Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od zera do bohatera

Kokoszka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Na wstępie napiszę, że z grami typu MOBA nie miałem wcześniej styczności. W Dote gram od 22 listopada br. W tym temacie będę publikował swoje zmagania; postaram się to robić regularnie. Głównie gram Riki'm. Prosiłbym was o ocenę; czy jako początkujący ten wynik jest dobry itp.

30.11 - http://prntscr.com/5c5ng1

1.12 - http://prntscr.com/5c5nrw

­

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wynik jest dobry, ale tylko teraz jak ludzie nie kupują jeszcze wardów i itemów na niewidzialne jednostki itp. 

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Wynik jest dobry, ale tylko teraz jak ludzie nie kupują jeszcze wardów i itemów na niewidzialne jednostki itp. 

Potem nie poradzę już sobie? Czy nabyte doświadczenie coś mi pomoże?

­

Opublikowano

Potem nie poradzę już sobie? Czy nabyte doświadczenie coś mi pomoże?

Na pewno im więcej będziesz grał tym lepiej. Może potem sobie poradzisz, ale nie będzie tak łatwo i takich statystyk nie zdobędziesz, bo będziesz praktycznie ciągle widzialny. Sam gram rikim i na niskich lvl nikt nie kupuje wizji, więc z niewidzialnością przez całą grę takie staty to wyczyn nie jest. 

"Upadli powstaną"

Opublikowano

3x up :facepalm:

Co do screenów, to mało one mówią.

W pierwszym meczu niepotrzebnie zostawiłeś do końca tarczę (uprzedzając odpowiedz Pana Ljx stwierdzę, że na tym poziomie te parę dmg z itemu jest często ważniejsze od ka$y na bb), a w drugim miałeś troszkę itemy z dóppy.

Więcej Ci powiem, jak obejrzę powtórki z tych meczy.

Swoją drogą gdybyś chciał parę rad kogoś z drewnianymi palcami (czyt. mnie) odnośnie supportowania zapraszam na pw, mogę nawet zobaczyć grę w trybie trenera.

@e: dobrze by było, gdybyś wrzucił linka do swojego profilu na dotabuff.com.

Opublikowano

3x up :facepalm: Co do screenów, to mało one mówią. W pierwszym meczu niepotrzebnie zostawiłeś do końca tarczę (uprzedzając odpowiedz Pana Ljx stwierdzę, że na tym poziomie te parę dmg z itemu jest często ważniejsze od ka$y na bb), a w drugim miałeś troszkę itemy z dóppy. Więcej Ci powiem, jak obejrzę powtórki z tych meczy. Swoją drogą gdybyś chciał parę rad kogoś z drewnianymi palcami (czyt. mnie) odnośnie supportowania zapraszam na pw, mogę nawet zobaczyć grę w trybie trenera. @e: dobrze by było, gdybyś wrzucił linka do swojego profilu na dotabuff.com.

Jutro się tym pobawię.

Więcej farm, a reszta sama już przyjdzie.

Postaram się w następnej grze.

Są jakieś podobne postacie do Riki'ego? 

­

Legenda
Opublikowano

Bounty Hounter, Clinkz (niewidzialność). Jako tako polecam Ci juggernauta.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Bounty Hounter, Clinkz (niewidzialność). Jako tako polecam Ci juggernauta.

A jaka rola dla Riki'ego? Głównie chodzę z osobą towarzyszącą, dziś (w drugiej grze) 2/3 gry byłem na midzie sam, ciężko byłem, na początku praktycznie za wiele nie zdziałałem. 

­

Opublikowano

Ja ci polecę na start zasięgową postać jaką jest Sniper. Świetne dobijanie z ulta i duży zasięg dla nowych się przydadzą. Fajna postać na start i wiele osób nią zaczyna. Możesz też zagrać każdą z 100+ postaci i sam wybrać swojego maina ;3

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Ja ci polecę na start zasięgową postać jaką jest Sniper. Świetne dobijanie z ulta i duży zasięg dla nowych się przydadzą. Fajna postać na start i wiele osób nią zaczyna. Możesz też zagrać każdą z 100+ postaci i sam wybrać swojego maina ;3

A build do scope? Zaczynałem tą postacią, statystyki były dosyć dobre, ale build był z dota2poradniki; słyszałem, że są one złe z tej strony, więc zmieniłem na dotafire, lecz potem gra nie była już taka piękna. 

