Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cytryn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cooltext1_eaaxxxr.png

Nazwa Serwera: Serwer na modach
IP Serwera: 91.230.204.113
Wersja Serwera: 1.7.10
Sloty: 100
Rodzaj: Survival na modach
Typ Serwera: VPS
White-List: Tak
Premium: Nie
Nether: Tak
PvP: Tak
Zwierzeta: Tak
Pluginy: Podstawowe

cooltext1_eaaxxxe.png

Poszukuje

cooltext1_eaaxxxs.png

Przechwyt_eaqnsar.PNG

cooltext1_eaaxxwx.png

http://liukaner.ct8.pl/SerwerNaModachLauncher.exe

Skan https://www.virustotal.com/pl/file/a176038785fad7eb46f499b0627ea4616e107f1494e26d6287fb8a5c7e5f0f16/analysis/1411223393/

cooltext1_eaaxxwr.png

Stwórz nowy folder najlepiej na pulpicie, gdyż launcher robi mały syf obok siebie :P

cooltext1_eaaxxnq.png

Brak Vipów

Zero Alchemii

Brak Enchantów

Zablokowane diamentowe oraz podobne zbroje i przedmioty.

Zablokowany digital miner oraz quarry.

8x home dla każdego.

cooltext1_eaaxexp.png
Dodam kiedyś :D

cooltext1_eaaxens.png

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przepraszam że to piszę ale jeśli ten serwer będzie popularniejszy od mojego (popularność 0) to ja sam nie wiem co... Powodzenia

Twój serwer nie ma modów technicznych :P

A i działki... lepiej jak trzeba sie cykać że ktoś Ci może rozdupcyć baze :D

Nie pomagam w sprawach serwera osobom bez premki.

A co do trudności serwera to napiszę tak, walka jest trudna (brak enchantów itp) kopanie jest łatwe (młoty z tinkersa), dużo surowców można znaleźć w dungeonach a tutaj dungeony co 100 kratek :P a czasem co 30. Jako że jest mekanizm to można zrobić x5 surowce  :P albo i x12

Muszę tylko ekipy poszukać i ogarnąć te 8 homów dla każdego.

Opublikowano

Czy ktoś może wie o co chodzi? Mam orginalny mc, premke. I jak odpalam mc to nic się nie uruchamia? Ktoś wie o co tutaj może chodzić?

Kappa.

Opublikowano

Albo to problem z pamięcią, ja PermGen miałem za mały po logach sprawdziłem, nie wiem na ilu powinno pójść ale próbować z parametrem "-XX:MaxPermSize=128M" (domyślnie jest chyba 64M co prawdopodobnie jest przyczyną), ja odpalam na 512M i chodzi :P

Opublikowano

Misiek próbowałem wszystkiego razem z moderatorem. 

Taki mam skrót : -Xmx3G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn512M

Co mam zmienić? 

ava.lang.reflect.InvocationTargetException
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.7.0_67]
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) ~[?:1.7.0_67]
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) ~[?:1.7.0_67]
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) ~[?:1.7.0_67]
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:134) [launchwrapper-1.9.jar:?]
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28) [launchwrapper-1.9.jar:?]
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: net/minecraft/client/Minecraft$5
at net.minecraft.client.Minecraft.func_71396_d(Minecraft.java:2331) ~[bao.class:?]
at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:873) ~[bao.class:?]
at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:148) ~[Main.class:?]
... 6 more
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: net.minecraft.client.Minecraft$5
at net.minecraft.launchwrapper.LaunchClassLoader.findClass(LaunchClassLoader.java:188) ~[launchwrapper-1.9.jar:?]
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source) ~[?:1.7.0_67]
at net.minecraft.client.Minecraft.func_71396_d(Minecraft.java:2331) ~[bao.class:?]
at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:873) ~[bao.class:?]
... 6 more
Caused by: java.lang.OutOfMemoryError: PermGen space
Patrze na launcher
game output
i take rzeczy mi wyskakują

Takie coś mi wyskakuje teraz i nie wiem co zrobic

Teraz to już mam coś takiego.

Kappa.

Opublikowano

Misiek próbowałem wszystkiego razem z moderatorem. 

Taki mam skrót : -Xmx3G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn512M

Co mam zmienić? 

ava.lang.reflect.InvocationTargetException

at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.7.0_67]

at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) ~[?:1.7.0_67]

at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) ~[?:1.7.0_67]

at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) ~[?:1.7.0_67]

at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:134) [launchwrapper-1.9.jar:?]

at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28) [launchwrapper-1.9.jar:?]

Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: net/minecraft/client/Minecraft$5

... 6 more

Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: net.minecraft.client.Minecraft$5

at net.minecraft.launchwrapper.LaunchClassLoader.findClass(LaunchClassLoader.java:188) ~[launchwrapper-1.9.jar:?]

... 6 more

Caused by: java.lang.OutOfMemoryError: PermGen space

Patrze na launcher

game output

i take rzeczy mi wyskakują

Takie coś mi wyskakuje teraz i nie wiem co zrobic

Teraz to już mam coś takiego.

Przeczytaj mój post nad twoim :P

Powinno ci pomóc iż powodem twojego crashu jest "Caused by: java.lang.OutOfMemoryError: PermGen space"

Czyli zwiększenie ilości PermGenu za pomocą parametru "-XX:MaxPermSize=128M" (jak nie pójdzie na 128M to probować 256M, 512M itp.)

Opublikowano

Kompletnie się na tym nie znam z javą. Ten parametr to gdzie mam wpisać, co otworzyć żeby to mieć?

-Xmx2G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn512M

JVM argument mam taki

Kappa.

Opublikowano

Aktualnie pracuję nad odchudzeniem paczki.

.....:::::Przerwa techniczna:::::.....

Edit: przerwa do jutra 8 rana. Mapa zresetowana, Lord i exo dostaną nagrody quarrycieszenia :P do wykorzystania w lesie (tw)

Opublikowano

Kompletnie się na tym nie znam z javą. Ten parametr to gdzie mam wpisać, co otworzyć żeby to mieć?

-Xmx2G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn512M

JVM argument mam taki

Wystarczy po spacji dopisać/wkleić argument do tych co już masz -XX:MaxPermSize=128M, nie jest raczej ważna kolejność

Opublikowano

Czyli cały kod ma wyglądać tak ? -Xmx2G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M -XX:MaxPermSize=128M

wysłałem ci pm.

@Edit Dzięki już się odpaliło!!!

Kappa.

Opublikowano

Aktualnie pracuję nad odchudzeniem paczki.

.....:::::Przerwa techniczna:::::.....

Czy tylko ja nie widze listy modyfikacji, ani linkow do pobrania?

Nie ma sensu ściągać paczki która może będzie nie aktualna po skończonej przerwie technicznej, bo może też zostaną zaktualizowane mody :P

Opublikowano

Zan's Minimap/Voxel Minimap, lepszej nie ma :3

Opis jest dobry ale dla administracji, a Rei suabe co do Zan's :3

Exo ale te minimape trzeba samemu instalować a miałem już wiadomości od ludzi co nie potrafią skopiować poprawnie paru plików -.-

Może dodać plugin MCMMO ?

Opublikowano

Exo ale te minimape trzeba samemu instalować a miałem już wiadomości od ludzi co nie potrafią skopiować poprawnie paru plików -.-

Może dodać plugin MCMMO ?

Co do minimapy to mnie w sumie obojętnie, ci co potrafią to sobie wgrają jaką chcą :P, a Rei powinna wystarczyć niektórym.

Mcmmo byłoby ciekawe, wiem że można też do configu dodawać itemy z modów żeby skille działały też na zmodowanych itach :P

Ja jestem za jak coś :x

Opublikowano

Wystarczy po spacji dopisać/wkleić argument do tych co już masz -XX:MaxPermSize=128M, nie jest raczej ważna kolejność

Kolejnosc ma znaczenie. Mialem przypadki crasha przez to ze -Xmx bylo w srodku a nie na poczatku wiec xmx na poczatek a potem obojetnie
Opublikowano

Co się stało na serwerze:

Redukcja modów- wywaliłem kilka modów, koniec z farmami które robią wszystko za nas oraz usunąłem zbędne mody typu witchery blood magica.

Zmiana mapy- niestety to było konieczne.

Poprawiłem pexy- 8 homów dla wszystkich!

Jest mniej dungeonów :) dzięki czemu nie będzie aż tak łatwo. Muszę jeszcze pogorszyć recepturki bo te są za łatwe :P

Jeżeli ktoś ma problemy niech użyje javy 7 update 65 oraz jvm argument:

-Xmx1G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M -XX:MaxPermSize=128M

Jutro powinien pojawić się launcher (zależy od Matixd :P )

Jak wgrywacie nowe pliki to stare mods i config usuncie ! A najlepiej usuncie .minecraft i odnowa grajcie :)

Ruszamy jutro rano o 8 ! :) Dla exo i lorda przygotowałem nagrody za testy :P

Opublikowano

Prawdopodobnie jutro będzie launcher :)

Z powodu remontu mam mało czasu by być na serwerze dlatego szukam pomocnika, piszcie pw lub gg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...