Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa postać - Rek'Sai

Mileno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I jednak miałem racje że będzie nowy champion z motywem pustynnym.

PS: Ostatnio nie kupowałem nowych champów bo lipą zalatywało ale tym razem będzie inaczej. :D

Więcej motywu z pustką ma Rek'Sai. Są już pogłoski że to może być zaginiona w akcji córka Kassadina.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Więcej motywu z pustką ma Rek'Sai. Są już pogłoski że to może być zaginiona w akcji córka Kassadina.

Co? Przecie to jest 100razy większe od kassadina.

I jeszcze raz Pro champion jak widzę po skillach^^.

Opublikowano

Zamierzałem się na Kalistę, lecz ... po tym, co zobaczyłem diametralnie zmieniłem zdanie! Nigdy bym nie chciał takiej baby w domu, o luju! Pójdziesz na piwko i od razu ... przez tunele do domu Cię zaciągnie xD Czuję instabuy i niezłego kopa na rankedach :) 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jeszcze nawet tego na PBE nie ma a specjaliści ze złotej dywizji już mówią, że instaban na rankedach XDDDDD

Ciekawie się zapowiada, pewnie po Kaliście kupię go, bo ostatnio co raz to ciekawsze postacie wychodzą ;)

Świetnie że Riot wprowadza do gry nowe mechaniki, oby tak dalej!

Opublikowano

Btw.

Czy Rek'Sai czasem nie ma motywu z zanurzeniem i wynurzeniem się podobnego do zergów z Starcrafta? Tyle że tam nie mogły się zergi poruszać zanurzone a tu Rek'Sai może.

Opublikowano

TheOddone tak orał na PBE, że koniec, wchodził w ziemię i przechodził pod ścianą, wtedy robią się takie tunele i może użyć do 1 z nich R, przeciwnicy mogą też je zniszczyć, robił tunel, wracał na respa i R z homeguardami  ;)  dmg to bił kosmiczny, miałem kupić kalistę, ale zostawię sobie na niego bo jest wart ;p

Opublikowano

Jeszcze nawet tego na PBE nie ma a specjaliści ze złotej dywizji już mówią, że instaban na rankedach XDDDDD

Ciekawie się zapowiada, pewnie po Kaliście kupię go, bo ostatnio co raz to ciekawsze postacie wychodzą ;)

Świetnie że Riot wprowadza do gry nowe mechaniki, oby tak dalej!

zielona dywizja nie lepsze to sie uspokuj Ercio;)

@top

bede jak krecik, fajna mechanika, raczej kupię.

Opublikowano

Moje wrażenia po 2 godzinach gry. Jego true damage z E jest mega op, na full buildzie zadaje ponad 1200 true damage co 6 sekund.

Plusy: W ciągu 2 sekund potrafi przemieścić się z jednej strony mapy na drugą, potrafi zrobić 100 tuneli w 10 minut, sorry Teemo Twoje grzybki są gorsze. Bonus 60% atack speed z pasywa.  :)

Mega damage w TF, szybkie ganki, synergia z Yasuo (podrzuca wszystkich w range)

Minusy: Powolny, brak doskoku, ult nie zadaje obrażeń.

Opublikowano

Po obejrzeniu filmików o tej postaci stwierdzam, że wyjdzie, zarobią, i znerfią tak że się grać nie będzie dało.

Będzie tak jak ze Skarnerem, pogramy, potem zapomnimy na długi czas o tej postaci.

Tak samo jest z Azirem, mało kto teraz nim gra :/

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

Skarner przed ostatnim reworkiem był super op w Late game. Pod Ap zadawał 2000 magic damage w 1 sekundę. Nawet mam stare replay'e gdzie niszczę Nasusa z 600 stackami.

Teraz to jest kupa z zerowym damagem. Choć mała nadzieje jest, po tym jak teraz dostał Legndarną skrókę, może dostanie buffy.

Azir to taka postać co jest mocna w early, ale w Late zadaje śmieszne obrażenia.

