Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Atreya - Kraina Czterech Królów EXPOWISKO 160 LVL

Mizune

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze mnie bawiły sytuację gdy ktoś robi coś zajebi***go a zazdrosne cebulaki zamiast mu to przyznać że ma umiejętności i brać z gościa przykład to spina się o wszystko... Taka jest Polska a ludzie z pokolenia na pokolenie coraz gorsi. Przykre ale prawdziwe.

Jak pisałem mapy zaje**ste a przed tobą Mizune i Naidem świetlana przyszłość.

Pozdro.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mapa fajnie się prezentuje, szkoda że, nie nie pokazaliście razem z mobami (czy się komponują z otoczeniem ładnie). Ogólnie chyba jedyny z polskich projektów, który wnosi sporo własnej pracy (nie wnikam w to czy wypali, jednak nie ma co ukrywać, że sporo fajnych rzeczy zrobiliście).

Opublikowano

Nie bądź śmieszny.

Screen samego modelu mapy : http://i.imgur.com/SZK8kqH.png

Jeśli dla Ciebie tak wygląda 90% ukończonej mapy to współczuję Tobie myślenia, a Twoim klientom mappera.

Budynki tworzę ja, dodam do tego że wszystkie obiekty które tworzymy robimy z wyexportowanych materiałów, nigdy nie wrzucamy w 100% pobranego modelu, zawsze jest On przez Nas przetworzony.

Jeśli tak Cię kuje w serce to że ten teren jest pobrany z innej mapy to proszę tu masz mapę stworzoną przeze mnie od 0 z pięknej jaskrawo zielonej płaszczyzny.

*Jaskrawo zielona płaszczyzna - świeżo utworzony dokument mapy (odpowiednik czystej "kartki" z notatnika).

https://www.youtube.com/watch?v=azFe_nMdHCY

Nie jestem egoistą, tylko jeśli ktoś jest amatorem to go tak nazywam.

Wielu bardzo respektowanych ludzi uważa że jestem najlepszych fachowcem od map np. Wredna (chyba każdy wie o kogo chodzi) czy np. Shogun (były członek team'u metin2.sg i właściciel metin2dev oraz WoM).

Jeśli ktoś chcę mi udowodnić że nie jestem najlepszy to niech mi pokaże kogoś kto robi lepsze mapy, a nie z góry stwierdza "oh napewno nie jesteś najlepszy bo na pewno jest ktoś lepszy od Ciebie, ale nie będę go szukać bo szkoda mi czasu" gardzę takimi uwagami i ludźmi którzy je wypisują.

A jeśli osoby które znają się na rzeczy uważają mnie za profesjonalistę, to chyba na bazie zdobytego przeze mnie doświadczenia, mam k***a prawo napisać o kimś że jest amatorem.

Według Ciebie jebnięcie kilku drzewek na krzyż, podmianie modeli oraz zrobieniu kilku górek to 90%? 

Ty nie bądź śmieszny. No chyba, że chcesz to mogę Ci w tym pomóc, bo akurat jestem w posiadaniu ciekawych materiałów. 

Opublikowano

Według Ciebie jebnięcie kilku drzewek na krzyż, podmianie modeli oraz zrobieniu kilku górek to 90%? 

Ty nie bądź śmieszny. No chyba, że chcesz to mogę Ci w tym pomóc, bo akurat jestem w posiadaniu ciekawych materiałów. 

Może wytłumaczę Ci coś w wersji dla debila bo widzę że innej nie przyswajasz.

Całą powierzchnie modelu mapy musisz wyteksturować więc to już jest 50% bo robisz to na tej samej ilości powierzchni co "górki".

0VPaRnd.png

Opublikowano

Całą powierzchnie modelu mapy musisz wyteksturować więc to już jest 50% bo robisz to na tej samej ilości powierzchni co "górki".

Sam właśnie udowodniłeś, że jesteś debilem.

Mówisz, że zrobiłeś 90% na gotowym modelu i na gotowych teksturach? Skoro gotowy model i tekstury to 50%(twoim zdaniem), to cała reszta też jest połową. 

A, że całą resztę prócz drzewek miałeś gotową to zrobiłeś tylko jebane 10% czyli te gówniane drzewka na krzyż. 

Podmiana tekstur to nie 90% baranie. 

@down. 

Jeszcze raz baranie, tylko tym razem jaśniej. 

Jechałeś na gotowcu, czyli na 100%, a zmieniłeś tylko tekstury, a twoim zdaniem 25% to tekstury. 

Więc nie zrobiłeś 90% tylko zasrane 25% + te drzewka, jebnięte byle jak. 

