Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiany w sezonie 5... Lel?

Dr. Onkolog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podpalenie można użyć na wieżę... no comment.

niech teemo tylko usuną w nowym sezonie i będzie git.

Najbardziej dziwna zmiana to że blue/red dopiero w 2:30 się respią. 

Tylko z Red Buffa jeżeli czytałeś uważnie...

Teemo - better delete, z tym się zgodzę ^^

Co do zmiany timerów faktycznie, ale to pewnie spowodowane zmianami w jungli.

Take it easy my friend

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Brak golda za smoka ale jakieś bonusy, imho teraz będzie się opłacało bardziej sklepać turreta ale lepiej nie oddawać 5 smoka. Teraz do gry wrócą takie postacie jak Shaco którzy jeszcze szybciej będą mogli zdominować grę, fajnie - bardzo mi się podoba :) Zmiana health regenu zerżnięta z Doty ale fajnie to wygląda, jeżeli mam 8 base regenu, to jak kupimy item 100% to będziemy mieć 16 :) 

Po zagraniu na PBE stwierdzam, że jungle lepiej zaczynać od żabki/golemów  z powodu buffa, dobić 3 level (nie tykając reda/blue) i po powrocie z bazy dopiero reda/blue ubić.

Gra może zrobić się o wiele trudniejsza, Riot chcę aby nie było tak dużego farm festu na liniach tylko więcej akcji przy baronie/dragonie. Zmiany Barona są chyba trochę over-buffed, wiec jeżeli zostaną to bezapelacyjnie Baron będzie numero uno na mapie i po prostu nie będzie można go stracić :) Jedynie top lane może zostać jeszcze większym farm festem, a walka nawet o głupiego Wraitha stanie się na porządku dziennym.

Myślę, że będzie teraz trzeba grać z dwoma teleportami (top lane i np. adc z bota) aby szybko dostać się na wyznaczone pozycje w dżungli :) 

• Wszystkie dotychczasowe przedmioty zostaną usunięte.

Czyli papa feral flare, spirity itd. - bardzo fajnie :) Dżungla zostanie po raz kolejny ale to jeszcze bardziej drastyczniej przewrócona do góry nogami, bardzo mi się podoba

PMK3yt4.png

Opublikowano

Huehue i dobrze ,że tak zmieniają tą grę. 

Po 1. dzięki temu się nie nudzi. Dzięki tym zmianom wróci w ch*j osób którym już się lol znudził.

Po 2. będzie się więcej działo będzie ciekawiej.

Po 3. będzie trzeba używać więcej brain.lua/exe i sam bol już nie wystarczy. Może i zrobi za cb dobre combo ale nie powie ci co kiedy masz robić.

Po 4. będzie trudniej więc zawsze trochę chujowego community odejdzie bo przestaną ogarniać ze swoimi małymi móżdżkami :)

A ci co mówią ,że lol upadnie za 2 lata są w błędzie. Dzięki temu ,że przez każdy sezon praktycznie zmienia się cała mechanika lol będzie się jeszcze dlatego trzymał.

I nie ma szans ,że jakaś inna MOBA go kiedyś przebije. 

Opublikowano

Po 4. będzie trudniej więc zawsze trochę chujowego community odejdzie bo przestaną ogarniać ze swoimi małymi móżdżkami :)

A ci co mówią ,że lol upadnie za 2 lata są w błędzie. 

to bedzie wlasnie upadek gry biorac pod uwage ze 50% graczy to silver/braz

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jungle będziemy robić kilka razy wolniej = kilka razy mniej ganków = lose

Strasznie dużo itemów na jungle , zbyt skomplikowane , fajnie że rito coś dodaje ale nie tak masowo... to tak jakby w 1 dniu dodali 10 championów... za dużo

Opublikowano

Strasznie dużo itemów na jungle , zbyt skomplikowane , fajnie że rito coś dodaje ale nie tak masowo... to tak jakby w 1 dniu dodali 10 championów... za dużo

enemy jungler bedzie robil jungle kilka razy wolniej = enemy jungler bedzie robil kilka razy mniej gankow = enemy lose...

śmieszą mnie ludzie którzy w patchach widzą tylko utrudnienia które im będą utrudniały grę przecież przeciwnicy dalej będą mieli to co było przed patchem... rozumowianie bronza

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Opublikowano

Chyba nie widziałeś ile expa i ile buffów do kontroli dają campy w jungli, teraz będzie się stawiać na jeszcze większy teamplay niż teraz, a jeżeli jungli już drastycznie nie będą modernizować to teraz jungler będzie miał największy wpływ na grę. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Boze dzieci sie spinają wreszcie gra będzie trudniejsza, ilosc graczy spadnie ale beda to sami afkerzy trolle dzieci

+ jeszcze dużo czasu do sezonu 5 wiele rzeczy może nie zostać wprowadzone

Opublikowano

Każde zmiany na nowy sezon wydają się uber drastyczne. Sezon 4 też wydawał się straszny, a okazał się całkiem przyjemny. Mam nadzieje, że tak samo będzie z sezonem 5. 

Ten sezon był straszny jak to nazywają najgorsza metka w histori lola

Opublikowano

Czyli za miesiąc?

Za miesiąć kończy się ten sezon, potem chyba będzie pre-season a s5 zaczyna się w styczniu :) Ale mogę się mylić :)

32899580035953915383.jpg

LoL EUNE: WrocLove Dziffko

Opublikowano

Nie wydaje mi się. Sezon był fajny, gralo się przyjemniej niż w s3... Weszło dużo nowości, chempionów i innych. 

ty sie mozesz nie zgadzac tym ale popytaj innych z wyzsza dywizjia :)

Opublikowano

Dziwne zmiany, ale wszystko wyjdzie w praniu :)

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

ty sie mozesz nie zgadzac tym ale popytaj innych z wyzsza dywizjia :)

Było bardzo ok w S4, może tylko przez pewien czas Feral Flare zakłócił "rytmikę" mechaniki, a tak to naprawdę było przyjemnie :) 

PMK3yt4.png

Opublikowano

coooooooo, komplikują całą gre nowym graczom.... widzisz co piszesz? wprowadzają zmiany typu: pod tabem timery... teraz nikt się tego nie uczy byle bronz wie kiedy co się respi, wszystko robią pod nowych graczy wystarczy poczytać patche i pomyśl. Chcą jak najwięcej nowych graczy wprowadzić bo starzy odchodzą, wcale się nie dziwie bo lol upadnie do 2 lat.

Oczywiście, że wiem co piszę.. Nie wiem jak ty, ale ja właśnie przeczytałem sporą porcję zmian, utrudniających grę m. in. kontrola nowych objectivów takich jak "apteczka", czy nowy mob w jungli dający wizję. Dodatkowo powiększenie ilości przedmiotów do jungli, może sprawiać problemy nowym graczom, z wyborem, który jest dla niego odpowiedni. Właściwie jedyną zmianą, którą podałeś jako argument za tym, że Rito próbuje ułatwić grę nowym graczom do dodanie timerów, a zrobił to tylko dlatego, że osoby używające programów trzecich miały przewagę przez wbudowane timery. 

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...