Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja - czy warto grać na BoLu, L#?

Katien

Gra na wspomagaczach  

115 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto grać na Bolu albo L#?

• Tak
      45
    • Nie
      70

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Granie na skryptach z bola, czy L# może dawać fun z gry, jak się gra za często to niekoniecznie. Aczkolwiek fajnie jest poznać co robi dany skrypt chociażby dlatego, żeby wiedzieć co przeciwnik może mieć i jak to działa.

Czasem spoko sobie pograć na cheatach bo to może też cieszyć, a granie bez no to większa satysfakcja po meczu. Jak ktoś nie potrafi grać to i skrypty nie pomogą, bo skrypt gry nie wygra.

343731479829004887779.png

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

'3. Umiemy grać, ale nie bardzo chce nam się myśleć  xD."

Hipokryzja lekka, czy grasz z bolem/lsharpem to i tak musisz myslec jak chcesz cos ugrac.

Jak ktoś nie ogarnia dobrze mechaniki to bol/lsharp jest dla niego. 

To jest podobnie jak z samochodem, dobry samochód nie uczyni z ciebie dobrego kierowcy.

Dobry skrypt nie da tobie wygranej.

MPC <3

Opublikowano

Dla mnie używanie BoL'a nie daje frajdy z gry :) Raz go użyłem tylko na customowej gierce na boty żeby testnąć to. I moje podsumowanie jest następujące: Jeśli myślisz że jak jesteś w bronze i pobierzesz bola to będziesz np. gold? To tak nie jest... sam program nie wygra za Ciebie gry. Trzeba go też umieć użyć. Nieumiejętność użycia tego programu bądź nieznanie mechaniki championa nie da nam wygranej z tym programem lecz może tylko utrudnić. A więc nie warto na tym grać, to tylko niszczy grę a poza tym szybko można bana wyrwać.

qpos1x.png
Sygnatura wykonana przeze mnie.

Opublikowano

Dla mnie używanie BoL'a nie daje frajdy z gry :) Raz go użyłem tylko na customowej gierce na boty żeby testnąć to. I moje podsumowanie jest następujące: Jeśli myślisz że jak jesteś w bronze i pobierzesz bola to będziesz np. gold? To tak nie jest... sam program nie wygra za Ciebie gry. Trzeba go też umieć użyć. Nieumiejętność użycia tego programu bądź nieznanie mechaniki championa nie da nam wygranej z tym programem lecz może tylko utrudnić. A więc nie warto na tym grać, to tylko niszczy grę a poza tym szybko można bana wyrwać.

Niekoniecznie szybko. Jak ktoś nie umie ukryć i używa exploitów, no to niech się nie dziwi, że ma bana.

343731479829004887779.png

Opublikowano

WoW! Pierwszy temat który jest do dyskusji, a nie, że osoba pisząca go w przenośni chce powiedzieć "Grasz na bolu? Jesteś śmieciem, życiowym zerem, umrzyj na raka".

Jaka jest moja przygoda z bolem?

A no taka, że zacząłem grać bo chciałem wbić wyższą devizje, podskoczyłem wtedy stosunkowo mocno, ale potem zacząłem się utrzymywać na stałym poziomie (nawet z bolem), więc przestałem na nim grać. O dziwo wskoczyłem kilka devizji wyżej, jakiś miesiąc temu zacząłem grać znowu, ale sytuacja zrobiła się taka sama jak wyżej (czyli trochę doświadczenia mam).

Czy według mnie się opłaca? Czy warto itd?

Zależy jakim jesteś typem gracza.

1 Typ: Mechaniczny (dobry mechanicznie, ogarniasz mechanike postaci i robisz plejsy)

2. Typ: Myślący (umiesz obmyślać taktyki, wiesz kiedy pushować kiedy nie, robić barona itd)

W przypadku pierwszego typu bol może tylko przeszkadzać- według mnie nie opłaca się grać.

W drugim typie właśnie bol jest opłacalny, ponieważ taka osoba może wskoczyć w bardzo wysoki diamond nawet.

Druga sprawa to nauka gry, jeśli jakiś gold V na bolu wbije diamond I,  i będzie się na tym diamondzie utrzymywał przez kilka miesięcy (na bolu) to po jakimś czasie podłapie mechaniki/taktyki gry od sojuszników/enemy. Wtedy taka osoba po jakimś czasie nawet jak przestanie grać na bolu, sama będzie potrafiła wbić diamond V (o własnych siłach- jak nie więcej).

Każdy ma odmienne zdanie na ten temat, są tylko dwie opcje wyboru: Grać lub nie grać- Którąś opcje trzeba wybrać.

Opublikowano

Jezeli ktos nie umie z bronzu wyjsc z bolem to chyba nie posiada zadnej konczyny.

4zzt3n.png

Opublikowano

@bronz smurf - To jest cały czas jedna i ta sama DieKasia.

Nie, nie warto. Ale ponieważ ja mam całkowicie wy-je-ba-ne na tę grę oraz gram tylko i wyłącznie w 100% dla funu, to takie oglądanie jak Katarina skacze po 5 wrogach w ciągu pół sekundy jest co najmniej zabawne. A to jest cel mojej gry.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Ale jaki z tego fun, jeśli cały czas klikasz spację? ;_;

Nie jestem wielbicielem, a raczej chciałbym to wytępić, ale co zrobisz, nic nie zrobisz...

