Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór internetu. Opinie. [Neo, Multimo, Netia, itp.]

Ahsavin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po to aby zachecic klienta tak naprawde to pic na wode i lepiej miec gwarantowany transfer danych, tp jest o niebo lepsze od netii 

Skąd wiesz, skoro nie korzystałeś z usług netii? Poza tym neostrada tez nie ma nic gwarantowanego, jest od 1 do 10... różnica dziesięciokrotna a płacisz tak czy siak tyle samo.

@top

autorze, miejmy nadzieję, że to był dobry wybór i nie będziesz miał z orange żadnych problemów.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zaraz, zaraz... Jeszcze nic nie wziąłem. :D Mam kompletnie namieszane we łbie. Zaraz eksploduję. :( Jedni polecają Netię, drudzy Orange... Sam już nie wiem. :/ Z jednej moi kumple mają Neostradę i nie narzekają, a z tego co widziałem to pingi mają OK (30-50ms). A z drugiej strony żaden z nich nie miał Netii, także nie wiadomo jakby ona działała. Nie ogarniam tego wszystkiego. Raz decyduję się na Neo, za 1h na Netię i tak cały czas. Dobra jeszcze to przemyślę, przejrzę oferty tych operatorów, itp. i wybiorę. A pochwalę się co wybrałem dopiero w październiku (dodam w profilu status, czy jak to się tam nazywa :D), bo mi się już miesza. :D Pozdro! Niech moc internetu będzie z Wami. ;d

1389013997-U952019.png

Opublikowano

Możesz nie mieć żadnych problemów, a możesz mieć spore. Jak jest z Netią to Ci nie powiem, ale neostrada nie za bardzo przejmuje się swoimi klientami w kwestii pomocy technicznej. 

Aha, zapomniałem dodać, mam neostrade (do) 10mb/s, realnie jest 5-6mb/s i nigdy ponad to.

mam w t-mobail na kablach tp, to samo

Nie stawiałbym na Neostrade ( Orange ) choć sam ją mam odradzam Ci z całego serca, nie robią tego każdemu, nie wiem jak to im tam idzie, ale u mnie to było tak, że skończyła się umowa na dawny internet od Neostrady jeszcze stałe 2mb, po przejściu do Orange wziąłem od 1 mb do 10mb i przez ten czas, przez który mogłem się odwołać od umowy miałem 7-8mb, ale po tym czasie pokazali swoje prawdziwe oblicze, w umowie jest od 1 do 10mb i przez ponad dwa miesiące miałem 1mb co było zgodne z umową, po licznych interwencjach  telefonicznych i odwiedzinach w Orange mam teraz swoje 7-8mb i jest dobrze, ale po tym co przeszedłem odradzam Ci tą firmę, chu wie już może tak nie robią, ale jak skończy mi się umowa, to żegnam się z tą firmą.

prawda, mam internet na kablach tp, pierwszy miesiąc umowy NIE BYŁO INTERNETU, potem z w umowie było 6 mb/s (nic nie było mówione o minimalnej prędkości), to po tym miesiącu zrobili 2 mb/s, bo kable nie były przygotowane czy coś podobnego, oczywiście zaliczyli rachunek za miesiac braku internetu i kwota była nadal taka sama jak przy 6 mb/s

szczerze, sam nie wiem czy nie przejść do plusa na LTE (u mnie jest taka technologia w mieście) i mieć problem z głowy

­

Opublikowano

sam nie wiem czy nie przejść do plusa na LTE (u mnie jest taka technologia w mieście) i mieć problem z głowy

No niestety u mnie nie ma LTE. Ale jakby było, to nawet nie pytałbym się tutaj jakiego neta wziąć. :D

1389013997-U952019.png

Opublikowano

Tylko, że na LTE jest chyba limit danych .

w plusie nie ma, zreszta po wykorzystaniu limitu predkosc spada, lecz internet jest (zalezy od wybranej oferty) 

