Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gracze proszą o rangi?

MPCRazor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy Wy też tak macie że jak ktoś wejdzie na serwer to pierwsza jego wiadomość to "czy jest rekru?"

Bo moim znaniem osób chcących rangę za nic jest za dużo.

+Screen (Ten gracz grał niecałe 4min)

71cb3681.png

On ma 10lat:\

4957d208.png

mca.png

Opublikowano

To są młodzi gracze minecrafta którzy jeszcze nie rozumieją po co jest ta ranga. Chcą ją tylko po to aby bawić się itemami z gamemoda na jakimś serwerze multiplayer. Moderator to jest bardzo poważna ranga która niesie ze sobą bardzo dużo pracy, doświadczenia i cierpliwości. Oni ją chcą od razu, bo nie chce im się pracować ciężko na to stanowisko. Moderator na serwerze musi pomagać innym ludziom i z tego czerpać radość. Przynajmniej ja tak miałem ;)

To są młodzi gracze więc musimy ich zrozumieć, są jacy są ale my z tego właśnie żyjemy. Uważam że tak będzie zawsze dopóki oni nie dorosną, albo zrozumieją co to znaczy być dobrym moderatorem. I to też zależy od tego jaki to jest serwer kolego ;) Dlatego musimy być wyrozumiali i traktować ich także na poważnie. Czasami sie nie da i puszczają nerwy które potem trzeba opanować. 

Czasami tak mam na różnych serwerach. Musisz im tłumaczyć co to znaczy być moderatorem na serwerze :)

P.s Myślę że wytłumaczyłem Ci troszkę jak to jest. Pozdrawiam Degistive.

Kappa.

Opublikowano

Niecałe 4 minuty i już z rangą VIP? Mhm.  :huh:

To jest normalne, nie tylko w Minecraft'cie. Gracze są młodzi, nie wiedzą wiele o zasadach panujących w administracji serwera, wydaję im się, że mogliby prowadzić giganty typu hardcore skkf'a. Nie ma się co przejmować - wystarczy ignorować.

Opublikowano

wystarczy ignorować.

Ignorować, czy wytłumaczyć im że nie ma takiej poważnej rangi od tak na życzenie?.. ;) (Chodzi mi że, później będą skargi na Admina że nie odpisuje graczom na ich pytania/prośby i ich olewa)

Co do pytania, to załóżmy że niektórzy gracze Minecrafta mają (Ci co grają) mają przedział pomiędzy 13 - 12 lat. Jeszcze, nie wiedzą co to jest poważna ranga - Moderatora/Administratora itd myślą że na życzenie ktoś im to da ;) Po prostu, muszą na tą rangę zasłużyć i pokazać na co ich stać w ich pracy ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

Są to młodzi gracz, którzy nie rozumieją pojęcia ranga. Nie mają pojęcia, że to też jakiś obowiązek. Im tylko zależy na tym, aby mieć gm i pisać, że dostaniesz bana...
Zawsze i wszędzie tak jest.
Ja zawsze pisałem, że nie. I koniec.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Jest to normalne.

Zawsze ludzie chcą jakieś rangi, a jak nie dostaną się obrażają.

Nie reaguj.

Znów chwytam liny zła, by wydostać się z mroku dna...

Opublikowano

Ooo, człowieku. Ja takie coś widzę praktycznie na każdym serwerze. Według mnie Minecraft (Multiplayer) powinien być od +12 lat bo wtedy byłaby szansa, żeby ludzie byli bardziej ogarnięci. Młodsi gracze tak naprawdę nie wiedzą jeszcze czym są rangi i chcą po prostu "pobawić się" w trybie Creative. Ranga taka jak np. Moderator czy Administrator to duża odpowiedzialność i ci młodsi gracze nie zdają sobie z tego sprawy. Oni myślą, że mogą zarządzać jakąś wielką "maszyną" tak od zaraz. Więc możesz ich po prostu ignorować. Dziwi mnie jeszcze jeden fakt a mianowicie taki, że napisałeś "ten gracz grał niecałe 4min" a na obrazku niżej widnieje, że ma VIP'a. Dostać VIP'a w ciągu 4 minut? Hmm... Ciekawe. Pozdrawiam :)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