Opublikowano

Nie warto grać na bolu... zresztą co to za satysfakcja być dobrym? skoro uzywasz bola? 

Napisałeś, że grasz dla zabawy więc graj dla zabawy. No chyba ze gra na bolu to tez zabawa ....

Opublikowano

Nie warto grać na bolu... zresztą co to za satysfakcja być dobrym? skoro uzywasz bola? 

Napisałeś, że grasz dla zabawy więc graj dla zabawy. No chyba ze gra na bolu to tez zabawa ....

No dużo osób, właśnie tak mówi kiedy grają dla zabawy, używam bola bo się bawię. Zresztą każdy ma swój gust, którego nie wolno podważać. ;)

Opublikowano

Moim zdaniem nie warto.

Dlaczego? uczciwi gracze zniechęcaja sie do gry widzac ze grają na bolowca i wiedzą ze nie mogą nic z tym zrobic, i wlasnie to może sie przyczynić do upadku tej gry.

Opublikowano

Nie wiem czy ta dyskusja ma jakis glebszy sens bo wiadomo, ze beda dwa typy odpowiedzi - tak i nie :) Ja osobiscie nie gram na BoLu, bo lubie miec satysfakcje ze swoich osiagniec i wole byc w tej Platynie IV wlasnorecznie, niz w diamencie na jakims programiku. Jak to się mówi - są dwa typy ludzi, Ci ktorzy leja ketchup na frytki i Ci ktorzy leja obok. To samo z BoLem czy L#

Metin2 prywatne serwery - Makarov i Double.

Metin2 PL - R3Double (Diumar)

NBA2k15 - double double.

90870124399819247371.png

Opublikowano

Nie warto używać bola bo jak się poczuje osoba po drugiej stronie monitora która właśnie przegrała mecz bo ktoś grał na bolu. A to może przez ciebie ktoś nie awansował do platyny bo grałeś na BOLU ???

Opublikowano

Oczywiscie ze nie warto grać na bolu. Riot w sezonie 5 wprowadzi antycheata który ma wykrywać bola. Robi go ta sama firma co w metinie (hack shield). Może i ten w metinie nie jest skuteczny jeśli chodzi o blokowanie cheatów, ale jeśli chodzi o ich wykrywanie i ich szybkie banowanie, to jest najlepszy ze wszystkich gier mmo jakie widzialem. Tylko czekac na masową fale banów za L# oraz BOLa . Już mi się banan na twarzy pojawia jak będę widział całe strony tematów na mpc o ludziach którzy dostali bana :D

Opublikowano

Ktos tu napisal ze z ilu was dostanie sie na turnieje. Wiec Bol wygra klasyfikacje a juz na LAN'ie bedziesz grac bez i gowno zrobisz? :D

To jak grac na aimbocie, wh w CS i potem jechac na LANy i swiecic no skillem ;)

518831445005751729602.png

Opublikowano

Ja osobiscie nie rozumiem gry na bolu czy też l# nw  jak inni ale ja gram w lola dla przyjemności a nie do wbicia jak największej dywyzji. Oczywiście ciesze się jeśli wbiję jakąś dywizje :D ale jak grasz na bolu to:

1) psujesz innym grę

2) psujesz sam sobie zabawę z gry 

Uczeń
Opublikowano

Jakby chcieli zbanować wszystkich bolowców to by stracili kupę pieniędzy.

Tak na prawdę oni tego nie robią bo im się nie opłaca, w każdej chwili mogliby wprowadzić blokady na konta, ale po co? Hajs jest najważniejszy.

Co do wszelkich hackshieldów - tak już jest, że gdy pojawia się zabezpieczenie, ktoś inny je łamie. Zawsze tak było nie tylko w lolu.

A jeśli ktoś twierdzi że w każdej grze trafia na kogoś z bolem/L# to powinien zaprzestać grania w lola, bo podchodzi to pod obsesje.

Spośród ok. 30 milionów graczy którzy codziennie grają, mało możliwe jest żeby chociaż 5% z nich w ogóle wiedziało co to BoL.

Opublikowano

Jakby chcieli zbanować wszystkich bolowców to by stracili kupę pieniędzy.

Tak na prawdę oni tego nie robią bo im się nie opłaca, w każdej chwili mogliby wprowadzić blokady na konta, ale po co? Hajs jest najważniejszy.

Co do wszelkich hackshieldów - tak już jest, że gdy pojawia się zabezpieczenie, ktoś inny je łamie. Zawsze tak było nie tylko w lolu.

A jeśli ktoś twierdzi że w każdej grze trafia na kogoś z bolem/L# to powinien zaprzestać grania w lola, bo podchodzi to pod obsesje.

Spośród ok. 30 milionów graczy którzy codziennie grają, mało możliwe jest żeby chociaż 5% z nich w ogóle wiedziało co to BoL.

o o o. Dokładnie. Banują tylko pojedyńcze osoby, które są wysoko w ligach i się wysunęły i jest namacalny dowód coś jak seleks czy kasha lub nitro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...