Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Średniowieczne miasto - Eringard

Arkhnen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Piękne. 

Mapa jest rewelacyjna, dbasz o każdy jej szczegół, aż chcę się ją pobrać i zacząć eksplorować. 

Styl średniowieczny dodaje tego uroku, że wszystko wydaję się tajemnicze, a zarazem ekscytujące. Twój talent jest boski, nie zniechęcaj się i buduj dalej. Osoby z takim talentem tylko po rączkach całować. Tekstury, których używasz wraz z shaderami dodają tak boskiego klimatu i realizmu, że nie da się tego opisać. Nie marnuj się kolego! 

Czekam z niecierpliwością na pobranie tej mapki.

sl539m2qqa9h89wzg.jpg

Opublikowano

Ah, ta moja popularność! haha. Podziel się z nami jakimiś nowymi screenshotami :) Może zrobisz kopalnię/opuszczoną kopalnię, w każdym gothicu był to nieodzowny element świata.

Jestem także ciekawy jak zrobiłeś tę mapę(mówię o grafice), jakimś programem ?

Render z programu "Chunky" + obróbka w gimpie. Jeśli jednak chciałbyś cuś takiego sobie zrobić to może być ciężko, jeśli masz na prawdę sporą mapkę. Program pożera dużo pamięci i może się scrashować D: Kopalnie SOM ! Póki co tylko jedna, ale będą trzy. Tak, aby każda frakcja miała jakieś klaustrofobiczne korytarze do eksploracji. Później dodam jakieś screeny i przerobię posta na pierwszej stronie wzbogacając go o ciekawsze opisy, treściwsze screeny i być może jakiś linczol do strony projektu. Fajnie, że ostatnio pojawiło się tutaj kilka postów. Co prawda większość dodana tylko po to, by nabić sobie licznik, ale i tak miło jest zobaczyć jakiś ruch w swoim temacie.

Piękne. 

Mapa jest rewelacyjna, dbasz o każdy jej szczegół, aż chcę się ją pobrać i zacząć eksplorować. 

Styl średniowieczny dodaje tego uroku, że wszystko wydaję się tajemnicze, a zarazem ekscytujące. Twój talent jest boski, nie zniechęcaj się i buduj dalej. Osoby z takim talentem tylko po rączkach całować. Tekstury, których używasz wraz z shaderami dodają tak boskiego klimatu i realizmu, że nie da się tego opisać. Nie marnuj się kolego! 

Czekam z niecierpliwością na pobranie tej mapki.

Hej, bez przesady!  :ninja: To tylko mała, klimatyczna mapka... nic szczególnego. Nie ma co całować mnie po rączkach, bo coś takiego może stworzyć każdy! Trzeba jedynie znaleźć na to czas...  :P Download dodam, kiedy tylko ją ukończę lub kiedy uznam, że jest już na tyle rozwinięta, by można było pograć na niej przez 4-6 godz. O ile uda mi się kiedykolwiek doprowadzić ją do takiego stanu. Dopadła mnie depresja, więc różnie to może być ;__;

Planujesz jakiś podobny projekt zbudować?

Zbyt dużo jest jeszcze do zrobienia jeszcze przy tym, by można było w ogóle myśleć o kolejnych.

Miasto bardziej przypomina wczesno renesansowe. Ale ładnie się prezentuje. Szkoda ze nie jest wieksze.

Początkowo miało być średniowieczne, ale w końcu wyszła z tego nijaka mieszanka ;__; Nazwa pozostała, bo... bo nie wiedziałem wówczas jak nazwać temat. Miasto jest całkiem spore, tylko te mury są niewielkie. Nie idzie wcisnąć tam teraz jakiejś większej budowli. Po rozbudowie przedmieścia i portu powinno być ok D:

780611417997963427900.png

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wyglada swietnie lecz wszystkie ssy sa na shaderach i txt, wiec nie wiem jak wyglada to naturalnie. Poniewaz duzo obiektow wyglada fajnie na ulepszeniach graficznych takich jak shadery a w "realu" moze to wygladac zupelnie inaczej.

Opublikowano

Mapka prezentuje się całkiem spoko. Wiem, że masz tu jeszcze dużo roboty, ale jeżeli zechciałbyś wsiąść udział w dużym projekcie serwera RPG, właśnie w takich klimatach, zapraszamy :)  

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej, mordeczki. Mam do Was małe pytanko: Czy ktoś chciałby popykciać na serwerze z taką mapką? Serwer miałby opierać się na modyfikacji Custom NPC - questy, sklepy... byłyby dostępne dwie mapy. Na pierwszej miasto, gdzie można jedynie ubijać moby, robić questy i handlować a na drugiej typowy minecraftowy survival, gdzie można kopać, budować, walczyć i dodatkowo korzystać z wszystkiego co odblokowaliśmy poprzez zadania od postaci niezależnych. :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Postarałes się , to jest piękne . Robisz to jeszcze? Czy już to rzuciłes ? . Co do kolegów u góry zagrałbym , fajna mapa , pluginy i pomysł . 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Szkoda, że temat został porzucony w kąt, zalęgło tu pajęczyną, a ja naprawdę miałem nadzieję co do tego projektu...

"Moja pasja to... moje życie to, to tworzywo co wnika w tętnice, tym oddycham i stawiam krzyżyki wróżbitom co wczesne wróżyli mi znicze"

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jedyne co może zachwycać, to wielkość mapy, i za to propsy dla Ciebie. Poziom budowli nie jest jakoś gigantycznie wielki, powiedziałbym wręcz, ze jest przeciętny, ale czego się spodziewać po takiej wielkiej mapy. Gdybyś przyłożył się do budowli tworzyłbyś to o wieelee dłużej, coś za coś. Mówiąc o wysokim poziomie budowli, mam na myśli coś takiego (mój front zamku):

lU80XOt.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...