Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od zera do bohatera

Kokoszka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Build uzasadniam tym, że 1. Miał problem z farma. 1lh/min. 2. Nie ogarniał 2 skilla. @e; to chyba nie ten screen...

Screen z poprzedniej gry, z all pick zapomniałem zrobić. Jeżeli chodzi o lh, to uczę się; Riki'm było o wiele łatwiej. 

­

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Meka? Dokładnie można? :)

Uczę się języka Doty.

Dokładnie to o to: Mekansm_icon.png?version=20565d72899f750

Rikim łatwiej zbierało się lh ponieważ to mele hero i ma łatwiejszą animację. Ogólnie postacie mele mają łatwiejszą animację ataku i po prostu łatwiej się nimi farmi. Dla mnie Drowka ma słabą animację ataku i ciulowo mi się nią farmi na początku.

Opublikowano

Dokładnie to o to: Mekansm_icon.png?version=20565d72899f750

Rikim łatwiej zbierało się lh ponieważ to mele hero i ma łatwiejszą animację. Ogólnie postacie mele mają łatwiejszą animację ataku i po prostu łatwiej się nimi farmi. Dla mnie Drowka ma słabą animację ataku i ciulowo mi się nią farmi na początku.

Z ciekawości sprawdziłem tą postać, build randomowy; i tak nie mam pojęcia jak się nią gra. Co to znaczy mele? 

­

Opublikowano

Z ciekawości sprawdziłem tą postać, build randomowy; i tak nie mam pojęcia jak się nią gra. Co to znaczy mele? 

Że atakuje wręcz. 

"Upadli powstaną"

Legenda
Opublikowano

Odświeżam.

Może ktoś ułożyć mi build do Razora? 

Razor głównie na mida

Butelka-Power treands-meka-bkb-aghanim-heart-refresher

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Razor głównie na mida

Butelka-Power treands-bkb-aghanim-heart-refresher

Wolałbym jakiś gotowy build, od początku do końca, np. z dotafire. 

­

Legenda
Opublikowano

Tam większość buildów jest z starych patchów w dodatku tworzone przez takich popierdole*ców, że głowa boli

Na midzie zaczynasz z

2 pullnięte tango

3patyki

Potem szybko kupujesz butelke, buty i teraz już co potrzebujesz. Możesz zrobić drum/meke (zależy czy masz supporta i robi meke), bkb, aghanim scepter, heart, refresher

Opublikowano

Tam większość buildów jest z starych patchów w dodatku tworzone przez takich popierdole*ców, że głowa boli

Na midzie zaczynasz z

2 pullnięte tango

3patyki

Potem szybko kupujesz butelke, buty i teraz już co potrzebujesz. Możesz zrobić drum/meke (zależy czy masz supporta i robi meke), bkb, aghanim scepter, heart, refresher

Dla pewności - 2x tango i 3 patyki na start, tylko to, tak?

Ten build może być?

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=128756420&searchtext=Razor

­

Legenda
Opublikowano

No może być. Wiadome, że nie musisz znać pro buildów itd bo poziomu takiego nie masz. Na twoim poziomie ludzie to cebula.

Opublikowano

Ja robilem tak ze czytalem ktory itemek co robi, opisy sa po Polsku. Na poczatek kupywalem prawie zawsze to samo, kazda postacia. Jak gralem supportem do tego dochodzil kurier i wardy, niekiedy tez zamienialem pare itemkow na cos innego np. Zielone Buciki za 150golda czy Rekawiczka +3 do sily. Pozniej po 20 minucie patrzylem na to co mi jest potrzebne, mam za maly DMG? Walne sobie cos pod DMG. Mam za malo zycia? To moze cos pod zycie. Trzeba tez brac pod uwage jaka role pelnisz, supportem nie budujesz sie pod DMG. Jak grasz supportem to patrz na to co twoja drozuna potrzebuje. Nie ma wardow kup, nie ma kuriera kup. Nie ma Meki, kup. Niekiedy tez trzeba kupic Vlad's Offering czy Drums of Endurance.

61093c6efb.png

Opublikowano

16 grudnia - http://prntscr.com/5i90gx

16 grudnia #2 - http://prntscr.com/5i90pv

17 grudnia - http://prntscr.com/5i911v

18 grudnia - http://prntscr.com/5i918v

18 grudnia #2 - http://prntscr.com/5i91gz

Jeszcze kilka pytań:

1. Ciężko mi się gra jak na midzie mam Pudge. Jak unikać tego haka co Pudge wypuszcza?

2. Jak rozstawię warda np. na środku mapy to tam Rikiego będę widzieć?

­

Opublikowano

1. Możesz zacząć z butami i chowaj się za minionami. Hook jest dosyć wolny więc wystarczy pójść w bok.

2. Tak, jeżeli klikniesz na warda to będziesz miał pokazany zasięg w postaci okręgu.

Opublikowano

2. Jak rozstawię warda np. na środku mapy to tam Rikiego będę widzieć?

Tylko pamiętaj, żeby nie być tak bardzo kappa i to ma być postawiony centry ward a nie observate ward (tak, smutne początki doto 2)

Opublikowano

Dobrze Ci idzie, a DOTA wcale nie jest najławiejszą grą . ;d Szczególnie poruszanie się. Klikasz prawy i Ci po 2 sekundach dopiero działa xD

ARIONE-MINI.png

Legenda
Opublikowano

Dobrze Ci idzie, a DOTA wcale nie jest najławiejszą grą . ;d Szczególnie poruszanie się. Klikasz prawy i Ci po 2 sekundach dopiero działa xD

To bezsensu była by taka gra. Nikt normalnie nie ma takich błędów z opóźnieniem.

Opublikowano

@Ljx

Kazdy hero przeciez ma swoja predkosc obracania, imo on nie pisal doslownie....

@top

Na 6+lvlu juz sobie rikim nie pograsz, wszedzie true sighty etc.

Jak ktoś ogarnia mapę i gra dość ostrożnie to kupuje gema i psuje wardy przeciwników :) 

Opublikowano

@Burned123

I co z tego jak enemy moze miec gema? :O

Odstawiasz gema do kuriera, idziesz z resztą teamu na teamfight, jeżeli wygracie to macie ich gema i znów robicie to co wcześniej a jeżeli przegraliście to i tak macie gema xD

Ale prawda jest taka, że riki to tylko na pubach jest, rankedy są już bez niego.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I co z dalszymi poczynaniami? Ostatni screen z pierwszego dnia grudnia. Chciałbym zobaczyć, jak idzie Ci teraz :).

Poomoglem? Daj plusa, Ciebie to nic nie kosztuje, a ja będę wiedział, że do czegoś się nadaję!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...