Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer wyłącznie dla dojrzałych Graczy.

Hydrant98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po prostu nie rozumiem. "Gimbusy" to też ludzie. Przecież  wiek nie ma znaczenia jaki jest człowiek. Jeden "Gimbus" może być miły, przyjacielski, pomocny a jeden może cheatować, oszukiwać itd. Przecież wiele serwerów minecraft ma administratorów "Gimbusów". Przecież potrafią prowadzić i grać na serwerach ja każda inna osoba.

Gimbus =/= Gimnazjalista

Wyrażenie "gimbus" w moim przekonaniu oznacza osobę o obniżonej inteligencji, nie koniecznie gimnazjalistę.

Raczej, nie wykluczał bym żadnych osób z serwera, ponieważ(sam jestem młody, ale nie uczęszczam do gimnazjum)każdy ma prawo grać. Jedyne co było by "fajne" to test online połączony z MySQL i pluginem minecraft. Jeżeli są to osoby ogarnięte to czemu mają nie grać? Możesz zmienić "test anty gimbusowy" na "test inteligencji", czyli np.: 20 pytań(musisz być zarejestrowany na stronie), jeżeli poprawnie odpowiesz na 15 to możesz być na serwerze, oczywiście po zaakceptowaniu przez komisje.

Bez urazy, ale nie musisz mi pisać jak zrobić test online. Aczkolwiek sam pomysł jest już w trakcie realizacji. Po za tym to nie ma fizycznego sposobu sprawdzania wieku graczy bez podania przez nich kopii legitymacji czy dowodu, a i tak mogą użyć czyjegoś. Gównie z tego powodu test online oraz specjalne podanie to najlepsza opcja.

Moim zdaniem zrobić kilka edycji i 1 zacząc tak że wszyscy mogą wbijać a później kto nie jest ogarnięty itp banować a kto ogarnięty to dodać na WhiteList i na następną edycje.

Nie będzie kilku edycji, to nie ma sensu. Wiem, że "młodsi" gracze Minecraft kochają nowe edycje oraz wszelkie ułatwienia. Niestety Adult jest stworzony dla graczy, którzy chcą pograć na nieco wyższym poziomie. A tacy gracze cenią sobie swoją pracę i na pewno nie będą zachwyceni ciągłymi zmianami edycji...

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Warwarin tak ale mi chodzi taką wstępną edycje żeby oddzielić gimbusów od tych ogarniętych graczy, później już nawet nie trzeba nowych edycji robić.

Nie da się tego tak osiągnąć. Trzeba ich cały czas filtrować, bo pojawiają się nowi lub czasem komuś coś odbija. Dlatego serwer musi być gotowy na taką ewentualność.

Opublikowano

Pomysł fajny, ale czy od razu wszystkich którzy mają mniej niż 16 lat musicie nazywać nie ogarniętymi?? Nie wszystkie gimbusy są nie ogarnięte. Wręcz przeciwnie - Niektórzy mogą być bardziej dojrzali niż jacyś 17 latkowie. Możecie przeprowadzić jakąś weryfikację ale która nie będzie eliminowała tak jak wy to mówicie wszystkich gimbusów, tylko nie ogarniętych, a Ci co ewentualnie przejdą test a zachowywać się będą nie stosownie to Administracja serwera będzie ich banowała. Według mnie takie rozwiązanie byłoby całkiem dobre. 

I jeszcze raz powtarzam - to, że jeden gimbus źle się zachowuje to nie znaczy, że wszyscy "gimbusiarze" tacy są...

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Opublikowano

Wróciłem do Minecrafta po prawie ośmiomiesięcznej przerwie i jestem załamany tym co się stało. Przez dwa dni szukałem serwera dla siebie i jeszcze go nie znalazłem.

