Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cytryn

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z tego co wiedzę nie ma gregtecha, więc czy jest opcja dodania go?

Nie, gregtech utrudnia rozgrywkę i wiele osób się zniechęca przez niego. Sam go nie lubie.

Opublikowano

Wiem, że gregtech utrudnia życie, ale również rozbudowuje grę.

Jeśli dodałbyś tą modyfikacje to chętnie bym zagrał.

Serwer włącza mi się prawie 2 minuty, minecraft włącza mi sie 1.5 minuty ale niektórym włącza się nawet 5 minut (chodzi mi o tą paczkę) po dodaniu gregtecha serwer będzie się włączał prawie 10 minut, minecraft  mi 5minut a niektórym 10minut. 

Możliwe że trzeba by było zmienić mapę a tego nie zrobię.

A p******** sie 10 minut żeby z 20żelaza zrobić żelazny kilof mogę zrobić bez gregtecha.

Aktualnie oczekuję na myst i dart Crafty :) one rozbudują grę.

Opublikowano

Mi chodzi o to, że gregtech rozbudowuje grę(dodaje nowe maszyny itp.) a nie wydłuża grę, mi też nie specjalnie podoba się to, że trzeba więcej surowców zebrać żeby zrobić np. kilof.

Jeśli chodzi o włączanie się minecrafta to używałem różnych paczek/launcherów i miały dużo więcej modów niż twoja paczka i jakoś nie włączały się 10 min(a nie mam super lapka). To zależy od strony technicznej a tu niestety nie wiem dużo, więc nie będę się specjalnie wymądrzał.

Jeśli chodzi o zmianę mapy to pewnie byłoby to nieuniknione, ale zawsze jest możliwość przeniesienia itemków, bądź rekompensaty za straty.

I nie wylatuj do mnie z tekstami typu "p****** się" bo ja tu na spokojnie  piszę, że z chęcią pograł na serwerze z tą modyfikacja a ty się niemiło zachowujesz wobec mnie...

Opublikowano

Mi chodzi o to, że gregtech rozbudowuje grę(dodaje nowe maszyny itp.) a nie wydłuża grę, mi też nie specjalnie podoba się to, że trzeba więcej surowców zebrać żeby zrobić np. kilof.

Jeśli chodzi o włączanie się minecrafta to używałem różnych paczek/launcherów i miały dużo więcej modów niż twoja paczka i jakoś nie włączały się 10 min(a nie mam super lapka). To zależy od strony technicznej a tu niestety nie wiem dużo, więc nie będę się specjalnie wymądrzał.

Jeśli chodzi o zmianę mapy to pewnie byłoby to nieuniknione, ale zawsze jest możliwość przeniesienia itemków, bądź rekompensaty za straty.

I nie wylatuj do mnie z tekstami typu "p****** się" bo ja tu na spokojnie  piszę, że z chęcią pograł na serwerze z tą modyfikacja a ty się niemiło zachowujesz wobec mnie...

Ja tylko sprostuje on napisał pierdol.enie sie a nie pierd.ol sie xD

Opublikowano

W takim razie zwracam honor i następnym razem lepiej dać mniej " **** ", bo różnie można odebrać takie słowa.

A co do grega to on przez to że dodaje tak wiele rzeczy odpala się bardzo długo i dość laguje server

Opublikowano

W takim razie zwracam honor i następnym razem lepiej dać mniej " **** ", bo różnie można odebrać takie słowa.

Internet schodzi na psy kur-wa! bo to forum samo cenzuruje !

Gówniarzeria po 12 lat a nawet po 8 ma dostęp do neta i przez takich k***a delikatnych małolatów cenzurują przekleństwa.

Osobiście w*****a mnie ta cenzura pedalska dla 8 latków, powinna być opcja wyłączenia tej cenzury. 

Opublikowano

Znalazłem plik zmieniający konfiguracje gregtecha: http://forum.feed-the-beast.com/threads/gregtech-easymode-configs-download-here.39966/

A co do działania launchera to też jest jakiś sposób żeby przyśpieszyć.

Jak to mówią "dla chcącego nic trudnego".

Jeśli chodzi o cenzurę i małolatów na forach to jest to problem, który jest ciężki do  rozwiązania, ponieważ dzieci coraz więcej siedzą przy komputerach bądź innych sprzętach elektronicznych do których mają dostęp praktycznie cały czas.

Przy komputerach dzieci czują się bezkarne i oglądają filmiki, w których brak kultury jest czym normalnym. 

Opublikowano

Znalazłem plik zmieniający konfiguracje gregtecha: http://forum.feed-the-beast.com/threads/gregtech-easymode-configs-download-here.39966/

A co do działania launchera to też jest jakiś sposób żeby przyśpieszyć.

Jak to mówią "dla chcącego nic trudnego".

Jeśli chodzi o cenzurę i małolatów na forach to jest to problem, który jest ciężki do  rozwiązania, ponieważ dzieci coraz więcej siedzą przy komputerach bądź innych sprzętach elektronicznych do których mają dostęp praktycznie cały czas.

Przy komputerach dzieci czują się bezkarne i oglądają filmiki, w których brak kultury jest czym normalnym. 

Nie dodam gregtecha bo pare osób pytałem co grają i nie chcą.

A przyśpieszać launchera nie będę bo po:

1. Nie mam czasu, pracuję i remontuję dom.

2. Nie znam sie na tym.

Opublikowano

Serwer jest całkiem nowy więc każdy ma szanse zabłysnąć wiedzą i umiejętnościami, sam próbuje się uczyć na modach i idzie świetnie. Administracja jest super. Zapraszam na serwer.

Kappa.

Opublikowano

@Liukaner Nie dawać, bo jest batek i ptaki które można zabić i fly mieć. Nie potrzebne, mody to, industrialcraft 1, dartcraft jak bedzie, minefactory, może jakieś mody na więcej rud? Fajnie jest jak jest ich masa :)

@Edit nie wiem zgadywałem :)

Kappa.

Opublikowano

Mam problem, gdy włączam mc to cały czas mam czarny ekran. Dodam, że nie mam drewnianego kompa i nie sądzę aby mc na modach włączał mi się 15 minut.. Dodam, że w profilu zmieniłem tylko z 1 na 2Gb ramu przydzielanego do mc.

Nic więcej nie zmieniałem.

@Edit Co do modów to proponuję Undeground Bioms i chisel jeśli niema 

@Liukaner Mogę prosić o pomoc?

1-01-800x200.jpg

Opublikowano

Mam problem, gdy włączam mc to cały czas mam czarny ekran. Dodam, że nie mam drewnianego kompa i nie sądzę aby mc na modach włączał mi się 15 minut.. Dodam, że w profilu zmieniłem tylko z 1 na 2Gb ramu przydzielanego do mc.

Nic więcej nie zmieniałem.

@"Edit" Co do modów to proponuję Undeground Bioms i chisel jeśli niema

@"Liukaner" Mogę prosić o pomoc?

Ustaw permgen na 256mb
Opublikowano

Ustaw to w JVM argument w launcherze : -Xmx1G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M -XX:MaxPermSize=128M

@RusekCygan 

Kappa.

Opublikowano

@RusekCygan Serwer jest całkiem nowy i mało ludzi gra bo nie ma launchera, jak tylko pojawi się launcher to będzie na pewno więcej osób. Teraz macie szanse zdobyć dungeony itp bo nikt tego nie szuka ;) 

Kappa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...