Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shit MMR bez drogi powrotu.

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jeszcze niedawno mialem 2.8k mmr i moj cel zdobycia 3k mmr byl coraz blizej! Jednak ostatnimi czasu przegrywam, ciagle przegrywam ... tyle razy przegralem ze spadlo mi mmr do 2.5k . Nie chce zwalac calej winy na moj team, bo sam (jak kazdy) popelniam niekiedy blad czy dwa. Ale to co sie dzieje w moim teamie jest poprostu przykre. Czy jest jakis sposob zeby wyjsc z tego gowna? Czesto gram postaciami Carry. Czesto jest tak ze mamy full team carry. Czesto jest tak ze przegrywamy przez brak teamplayu i przez to ze moj team za szybko sie poddaje zamiast postarac sie zagrac te 20 minut dluzej wyfarmic sie i wygrac. Najczesciej jest tak ze mam totalnych debili w teamie, to Brazyliczykow/Hiszpanow czy ch*j wie co,  albo Ruskow. Zaczolem nawet pickowac supporta tylko po to zeby wyjsc z tego gownianego mmr, na prozno. Carry w moim teamie nie umial sie wyfarmic a supportem gry nie wykeruje. 

Daltego zwracam sie do was z pytaniem: Jak? Bracia i Siostry, JAK? Czy to jest wogole mozliwe? 

61093c6efb.png

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeżeli nie mozesz awansowac to masz zbyt niski poziom. Pograj sobie normale i potrenuj paroma postaciami a potem je mainuj. W grze nigdy nie flame i staraj sie pomagac druzynie i zeby byla dobra komunikacja. Zmotywuj sie i za kazda przegrana rob cos i sie nie poddawaj. Jest to mozliwe jezeli tylko tego chcesz. Pokaz ze mozna wygrac ten mecz i zeby tego nie poddawali. Ja bym wybral jedna postac i nauczyl sie porzadnie gracz na jednej linii a pozniejsze granie i awansowanie samo przyjdzie. 

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Podobnie mam(2,5k mmr). U mnie zwykle tak że jak pickuje carry, to reszta też i o dziwo jak pickuje supporta, to nikt carry nie pickuje i przegrywamy(lol).

Polecam czekać na pick twojego teamu i nie flejmić. Bierz tylko te postacie, które w pełni ogarniasz. Ja np. często pickuje voida i lycana. Nimi dość łatwo wygrać z w miare ogarniętym teamem(lycan- split push, void- musisz trochę mieć farmy i reszta to tylko kwestia dobrego chrono).

graphic.png

Opublikowano

Jeżeli nie mozesz awansowac to masz zbyt niski poziom. Pograj sobie normale i potrenuj paroma postaciami a potem je mainuj. W grze nigdy nie flame i staraj sie pomagac druzynie i zeby byla dobra komunikacja. Zmotywuj sie i za kazda przegrana rob cos i sie nie poddawaj. Jest to mozliwe jezeli tylko tego chcesz. Pokaz ze mozna wygrac ten mecz i zeby tego nie poddawali. Ja bym wybral jedna postac i nauczyl sie porzadnie gracz na jednej linii a pozniejsze granie i awansowanie samo przyjdzie. 

Ogolem w docie szlo mi zawsze jakos lepiej, moze to wina przerwy? Mysle ze tak ... Zaczolem grac Voidem i czesto go pickuje bo wiem ze dobre Chrono to szybki win. Jednak gdy ja rzucam Chrono, zabijam 2 czasami 3 i konczy sie chrono to moj team zamiast robic cos zeby dobic te 2/3 to odwraca sie na piecie ... Staram sie zachowac kulture, chwalic team za dobre momenty i pomagac przy tych gorszych. Ale kiedy trafi ci sie ktos kto ni me ni be po Angielsku jest juz trudniej. 