64162916285590050566.png

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Opublikowano

Ignorować, czy wytłumaczyć im że nie ma takiej poważnej rangi od tak na życzenie?.. ;) (Chodzi mi że, później będą skargi na Admina że nie odpisuje graczom na ich pytania/prośby i ich olewa)

Co do pytania, to załóżmy że niektórzy gracze Minecrafta mają (Ci co grają) mają przedział pomiędzy 13 - 12 lat. Jeszcze, nie wiedzą co to jest poważna ranga - Moderatora/Administratora itd myślą że na życzenie ktoś im to da ;) Po prostu, muszą na tą rangę zasłużyć i pokazać na co ich stać w ich pracy ;) Pozdrawiam.

Ja miałem np swój pierwszy serwer w wieku 12 lat ;3 I rozrósł mi się do 60 slotów ;)

26_unnamed.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To jest normalne, nie tylko w Minecraft'cie. Gracze są młodzi, nie wiedzą wiele o zasadach panujących w administracji serwera, wydaję im się, że mogliby prowadzić giganty typu hardcore skkf'a. Nie ma się co przejmować - wystarczy ignorować.

Moze tam sa darmowe vipy?

Opublikowano

A ja radzę Ci odpowiedzieć: wejdz na freeservers.pl zrób tam serwer i będziesz Adminem

Opublikowano

Znam to ;) miałem 4 servery (padły z powodu słabej reklamy) i na każdym było kilka Graczy którzy wejdą tylko po to aby zapytać :) więc nie martw się :)

Jeżeli jesteś adminem to połowa biedy bo możesz powiedzieć że nie możesz dawać rang przez permisje ;) Ale Właściciele mają najgorzej hehe :D

Po prostu zadaj im jakieś mega ciężkie pytanie na które nie znjaą odpowiedzi :D i powiedz że się nie nadają:D tyle z kłopotu :D

Ja znów mam własny skrypt który nakazuje akceptacje regulaminu w ktorym jest Zakaz proszenia o rangi :) jak 1 czy 2 dostanie bana na 10minut czy 1h to reszcie się odechce :)

TEMAT

Opublikowano

Pierwsze 10 graczy ranga VIP pewnie ^^

Wiesz jak się rozkręca serwer :D

ARIONE-MINI.png

Opublikowano

Oczywiście, nie raz się z takimi osobami spotykałem, jednakże to są młodzi ludzie. 

Takie osoby naprawdę nie są warci rangi i od razu skreślić ich, dopisać na czarną listę! 

Opublikowano

Dzisiaj akcja na serverze :D

Wchodzę aby zrobić kolejny spawn na mój nowy server (oczywiście 0 graczy ponieważ wiedzą że server 13.1.2015 gaśnie :D)

Wchodzi grupa 3 Graczy i 1 pytanie : "Dasz OP"

Przez 10 minut pytali tylko o to a jak powiedziało się że nie to wszyscy wyszli hehe

Więc nie martw się każdy ma takich Graczy

TEMAT

Opublikowano

To są osoby, które chcą pobawić się i poszpanować adminem, gdyby dostał ktoś taki range serwer miałby ciężko. Rangę należy dawać tylko zaufanym osobom. 

Opublikowano

Chyba jestem jedynym ,który nie spotkał się z tym procederem:) Mimo że posiadam serwer to kilkukrotnie chcieli budowniczego i tylko.

Sprawę załatwiałem szybko:Zapraszałem aplikanta na mapę creative (ma tam GM) i prosiłem o zbudowanie czegokolwiek.

90% aplikantów nawet kilku klocków nie postawiło ,8% próbowało sił a 2% zostało budowniczymi:)

Jeśli macie z takimi problem to może warto zadać im 3 szybkie pytania np: podaj komendę aby zbanować gracza na dobę.

Jeśli odpowie na te trzy pytania  natychmiast i bezbłędnie to może warto pomyśleć nad  kandydatem:).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...