Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]System zgłoszeń dla użytkownika

Sajjuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam propozycję by stworzyć taki system zgłoszeń dla użytkownika. Czyli ktoś raportuje post i tam ma czy moderator wykonał raport i czy był poprawny. Pomoże to użytkownikom lepiej poznać regulamin i będą wiedzieli co raportować co najważniejsze będzie można sprawdzić w jakim tempie pracują moderatorzy :P Przy rozpatrywaniu zgłoszenia moderator oznaczałby, czy raport jest prawidłowy lub nie. Informacja mogłaby być przekazana użytkownikowi, czy dał prawidłowy raport czy błędny oraz widziałby, że moderator zareagował - Propozycja jednego z użytkowników, który nie był w stanie tego napisać.

Jeżeli użytkownik zgłosi post który złamał regulamin i zobaczy że jego zgłoszenie było prawidłowe przy którym będzie napisane "Twój raport był poprawny, dziękujemy za ułatwienie nam pracy. Raportuj dalej! :-)" 

Można również dodaś opcję, by moderator po wykonaniu raportu mógł dodać notkę dla osób co raportowały np. "Raport nie był prawidłowy. Według regulaminu taki link na forum jest dozwolony :)"

Jestem na TAK.

Dodatkowo można dodać takie coś, że jeśli post został przez usera A, to user B nie może już go zgłosić - pozbędziemy się spamu w raportach chyba  ;).

Osobiście jestem za wprowadzeniem czegoś takiego.

4770714280454741315510.png
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

(...) Czyli ktoś raportuje post i tam ma czy moderator wykonał raport i czy był poprawny. Pomoże to użytkownikom lepiej poznać regulamin i będą wiedzieli co raportować (...) Przy rozpatrywaniu zgłoszenia moderator oznaczałby, czy raport jest prawidłowy lub nie. Informacja mogłaby być przekazana użytkownikowi, czy dał prawidłowy raport czy błędny (..)

No sorry ale po to jest regulamin globalny i regulaminy lokalne aby się z nimi zapoznać przed wysłaniem raportu/dodaniem posta/tematu a nauka po tym czy ktoś zaakceptuje raport czy nie to... hmm... nie tędy droga. Prędzej wyłapie bana na 31 dni za nadużywanie systemu zgłoszeń.

(...) co najważniejsze będzie można sprawdzić w jakim tempie pracują moderatorzy :P (...)

co do tego to odsyłam do:

http://www.mpcforum.pl/index.php?app=core&module=usercp&area=modlogs

Pełny dzienny ranking aktywności modów/adminów etc.

(...) Informacja mogłaby być przekazana użytkownikowi, czy dał prawidłowy raport czy błędny oraz widziałby, że moderator zareagował (...)

O tym informuje ikonka nadania ostrzeżenia w zgłoszonym poście. Wysłałeś prawidłowe zgłoszenie i zostało zaakceptowane? Jest ikonka nadania ostrzeżenia.

Jeżeli wysłałeś zgłoszenie które jest (nie)prawidłowe ale treść zgłoszenia nie łamie żadnego punktu regulaminu G/L to niema ikonki... Proste.

To jest tylko moje zdanie na ten temat.

A więc : Nie

Opublikowano

No sorry ale po to jest regulamin globalny i regulaminy lokalne aby się z nimi zapoznać przed wysłaniem raportu/dodaniem posta/tematu a nauka po tym czy ktoś zaakceptuje raport czy nie to... hmm... nie tędy droga. Prędzej wyłapie bana na 31 dni za nadużywanie systemu zgłoszeń.

co do tego to odsyłam do:

http://www.mpcforum.pl/index.php?app=core&module=usercp&area=modlogs

Pełny dzienny ranking aktywności modów/adminów etc.

O tym informuje ikonka nadania ostrzeżenia w zgłoszonym poście. Wysłałeś prawidłowe zgłoszenie i zostało zaakceptowane? Jest ikonka nadania ostrzeżenia.

Jeżeli wysłałeś zgłoszenie które jest (nie)prawidłowe ale treść zgłoszenia nie łamie żadnego punktu regulaminu G/L to niema ikonki... Proste.

To jest tylko moje zdanie na ten temat.

A więc : Nie

Tu nie chodzi o to by nauczyli się regulaminu przez raportowanie ale czy dobrze go rozumieją i tp. To tylko dodatkowa funkcja. Tu chodzi o tępo robienia raportów a nie ile natrzepali w ciągu dnia. Nikt nie sprawdza raportowanych postów czy już został sprawdzony przez moderatora.

Jeżeli użytkownik zgłosi post który złamał regulamin i zobaczy że jego zgłoszenie było prawidłowe przy którym będzie napisane "Twój raport był poprawny, dziękujemy za ułatwienie nam pracy. Raportuj dalej! :-)"

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Tu nie chodzi o to by nauczyli się regulaminu przez raportowanie ale czy dobrze go rozumieją i tp. To tylko dodatkowa funkcja. Tu chodzi o tępo robienia raportów a nie ile natrzepali w ciągu dnia. Nikt nie sprawdza raportowanych postów czy już został sprawdzony przez moderatora.

Spoko ale ja bym zaczął od podstaw a mianowicie:

700991412199985638160.png

sformułowanie tego punktu w tabeli kar jest takie ogólne że spokojnie mogę zgłosić 20% postów na forum bo nie jest ona zgodna z regulaminem.

A więc zgodnie z tym można spokojnie zamknąć dział :

http://www.mpcforum.pl/forum/166-metin2-serwery-prywatne/

bo zgodnie z tabelą udostępnienie każdego prywatnego serwera na forum jest zakazane [przykład 1 z brzegu]. Udostępniane jest przecież serwer gry w której zawarte są materiały do których wstawiający niema stosownych praw ani licencji.

Ba Regulamin globalny głosi:

§5 Zasady wpisów

1. Administrator przypomina o obowiązku przestrzegania obowiązującego prawa autorskiego.

Zamiast wprowadzać bajery do zgłaszania lepiej poprawić te regulaminy które... pfff są aby sobie tylko były a konsekwencje płynące z ich nieprzestrzegania to tylko indywidualna opinia osoby rozpatrującej zgłoszenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...