Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft upadł?

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po kij ten temat ? Tu się mylisz może się pogorszyło od kiedy microsoft przejoł mc. Wersja 1.8 udowadnia to że pracują. A to że serwery pustoszeją dzięki temu że administracją są 10 Latki którym przewraca się w dupie... Tyle na ten temat.

Opublikowano

Jakos minecraft nie upada, przynajmniej w moim odczuciu, update nie wychodza i nie ma zadnych nowine, bo moga pracowac nad wiekszym projektem.
Rowniez zalezy jake serwery pustoszeja, na serwery hc+gildie coraz wiecej graczy przychodzi, bo staja sie popularniejsze, a niektorzy nie chca grac na serwerach, bo kto normalny chce patrzec jak jakies dziecko pisze 'to muj diaks otafaj go', lub przez adminow wieku 7 11 lat ktorzy daja bana za obrazenie zwrocenie uwagi lub za 'czity' zabicie.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Minecraft nie upad, wręcz przeciwnie. Jest teraz dodawane wiele nowości/dodatków do gry. Co do tych ''nowin'', to uwierz, że były. Może po prostu znudził Ci się on, bo za dużo w niego grasz.

Opublikowano

Jeżeli ktoś kupił grę za 2,5 miliarda to wątpie że chcą tą grę doprowadzić do upadku

jest nowy update 1.8,1 nie czytasz informacji to tak jest.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

fajna ta gra? z tego co widziałem na youtube to jak tibia ,jeszcze nigdy w to nie grałem ale jak to fajna gra to może kiedyś zagram.Chociarz grafika jak z lat 90 na amidze.

Opublikowano

Sukcesem Minecrafta było to, że posiada otwarty świat i możesz w nim robić co chcesz. Możesz bić rolnikiem, budowniczym, górnikiem, drwalem, wojownikiem, itd.

Obecnie już nikt nie gra na singleplayer, a więc Minecraft utrzymuje się na serwerach. Dopóki to serwery będą dobre, a więc bez lagów, ogarniętą administracją oraz oczywiście oryginalne (nie kolejny sv/hc + gildie), dotąd Minecraft będzie popularny.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Sukcesem Minecrafta było to, że posiada otwarty świat i możesz w nim robić co chcesz. Możesz bić rolnikiem, budowniczym, górnikiem, drwalem, wojownikiem, itd.

Obecnie już nikt nie gra na singleplayer, a więc Minecraft utrzymuje się na serwerach. Dopóki to serwery będą dobre, a więc bez lagów, ogarniętą administracją oraz oczywiście oryginalne (nie kolejny sv/hc + gildie), dotąd Minecraft będzie popularny.

Chłopcze nie chce cię zasmucać, ale najpopularniejszymi serwerami w Polsce są właśnie sv/hc +gildie. Poza tym serwery nie mają nic do popularności gry, wszystko zależy od reklamy, która w przypadku minecrafta jest ogromna, ale i stereotypów o graczach tej gry co w przypadku minecrafta równa się piszczący jak dziewczynka jedenastolatek.

@topic

Minecraft nie upada i prędko nie upadnie bo wątpię, żeby ktoś wykupił grę tylko po to by ją zniszczyć.

Opublikowano

Chłopcze nie chce cię zasmucać, ale najpopularniejszymi serwerami w Polsce są właśnie sv/hc +gildie. Poza tym serwery nie mają nic do popularności gry, wszystko zależy od reklamy, która w przypadku minecrafta jest ogromna, ale i stereotypów o graczach tej gry co w przypadku minecrafta równa się piszczący jak dziewczynka jedenastolatek.

@topic

Minecraft nie upada i prędko nie upadnie bo wątpię, żeby ktoś wykupił grę tylko po to by ją zniszczyć.

Czy ja gdzieś napisałem, że Minecraft w Polsce utrzymuje się z serwerów? Chodzi mi tu o światową scenę Minecraft. Mineplex, Overcast (Project Ares), Hypixel, ShotBow, itd.