­

Legenda
Opublikowano

Na snajperze zrobił bym drumy, shadow blade, yasha, malstorm. Skup się aby do 10minuty zrobić 50last hitów.

Opublikowano

Na snajperze zrobił bym drumy, shadow blade, yasha, malstorm. Skup się aby do 10minuty zrobić 50last hitów.

Sniper jest postacią przeznaczoną bardziej dla osób mnie zaawansowanych? W grach rankingowych gracze używają tą postać?

­

Legenda
Opublikowano

Sniper jest postacią przeznaczoną bardziej dla osób mnie zaawansowanych? W grach rankingowych gracze używają tą postać?

To nie LoL, że masa gimbusów pickują to co się gra na pro scenie a nie umieją tego przenieść na swoje rozgrywki. Grasz czym chcesz i nie ma opcji, że Cie będą flamić.

Legenda
Opublikowano

To znaczy, że w grach rankingowych jest on słaby?

Na Twoim poziomie wystarczy uwierz. Aktualnie będziesz miał z 1.5k mmr, a nawet do 5k ludzie grają tą postacią. Jest semi carry, więc da się nim wygrać grę.

Opublikowano

Co do tego buildu do rikiego to naucz się składać itemy, bo nie trzeba od razu całych. Kupuj na nim wardy, bo się przydadzą (nawet przy grze 5 carry). Co do zmian w buildzie to nie targetuj tak tarczy i weź na 1st boots of speed, potem diffa i ukończ treadsy.

Supportami ciężko się wygrywa, zwłaszcza jak się nim pullije creepy a team to tępe cepy, które nie chcą grać offa i feedują nyxnyxa.

Opublikowano

Zrezygnowal bym z Drums jak ma juz SB i Yashe. Zamiast tego polecialbym Krytyki albo Desolator. Jak sie zdecydujesz na krytyka to walnij jeszcze lifesteala do tego, aby nie Vladimir poniewaz nie dziala on na zasiegowe postacie.

61093c6efb.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Progresu raczej nie ma, ostatnio nie grałem zbyt wiele.

5 grudnia - http://prntscr.com/5gtpq5 (pierwszy raz grałem tą postacią)

13 grudnia - http://prntscr.com/5gtq1o

14 grudnia - http://prntscr.com/5gtqdf (wybieranie skilli, nazwy nie pamiętam)

Grałem przed chwilą z @kuskoman (jako trener), staty 2/7/10 (chyba), także jedna z moich pierwszych gier; ss zapomniałem zrobić. 

­

Opublikowano

Jak nikt nie robi meka, to ty rób(mówię tu o meczu w którym grałeś cm i razorem).

graphic.png

Legenda
Opublikowano

Build na CM ujdzie

Riki rób co tam chcesz bo gówno hero xD

Razor kompletne dno. Vengard, Sange and yasha. Musisz mieć meke,bkb,aghanima.

Więcej farm na carry. Wyznacz sobie cel, że do 10min zrobisz 50lh.

Opublikowano

Build na CM ujdzie

Riki rób co tam chcesz bo gówno hero xD

Razor kompletne dno. Vengard, Sange and yasha. Musisz mieć meke,bkb,aghanima.

Więcej farm na carry. Wyznacz sobie cel, że do 10min zrobisz 50lh.

Spontaniczna gra. Jeżeli chodzi o build, to przywołam @kuskoman

Aktualnie skupię się tylko na Razorze.

Jak nikt nie robi meka, to ty rób(mówię tu o meczu w którym grałeś cm i razorem).

Meka? Dokładnie można? :)

Uczę się języka Doty.

­

Opublikowano

Build uzasadniam tym, że

1. Miał problem z farma. 1lh/min.

2. Nie ogarniał 2 skilla.

@e; to chyba nie ten screen...

E2; Tak, to nie jest screen mojej gry z nim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...