Dakos Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Aby scrackować oraz zaaktualizować do obecnej wersji naszego XenoBot'a trzeba wykonać. 1. Pobieramy z tego tematu paczkę http://www.mpcforum.pl/topic/1276308-crack-xenobot-1053/ Nie jestem autorem tej paczki, sam nie do końca jestem przekonany czy jest czysta ale whatever. 2. Usuwamy wszelakie wpisy z Hosts.ics związane z XenoBotem (Pomiń ten punkt jeżeli: nie bawiles sie nigdy w crackowanie xenobota.) path: \Windows\System32\drivers\etc\Hosts.ics 3. Włączamy "Xenosuite.exe" (Poczekaj chwilę az auto updater zaaktaulizuje XenoBota do najnowszej wersji poczym wylącz XenoBota) 4. Wklejamy ten plik do \Windows\System32\drivers\etc Hosts.ics # Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp. # # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows. # # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each # entry should be kept on an individual line. The IP address should # be placed in the first column followed by the corresponding host name. # The IP address and the host name should be separated by at least one # space. # # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol. # # For example: # # 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server # 38.25.63.10 x.acme.com # x client host # localhost name resolution is handled within DNS itself. # 127.0.0.1 localhost # ::1 localhost 37.59.96.68 verify.xenobot.net 37.59.96.68 www.verify.xenobot.net w ten o to sposób zablokowalismy "polączenie" adressu ip server'a który był odpowiedzialny za "autoupdate" naszego bot'a 5. Włączamy "Xenosuite.exe" oraz "Patch.exe" (Jako administrator) powinien nam wyskoczyc w prawym dolnym rogu monitora taki o to komunikat 6. Przechodzimy do pliku "Patcher.exe" oraz klikamy wielki przycisk "Patch" 7. Logujemy sie do Xenobota używając obojętnie jakich passow np. Login: Marian Password: Kowalski @Credits: - Autor Crack'a (niestety nie wiem jak się nazywa) - Gerpin Crack działa na każdą wersje, Gerpina poradnik jest troche nieaktualny więc postanowiłem go troche "odświeżyć" jeżeli Gerpin zaaktualizuje swój poradnik ten można zamknąc eww wywalić do kosza. ~ Happy botting Odnośnik do komentarza
BoltoS Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 @dakos dodaj skan to pobieram Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle Odnośnik do komentarza
kenon1234 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Witam. Mam pytanie dotyczace Xenobota, chodzi mi tutaj o restartowanie automatyczne bp, tzn. gdy bot restartuje bp to otwiera tylko jeden (glowny) i go milimalizuje a pozostałe dwa zostawia i nie otwiera ich, w tym momencie nie zbiera loota bo nie ma gdzie. Czy da sie to jakos wylaczyc badz naprawic? Ps. Zapomnialem dodac ze glowny bp zmienilem tzn z koloru na zwykly bp, ma to cos doo tego ? Z gory dziekuje. Odnośnik do komentarza
Dakos Opublikowano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 local Bps = {} local GoldBackpack = "grey backpack" local LootBackpack = "blue backpack" if GoldBackpack then table.insert(Bps,GoldBackpack) end if LootBackpack then table.insert(Bps,LootBackpack) end function Unuke_Reset() Walker.Stop() print("Opening Backpacks") local tries = 3 local n = #Bps Self.CloseContainers() local allgoodie = false wait(600,800) Self.OpenMainBackpack() wait(600,800) local main = Container(0) wait(800,1000) while tries > 0 and (not allgoodie) do for i = 1, n do main:OpenChildren(Bps[i]) wait(600,800) local cont = Container(Bps[i]) if cont:ID() ~= Item.GetID(Bps[i]) then print("Could not find "..Bps[i]..', trying again. Tries left : '..tries) allgoodie = false break else allgoodie = true print("Success!") end end tries = tries-1 end if allgoodie then Walker.Start() else print('Could not find all backpacks, stoping walker...') end end robimy label o nazwie np "ResetBackpack" i wpisujemy. if (labelName == "ResetBackpack") then Unuke_Reset() end @BoltoS czego skan pliku hosts.ics ? Odnośnik do komentarza
Gerpin Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Jest czysty, ciesze się że innym troszkę wytłumaczyłeś ja zbytnio czasu nie mam :p Odnośnik do komentarza
spokom Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Mam problem bo xeno spatchowal sie do najnowszej wesji a ja potrzebuje do 10.20 ;/ Odnośnik do komentarza