Opublikowano

Sam właśnie udowodniłeś, że jesteś debilem.

Mówisz, że zrobiłeś 90% na gotowym modelu i na gotowych teksturach? Skoro gotowy model i tekstury to 50%(twoim zdaniem), to cała reszta też jest połową. 

A, że całą resztę prócz drzewek miałeś gotową to zrobiłeś tylko jebane 10% czyli te gówniane drzewka na krzyż. 

Podmiana tekstur to nie 90% baranie. 

Facepalm.

0VPaRnd.png

Opublikowano

814921415910891247445.png

O k***a jak zaśmiałem. Ten zielony pień "z*********e pasuje" do tego podłoża, usuń to.

Widać, że nie masz poczucia humoru.. Ale cóż, ten ss jest tylko i wyłącznie do pokazania tekstur, a nie obiektów umieszczonych na mapie. Poza tym ta mapa nawet nie jest ukończona :) 

^^

Opublikowano

Panowie wyżej, taką dyskusję możecie sobie prowadzić na PW/GG czy gdzie tam chcecie.

Wypowiadajcie się w tym temacie grzecznie i z kulturą, bo zaraz polecą bany i będą pytania "czemu?" "za co?".

Chill. ;)

Opublikowano

Mapa fajnie się prezentuje, szkoda że, nie nie pokazaliście razem z mobami (czy się komponują z otoczeniem ładnie). Ogólnie chyba jedyny z polskich projektów, który wnosi sporo własnej pracy (nie wnikam w to czy wypali, jednak nie ma co ukrywać, że sporo fajnych rzeczy zrobiliście).

Mobów jeszcze nie wybrałem dlatego nie są pokazane ale będą pasować bo muszą a jak nie to je zabije.

0LsM05U.png

Opublikowano

Nie mogę się doczekać ..

86765457725017491483.png

Mayumii | Sheyra | Szamanka Shinsoo 

Mayumi | Nayumi eNs Ninja Shinsoo

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz, ale te 'przejścia' między teksturami można zrobić w 2min - powiem tyle, photoshop i szum na 2 lub więcej odcieni. W tym wypadku robienie modelu mapy od zera to 80%, teksturowanie 10%, obiekty 10%. Nie jestem na bieżąco jak to jest z World Editorem ponieważ kiedy ja robiłem mapy nie było jeszcze takiego narzędzia.

Ah te czasy kiedy attr robiło się w L3DT, a minimapę w grze i obrabiało się w gimpie oraz photoshopie  :D

sygnatura2.png

Opublikowano

Na prawdę WOW :)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz, ale te 'przejścia' między teksturami można zrobić w 2min - powiem tyle, photoshop i szum na 2 lub więcej odcieni. W tym wypadku robienie modelu mapy od zera to 80%, teksturowanie 10%, obiekty 10%. Nie jestem na bieżąco jak to jest z World Editorem ponieważ kiedy ja robiłem mapy nie było jeszcze takiego narzędzia.

Ah te czasy kiedy attr robiło się w L3DT, a minimapę w grze i obrabiało się w gimpie oraz photoshopie  :D

Dzięki za radę ale nie interesuje mnie taki efekt : 

0430_214755.jpg

A raczej jak już się bawić w "kosmiczne" mapy w metinie to taki : 

1978744_1424774371111399_148791487018769

Jeśli po powyższym przykładzie nadal uważasz się za osobę odpowiedzialną za pisanie mi co robię źle i ile czasu, to na prawdę wyjdź po angielsku, wróć tworzyć swoje piąte, szóste i siódme postacie do Age of Lich i zaoszczędźmy sobie kłótni.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Jeśli po powyższym przykładzie nadal uważasz się za osobę odpowiedzialną za pisanie mi co robię źle i ile czasu, to na prawdę wyjdź po angielsku, wróć tworzyć swoje piąte, szóste i siódme postacie do Age of Lich i zaoszczędźmy sobie kłótni.

No proszę, znalazłeś screena sprzed 2 lat, na pewno 2 lata temu potrafiłeś robić dobre mapy.

Nie każdy post w twoim temacie to hejt, ten akurat nie był. I ty i Naid pisaliście do mnie kiedyś o pomoc - ja do Naida też.

Teraz też chciałem ci uświadomić że można to zrobić szybciej za pomocą magicznego zaznaczenia i generowania szumu w obrębie dotychczasowo jednej tekstury - ale jeżeli wolisz po staremu, to rób po staremu.

sygnatura2.png

Opublikowano

Mizune, ta mapa od @Qentinios jest z paru lat -.-

Po 2 gdyby on sam chcial zrobic cos lepszego od was to zrobilby to z palcem w d***e.

