Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Sims 4 - Wasze opinie

Razikus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest zła ta części, ale 3 była o wiele lepsza. 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Seria nie jest już taka zła jak uważano na początku. Twórcy sukcesywnie dodają co raz to nowsze rzeczy.

Jednak, nie można powiedzieć, że jest doskonale, nadal brakuje wielu funkcji z poprzednich części gry (małe dzieci... :x)

Opublikowano

Gdy zobaczyłam podstawkę myślałam, że jestem w raju. Pod względem graficznym istny sztos, ale jak zobaczyłam tych simów ulepionych jak z plasteliny to ocet miałam w oczach. Jak można tak zepsuć? EA spartoliło wszystko i to dosłownie. Wypuszczają dodatki, no ale ile dodatków tam jest nowych? Może z 5? I to ceni się na Origin za 100zł ileś. 

21bj5th.png

Opublikowano

Co do gry to ciągle guzik. Ciągle jest bardzo mało umiejętności - co dodali? Programowanie i wykwintne gotowanie, złośliwość i umiejętności komediowe? W 3 nie grałem więc nie wiem czy to nawet tam nie było. Nic za bardzo fajnego z tego nie ma no może np. takie hakowanie. Co do grafiki - lol? Idźcie grać w MMORPG w których klikasz 1, 2, 3, 4... tam to macie grafikę, przynajmniej taką grę utrzyma komputer z 2 Ghz jak nie słabszy.

Ja czekam na jakieś dodatki, bo pograłem trochę po premierze i mnie ta gra po prostu znudziła.

Nie dziwię się, każda pełna część simsów to ta z wszystkim dodatkami.

pyhvh7E.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Co myślicie o tej nowej części?

Wg. mnie słabo... Dużo wyrzucili, okrojona względem trójki i prawie nic się nie zmieniło.

Chciałbym znać wasze opinie.

Mam pytanie czy pójdą mi simsy 4 na komputerze na którym grałem w simsy 3 ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podoba mi się idea z emocjami, ale co mnie rozczarowało kiedy pierwszy raz odpaliłam gre to to że jak gdziekolwiek chcesz iść to musisz czekać aż ten syf się załaduje, czyli dokładnie to samo co było w 2. Ceniłam trójke właśnie za to że jest ta przestrzeń otwarta, możesz iść gdziekolwiek, do kogokolwiek nie czekając aż się załaduje. Na plus w czwórce jedynie grafika, znaczy wygląd simów i tak jak wspomniałam wcześniej emocje, reszta niczym się nie odznacza od wcześniejszych wersji.

A co jeszcze jest słabe to mała ilość parcel i brak możliwości ich dodania

Opublikowano

Po roku użytkowania postanowiłam zaktualizować swoją opinię na temat gry. :)

Grafika mnie do siebie przekonała, chociaż na początku uważałam, że jest okropna ze względu na swoją "kreskówkowość".

Na chwilę obecną boli mnie chyba tylko brak możliwości stworzenia zaokrąglonego basenu, ale to jest naprawdę szczegół. :v

Jestem zadowolona z gry i szczególnie wyczekuję na dodatki wprowadzające pory roku i zwierzaki (bo mam nadzieję, że takie się pojawią). :pls:

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na początku byłam mocno zniesmaczona, ale jak zaczęły się pojawiać nieoficjalne dodatki od Nightcrawlera moja opinia gruntownie się zmieniła. W sumie jeśli chodzi o grafikę nie byłam przekonana, ale teraz jestem po prostu pod wrażeniem. Jedyne, czego mi tu brakuje to tryb edytora - tekstury, kolory, gradienty itp. itd. To bardzo ogranicza pole do popisu w projektowaniu wnętrz, ale dla chcącego nic trudnego - z Sims 4 Studio można zrobić praktycznie wszystko :-)

Qui est le prochain?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po dłuższym zgraniu nie dziwią mnie oceny gdyż ta gra wypada słabo.

Całe szczęście, że to nie ja kupiłem. Ta gra z porównaniem do TheSims3 jest porażką.

Otwarty świat.

Multum cech z czego pamiętam.

A tutaj mamy emocje... które jakoś za bardzo na rozgrywkę nie wpływają, takie meh...

PARCELE TO ŚMIECH - na początku myślałem, że to jakoś da się dodać, że to tło ma możliwość upchnięcia kilku dodatkowych parceli - gdyby nie ta jedna pusta lokacja to gra byłaby naprawdę lipna.

Simy? Ja jakoś w wyglądzie różnicy nie widzę, a w menu gdzie możemy wybrać np. oko, usta ciągle są bardzo brzydkie modele - nie wiem kto robi sims'a korzystając z gotowego nosa - lepiej już go samemu zmodyfikować.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Po dłuższym zgraniu nie dziwią mnie oceny gdyż ta gra wypada słabo.

Całe szczęście, że to nie ja kupiłem. Ta gra z porównaniem do TheSims3 jest porażką.

Otwarty świat.

Multum cech z czego pamiętam.

A tutaj mamy emocje... które jakoś za bardzo na rozgrywkę nie wpływają, takie meh...

PARCELE TO ŚMIECH - na początku myślałem, że to jakoś da się dodać, że to tło ma możliwość upchnięcia kilku dodatkowych parceli - gdyby nie ta jedna pusta lokacja to gra byłaby naprawdę lipna.

Simy? Ja jakoś w wyglądzie różnicy nie widzę, a w menu gdzie możemy wybrać np. oko, usta ciągle są bardzo brzydkie modele - nie wiem kto robi sims'a korzystając z gotowego nosa - lepiej już go samemu zmodyfikować.

Mnie też na początku zmartwiła mała ilość parceli, ale gram już tyle czasu w 4 i nie zabrakło mi nigdy miejsca dla nowej rodziny.

Jeśli Tobie brakuje, to pomyśl o stworzeniu drugiego zapisu. Masz taką opcję dostępną w pierwszym menu po załadowaniu się gry. Zresztą w niektórych dodatkach dostaliśmy dodatkowe okolice.

TS4 jest cały czas aktualizowane, wychodzą też kolejne dodatki/akcesoria. Na początku przecież nie było basenów, a teraz są, więc podobnie może być ze wszystkim. ;)

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Moim zdaniem od kiedy Maxis skończył z marką Spore to poleciał na "łatwiznę" wydawania tasiemców które i tak fani kupią bo wprowadzą jakieś nowości. 

Doje**ł jak sosna w dzika...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Według mnie sims 4 jest fajne ale jeśli ma się dodatki, bo gra bez dodatków jest nudna. Na początku miałam ogromne trudności z ogarnięciem wgl jak chociażby budować coś. Fajna wprowadzona zmiana jeśli chodzi o lepsze możliwości w grze. 8/10 

4661.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...