blood Magic raczej odpada, tak samo KAMI. Do tego byłyby jakieś fajne eventy typu design bazy i różne rzeczy związane z modami, w przeciwieństwie do nudnych już parkourów itp.

Opublikowano

Vraaaath stary dobry vrath o ile mnie pamietasz (czipendejs here) Mogę ci pomóc przy serwie bedzie super na tc4 :) ale mozna by było dodać pare ulepszeń :) 

xmMfHrm.png
Opublikowano

Opisał byś w głównym temacie ten serwer. Bo czytałem tam troszkę z posta jakiegoś bo z głównego nie da się nic wyczytać. Z tego co wyczytałem nawet nawet jest lecz teraz serwer aby się wybił trzeba w relame zainwestować. na serwer zawitać bym mógł ale na dłużej to zależy czy by przypadł mi.

Opublikowano

W pierwszym poście nie pisałem wiele, bo był to tylko mały pomysł, pytałem się, czy ktoś by w ogóle chciał na takim serwerze zagrać. Ale skoro już mam się rozwijać, to zróbmy taką małą burzę mózgów. ;)

1) Gra na serwerze polega na dzielenie się graczy na gildie magów.

2) Mapa prawdopodobnie będzie custom, jakoś 5000x5000, gwarantowane epickie krajobrazy, aczkolwiek o widowiskowe jaskinie również się postaram. Mapa musi pasować do klimatu, prawda?

3) Nacisk na Thaumcraft. W końcu serwer opiera się na wojnie magów. Dodatkowo na serwerze będzie Botania, prawdopodobnie Twillight Forest i do tego inne, mniejsze mody.

4) Wracając do gildii, tu chciałbym poprosić o pomoc, ponieważ jestem po przerwie od Minecrafta, a szczególnie od serwerów, bukkita i gildii, jaki wybrać plugin na gildie?

Sytuacja z Factions jest taka, że bazy robi się z obsydianu, który trzeba kopać godzinami, a dodatkowo trzeba claimować teren wokół, chociaż przeciwnik i tak znajdzie miejsce na wyrzutnie TNT. Mi osobiście się takie coś znudziło, a wam?

TC na pewno by zmienił sposób rozgrywki w Factions. Z jednej strony daje narzędzia do omijania zabezpieczeń claimów - Alumentum, Wand Focus: Excavation, Wand Focus: Primal, a z drugiej strony mamy Wand Focus: Warding, Warded Glass, Arcane Door.

Dosyć to skomplikowane, prawda? Według mnie jaki plugin na gildie by nie był, na pewno rozgrywka będzie bardzo ciekawa.

Ale z chęcią posłucham waszych sugestii.

Opublikowano

Nie polecam dodawanie nowych modów, ponieważ będą lagować gre.

Thaumcraft jest ciekawy :] I jestem jego fanem. Można także dodać mod na smoki, byłoby super ;>

Opublikowano

Tak, prawdopodobnie będzie ten plugin.
Z modów wystarczy Thaumcraft, Botania, Reliquary i może Twillight Forest. Do tego na bank będą ciekawe eventy ;)

Opublikowano

Pomysł fajny ale użyj jakiejś innej paczki bo inaczej będzie nudno. Pamiętaj też żeby nie robić z tego nie wiadomo czego, czyli nie dodawaj jakiś pistoletów itd. oczywiście możesz dodać nowe mieczy, jakieś mobki oraz dodać mody które rozgrywkę SURVIVAL przybliżały by do naszego realistycznego życa (np. kiedyś widziałem mod na siatkę na ryby)

Opublikowano

Według mnie siatka na ryby jest trochę zbyt tania, żeby móc przynosić korzyść bez końca ;)

Co do gotowych paczek, większość z nich jest po prostu słabych lub niezaktualizowanych. Botania i Thaumcraft to bardzo rozbudowane mody, myślę że szybko się nie znudzą, w dodatku będą mini-dungeony etc., może dodam też Lycanite's Mobs, poza tym w późniejszej fazie gry planuję dodać Twillight Forest i być może jeszcze Witchery.

Tylko zostaje jeden problem, przydałby się jakiś launcher. :P

Opublikowano

Wykorzystaj TechnicLauncher. Co do serwera pomysł fajny, ale nie wszystkie rzeczy z tc nadają się na publiczne serwery. Proponuje też dodać mody dekoracyjne takie jak BiblioCraft. Vrath nawet jak nie będzie działek to będą cuboidy gildii, które prawdopodobnie też będzie można niszczyć.

Opublikowano

Nawet jeśli byłyaby protekcja tego typu, to i tak jestem świadomy jak mody zmieniają rozgrywkę. Dodatkowe rzeczy do niszczenia, walki i oblężania, jak i nowe opcje obrony i pułapek ^^

Opublikowano

I tak dalej ludzie będą używać wyrzutni tnt, a mało kto będzie w pełni wykorzystywać mody. Poza tym dalej na serwerze masz spawn, który będzie można cały czas niszczyć.

Opublikowano

Mam tendencję do robienia oryginalnych serwerów :P
Spawn będzie zrobiony tak, że nie będzie się dało go zniszczyć. TC jest efektywniejszy niż wyrzutnie TNT.

Jak ktoś podejdzie do kolesia z ulepszonym wand focusem i w szatach z runic shield i pomyśli że jest słaby to nawet w diax zbroi go nie pokona, wtedy pewnie zmieni zdanie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...