Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Sims 4 - Wasze opinie

Razikus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o tej nowej części?

Wg. mnie słabo... Dużo wyrzucili, okrojona względem trójki i prawie nic się nie zmieniło.

Chciałbym znać wasze opinie.

Opublikowano

moim zdaniem daje rade :D. i nie bede pisal jak inni ze kolezanka/siostra/dziewczyna grala to widzialem xD

sam gralem przez kilka godzin i naprawde jest lepsza niz poprzednie czesci.

Age is just a number :)

Opublikowano

@KoNdZiUKing.

Grałeś? Jak tak to proszę o obiektywną wypowiedz w kwestii zużycia pamięci ram proporcjonalnie do ilości DLC-ków i dodatków ze store.

Edit

Bo przy The Sims 3 ze wszystkimi dodatkami te 1,5 GB Ram-u w specyfikacji rosło do ponad 4 GB Ram-u na full detalach.

A tu mamy 4GB Ram-u w specyfikacji to analogicznie będzie trzeba na samą grę z dodatkami ponad 8 GB Ram-u?

Opublikowano

Grałem w 4... Uznałem że nawet nieźle i odpaliłem 3. Czar prysł. Sorry, ale wolę już mieć te lekkie ściny i mniejszą inteligencję, skoro mam w cholerę rzeczy (5 dodatkow) otwarty świat lepszą grafę, refleksy na wodzie, mogę go posłać do klubu, zamieszkać w bloku, rodzącą Simkę dać do szpitala... Bez porownania :x

Zresztą podstawka TS3 jest bardziej kompletna niż TS4 .-.

A najbardziej dobijają mnie dziewczyny "ja jeszcze nie mam simsow ;ccc" na takich naiwniakach zbiją kasę... Obecny Maxis to kpina, wydali SimCity i taką samą kupę mamy w ts4...

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Piszecie, że czwórka jest okrojona, ale porównujecie ją do trójki z dodatkami. To jest bez sensu. Przecież do czwórki też będą dodatki i ostatecznie czwórka z dodatkami będzie nieporównywalna do trójki. Ja jestem z gry zadowolona, jedynie ta grafika... Dobija. Kompletnie poniżej poziomu.

Plusem na pewno jest to, że nie trzeba czekać 17h aż cokolwiek się wczyta, jak w trójce. Gra chodzi bardzo płynnie, a jedynym mankamentem jest wcześniej wspomniana grafika, która pozostawia wieeele do życzenia.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Piszecie, że czwórka jest okrojona, ale porównujecie ją do trójki z dodatkami. To jest bez sensu. Przecież do czwórki też będą dodatki i ostatecznie czwórka z dodatkami będzie nieporównywalna do trójki. Ja jestem z gry zadowolona, jedynie ta grafika... Dobija. Kompletnie poniżej poziomu.

Plusem na pewno jest to, że nie trzeba czekać 17h aż cokolwiek się wczyta, jak w trójce. Gra chodzi bardzo płynnie, a jedynym mankamentem jest wcześniej wspomniana grafika, która pozostawia wieeele do życzenia.

Czekam właśnie na jakiś ciekawy dodatek. Super by było gdyby wymyślili coś czego jeszcze nie było, nvm. przygody z dinozaurami. ;_;

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wg mnie nie wyszło im, gram, ale trochę monotonna ta gra, a przy okazji lekko mi przypomina TS2, by iść na parcelę (inną), trzeba czekać aż się załaduje, a to też chwilkę potrwa. Przede wszystkim: brak m. dzieci, basenów etc.. Czyżby idą tylko na pieniądze?

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Wg mnie nie wyszło im, gram, ale trochę monotonna ta gra, a przy okazji lekko mi przypomina TS2, by iść na parcelę (inną), trzeba czekać aż się załaduje, a to też chwilkę potrwa. Przede wszystkim: brak m. dzieci, basenów etc.. Czyżby idą tylko na pieniądze?

