Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Liceum vs Technikum

Nitex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko zależy od poziomu szkoły. ;)

Nawet najlepsze technikum nie jest w stanie przygotować do matury na poziomie ROZSZERZONYM w takim stopniu jak jedno z lepszych liceów. Patrząc TYLKO pod kątem matury to ten rok dłużej spędzony w technikum nie pomoże Ci w zdaniu matury lepiej niż w liceum.. W liceum np. "profil" mat-inf jest zapewne po ~~7h majcy tygodniowo, gdzie w najlepszym technikum w Polsce przygotowując się do matury roszerzonej mamy w czwartej klasie 4h + 2h dodatkowej, na którą babka od majcy przychodzi tylko z własnej, dobrej woli inaczej mielibyśmy tylko 4h matematyki w klasie maturalnej... powiem Ci tyle - nie ma tragedii, ale powinno być trochę więcej tej matematyki bo patrząc na te pierdołowate przedmioty WOS(2h w klasie maturalnej!!!!),WOK czy historia to się nóż w kieszeni otwiera.. tracić czas na pierdoły... żenua.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

po technikum możesz iść na studia a potem wyjeżdżać z kraju.

Lol, a po liceum nie możesz? Weź pod uwagę jak bardzo ceniona jest na zachodzie sama polska matura, szczególnie zdana wyżej niż te 60%... Doświadczenie to nie wszystko, oczywiście nie mówimy o pracy spawacza, tak jak pisał hrabia...

Zanim się missbułgaria odezwie (a może powinienem mówić Pan Missbułgaria? Przecież jesteś o wiele starszy, już całe dwa lata nie jesteś gimbusem...) - tego co piszę nie muszę wnioskować na podstawie własnych doświadczeń. Może ty masz ukończone i LO i technikum, skoro dobrze wiesz jak wygląda życie po jednym i drugim?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Lol, a po liceum nie możesz? Weź pod uwagę jak bardzo ceniona jest na zachodzie sama polska matura, szczególnie zdana wyżej niż te 60%... Doświadczenie to nie wszystko, oczywiście nie mówimy o pracy spawacza, tak jak pisał hrabia...

Zanim się missbułgaria odezwie (a może powinienem mówić Pan Missbułgaria? Przecież jesteś tak bardzo starszy, już całe dwa lata nie jesteś gimbusem...) - tego co piszę nie muszę wnioskować na podstawie własnych doświadczeń. Może ty masz ukończone i LO i technikum, skoro dobrze wiesz jak wygląda życie po jednym i drugim?

Oczywiście, że można, to była tylko odpowiedź dla autora tematu jaka jest sprawa ze studiami po technikum. W każdym bądź razie, najważniejsze jest to ile masz oleju w głowie, odpowiednia ilość i nawet po zawodówce możesz zarabiać dużo  ;)

Opublikowano

Dobra, teraz tak trochę z innej beczki pytanie. Wiadomo informatyka i matematyka - dwie w jakimś tam stopniu powiązane nauki. No i jak to jest z tą matematyką w technikum? Trzeba ją bardzo dobrze ogarniać? W gimnazjum niestety mam strasznie słabą nauczycielkę od matematyki i w zeszłym roku skończyłem z tróją na koniec. Chodzę na korepetycje, ale jak tak patrzę na egzaminy gimnazjalne z zeszłych lat i oglądam zadania z matematyki to sobie myślę - o k***a. Właściwie najbardziej boje się egzaminów z matematyki (no bo wiadomo, źle mi pójdą to raczej mnie nie przyjmą) a w technikum boję się samego poziomu matematyki.

Wszystko zalezy od nauczycielki.Nasza jest spoko.Wystarczy pokazac jej ze zalezy Tobie na nauce.Nawet jak bedziesz mial kiepskie oceny to mysle ze nic sie nie stanie

ie068n.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...