Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]System zgłoszeń dla użytkownika

Sajjuk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Admin Cienia
Opublikowano

Jeżeli użytkownik zgłosi post który złamał regulamin i zobaczy że jego zgłoszenie było prawidłowe przy którym będzie napisane "Twój raport był poprawny, dziękujemy za ułatwienie nam pracy. Raportuj dalej! :-)"

Przy ilości zgłoszeń wysyłanych na forum taki "bajer" może obciążyć forum. Po za tym obecny system raportowania jest dobry,więc nie ma sensu wprowadzać takich dodatków.

Jestem na nie.

No sorry ale po to jest regulamin globalny i regulaminy lokalne aby się z nimi zapoznać przed wysłaniem raportu/dodaniem posta/tematu a nauka po tym czy ktoś zaakceptuje raport czy nie to... hmm... nie tędy droga. Prędzej wyłapie bana na 31 dni za nadużywanie systemu zgłoszeń.

Słuszna uwaga.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Ja powiem tak, jest to obciążenie trochę forum, a jak wiemy mamy z tym problemy.. 

Poczekajmy na silnik 4.0 i zobaczymy co tam się zmieniło w opcjach raportowania.. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Ja powiem tak, jest to obciążenie trochę forum, a jak wiemy mamy z tym problemy.. 

Poczekajmy na silnik 4.0 i zobaczymy co tam się zmieniło w opcjach raportowania.. 

Ale ipb 4.0 nie wiadomo kiedy wyjdzie...

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Pewne zmiany z systemem raportow by sie przydaly, ale IPB 4.0 się zbliża i nie ma co brać się za jakieś większe projekty, np. nowy system raportów.

Opublikowano

Jestem na Nie. 

Użytkownika nie ma obchodzić to czy moderator wykonał dany raport itp, mod wie co powinien zrobić i nie musi być nikt o tym informowany.

Forum już teraz ciężko czasem pracuję a taka dodatkowa opcja to dodatkowe obciążenie.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Jestem na TAK.

Dodatkowo można dodać takie coś, że jeśli post został przez usera A, to user B nie może już go zgłosić - pozbędziemy się spamu w raportach chyba ;).

73046579344112236771.jpeg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Świetny pomysł, tylko zastanawia mnie co w sytuacji, gdy nowa osoba awansuje na moderatora i często jeszcze popełnia błędy.

Po kilku miesiącach staży na modzie taka opcja byłaby super!

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Jest to wygoda dla modelatorów tak

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

Nauka zrozumienia regulaminu powiadasz? Wybacz, ale już niejednokrotnie mi udowodniono na tym forum, że niektórzy członkowie moderacji nie znają regulaminu, więc jak niby można tego wymagać od niedzielnego użytkownika?

Drugą sprawą byłaby dodatkowa robota dla moderatorów, którzy no... mają tej pracy dość sporo, a więc jeżeli dałoby się to zrobić tak, by moderator nie musiałby robić nic dodatkowego to jestem na TAK

106071453484304291456.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Idea jest interesująca, jednak jej realizacja mogłaby sprawić nieco kłopotów.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...