­

Opublikowano

w plusie nie ma, zreszta po wykorzystaniu limitu predkosc spada, lecz internet jest (zalezy od wybranej oferty) 

no z tego co czytam to limit tak naprawdę jest, tyle że korzystanie z technologii LTE nie jest nim objęte. Dodatkowo jakies zapisy w regulaminie o "zbyt dużym poborze danych" czy inne bzdety... nie wiem, nie korzystalem i raczej nie skorzystam z takiej oferty, bo ludziom w polowie miesiaca nagle transfer spada do horrendalnie niskich wartości. Więc te gadki, że bez limitów to oni sobie mogą w reklamie pieprzyć, bo jakieś limity jednak są.

np. tutaj

Zgodnie z rosnącym zużyciem danych przez Abonenta, Cyfrowy Polsat zastrzega sobie możliwość zmiany parametrów technicznych transmisji danych w ramach usługi „LTE bez limitu” z zachowaniem różnic między klasami, w tym obniżenie prędkości transmisji danych do 32 kb/s. 
Opublikowano

no z tego co czytam to limit tak naprawdę jest, tyle że korzystanie z technologii LTE nie jest nim objęte. Dodatkowo jakies zapisy w regulaminie o "zbyt dużym poborze danych" czy inne bzdety... nie wiem, nie korzystalem i raczej nie skorzystam z takiej oferty, bo ludziom w polowie miesiaca nagle transfer spada do horrendalnie niskich wartości. Więc te gadki, że bez limitów to oni sobie mogą w reklamie pieprzyć, bo jakieś limity jednak są.

np. tutaj

http://www.plus.pl/internet-lte 

ta oferta wydaje mi sie dosyć rozsądna, wiem że pisze "do", lecz nie rozumiem czemu by mieli zwalniać do tych 32 kb/s? 

­

Opublikowano

Powiem tylko to nie kupuj w Inei dlaczego ?

Gówno 2/10 dlaczego 2 ? bo można coś tam zrobić dlaczego nie 10 ? bo się rozłącza co +/- 5 min. Kłamią ludzi tym (np) kupiłem 100mb/s a piszę mi że mogę maks 53 mb/s.

Inea to gówno nie polecam.

Opublikowano

Powiem tylko to nie kupuj w Inei dlaczego ?

Gówno 2/10 dlaczego 2 ? bo można coś tam zrobić dlaczego nie 10 ? bo się rozłącza co +/- 5 min. Kłamią ludzi tym (np) kupiłem 100mb/s a piszę mi że mogę maks 53 mb/s.

Inea to gówno nie polecam.

"Inea"?? Chyba Netia. ;)

ja bym wybrał Multimedie.Ale chyba u cb tego nie ma.

W tym przypadku najlepsza jest Netia.

Multimedii u mnie nie ma. I kolejny głos na Netię. Dzięki. ;)

A i mam pytanie. Jest jeszcze jakiś dostawca internetu, który dostarcza neta po kablach Orange (TP)?

1389013997-U952019.png

Opublikowano

Nie polecam ci netii.

Dlaczego?

Na paczuszkę od netii ,,Modemy i te pierdoły" Czekałem ponad 3 miesiące.

Na instalację Netii, czekałem kolejne 2 miesiące.

Potem zamiast 20MB/s Miałem ledwo co 300KB/s. Więc oczekiwałem na naprawę tego 3 miesiące

Także netii ci nie polecam.

Co do Neostrady / Orange.

Możliwe że mają te 10MB/s i czasami im modem wywali, ale przynajmniej

oczekiwanie na nich to trwało 3-4 dni. + instalacja 2-3 dni.

Czasem występują przeciążenia że zamiast 1,2MB/s masz 100KB/s. Ale to trwa tylko kilka godzin.

No chyba że jesteś cierpliwy, i chcesz tą Netię. To bierz ;d

Tylko na początku mogą ci mówić że na początku mało MB/s bo zapewne mieszkasz dalej niż ich stacja.

Opublikowano

Wszystko tylko nie Netia, nie wiem jak jest w innych miasta ale u mnie codziennie mają jakieś problemy bo net pada kilka razy, czasem na 5 min czasem nawet na 30 min.

Opublikowano

Ja mam od niedawna Netię i jestem zupełnie zadowolony. Do tego dostałem tablet w prezencie przy podpisywaniu uwagi. Sprawdźcie, bo chyba promocja niedługo się kończy ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...