61093c6efb.png

Opublikowano

Próbuj też grać na innych regionach, może mniej się hiszpanów trafi(Z ruskami jakoś się dogadać można).  Polecam ci granie lycanem. Ez split push+potencjał carry. Robisz necro, bkb, bashera, hearta itp.

graphic.png

Opublikowano

Dokladnie moze to byc wina spowodowana przerwa bo straciles forme. Jezeli w grach lub sporcie nie cwiczysz przez dluzsza czas to potem bedzie trudno wrocic do tego co bylo. Polecam tez grac w godzinach wieczornych gdzie graja bardziej ogarniete osoby.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Dokladnie moze to byc wina spowodowana przerwa bo straciles forme. Jezeli w grach lub sporcie nie cwiczysz przez dluzsza czas to potem bedzie trudno wrocic do tego co bylo. Polecam tez grac w godzinach wieczornych gdzie graja bardziej ogarniete osoby.

Gram przewaznie wieczorkiem ;/

Próbuj też grać na innych regionach, może mniej się hiszpanów trafi(Z ruskami jakoś się dogadać można).  Polecam ci granie lycanem. Ez split push+potencjał carry. Robisz necro, bkb, bashera, hearta itp.

Gralem na USA, Ruscy albo Brazyliczycy. Gram na EU, Ruscy albo Trolle. Tragicznie to wyglada, ... 

Czy nie ma czasem tak ze jak sie gra w Duo to sie solo MMR zalicza? 

61093c6efb.png

Legenda
Opublikowano

Solo to solo. Nie rozumiem waszego problemu bo 2.5k to very low. Oglądajcie streamy, ćwiczenie lh to podstawa. Do 10 min to minimum 50. A do 30min minimum 200. Na tym poziomie pickujcie wk (szkielet), lune lub sky

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Solo to solo. Nie rozumiem waszego problemu bo 2.5k to very low. Oglądajcie streamy, ćwiczenie lh to podstawa. Do 10 min to minimum 50. A do 30min minimum 200. Na tym poziomie pickujcie wk (szkielet), lune lub sky

Powiedzmy ze pickne Lune lub WK, nie wykeruje bo nie mam dobrych supportow. Pickne supporta, nie mam kogo supportowac bo przewaznie same supporty wtedy leca ...

61093c6efb.png

Legenda
Opublikowano

Wiesz po co wk? Ult i po 16lv nowe życie co minutę, z*******y slow w tf. To jest stomper rankedow. Tak samo jak na

Carry: WK, Luna, Slark

Mid: Viper, Zeus, Sky

Support: Sky, Shadow Shaman

Nigdy nie bierzcie Mirany

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zeus też bdb. Jednego rankeda wygrałem(jedyny mecz zeusem :D) Poszło dobrze, tylko trza pamiętać o częstych gankach. PS: Jak support nie kupuje wardów, to spróbujcie też je kupować, bardzo ułatwiają grę.

graphic.png

Opublikowano

Wlasnie staram sie staram, podbijam te mmr zeby dobic do tych 3.5k i osiasc tam lub ewentualnie leciec wyzej. Nie potrzebuje 5/6k tylko tyle zeby grac w miare ogarnietymi ludzmi

61093c6efb.png

Legenda
Opublikowano

Razor głównie na mida. Z łatwością ogrywa 90 proc na środkowej lini. W early wygrywa Twoje W co zwiększa dmg i z łatwością farmisz i harasujesz. Bkb, aghanim, refresher=ez win tf oraz epicki push.

Opublikowano

Kolejny przelom! 2700mmr dobite! :D

Axe-like dalej nim kosze, nie wiem chcialbym jakos rozwinac ten temat zebym nie tylko ja sie chwalil swoimi osiagnieciami ;p

61093c6efb.png

Opublikowano

Gadałem z wujkiem i powiedzial ze teraz nie ma sensu bo tylko my sie udzielamy wiec tylko ja ty i ljx bysmy dali lub jeszcze z 2 osoby wiec nie ma przyszlosci taki temat jak na razie.

"Upadli powstaną"

Legenda
Opublikowano

Ja to mam problem z wbiciem 5.5k. Zawsze staję na 5.3 lub 5.4. Inspiracją dla każdego powien być Black z VG.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...