LolixaN Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Mi pisze takie cos "unrecognized client version. Was there an update?" Odnośnik do komentarza
Dakos Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 @LolixaN grasz na rl tibii ? czy ots @spokom nie mam pojęcia może sprobuj sciagnąć "10.20" xenobota. Odnośnik do komentarza
ronizwd Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 mam ten sam problem unrecognized client version. Was there an update. I gram na rl tibi i w tym okienku co powinien byc nick postaci niestety go nie ma . ;/ Odnośnik do komentarza
Dakos Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 2. Usuwamy wszelakie wpisy w z Hosts.ics związane z XenoBotem (Pomiń ten punkt jeżeli: nie bawiles sie nigdy w crackowanie xenobota.) path: \Windows\System32\drivers\etc\Hosts.ics Odnośnik do komentarza
Lujgraczwch#j Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 powie mi ktoś co zrobić z takim błedem? wczoraj bot działał normalnie dziś rano wyskoczyło coś takiego e06: Error in WinHttpReceiveResponse()! Odnośnik do komentarza
Dakos Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 @mogę się mylić ale to jest błąd który wskazuję, że xenobot nie może nawiązać połączenia z twoim internetem, wylącz firewall'a i tak dalej i powinno chodzić. Odnośnik do komentarza
arando512 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jaka jest szansa że ktoś wykryje trgo cracka? Odnośnik do komentarza
Crisey Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jaka jest szansa że ktoś wykryje trgo cracka? Cracka? Chodzi Ci o ban w Tibii? Odnośnik do komentarza
maajkylbn Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 jak niby usunąc te pliki jak już wcześniej crackowałem> chodzi o rejestr czy poprostu usunięcie pliku Odnośnik do komentarza
Crisey Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 jak niby usunąc te pliki jak już wcześniej crackowałem> chodzi o rejestr czy poprostu usunięcie pliku usuń plik po prostu. Odnośnik do komentarza
sebastyle Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Zrobiłem wszystko jak należy, wpisuje passy i.... "Invalid response" (nadmienię, że instaluje to pierwszy raz - wszystko według instrukcji) @Edit Po ponownym uruchomieniu wpisuję różne passy i klikam login i nic się nie dzieje, muszę znowu kliknąć "Change User" no i nic się nie dzieje, a już nawet napisu "Invalid response" nie mam. HELP ! @II Edit Już wszystko śmiga jak należy. Przyczyną był antywirus Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
daxie_3 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Po update nie wykrywa mi klienta tibii, co powinienem zrobić? Odnośnik do komentarza
Dakos Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 1. Poczekać aż Xenobot będzie na aktualną wersję tibii 2. "Scrackować" od nowa. Odnośnik do komentarza
v3rigo Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Nie udostepnili jeszcze nowej wersji xeno? Czy ten patcher z 10.57 bedzie dzialac jeszcze na tibii 10.63? Odnośnik do komentarza
Sarenkk Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Mi ten patch działał na 10.62 więc wydaje mi się że na 10.63 też będzie :P Odnośnik do komentarza
keczupi Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Mam problem gdy wpisuje passy po kliknięciu login pola znikają i nic się nie wyświetla. Nie wiem co robić(gram na tibii 10.63). Odnośnik do komentarza
1white Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Ten sam problem co kolega wyżej Coś da sie zrobić? @Edit Wszysko działa jak i chodzi, dzięki )) Odnośnik do komentarza
PoSiak Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Mam problem gdy wpisuje passy po kliknięciu login pola znikają i nic się nie wyświetla. Nie wiem co robić(gram na tibii 10.63). Również mam ten sam problem, ktoś coś? Ten sam problem co kolega wyżej Coś da sie zrobić? @Edit Wszysko działa jak i chodzi, dzięki )) Co zrobiłeś? surprise motherfucker Odnośnik do komentarza
danieleee Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Również mam ten sam problem, ktoś coś? Co zrobiłeś? Witam Wlasnie, jak rozwiazales problem? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.