Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Propozycja dotycząca działu minecraft

kondziu98

Dział Minecraft  

114 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co o tym sądzisz

• Jesteś za ?
      94
    • Mi to obojętne...
      9
    • Nie podoba mi się to ;/
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chciałbym się zapytać was co sądzicie o tym (mpc-forumowicze działu minecraft, oraz w tym najważniejsze administracja ;] ), aby w dziale minecrafta stworzyć nowe subforum "Development", które np. byłoby podzielone na jeszcze 2 inne subfora: "Pluginy", "Skript", ze względu na to (to tylko moje zdanie i myślę, że nie tylko), że niektórzy wręcz nienawidzą skriptów i uznają tylko pluginy, oraz viceversa. W każdym z poddziałów obowiązywałyby przedrostki takie jak: DL, oraz PROBLEM(aka. Pomoc), bo więcej chyba nie potrzeba. Ewentualnie mam propozycje, aby zrobić to Development na takiej zasadzie jak istnieje publikacja serwerów (tutaj. "rodzaj serwera"), to w tym dziale ("plugin / skript", oraz "dl / problem / pytanie").

Dlaczego wysuwam się z taką propozycją, a więc jest kilka powodów:

• Najbardziej istotny, sprawa developingu na tym forum jest "rozwiązana" poprzez wciśnięcie go w subforum "zarządzanie serwerem", przez co wszystkie tematu choć jest ich dużo znika pod takimi naprawdę związanymi z zarządzaniem tj. np. wybór serwerowni, błedy w konsolce, problem z połączeniami, ochorna serwa, paczki serwerowe spadki tps i wiele wiele innych
  • Jest tego wystarczająco dużo, aby powstało takie coś, gdyż bardzo dużo osób na tym forum interesuje się minercaftem i tym między innymi, stworzenie tego subforum ułatwiłoby wyszukiwanie pluginów, skryptów, rozwijanie się bukkitowskich, programistów etc.
  • Następne to to, iż jest nas tutaj tak sporo, to dział ten mógłby zastąpić lekko np. bukkit.pl, (Znów to tylko moje zdanie), tutaj w samym tym zarządzaniu serwerem jest większa aktywność niż na wymienionej ówdzie stronie, czy bukkit.org, gdzie większości użytkownikom nie chce się 1.patrzeć na to po angielsku, 2.po tej całej euli, się trudniej tam w to wszystko bawi
  • Wiele osób, było wcześniej tym zainteresowane ...

Mam nadzieję, że pomysł spodoba się administracji, a co najważniejsze tutejszym forumowiczom ;}

531001454960877632167.png

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oczywiście, że tak. Genialny pomysł, bynajmniej nie będzie teraz skrypto-hejterów/plugin-hejterów w dziale zarządzania serwerem ;_;

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Oczywiście, że TAK! Niech dzieciaki ze swoimi skryptami i zdaniem "skrypty nie lagują" idą gdzieś indziej. Jeszcze dorzuciłbym tam wątki "Mam problem z gildiami x", "Jaki plugin/skrypt na gildie", "Dlaczego nikt nie chce u mnie grać"

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Tak + Był bym za dodaniem rangi typu "plugin maker" "bukkit developer"

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

prawie na tak

@kondziu98

W serwerach pojawi się nagle masa pytań o szukanie pluginów, bo nikt nie będzie tam zaglądał :D

Za to na pewno taki dział by się przydał jako miejsce pytań o pisanie pluginów, bo aktualnie takie pytania pojawiają się w dziale ogólnym, moddingu i zarządzaniu serverem, bo w każdym uj wie czy to dobre miejsce na takie pytanie...

A tak to dział gdzie są tylko tematy dotyczące własnych pluginów i ich pisania... znacznie by to poprawił, w końcu można by na takie tematy odpowiadać, bo nie znikają pod masą pytań "jak zrobić takie coś jak na xxx.pl"

Ale zaraz jakiś mod powie że w MC jest za dużo działów.

(oczywiście LoL się nie liczy, on może mieć ich ile chce)

I zawsze można usunąć "Minecraft - Media" tak bardzo potrzebne... Redakcja Minecraft też cieszy się gigantyczną popularnością i świetnymi tekstami.

A to co użytkownicy chcą, to nikt nie doda :(

Proponowałam już taki dział dawno temu, ale niby za dużo już jest... ale jakieś "media" to dodali, a w lolu działów jak "mrówków".

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...