Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co się dzieje z serwerem Tiveria?

kambali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forum . Mam pytanie , orientuje się lub wie co dzieję sie z serwerem Tiveria , jest to super serwer,szkoda ze nie grywa tam wiecej osob ! a po raz kolejny właczam go i nadal zostaw wyłączony, w ten dlugi weekend byl ten sam problem , dzis powtarza sie , to jakiś wiekszy problem, likwidacja czy co kolwiek ??? !!!!

ps. oby nie likwidacja , to najlepszy serwer METIN 2

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Legenda
Opublikowano

Serwer był opłacony na jakiś czas, grało mało osób, a administracja już mało się interesowała serwerem. Wyłączyli i mało prawdopodobne, że zostanie znów uruchomiony.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

kur taka legenda i zagasla to jeden z serwerow który powstal pierwszy z nieliczych i tym bardziej  trzymal się tyle lat triadica tiveria czy powstanie cos nowego ? sentyment miałem do tego serwera pomimo wieku jak i zarówno moich znajomych graliśmy tam chodz nie było co robic ;p

Opublikowano

Serwer  offline  gralo tam poprostu za malo graczy a bylo juz tyle eq  i  kazdy mial full z is to nic nie kupowali  przez co serwer na siebie nie zarabial

Opublikowano

jesteście pewni że off ?

ostatnio też wyłączyli i włoczyli spowrotem oczywiście po jakims czasie ale włączyli 

mam nadzieje ze to nie koniec

pozatym czytalem kilka innych tematow i tam tez wszyscy pisalie ze koniec a tu jednak nie

nie wydaje mis ei zeby byl off po tylu latach

Opublikowano

jesteście pewni że off ?

ostatnio też wyłączyli i włoczyli spowrotem oczywiście po jakims czasie ale włączyli

mam nadzieje ze to nie koniec

pozatym czytalem kilka innych tematow i tam tez wszyscy pisalie ze koniec a tu jednak nie

nie wydaje mis ei zeby byl off po tylu latach

"Nadzieja matką głupich "

Co z tego, że serwer stał długo jak zaczął się sypać już rok + temu, teraz online jest +/- 50 ludzi, myślisz że będą tiverie utrzymywać z własnych kieszeni ? Administracja miała wyjebke już dawno, teraz przyszedł czas zapłaty a na koncie pustki, serwera szkoda, bo to jednak legenda polskiej sceny metin2

Opublikowano

Fakt faktem odkad kasy nie mieli z serwera to zaczynali miec wyjebke na nas stajac w miescu i nie wprowadzajac zadnych zmian to nie mieli co sie dziwic ze coraz mniej bedzie grac ludzi

Opublikowano

Najlepszy serwer ? to może w czasach gdy tworzył go bambus i miał nazwę Triadical, bo ta nowa administracja mało się nim interesowała. Teraz hajs się skończył, to musieli go wyłączyć. 

xD 

Opublikowano

Najlepsze są wypowiedzi osób które nie grają... Tiveria jest off, pewnie to wina serwerowni. Za jakieś 2-3 dni znów bedzie on i nie pierdolcie że hajsy się skończyły bo serwer jest opłacony na kilka miesięcy, a administracja sama pewnie nie wie że serwer off.

Opublikowano

Mogę sie założyć że serwer będzie działał, nie gram tam już ponad rok, ale regularnie wchodziłem na forum, gadałem z adminami jak ts był aktywny itd.

Zaświadczam wam, że serwer nie padnie. W ciągu tygodnia pewnie będzie działał. Balon kiedys na ts powiedział, że zarobki z serwera są takie że trzeba dopłacać z własnej kieszeni (od ponad pół roku). Ale ich na to stać, żeby opłacać serwer bo to nie jest duży wydatek. Serwer będzie stał bo według nich to nie jest obiekt zarobkowy, tylko coś na czym się sprawdzają, taki ich projekt informatyczny. Niedawno (z 2-3 miesiace temu) kilka osób oferowało się, że serwer może kupić w kwotach od 5 do okolo 15 tysięcy. I co? Serwer nie został sprzedany.

Pewnie kolejny problem z uregulowaniem naleznosci za dedyka ale z drugiej strony nie zdziwilbym sie gdyby zostal wylaczony definitywnie,tam gralo 40 osob.

Problem z uregulowaniem należności pojawia się tylko na koniec miesiąca.

Serwer wyłączyli, ponieważ grało na nim mało osób oraz administracja przestała zarabiać.

Weź skończ p******** :D jakby mieli zamknąć serwer z powodu braku zarobków to by zamknęli go z rok temu.

Serwer był opłacony na jakiś czas, grało mało osób, a administracja już mało się interesowała serwerem. Wyłączyli i mało prawdopodobne, że zostanie znów uruchomiony.

:D

Opublikowano

Mogę sie założyć że serwer będzie działał, nie gram tam już ponad rok, ale regularnie wchodziłem na forum, gadałem z adminami jak ts był aktywny itd.