Uważam że niski poziom graczy to głównie wina serwerów i ludzi którzy je prowadzą bo jakich graczy można się spodziewać tam gdzie na samym starcie dostajemy narzędzia, jedzenie i możliwość zaklinania na maksymalny poziom a szansa na drop diamentu to np. 5%? Propozycja ankiet i innych "udziwnionych" metod odsiewania mentalnych gimbów to strata czasu, uważam że wystarczy porządna i stała moderacja i pozbycie się tych wszystkich śmiesznych udogodnień. Jednak chętnie włączę się w każdą próbę stworzenia bardziej elitarnego środowiska do gry (niestety brakuje mi doświadczenia).

Opublikowano

Kto będzie przechodził testy kontrolne na swój wiek? No proszę, o czym my tu rozmawiamy? O grze, czy o czym? Nigdy bym na czymś takim nie zagrał.

Test kontrolny to kilka pytań na inteligencję i obeznanie z samą grą. Decydujące w procesie weryfikacji będzie podanie. Nie będzie miało pytań pomocniczych czy żadnych wymagań, ale wszystko zależy od tego co i jak napiszesz. Nie ma lepszego sposobu na sprawdzenie dojrzałości i inteligencji niż niczym niewspomagana wypowiedź pisemna ;P

Opublikowano

Bez znaczenia, co to ma być i jakie ma mieć pytania. Test na inteligencję do zagrania na serwerze? Wystarczy, że brzmi jak brzmi.

@down:

I po co ja się w ogóle wypowiadałem. :)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Bez znaczenia, co to ma być i jakie ma mieć pytania. Test na inteligencję do zagrania na serwerze? Wystarczy, że brzmi jak brzmi.

@MPCTaylor

Jak sobie to nazwiesz to Twoja sprawa. Ale prawda jest taka, że ma to konkretny cel, więc nie hejtuj tego o ile nie masz jakiś argumentów przeciwko temu (lenistwo i brak inteligencji do przejścia testu nie są argumentami).

Opublikowano

Decydujące w procesie weryfikacji będzie podanie.

Podanie o pozwolenie na grę na serwerze? :D Serio uważasz że to jest sposób na przyciągnięcie ogarniętych graczy? Każdy wchodzi na serwer multi żeby zwyczajnie miło spędzić czas a nie użerać się z takimi udziwnieniami. Nawet jeśli taki test miałby trwać minutę (sprawdzenie podania potrwa więcej chyba że ktoś będzie na nie czekał 24/7) to minuta za dużo

Opublikowano

Taki serwer istnieje już. Jeśli ktoś lubi RPG i męczą go dzieciaki po 10-12 lat zabijające się na spawnie to zapraszam - kierujcie się opisem w mojej sytnaturze :)

Hm... z tego co kojarzę jesteście tym serwerem, który miał powstać już dawno dawno temu, ale ciągle przeciągaliście, więc urwała się Nasza współpraca :/ A tak po za tym to mowa o czystym survivalu, a nie RPG z modami ;)

Podanie o pozwolenie na grę na serwerze? :D Serio uważasz że to jest sposób na przyciągnięcie ogarniętych graczy? Każdy wchodzi na serwer multi żeby zwyczajnie miło spędzić czas a nie użerać się z takimi udziwnieniami. Nawet jeśli taki test miałby trwać minutę (sprawdzenie podania potrwa więcej chyba że ktoś będzie na nie czekał 24/7) to minuta za dużo

Podanie to jedynie bufor albo brama do serwera, więc nie możesz wiązać podania z tym jak spędzisz czas na serwerze. Skoro mówimy o dojrzałych osobach to uważam, że jeżeli komuś zależy na grze i docenia wysiłek włożony w serwer to poświeci chwilę swojego życia ;) Zauważ, że głównie dzieciaki chcą jak najłatwiejszą grę czy to dropy ze stone, czy full eq za darmo.... Prawdziwy gracz woli mieć trudniej, bo wtedy gra ma większą wartość, po za tym potrafi zbudować porządny dom (lub wie kogo o to poprosić) i zachowuje się dość kulturalnie :)