Na to wygląda. Do końca tego roku pojawią się baseny. Niestety to ładowanie jest bardzo denerwujące, ale cóż zrobić, nic my gracze na to nie poradzimy. Po za tym świat gry jest bardzo mały. Taki jak w The Sims 2, a może nawet i mniejszy. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Gra jest bardzo dobra i widać że jest postęp pomiędzy tym co było. Mnie Simsy strasznie wciągają, ale czwórka wciągnęła mnie zupełnie. Świetna gra, bardzo intuicyjna, przyjemna, naprawdę dużo opcji i tak jak pisałem - masakrycznie wciąga. Poza tym myślałem że grafika będzie cukierkowa a nie jest, jest przyjemna lepsza w porównaniu z czwórką i pójdzie na praktycznie każdym PC'cie, no i najlepszy jest model tworzenia postaci, tak jak nie lubiłem siedzieć w kreatorze to teraz mogę siedzieć godzinami. Świetna. 

lownfast

Opublikowano

Na to wygląda. Do końca tego roku pojawią się baseny. Niestety to ładowanie jest bardzo denerwujące, ale cóż zrobić, nic my gracze na to nie poradzimy. Po za tym świat gry jest bardzo mały. Taki jak w The Sims 2, a może nawet i mniejszy. 

Ponadto wyobraź sobie, że gra jest "zamknięta" w wielkim kartonie. Użyj tabulatora i podjedź do tych wieżowców w pierwszym mieście, albo do skał w drugim. 

Dodam, że ten kreator postaci jest świetny! Dużo lepszy niż w poprzedniku.

Tak, dokładnie. To bardzo dobra decyzja EA. Stworzyłem "siebie" i właśnie mam dzieciaka.

Gdzie jest panel Simologii? Aby postarzyć Sima, muszę tylko zrobić tort, dać świeczki i się postarzeje. The Sims 4 to BARDZO niedopracowana gra.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

• 5 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Denerwuje mnie, że nie ma takiej swobody poruszania się po mieście jak było w 3 części. Poza tym bardzo przyjemna grafika i rozgrywka, świetna mimika twarzy przy zmianach nastrojów. Niecierpliwie czekam na dodatek z zwierzatkami, bo tego najbardziej mi brakuje :(

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ogólnie gra sama w sobie nie jest zła, ale osobiście uważam iż część 3 + dodatki do niej są nie do przebicia. Najlepsza część jaka wyszła do tej pory, zobaczymy jeszcze jak będzie wyglądać The Sims 5 bo wydaje mi się że będzie rozpierdol.­

UGBPHQ1B.png

Opublikowano

Po zagraniu około 10h w tę grę moge śmiało stwierdzić, że to na prawdę udana pozycja. Prawdę mówiąc jej jedynym, dość dużym minusem są te wszechobecne loading-screeny i niski poziom trudności (łatwo się dorobić itp). Poza tym gierka prezentuje się super. Boje się jednak, że zbyt szybko zacznie mi się nudzić bo już po tych 10h mam multum kasy, ładny dom itd, ale na razie jest magicznie.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

TS4 pod każdym względem jest lepsze moim zdaniem. Mógłbym się rozpisywać ,ale nie widzę sensu bo "chejterzy" i tak wiedzą swoje. TS4 wyszło dopiero w Wrześniu zeszłego roku. Dodatki dopiero zaczynają wychodzić. TS3 na rynku jest już bardzo długo (sam nie wiem ile lat ,ale sporooo...) i zapewniam Was że na TS3 tak samo narzekali na początku jak na TS4. Dajcie czasu trochę nowej wersji. Jak wypuszczą DLC to Was zamuruje zapewne...

Jedynym minusem jest to że DLC dużo kosztują w porównaniu do Steamu to Origin wypada gorzej.

Arkadia - Serwer inny niż wszystkie! Przekonaj się, dlaczego gra z nami jest wyjątkowa!

http://www.mpcforum.pl/topic/1521386-arkadia/

Sam postawisz sobie cuboida! Możesz handlować z innymi graczami! Bez pay2win! Kontakt z administracją w każdej chwili! Drop z rud! Bez ułatwień!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej,

Moim zdaniem The Sims 4 jest lepsza od The Sims 3. Na pewniej stronie ( linku nie podam ) jest podana liczba obiektów w The Sims 3 i w The Sims 4, po samej premierze.

Tutaj wygrało The Sims 4. Pod względem grafiki, i rozgrywki też wolę The Sims 4 :)

Pozdrawiam,

HardessHD.

04278564585188844984.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...