Zaświadczam wam, że serwer nie padnie. W ciągu tygodnia pewnie będzie działał. Balon kiedys na ts powiedział, że zarobki z serwera są takie że trzeba dopłacać z własnej kieszeni (od ponad pół roku). Ale ich na to stać, żeby opłacać serwer bo to nie jest duży wydatek. Serwer będzie stał bo według nich to nie jest obiekt zarobkowy, tylko coś na czym się sprawdzają, taki ich projekt informatyczny. Niedawno (z 2-3 miesiace temu) kilka osób oferowało się, że serwer może kupić w kwotach od 5 do okolo 15 tysięcy. I co? Serwer nie został sprzedany.

Problem z uregulowaniem należności pojawia się tylko na koniec miesiąca.

Weź skończ p******** :D jakby mieli zamknąć serwer z powodu braku zarobków to by zamknęli go z rok temu.

:D

Jeżeli ten cały Balon jest wstanie z własnej kieszeni wyłożyć na opłacenie serwera to dlaczego nie stać go na wykupienie reklamy oraz zajęciem się serwera ? bo tam ostatnie nowości chyba 3 lata temu były i to jeszcze takie niepotrzebne, bo zabezpieczenie BS, gdzie większość już porobiła EQ. Nie ma co ukrywać, ale jest on totalny debilem, bo gdyby umiał zająć się serwerem miałby graczy i hajs. 

xD 

Opublikowano

Jeżeli ten cały Balon jest wstanie z własnej kieszeni wyłożyć na opłacenie serwera to dlaczego nie stać go na wykupienie reklamy oraz zajęciem się serwera ? bo tam ostatnie nowości chyba 3 lata temu były i to jeszcze takie niepotrzebne, bo zabezpieczenie BS, gdzie większość już porobiła EQ. Nie ma co ukrywać, ale jest on totalny debilem, bo gdyby umiał zająć się serwerem miałby graczy i hajs. 

Co do nowości były wprowadzone nowe M1 oraz wygląd skili. Winchester cały czas testuje nowe zmiany.. pozwolę zacytować sobie jego słowa " Ten wyglad M1 i skili to nawet nie 1% całych nowości", a serwer wyłączony to wyłączony, za kilka dni znowu będzie ON ;)

Pozdrawiam Mamooth - Tiveria :)

Tiveria.pl 

Start : 04.08.15 - GODZINA 18-20

Oczekujemy :)

Opublikowano

Co do nowości były wprowadzone nowe M1 oraz wygląd skili. Winchester cały czas testuje nowe zmiany.. pozwolę zacytować sobie jego słowa " Ten wyglad M1 i skili to nawet nie 1% całych nowości", a serwer wyłączony to wyłączony, za kilka dni znowu będzie ON ;)

Pozdrawiam Mamooth - Tiveria :)

Wybacz, ale Skile czy tam m1 to sobie każdy może w Kliencie zmienić ^^ "Serwer wyłączony to wyłączony" jakiś powód tego musi być, chyba że jesteś w teamie i sam tego nie wiesz, lub coś ukrywasz  ; ( No nic poczekamy i zobaczymy co z tego będzie. 

xD 

Opublikowano

Wybacz, ale Skile czy tam m1 to sobie każdy może w Kliencie zmienić ^^ "Serwer wyłączony to wyłączony" jakiś powód tego musi być, chyba że jesteś w teamie i sam tego nie wiesz, lub coś ukrywasz  ; ( No nic poczekamy i zobaczymy co z tego będzie. 

Przyczyn wyłączenia może być wiele, nie chce mi się tu rozpisywać - kto gra ten wie.. ;)

Tiveria.pl 

Start : 04.08.15 - GODZINA 18-20

Oczekujemy :)

Opublikowano

Dawno nie grałem na Tiverii i chciałem odnowić swoją przygodę ,lecz serwer jest wyłączony. Strone w ogóle usuneli ,forum też. Ale mam nadzieje ,że jeszcze go włączą. Żaden serwer mu nie dorównuje . Pozdrawiam - Shymon.

Opublikowano

Serwer wyłączony , moim zdaniem powinni pomyśleć o nowym  i z pewnością na nim bym zagrał . Nie oszukujmy sie stał bardzo długo a jak sami wiecie wiecznie graczy nikt nie zatrzyma . Czas mija i gospodarka serwera także się obniża przykładem były te śmieszne bryłki na allegro po kilka groszy . Po co miał ktoś doładowywać is skoro mógł kupić sobie bryłki i było to lepiej opłacalne , i z tego tez powodu nie oplacało sie zaczynać od poczatku gry na serwerze . Powracałem do Tiverii kilka krotnie zawsze czułem sentyment do tego serwera . Trzeba oczekać może szykują coś nowego :) 

ZAUFAJ DOBRYM RADOM !!!

Opublikowano

Jest w stanie wyłożyć na serwer, reklame itp. Ale po c**j ma wykładać na serwer który jest narazie "martwy", skoro nic nie robili to ludzie poodchodzili, reklama nic nie zmieni. Muszą wprowadzić zmiany i dopiero zająć się reklamą z resztą o reklamie też mówili. Eq z bsa w większości pousuwane. Serwer wyłączyli bo może dość mieli tych płaczków co nabili 20 lvl i płaczą na forum że ludzi nie ma i administracji. Też bym tak zrobił i włączył dopiero po nowościach. To ich serwer, ich sprawa czy jest włączony czy wyłączony.

Pozdrawiam, Ninjowiec. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...