Opublikowano

I o tym napisałem w pierwszym poście: zlikwidować wszystkie ułatwienia na spawnie. Bez tego odpada cała kategoria graczy którzy nie potrafią grać. Jeśli dodać do tego administrację która sprawnie banuje tych którzy zasłużyli to nie będzie trzeba bawić się w takie kontrowersyjne i (moim zdaniem) mało wydajne sposoby. Bo w zasadzie jakie są alternatywy? White lista to poroniony pomysł bo cały łańcuszek trwa zdecydowanie za długo (podanie->akceptacja->dodanie do white-listy->pierwsze wejście gracza). Każdy serwer musi się utrzymać a żeby to się stało potrzebuje graczy. Masz rację że znajdzie się grupa która poczeka i poświęci czas ale moim zdaniem będzie to mała część z której trzeba będzie odliczyć też osoby którym zwyczajnie się nie będzie podobało na serwerze i w efekcie zostanie np 10 osób na serwer. Dla mnie to za mało na ciekawy survival.

Opublikowano

Hm... z tego co kojarzę jesteście tym serwerem, który miał powstać już dawno dawno temu, ale ciągle przeciągaliście, więc urwała się Nasza współpraca :/ A tak po za tym to mowa o czystym survivalu, a nie RPG z modami ;)

Z tego co wiem to Avernus nie współpracuje z żadnymi innymi serwerami i nigdy nie planowali współpracować. Poza tym ten serwer istnieje prawie cztery lata już, obecnie kończy się II edycja. W każdym razie moim zdaniem to najbardziej pewny serwer w Polsce, bo masz gwarancję że jak się tam zaangażujesz to budowle przetrwają, a cały serwer nagle nie upadnie bo adminowi się skończyła kasa na hosting. Ale to właśnie wynika z tego, że ten serwer prowadzą dorośli ludzie i dorośli ludzie na nim grają.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Nie sądzę  że to ci się uda ponieważ nie wszyscy równo dojrzewają i dlatego niektórzy nawet gdy nie chodzą  już do gimnazjum to dopiero im zaczyna odbijać.A tych 18+ ogarniętych i dojrzałych jest naprawdę mało w mc.To jest moja opinia ale życzę ci powodzenia.

post-1272576-0-28556400-1415815545.jpg

Opublikowano

Mówione było wiele razy... Przy naborze głównym kryterium nie jest wiek, lecz stan emocjonalny. Dlatego nawet poważnych gimnazjalistów chętnie przyjmiemy na serwer.

Opublikowano

Z tego co wiem to Avernus nie współpracuje z żadnymi innymi serwerami i nigdy nie planowali współpracować. Poza tym ten serwer istnieje prawie cztery lata już, obecnie kończy się II edycja. W każdym razie moim zdaniem to najbardziej pewny serwer w Polsce, bo masz gwarancję że jak się tam zaangażujesz to budowle przetrwają, a cały serwer nagle nie upadnie bo adminowi się skończyła kasa na hosting. Ale to właśnie wynika z tego, że ten serwer prowadzą dorośli ludzie i dorośli ludzie na nim grają.

Mniejsza o to. Nie będę się tu rozpisywać na ten temat. Macie swój wątek na mpcforum to tam piszcie o swoim serwerze, a nie spamujecie w cudzych wątkach.

I o tym napisałem w pierwszym poście: zlikwidować wszystkie ułatwienia na spawnie. Bez tego odpada cała kategoria graczy którzy nie potrafią grać. Jeśli dodać do tego administrację która sprawnie banuje tych którzy zasłużyli to nie będzie trzeba bawić się w takie kontrowersyjne i (moim zdaniem) mało wydajne sposoby. Bo w zasadzie jakie są alternatywy? White lista to poroniony pomysł bo cały łańcuszek trwa zdecydowanie za długo (podanie->akceptacja->dodanie do white-listy->pierwsze wejście gracza). Każdy serwer musi się utrzymać a żeby to się stało potrzebuje graczy. Masz rację że znajdzie się grupa która poczeka i poświęci czas ale moim zdaniem będzie to mała część z której trzeba będzie odliczyć też osoby którym zwyczajnie się nie będzie podobało na serwerze i w efekcie zostanie np 10 osób na serwer. Dla mnie to za mało na ciekawy survival.