Tylko jego sentyment do metina prawdopoobnie jest zwyczajny i nie chce jego zmieniac.

Moze ci inni wytlumaczą kim jest Qentinios za nim zaczniesz go oczerniać..

Opublikowano

Mizune, ta mapa od @Qentinios jest z paru lat -.-

Po 2 gdyby on sam chcial zrobic cos lepszego od was to zrobilby to z palcem w d***e.

Tylko jego sentyment do metina prawdopoobnie jest zwyczajny i nie chce jego zmieniac.

Moze ci inni wytlumaczą kim jest Qentinios za nim zaczniesz go oczerniać..

No dla mnie po ostatniej akcji z nowymi postaciami, wodą i rozmowami o stabilności serwera mając na uwadze stabilność jego reshtea, komikiem ale dla Ciebie może być bogiem, dla mnie to bez znaczenia.

@Qentinios - to nie istotne z przed ilu lat będzie screen, takie są możliwości programu L3DT i nic z tym nie zrobisz. Dlatego wstawiłem to porównanie żeby Ci przetłumaczyć że jak się nie znasz na WE to nie pisz mi ile trwa w Nim zrobienie czegokolwiek.

0VPaRnd.png

Opublikowano

No dla mnie obecnie komikiem ale dla Ciebie może być bogiem, dla mnie to bez znaczenia.

Cóż, kibicowałem i nadal będę kibicował waszemu serwerowi, bo co by nie powiedzieć świetnie wam to wychodzi, gorzej z konstruktywną rozmową z wami. Nie obraź się, ale czasami przeglądając twoje tematy zastanawiam się czy nie jesteś może paranoikiem?

@Qentinios - to nie istotne z przed ilu lat będzie screen, takie są możliwości programu L3DT i nic z tym nie zrobisz. Dlatego wstawiłem to porównanie żeby Ci przetłumaczyć że jak się nie znasz na WE to nie pisz mi ile trwa w Nim zrobienie czegokolwiek.

Tylko że metodę z szumem można wykorzystać na gotowej mapie tekstur, na sam koniec.

sygnatura2.png

Opublikowano

Cóż, kibicowałem i nadal będę kibicował waszemu serwerowi, bo co by nie powiedzieć świetnie wam to wychodzi, gorzej z konstruktywną rozmową z wami. Nie obraź się, ale czasami przeglądając twoje tematy zastanawiam się czy nie jesteś może paranoikiem?

Nie ale krew mnie zalewa jak ktoś kto wykonuje gorsze prace ode mnie udziela mi rad jak mam wykonywać swoje.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Tylko że metodę z szumem można wykorzystać na gotowej mapie tekstur, na sam koniec.

Mizune ma downa przewlekłego z przerzutami na odbyt ale dobry z niego chłopak, sam się wysra, sam się podetrze, byle by po śmietnikach nie grzebał.

:D

0LsM05U.png

Opublikowano

Mizune ma downa przewlekłego z przerzutami na odbyt ale dobry z niego chłopak, sam się wysra, sam się podetrze, byle by po śmietnikach nie grzebał.

Fajnie by było zobaczyć wasz serwer jako taką polską perełkę w czasie zmierzchu tej gry. Może wam się uda ;).

AW

Mapa się dobrze prezentuje.

sygnatura2.png

Opublikowano

To i tak mi trochę brakuję do Ciebie.

0VPaRnd.png

Opublikowano

ten cały @1373230489-U611928.pngMizune ma się za jakiegoś ''pro elo grafika'' a tak naprawdę wszyscy co robi jest kopiowane i modyfikowane

prosty przykład: @Wredna jest 2x lepszym grafem od tego amatora Mizune czy jak mu tam...

w dodatku rozwalił mnie mówiac że The Naid jest najllepszym technikiem w Polsce :)

znam techników któym on nawet do pięt nie dosięga

Opublikowano

ten cały @1373230489-U611928.pngMizune ma się za jakiegoś ''pro elo grafika'' a tak naprawdę wszyscy co robi jest kopiowane i modyfikowane

prosty przykład: @Wredna jest 2x lepszym grafem od tego amatora Mizune czy jak mu tam...

w dodatku rozwalił mnie mówiac że The Naid jest najllepszym technikiem w Polsce :)

znam techników któym on nawet do pięt nie dosięga

A ja nie znam drugiej osoby która zamiast "do pięt nie dorasta" pisała by "do pięt nie dosięga".

Nawet nie trzeba Cię niszczyć, bo jesteś z*********e samodestrukcyjny.

Jak chcesz sensownie pogadać to nabierz rozumu i wróć.

0VPaRnd.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...