Opublikowano

Skarner przed ostatnim reworkiem był super op w Late game. Pod Ap zadawał 2000 magic damage w 1 sekundę. Nawet mam stare replay'e gdzie niszczę Nasusa z 600 stackami.

Teraz to jest kupa z zerowym damagem. Choć mała nadzieje jest, po tym jak teraz dostał Legndarną skrókę, może dostanie buffy.

Azir to taka postać co jest mocna w early, ale w Late zadaje śmieszne obrażenia.

COOOOO? Chyba inaczej.. Azit to gówno w early a w late ma śmieszne obrażenia bo zabija na zwykłe W+ autoataki.. 

A Skarnera to musieli znerfić i sam to potwierdziłeś.. przecież to nienormalne by z teorii TANK bił 2k dmg w takim czasie. On został stworzony do bicia średniego dmga i kontroli tłumu - pasyw, E i ult.

A temu champowi to szczerze mogliby znerfić nawet dmg to i tak będzie grany ze względu na mechanikę.

Opublikowano

Nie chcę nic mówić, ale cd ulta Rek'Sai wynosi dokładnie 3 minuty xD 
Co prawda ult wygląda na mocnego ale CD zdecydowanie za duży, raz zrąbiemy akcje i musimy czekać 3 min na kolejnego ulta

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Jaki tank? Napisałem o AP skarnerze. Teraz to on jest tylko tankiem, kiedyś można go było budować pod AP lub AD. 

Są postacie które jeszcze więcej biją pod AP.

Cd ult od Rek wynosi 180/150/120 sec, przy 40% jest to tylko 72sec.

Opublikowano

Nie chcę nic mówić, ale cd ulta Rek'Sai wynosi dokładnie 3 minuty xD 

Co prawda ult wygląda na mocnego ale CD zdecydowanie za duży, raz zrąbiemy akcje i musimy czekać 3 min na kolejnego ulta

TO jest jeszcze PBE, pewnie CD zmniejszą :)

Do tego CD z masterek, run czy tam itemów, wbijasz 40% i masz sporo mniej CD  na ulcie.

Jeszcze zobaczymy jak będzie z tym championem.

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

Jeszcze żaden Azir w Late na combo nie potrafił mi zadać więcej niż 50% hp. Gdzie każdy inny mag zabija na combo.

Np. Kog'Maw pod AP, którym gram na codzień combo w 1,5 sec = ok. 3000 magic damage.

Opublikowano

Przepraszam bardzo masz rację :)

Na topie Rek'Sai też się nadaje. Można robić szybkie ganki na bota, jeśli wcześniej zostawiło się tam tunele :)

Nie ma też problemu z kradnięciem buffów: Dragon i Baron mile widziane. Wystarczy tunel i AOE damage z Q plus True Damage z E :)

Opublikowano

specjalista z niebieskiej dywizji

Już się k***a G00D nie wywyższaj bo te konto jeszcze stracisz za mega akcyjkę z ultem Xeratha. Wiele razy jak u kumpla siedziałem i grał soloq to trafiał na Twojego Xeratha. Reddit też pamięta. Więc prucie się do niższych dywizji kiedy samemu się wbiło na hackach challengera to hipokryzja.

Opublikowano

specjalista z niebieskiej dywizji

sie nie buj bede miał żółtą jak Ty strzelcu snajperze ultem xeratha;p

@Edit tylko ja mam używam więcej klawiszy niż spacji xp

@top

zagrałem na pbe i jest super uper najlepszy na ziemi jak xerath exile'a ;p

Opublikowano

bolowiec jeszcze nie zbanowany, układy się ma w riocie chopaki to sie tak ma, wiecie o tym sami

fejkery bjergseny czy tez inne kloce widziały mojego xerathcika i still not banned, tadek zieliński trzyma pieczę nad moim unbanem jakby co h3h3h3

jakby co misiaczki zapraszam buddaplay warszawa ul. białostocka 9 tam sobie razem pogramy oczywiście ja pendrive z bolem przyniese hheheheh

Invoriabanenr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...