Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Koniec spamu w sugestiach

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Wyłączenie liczenia postów w dziale(jak w zleceniach FA), bo to głównie powoduje spam w tym dziale przez ludzi których i tak te zmiany nie obchodzą bo chcą tylko nabić posta.
  2. Do każdej sugestii obowiązkowo dodawać ankietę i to w niej głosować. Posty pisać tylko jeśli chce się faktycznie powiedzieć coś poza "Tak.", "Nie, to głupie" lub "Fajny pomysł, tak".
  3. Za pisanie postów w stylu powyższych bądź powtarzanie poprzedników najpierw nadawać 0% w ramach ostrzeżenia, a jeśli użytkownik to powtórzy to 5% za spam.
  4. Cofnięcie zakazu wstępu dla userów poniżej 150 postów - jeśli powyższe zmiany wejdą, ten zakaz nie będzie miał sensu
  5. Dodanie obowiązkowego prefixa [Dział] w przypadku sugestii dotyczącej dodania nowego działu.

1: Ten punkt ma akurat sens, jestem za.

2: Do przedyskutowania według mnie, gdyż jest wiele zmiennych.

3: Fakt to czasami irytujące jest, zwłaszcza jak zaczyna się robić piramida cytatów.

4: Nie, jest to dobre akurat.

5: Po co? Znowu syf z prefiksami?

Opublikowano

@KlauS. To prościej - jak wolisz to nic nie pisz. Argumenty przecież zostały napisane, teraz poczekać aż ktoś na nie odpowie.

Wszystko jedno czy "Tak." czy cytat, takie posty to po prostu spam.

Nie jest źle gdy ktoś ma takie samo zdanie, po prostu w większości sytuacji to zwykły spam. W aplikacjach ze spamem nie ma problemu, i nie piszą 4 znaków, bo każdy ma inną opinię a nie prymitywne "Tak.".

@DesoPL 4: jest dobre bo nowi tu nie spamią, ale jeśli nie będą mieli celu w spamieniu tu to problem zniknie 5: Dla porządku, bo sugestii o nowy dział jest całkiem sporo.

Opublikowano

@KlauS. To prościej - jak wolisz to nic nie pisz. Argumenty przecież zostały napisane, teraz poczekać aż ktoś na nie odpowie.

Wszystko jedno czy "Tak." czy cytat, takie posty to po prostu spam.

Nie jest źle gdy ktoś ma takie samo zdanie, po prostu w większości sytuacji to zwykły spam. W aplikacjach ze spamem nie ma problemu, i nie piszą 4 znaków, bo każdy ma inną opinię a nie prymitywne "Tak.".

A znasz takie pojęcie jak "demokracja"?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Mi się nie podoba obecna forma tego działu. Myślę, że ankiety i zakazanie bezwartościowych postów tak, nie, itp. byłyby dobrymi zmianami.

Opublikowano

@KlauS. Od tego byłyby ankiety. Głos w ankiecie nie zaśmieca tematu/działu, post "Tak." owszem.

@Biter102 i @JaLurek brak argumetów, a poza tym Biter to klasyczny przykład osoby spamującej tutaj. Przykłady jego postów:

Krótko i na temat - tak.

Też, mi to czasami przeszkadza.

N tak.

Fajne pomysły :)

Dote przywrócić, reszta jak jest.

Tak, co raz więcej tych redakcji ,ale to dobrze.

Forum się rozwija w dobrym kierunku, czemu by nie spróbować? Tak

I oczywiście więcej takich. To jest powód, dla którego trzeba wprowadzić te zmiany.

Opublikowano

@KlauS. A teraz może myśleć: nie lubię go, więc napiszę "Nie.". Co za różnica? Napisz sugestię o to, aby sugestie były anonimowe jak uważasz że to problem. W sumie też dobry pomysł, ale nie uważam że konieczny.

Opublikowano

@KlauS. A teraz może myśleć: nie lubię go, więc napiszę "Nie.". Co za różnica? Napisz sugestię o to, aby sugestie były anonimowe jak uważasz że to problem. W sumie też dobry pomysł, ale nie uważam że konieczny.

Jak autorowi sugestii na tym zależy, to zapewne sam poprosi o argumenty.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@KlauS. Od tego byłyby ankiety. Głos w ankiecie nie zaśmieca tematu/działu, post "Tak." owszem.

@Biter102 i @JaLurek brak argumetów, a poza tym Biter to klasyczny przykład osoby spamującej tutaj. Przykłady jego postów:

I oczywiście więcej takich. To jest powód, dla którego trzeba wprowadzić te zmiany.

Po co mam dawać argumenty? Proste nie podoba, mi się to piszę że nie, a jak podoba to tak.

@topic

Widzę, że dużo osób jest na nie.

Możemy już podziękować, temu Panu.

Opublikowano

@KlauS. I co? Wyraził swój głos, na prośbę nie odpowie. Nic się nie zmieni, negatywny głos zostanie. Po wprowadzeniu zmian argumenty będą pisane w temacie, a ankiety pokażą ogólny odbiór propozycji wśród użytkowników. Aktualnie jest znacznie gorzej.

@Milosz245PL to kolejny spamer...

@Biter102 Ponieważ takie posty to spam, a nie cokolwiek wartościowego. Po zmianach będziesz mógł w ten sposób wyrażać zdanie w ankiecie i nic się nie zmieni poza zniknięciem spamu.

Wiele osób włącznie z tobą jest na nie, bo nie będą mogli spamić tutaj i nabijać postów. I to nie ty jesteś tu od decydowania, tylko Global Moderatorzy.

Opublikowano

@KlauS. I co? Wyraził swój głos, na prośbę nie odpowie. Nic się nie zmieni, negatywny głos zostanie. Po wprowadzeniu zmian argumenty będą pisane w temacie, a ankiety pokażą ogólny odbiór propozycji wśród użytkowników. Aktualnie jest znacznie gorzej.

@Milosz245PL to kolejny spamer...

@Biter102 Ponieważ takie posty to spam, a nie cokolwiek wartościowego. Po zmianach będziesz mógł w ten sposób wyrażać zdanie w ankiecie i nic się nie zmieni poza zniknięciem spamu.

Wiele osób włącznie z tobą jest na nie, bo nie będą mogli spamić tutaj i nabijać postów. I to nie ty jesteś tu od decydowania, tylko Global Moderatorzy.

Nie jestem spamerem. Co ja mam tu pisać. Po za tym naliczanie postów zachęca większą ilość użytkowników do opinii sugestii.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

@Milosz245PL Rzecz w tym, że nie piszą jakichkolwiek opinii tylko np. jak ty cytują kogoś i dopisują "Zgadzam się.", tym samym nie dodając do tematu absolutnie nic.

Opublikowano

@Milosz245PL Rzecz w tym, że nie piszą jakichkolwiek opinii tylko np. jak ty cytują kogoś i dopisują "Zgadzam się.", tym samym nie dodając do tematu absolutnie nic.

Jak ktoś potwierdza cytowany post moim zdaniem nie jest źle, ale jeśli ktoś piszę Tak lub Nie nie czytając treści sugestii to może być gorzej.
8902314106109971000808.jpeg
Admin Cienia
Opublikowano

Podobne sugestie były wielokrotnie poruszane, nie ma sensu drążyć tego samego w nieskończoność ;)

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...