Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz sposób na rankedy.

skip99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem aktualnie w Goldzie V i chciałbym się dowiedzieć jak wy rozgrywacie swoje gry, czym chodzicie, na jakie linie, po prostu krok po kroku co robicie. Czytając wasze posty chciałbym jak najwięcej z nich wynieść, także bądźcie konstruktywni i dokładni. Przeróżne tipy itp. mile widziane, piszcie jak najwięcej.

Opublikowano

Dokładny, konstruktywny poradnik, krok po kroku:

1. Pobieram LeagueSharpa.

2. Pobieram KatarinaKittyKill.

3. Biorę Katarinę na Nautilusa, Leonę, Garena, Dianę i Lissandrę.

4. Wygrywam

5. Powtarzaj punkt 3 i 4 aż do osiągnięcia satysfakcjonującej dywizji.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Duo z kolegą na bocie

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Opublikowano

Czytając wasze posty chciałbym jak najwięcej z nich wynieść, także bądźcie konstruktywni i dokładni. Przeróżne tipy itp. mile widziane, piszcie jak najwięcej.

Legenda
Opublikowano

Nie wyzywam graczy z mojej drużyny, komunikacja to podstawa, pick pod team (bardziej napieram, że idę top).

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Najlepsza rada jest taka, graj dla Siebie i innymi się nie przejmuj.

Ja zawsze gdy wchodzę do gry to mutuje wszystkich, gram tak jak należy i nie odzywam się jak mój team przegrywa.

Wtedy jesteś spokojny, grasz tak jak chcesz, pomagasz drużynie i wygrywasz.

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

Idę na mida, ginę 2 razy potem jungler mi ciągle gankuje i enemy nic nie może zrobić. W lobby udajesz idiotę a jak zrobisz coś dobrze, to fala pozytywnej energi przepływa przez twoich towarzyszy i zaczynają się starać. Obydwie taktyki prawie zawsze się sprawdzają.

Opublikowano

Pewne picki do carry =

MID xerath (bestia w late) Katarina, Syndra, Ahri, Jayce, Zed

Jungle tutaj od gustu, jakis lee, VI, Godyr, Fiddle, WW tez jeszcze dziala (skladasz adc na ilti i macie TF 5v4)

Top tutaj jest ciezko, Twoim glownym zadaniem jest sie wyfarmic i czekac na dobrego tp na bota = double + smok 

Bot bez duo ciezko jest wycarrowac ale wiadomo ze taka Vayne czy Lucian jak juz zbuduja tego botrka/IE + statika/youmu to jest kosa a co do duo to polecam Ci kaliste

Opublikowano

Idę na mida, ginę 2 razy potem jungler mi ciągle gankuje i enemy nic nie może zrobić. W lobby udajesz idiotę a jak zrobisz coś dobrze, to fala pozytywnej energi przepływa przez twoich towarzyszy i zaczynają się starać. Obydwie taktyki prawie zawsze się sprawdzają.

Albo mi się wydaje, albo oglądałeś Enzo :P

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

Oczywiście, że Enzo. Chodziło mi o bardziej szczegółowy opisy, w sensie co robicie w ciągu gry, kiedy schodzicie pomóc, rola w teamfightach, pomoc co do pozycjonowania się, różne strategie, a większość zarzuca banałami. Proszę was...

Opublikowano

Idę na mida/jungle wtedy można coś zrobić, weź sobie takiego ofensywnego tfa wygraj linie i tepaj się na inne by pomóc :D

Opublikowano

W ciągu gry jako ADC trzymam się za swoim supportem żeby jakiś grab czy cos nie poszedl. Pomoc chodze gdy przeciwny jungler countergankuje lub Drake czy jakas akcja na wodzie. Podczas tfa zwykle trzymam się za teamem i obijam najbliższą mnie postać - nie podchodze za blisko żeby mnie APC czy ADC enemy nie mogło zburstowac. Ogólnie cały czas opieram się na farmie i gdy jest możliwość niszcze przeciwnego ADC i supporta. Zazwyczaj tak wygląda moja gra. :D

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

WSZYSTKO POD BRĄZ/SREBRO/ZŁOTO/PLATYNA NIE KRYTYKOWAĆ BO NA DIAMENCIE CZY PLATYNIE 1+ NIE BĘDZIE DZIAŁAĆ

Polecam na topa iść z tp. Najwięcej de##li tam chodzi bo są fajni wojownicy co się biją z mieczykóf...

Tak jak piszę, na twojej dywizji top to najlepsza i najłatwiejsza linia. Bierzesz coś tanky lub coś z dużym dps.

Tanky do gier 1v9: Jax, Gnar.

DPS do gier 1v9: Tryndamere, Master Yi [Na topie łatwiej niż na jungli, uwierz mi], Rengar.

Pod każdego dam ci budowę ale pamiętaj że to jest sytuacyjne, zależy pod kogo grasz.

Protipy:

- Po około 10 minucie zmieniasz trineta na czerwonego gdyż niszczy on wizję przeciwników.