Jeżeli chodzi o Polską to utrzymuje się ona na dzieciakach (bo taka jest większość społeczności Minecraft w Polsce) 8 - 11 letnich (chociaż spotkałem nawet młodszych xD) i ich "wielcy YouTuberzy". Cała ta banda lecąca na pieniądze, dając w opisach 10 reflinków, żebrających o łapki srapki (jak się ma ich dużo w krótkim czasie to jest się na stronie YouTube w danej kategorii), reklamy co 5 minut w środku filmu. Te dzieciaki oglądają tylko Minecrafta. Zobaczcie kanał jakiegoś YouTubera który się właśnie na Minecrafcie wybił - dla przkłady SkyeN - wybił się na serwerze Apocalypto DyrtCrafta. Jutubowy Hardcore - 40k wyświetleń, Infestation - 15k.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

@topic

Kto powiedzial o polsce, ktora utrzymuje sie na j*b*nych zlodziejach (non premium)? Project Ares, MinePlex, HyPixel, ShotBowNet, ItsJerryAndHarry, hivemc, sethblinga serwer itd...

Tam sie najwiecej graczy utrzymuje a nie na jakis pseudo serwerach, gdzie administracja pisze "muwie", "wienzienie", "za hity ićiemy do sondu". 

Pozdrawiam.

Opublikowano
~ Czy według mnie Minecraft upada?

Nie. Nie sądzę nawet, że w najbliższym czasie upadnie. Mocno wierzę w firmę Microsoft i trzymam kciuki, aby rozwinęli grę w dobrym kierunku, najlepiej jak tylko potrafią. Mam nadzieję że te 2,5 mld $ nie poszło na marne. Na razie nie widać nic szczególnego, tak, to prawda. Ale być może zaskoczą nas czymś niedługo? Może pracują nad jakąś większą aktualizacją? Zastanawia mnie jak będzie wyglądał Minecraft po kilku miesiącach w rękach Microsoft'u. Na razie pozostaje nam tylko czekać. Jeśli chodzi o stwierdzenie, że serwery pustoszeją, to wydaje mi się ono błędne. Jest wiele serwerów, na których siedzi po kilka tysięcy graczy i nie wydaje mi się, że siedzą tam bez powodu. Oczywiście mówimy tu o dobrych serwerach. Znam wiele serwerów, których stwórcy mają po kilka lat. Jeżeli mówimy o takich, to tak, faktycznie. Takie serwery pustoszeją. I bardzo dobrze. Ktoś, kto się na tym nie zna i nie ma doświadczenia w takich sprawach, nie powinien się za to zabierać. Kiedy ja miałam 10 lat, siedziałam w piaskownicy i biegałam po podwórku. Nie to co teraz. No ale świat idzie na przód i nic z tym nie zrobimy. Wracając do tematu, myślę, że Minecraft ma przed sobą jeszcze długą drogę. No ale zawsze mogę się mylić, nie? :')

Opublikowano

Z tego co słyszałem to Microsoft kupił cały mojang a nie tylko prawa do minecrafta. Ludzie pracujący nad nim dalej pozostaną chyba że będą chcieli odejść.A o aktualizacje się nie martwcie.Bałbym się tylko o wprowadzenia mikropłatności do minecrafta :/ to by było okropne.

Wydaje mi się że szykują coś wielkiego. A tak wogóle podobno robić coś będą dopiero po nowym roku ponieważ od tego czasu obowiązuje umowa.

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Trudno żeby gra zyskiwała na popularności kiedy praktycznie nie ma już serwerów na których da się normalnie pograć tak jak to było kiedyś. Nie tylko u nas 99% serwerów jest robiona pod upośledzone dzieci którym starsze rodzeństwo spiraciło MC dla świętego spokoju. Co do Microsoftu i zastoju: moim zdaniem lepiej żeby wrzucali aktualizacje raz na miesiąc czy dwa ale żeby w tych aktualizacjach było coś nowego i wartościowego a nie same "udziwnienia"

Opublikowano

Minecraft po prostu dużej ilości osób się już przejadł ... Na to nikt nic nie poradzi.Granie w niego teraz to jak odgrzewany kotlet ... Tyle z mojej strony.

Devisssssss_eune_67_4.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Minecraft upadł już dawno. Od wersji 1.5.2 :O Wszystko jest takie proste..nie ma tam co robic. Chodzenie samemu na singlu to nie to samo co kiedys ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

moim zdaniem, projekt minecraft nie podupada, ale po prostu w ostatnich dniach nie wychodzą aktualizację, przez co graczom się po prostu nudzi. Zapewne dla tego, że Mojang przejęła firma Microsoft. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...