Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co wy myślicie o takim RPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno musisz nauczyć się javy, z ekipą też nie będzie problemu, bo wiele osób tworzy własne, autorskie pluginy. Ja jestem chętny do pomocy jak coś.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngWlizudor cieszę się a co sądzisz o dodaniu elementów magicznych? 

Pewnie że tak :)

zawsze to więcej zabawy na serwerze.

nwm dokładnie MyPet czy MePet też dobry plugin na zwierzęta :D

Opublikowano

Odradzam instalowanie własnych textur bo zazwyczaj są one bardzo brzydkie jeżeli ktoś się przyzwyczaił do normalnych textur. Elementu magi, różdżki itp? Czemu nie. 

Kappa.

Opublikowano

Pewnie że tak :)

zawsze to więcej zabawy na serwerze.

nwm dokładnie MyPet czy MePet też dobry plugin na zwierzęta :D

Ze zwierząt to będzie tylko smok na którym będzie można latać od 100 lvl *.*

Jakbyś chciał pomóc zapraszam na PW

Opublikowano

Farne byłoby gdyby te bossy respiły sie losowo na mapce a dodatkowo gdyby do świata normalnego dodany był generator dungeonów w których te silniejsze bossy znajdowałyby się na koncu takowego , by graczom opłacało sie zwiedzać zakątki kwadratowego swiata a nie siadali na laurach gdy znajdą w miarę równy teren na osadzenie się ,
ale i tak jezeli zrobisz swój serwer o obecnym opisie grać będę , bo mało RPG powstane

Opublikowano

Odradzam instalowanie własnych textur bo zazwyczaj są one bardzo brzydkie jeżeli ktoś się przyzwyczaił do normalnych textur. Elementu magi, różdżki itp? Czemu nie. 

Ale txt zamówiłbym u jakiegoś grafika. Wtedy też nie? 

Opublikowano

Nie zamawiaj bo i tak będą brzydkie jak za mało zapłacisz, a kto Ci ładne będzie robić za free? Jak chcesz koniecznie zamawiać to za dobrą kase. 

Kappa.

Opublikowano

No np jakieś różdżki, magiczne zbroje czy coś.

Raczej słaba opcja. Trudno by było ich używać, bo do każdej musiałbyś przypisać po 1 komendzie a wtedy już się bałagan robi. Pomyśl jak napisali @up o Petach. Trenujesz takiego a on pomaga Ci w walce.
Opublikowano

Farne byłoby gdyby te bossy respiły sie losowo na mapce a dodatkowo gdyby do świata normalnego dodany był generator dungeonów w których te silniejsze bossy znajdowałyby się na koncu takowego , by graczom opłacało sie zwiedzać zakątki kwadratowego swiata a nie siadali na laurach gdy znajdą w miarę równy teren na osadzenie się ,

ale i tak jezeli zrobisz swój serwer o obecnym opisie grać będę , bo mało RPG powstane

myślałem bardziej o tym żeby gracze najpierw wykonali całą narzuconą im fabułę a dopiero potem ewentualnie mogliby  się osiedlić. Wyraźcie opinie bo sam już nie wiem

Nie zamawiaj bo i tak będą brzydkie jak za mało zapłacisz, a kto Ci ładne będzie robić za free? Jak chcesz koniecznie zamawiać to za dobrą kase. 

okey. Jeszcze macie jakieś sugestie? 

Opublikowano

myślałem bardziej o tym żeby gracze najpierw wykonali całą narzuconą im fabułę a dopiero potem ewentualnie mogliby się osiedlić. Wyraźcie opinie bo sam już nie wiem

okey. Jeszcze macie jakieś sugestie?

Zrób coś a'la Last Chaos. Fabuła i osiedlanie się w tym samym czasie. Bo cuż jest lepsze niż powrót do domu po eksploracji świata.
Opublikowano

Zrób coś a'la Last Chaos. Fabuła i osiedlanie się w tym samym czasie. Bo cuż jest lepsze niż powrót do domu po eksploracji świata.

Hmmm czyli np gracz ma do wykonanie qesta to nie musi go odrazu wykonać tylko może odłożyć do domku i wykonać później? O to ci chodzi? 

Opublikowano

Hmmm czyli np gracz ma do wykonanie qesta to nie musi go odrazu wykonać tylko może odłożyć do domku i wykonać później? O to ci chodzi?

Dokładnie. Mogę Ci pomóc, tylko jest problem. Siedzę na komputerze to w weekendy (matura + zawodowy w tym roku) a w tygodniu nauka.
Opublikowano

Wiem bo chodzę do gimby ale też tego masa :/ Ja też w weekend dłużej mogę posiedzieć nad tym serwerem i w ogóle, ale żeby nie było spamu to...

@topic czekam na dalsze opinie/propozycje  

Opublikowano

Ja bym zrobil tak coś że u 2 npc xy czegos tam będą questy u 1 podstawowe od ktorych bedzie sie dostawalo money i inne tap pierdoły. 2 Beda dorywcze i za nie będą lepsze itemy. Jak Ci sie spodoba propka napisz na pw lub coś. innego ;) Chętnie moge zostać budowniczym

PS: Sory za literowkę, na telefonie niechce mi sie pisać "po polsku"

Rickardo abitny jesteś no ale trudno ogarnoć takiego serwa i pokunfigorowac i taki serwer robi sie przynajmniej dłużej niż miech.

Opublikowano

Ja bym zrobil tak coś że u 2 npc xy czegos tam będą questy u 1 podstawowe od ktorych bedzie sie dostawalo money i inne tap pierdoły. 2 Beda dorywcze i za nie będą lepsze itemy. Jak Ci sie spodoba propka napisz na pw lub coś. innego ;) Chętnie moge zostać budowniczym

PS: Sory za literowkę, na telefonie niechce mi sie pisać "po polsku"

Rickardo abitny jesteś no ale trudno ogarnoć takiego serwa i pokunfigorowac i taki serwer robi sie przynajmniej dłużej niż miech.

Jestem gotów na poświęcenia jutro się zgłoszę na PW 

Opublikowano

@"Warwarin" wiem że może być trochę chaosu ale ja mam twardą rękę więc myślę że projekt będzie robiony w spokoju i z zaplanowanym planem :)

Zaplanowany plan. Masło maślane xD

Napisz do nie na PW, jeżeli będziesz potrzebował pomocy. Tylko jak już mówiłem dostępny jestem od piątku po południu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...