Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy zagracie na fb?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Ostatnio przeglądałem publikacje serwerów MPC, ale nie znalazłem typowego FB, czyli szukasz miejsca na budowanie, tam zakładasz cuba i grasz!

Oczywiście nie był to taki czysty FB bo teraz po 4-5 dniach by się komuś znudziło granie. Wprowadziłbym również tzw. AutoEvent, czyli w każdą sobotę np. o 17 odbywał by się automatyczny event. Nagrody jakie można by było wygrać będą losowane automatycznie od kilofów 5/3/3 lub mieczy 5/2/3 do koxów. Wprowadziłbym również lepsze moby, posiadałyby większy DMG oraz losowe efekty np. Speed 2-3, oprócz tego była by szansa, że zrespiony mob będzie bossem, z którego lotną "EKSTA" Itemy, typu Super Kox który daje regenke 5 na 2 minuty, lepsze poty np. Strengh 4. Na początek dałbym tylko 20 slotów, niestety, ale na więcej mnie nie stać ;c, jeżeli gracze by kupowali vipy zwiększyłbym. Oczywiście to nie ma być serwer Pay to win, vip dawał by urozmaicenia np. specjany pokój vip w którym respi się boss z którego Powiedzmy jest szansa 0.001 % że wypadnie "MIecz świetly" który zwykłego gracza bez eq zabija na dwa strzały [czyli ma 20 DMG, czyli zadanie 10 serc graczowi bez eq]. Zastanawiam się również nad dodaniem różnych nowy mieczy (oczywiście bez modów) np. Przklęty Miecz, jeżeli nim zaatakujemy gracza Ja jak i ON zostanie przeklęty. Przklęcie działałoby na odwzajemnianiu DMG. Jeżli np. atakujący umrze jeszcze od innego gracza, to osoba przeklęta również umrze. Jeżli osoba przeklęta dostanie od kogoś  np. efekt Siły I to osoba która przeklnęła tą osobę również dostanie efekt Siły I.

W skrócie serwer FB [ FreeBuild ] + RPG

Co wy o tym myślicie?

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Badziewny? Gracze bardzo lubią eventy, przez co można wygrać ciekawe rzeczy np. Vip na 7 dani. Według mnie takie nagrody to zachęcenie dla graczy do zakupienia vipa jak skończy im się Eventyowy Vip.

Dla mnie jest on wybornym pomysłem, ale dzięki za opinie. Czekam na dalsze! ^^

Opublikowano

4 razy na miesiąc to dużo eventów? Jeżeli mówicie, że coś jest głupie i piszecie to bez uzasadnienia to nie zwracam uwagi na taki post bo nic z niego nie wynika, oprócz tego że nie podoba się ten pomysł, bez powodu.

Opublikowano

Pomysł na serwer jak najbardziej okej. Ostatnio FreeBuildy wracają, na brak popularności raczej nie narzekają, także warto spróbować.

Zawsze coś nowego, innowacyjnego. ;)

Pozdrawiam.

­

5465845486.png

Opublikowano

4 razy na miesiąc to dużo eventów? Jeżeli mówicie, że coś jest głupie i piszecie to bez uzasadnienia to nie zwracam uwagi na taki post bo nic z niego nie wynika, oprócz tego że nie podoba się ten pomysł, bez powodu.

event 4 razy w miesiącu to za dużo. Będziesz miał takich graczy co tylko w soboty wbiją żeby zdobyć nagrody jak nie dostaną to oczywiście spam jakie to życie jest nie fajne itp.  i lepszym pomysłem jest 1 większy event np. który trwa 1 godzinę robisz 1 mega bossa który ma 1 000 000 HP ( 500 000 serc) i jak go gracze zabiją to wybucha i np. wypada z niego trochę tych "super" itemów. Ciekawsze od skakania jak małpa po klockach czy tam jak ma ten event wyglądać. Super kox regeneracja 5 na 2 min ? To teraz idę to zjeść i wbijam na pvp + siła 4 = nie ma normalnej gry przez 2 min gracz jest nie do ruszenia i bije po 40 serc to nikt nie zagra. Spawn MUSI MUSI MUSI być robiony ręcznie z pomocą worldedit i innych pluginów (nie chodzi tu oto żeby zrobić kolejny pseudo spawn //set 45 //walls 18 i postawić enchant piece i jest nasz spawn) spawn ma być ładny a im dalej się wejdzie tym ładniejszy (to działa :) )

Opublikowano

event 4 razy w miesiącu to za dużo. Będziesz miał takich graczy co tylko w soboty wbiją żeby zdobyć nagrody jak nie dostaną to oczywiście spam jakie to życie jest nie fajne itp.  i lepszym pomysłem jest 1 większy event np. który trwa 1 godzinę robisz 1 mega bossa który ma 1 000 000 HP ( 500 000 serc) i jak go gracze zabiją to wybucha i np. wypada z niego trochę tych "super" itemów. Ciekawsze od skakania jak małpa po klockach czy tam jak ma ten event wyglądać. Super kox regeneracja 5 na 2 min ? To teraz idę to zjeść i wbijam na pvp + siła 4 = nie ma normalnej gry przez 2 min gracz jest nie do ruszenia i bije po 40 serc to nikt nie zagra. Spawn MUSI MUSI MUSI być robiony ręcznie z pomocą worldedit i innych pluginów (nie chodzi tu oto żeby zrobić kolejny pseudo spawn //set 45 //walls 18 i postawić enchant piece i jest nasz spawn) spawn ma być ładny a im dalej się wejdzie tym ładniejszy (to działa :) )

1. AutoEventy

Nie opisałem tego pomysłu jak chciałem więc dlatego może wam się wydawać że to będzie typowy event gdzie skaczesz po klokach i kto pierwszy ten lepszy. Otóż nie! Ja planuje wprowadzić autorski system eventów który polega na losowaniu danego eventu. Na razie w planach mam 10 autoeventów, pare z nich tutaj opisze.

a) Pierwszy opcja na event to mega drop - każdy drop itemów x2 [ Oczywiście drop nie byłby to jakiś ORSZABAL że normalnie drop diaxy wynosiłby powiedzmy 20%, drop będzie podobny do dropów z typowych serwerów HC.

B) Najlepszy Kopacz - za wykopanie stone - 1 pkt, za żelazo - 3, lapis 0,5 pkt, redstone - 0,5 pkt, zloto - 5, diamond - 10 [Punktacja jest podawana za 1 sztuke danej rudy] I trójka najlepszych graczy zostanie nagrodzona WYLOSOWANYMI itemami

c) MobArena - Trzech graczy którzy przetrwają jak najdłużej [MobArena autorsko dopasowana do tego evntu]

d) BowArena - Ostatni gracz który zostanie przy życiu wygrywa [3 RUNDY] - Bitwa na łuki

2. Super Itemy

Z tym koxem to był tylko przykład, ale gdybym chciał taki wprowadzić z pewnością nie byłby taki wykokszony nie dawał by takich boostów, powiedzmy dawałby regenke 5 na 15s

3. W moim głównym pomyśle pisałem że planuje wprowadzić super moby i byłaby szansa że dany mob będzie bossem, ale również byłyby takie eventy, że na losowych kordach respi się boss i z niego powiedzmy dropi ten Super Kox o któym już się wypowiadałem w tym poście.

4. Spawn z pewnością byłby ładne z myślą o spawnie zacząłem się uczyć VoxelSnipera bo przedtem nie był mi on potrzebne do szczęścia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...