- Dużo wardów, dajesz pinka na tri-bush bo przeciwnicy to boby i tam nie chodzą.

- Farma to podstawa najlepiej mieć około 60-70 przy 10 minucie.

- Roamuj mida, bota z tp. Wchodź do jungli przeciwnika gdy jesteś fed.

- Jeżeli ktoś kogoś obrazi napisz mu chill. Jak nie pomoże to naciśnij mute.

- Pamiętaj że wygrana linia to nie wygrana gra.

- To gra drużynowa, ale w tej lidzę 50% gier grasz 1v9 więc się nie wkurzaj.

- Jak grałem na smurfie to na mapie było ciemno jak w d#pie więc kupuj wardy. Patrz pkt.2

- Używaj tp z rozwagą, masz +18 farmy przy turrecie? TP na topa, masz walkę na bocie? Tp na bota.

- Przywitaj się z bobami w lobby.

- Nie idź afk, nigdy [chyba że jest 0-20].

Od razu napiszę że buty robisz pod drużynę przeciwną. Dużo cc i ap? Bierzesz Merce, dużo aa? bierzesz tabi. Chcesz dużo chodzić po mapie? Mobolity.

Jax: Bierzesz na 1 lvl E, wbijasz się w typa i bijesz go gdyż w tedy miniony też cię nie biją on nic ci nie zrobi. typek na 1/2 hp a ty całe, co dalej to chyba wiesz, 2lvl Q i zabijesz.

Standardowo rush botrk i trinity, jak wolisz to robisz cutlass i trinity. Potem coś tanky, np: omen, banshee, ga, warmog czy cuś [:

Izi linia: R>W>Q>E Przegrana linia: R>Q>W>E [Jeżeli przegrasz to pozdrawiam, mam na smurfie win ratio 25:1 Jaxem]

Gnar: Poke z Q, na 3 lvl z furią zabijasz. Klikasz byle co na klawiaturze. Ale lepiej pierw Q,W i napierdzielasz z aa, lepiej daj E za przeciwnika.

Tutaj raczej idziesz w czołga, może pod dmg kupujesz mallet'a i to wszystko. Grasz na ap topa, kupujesz od razu banshee, a na ad omen lub sunfire co tam chcesz [: na 2 item kupujesz mallet'a i pizgasz bobów.

R>Q>W>E

Tryndamere: Tutaj możesz grać ignite jeżeli chcesz zabić na 1 lvl lub 2. Na 1 lvl bierzesz E i bijesz typa z +75 furii. Na 2 lvl bierzesz W i zabijasz.

Tutaj raczej def item to tylko ga lub banshee, może też być scimitar. Pierw statikk lub jak chcesz mieć sustain to cutlass przed statikkiem. Botrk, last whisper i infinite.

R>Q>E>W

Igrek: Tutaj nie ma co pisać, robisz go normalnie [nie pod krytyka]. Pizgasz boba z Q na 6 wbijasz się z włączonym E.

Tutaj polecam ci KR igreka, Botrk, yamuuo, berki, last whisper i tyle starczy pod dmg, reszta tanky, możesz też dodać hexdrikera.

Izi linia: R>Q>E>W Przegrana linia: R>Q>W>E

Rengar: IGNITE OBOWIĄŻKOWY, Tutaj odsyłam cię do: http://www.mpcforum.pl/topic/1327832-rengar-poradnik-s5-preseason-by-renshar/

GRAJ PÓKI NIE MA CHATERÓW GDYŻ JEST OUTDATED ALL, IZI JAK J*****E

Powodzenia na rankedach i proszę o chodziarz o like'a za pracę. Pozdrawiam.

Opublikowano

Cała twoja praca poszła właściwie na marne, nie musiałeś opisywać postaci i buildy na nie... Większość również banały ale jednak coś z tego wyniosłem, dzięki.

Opublikowano

Cała twoja praca poszła właściwie na marne, nie musiałeś opisywać postaci i buildy na nie... Większość również banały ale jednak coś z tego wyniosłem, dzięki.

No to napisz na pw albo tutaj co chciał byś wiedzieć.

Od siebie polecam po oglądać Kubona, polski streamer z Twitcha

Tak jak pisałem, idziesz topa bo wszyscy tam się pchają [bynajmniej miesiąc temu] i po prostu jest łatwo.

Jak nie chcesz topa to jungle.

Pod uwagę weź: Pantheon, Warwick i Lee Sin, te bohatery lubią bić dmg i być tanky ale lee sinem za dużo nie zrobisz w +40 minucie.

Szczególnie junle jest ważną w grze pozycją, jeżeli zabijesz 6 dragonów to zrobisz więcej dla drużyny niż np. 6 śmerci dla 1 typka.

Opublikowano

Moim zdaniem dobrze też się keruje na topie jeżeli masz feed'a idziesz pod small dmg później full armor/mr i

kerujesz wszystkie tf'y np - Renekton, Mundo, Rumble.

Bullet for my Valentine <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...