Cóż, pożyjemy to zobaczymy :) Nie ma co na siłę kogoś wpychać na serwer. Po za tym jeżeli ktoś jest zbyt leniwy by złożyć podanie to pewnie jest równie leniwy w grze, a jak już wspomniałem to nie serwer dla takich graczy. Ponad to nie liczy się ilość graczy tylko ich "jakość" (o ile można tak to nazwać).

Opublikowano

Myślę że najlepszym sposobem by na serwerze było dużo graczy którzy są ogarnięci było by zrobić test IQ.

Opublikowano

Warto napisać, że są gimbusy (98% gimnazjum), ale także jeszcze gdzieś tam zostały ostoje normalnych ludzi. Nie ogólniajmy!

No witam.

Opublikowano

Warto napisać, że są gimbusy (98% gimnazjum), ale także jeszcze gdzieś tam zostały ostoje normalnych ludzi. Nie ogólniajmy!

Prawdą jest, że są normalni ludzie grający w Minecraft. Ale ze względu na hejt ze strony gimbusów nie wychylają się po prostu, bo nie ma to sensu. Mam nadzieję, że ostoją dla normalnych ludzi będzie tenże serwer :)

Opublikowano

1. dadwadawsaadwadwadawaaaaaaaaaaaaaaa\
  2. dawdwadaw
  3. dawdaaaaaaaa
  4. dddddddddawdawdaw

ddawd

dawdsaaaaaaaaaaaa

a

50>100>150>200>250>300>350>400>450>500

Opublikowano

Gdyby taki serwer powstal, powrocilbym do grania w ta pikseloze :p. Najchetniej zagralbym na becie 1.7.3. Jestem na tak. Dawajcie info na biezaco. Trzymam kciuki :)

FizzyFisherman_eune_57_3_logo.png

Opublikowano

Mniejsza o to. Nie będę się tu rozpisywać na ten temat. Macie swój wątek na mpcforum to tam piszcie o swoim serwerze, a nie spamujecie w cudzych wątkach.

To jest wątek o serwerach dla dojrzałych graczy, no nie? To co zgrywasz pajaca i sie wydurniasz takimi hasełkami. Sam spamujesz o niczym.

Jak ktoś chciałby serwer, gdzie społeczność składa się z ludzi na poziomie i mających odpowiedni wiek, to zapraszam do nas. Tyle.

2cy5dna.jpg
Opublikowano

To jest wątek o serwerach dla dojrzałych graczy, no nie? To co zgrywasz pajaca i sie wydurniasz takimi hasełkami. Sam spamujesz o niczym.

Jak ktoś chciałby serwer, gdzie społeczność składa się z ludzi na poziomie i mających odpowiedni wiek, to zapraszam do nas. Tyle.

To jest wątek o konkretnym pomyśle, a nie typy "szukam serwera, spamuj reklamą i hejtem tutaj". Tym pomysłem jest oryginalnie wykonany serwer Survival bez modów, dedykowany dla dojrzałych graczy. Jeżeli masz jakieś poparte argumentami uwagi do tego pomysły to ok, ale jeżeli masz zamiar tylko reklamować swój serwer to jest to tylko zwykły spam...

"To co zgrywasz pajaca i sie wydurniasz takimi hasełkami." - Ten zarzut nie ma sensu, bo to czy uda się nam taki serwer stworzyć, czy nie, jest niewiadomą, więc nie możesz zakładać, że piszemy tylko puste hasła. Jeżeli faktycznie byłbyś osobą "na poziomie" to nie bluzgałbyś błotem na cudze pomysły uznając jedynie swój za prawdę i wiarę....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...