Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 czy PC dylemat - mały budżet

Razian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale komputer o podobnej wydajnosci do konsoli kupisz za 2200zl nowy i uciagnie wszystko co wyjdzie w fhd w 30fps a nawet wiecej

gdzie jest teraz wasz argument o wydajnosci?

­

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ale komputer o podobnej wydajnosci do konsoli kupisz za 2200zl nowy i uciagnie wszystko co wyjdzie w fhd w 30fps a nawet wiecej

gdzie jest teraz wasz argument o wydajnosci?

Ja kupiłem PS4 za 1100zł :D Więc jest jednak różnica. Nie zmienia to faktu, że teraz w święta trudno dostać tę konsolę poniżej 1600zł. :P

Opublikowano

DDR5 to rodzaj pamięci ciołki :)  może być 1GB DDR5 będzie lepsze od 2GB DDR3

Jak już ktoś wspomniał stosowana w komputerach ale nie tych za 1800zł tu jest różnica, a tu chodzi o budżet.

I nikomu nie ubliżam porównuje co lepiej zakupić do gier. A widać większość jest tutaj takimi znawcami komputerów że aż dupa boli.

Opublikowano

Ja kupiłem PS4 za 1100zł :D Więc jest jednak różnica. Nie zmienia to faktu, że teraz w święta trudno dostać tę konsolę poniżej 1600zł. :P

no tak, uzywke czy tez od osoby prywatnej mozna za tyle wyrwac, chod znie ukrywam ze 1100 byla okazja

no dobra, wiec masz 4 gry i abonament za internet, gdzie na pc moglbys miec spokojnie to samo pod wzgledem wydajnosci a gry za darmo (MMO czy tam zatoka)

DDR5 to taktowanie ciołki  :)  może być 1GB DDR5 będzie lepsze od 2GB DDR3

gratuluje wiedzy, tylko ze integra nawet jesli ma to *GDDR5 to jest to wydajnosc w polowie radeona hd 6670 wiec sobie porownaj jaka to jest wydajnosc "karty i7"

­

Opublikowano

DDR5 to rodzaj pamięci ciołki :)  może być 1GB DDR5 będzie lepsze od 2GB DDR3

Jak już ktoś wspomniał stosowana w komputerach ale nie tych za 1800zł tu jest różnica, a tu chodzi o budżet.

I nikomu nie ubliżam porównuje co lepiej zakupić do gier. A widać większość jest tutaj takimi znawcami komputerów że aż dupa boli.

No też widzę, że w Twoim przypadku poziom tej wiedzy jest niski. 

Opublikowano

Za 1800zł złożysz co najwyżej PC, na którym nie doświadczysz nowych wymagających gier, low-med ustawienia to max. Pozostaje ci PS4 albo dołożyć więcej do PC, po za tym zależy jeszcze czy wolisz pada lub mysz, klawe chyba, że to ci nie przeszkadza.

Opublikowano

Możesz kupić konsole PS4, ale nie licz, że wytrzyma ona 6 lat. Obecna generacja jest słaba. Ja bym dołożył jeszcze 800 zł i bym miał porządnego PC za 2,6 tys zł.

Jeżeli masz ten budżet tylko do 1800 zł zostaje Ci tylko PS4. Nie trzeba kupować PC za 3 tys zł by grać na high i w dobrych FPS, wystarczy taki za 2,6 k i wszystko śmiga. 

Wyjątkiem są tu wasze składaki z saturna ^_^ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...