Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór internetu. Opinie. [Neo, Multimo, Netia, itp.]

Ahsavin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty chyba zrozumiałeś, że ja mieszkam w Mieszkowicach. :D A ja mieszkam  w gm. Mieszkowice. Dokładnie Stare Łysogórki. :P Taki mały off-top się utworzył widzę. Jak coś pw.

Netia korzysta z usług telekomunikacji polskiej ( teraz znane jako orange) odpowiedź sama się nasuwa. Tp  to jeden z najlepszych dostawców  w polsce

synga54pn_eqhqqqx.png

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie stawiałbym na Neostrade ( Orange ) choć sam ją mam odradzam Ci z całego serca, nie robią tego każdemu, nie wiem jak to im tam idzie, ale u mnie to było tak, że skończyła się umowa na dawny internet od Neostrady jeszcze stałe 2mb, po przejściu do Orange wziąłem od 1 mb do 10mb i przez ten czas, przez który mogłem się odwołać od umowy miałem 7-8mb, ale po tym czasie pokazali swoje prawdziwe oblicze, w umowie jest od 1 do 10mb i przez ponad dwa miesiące miałem 1mb co było zgodne z umową, po licznych interwencjach  telefonicznych i odwiedzinach w Orange mam teraz swoje 7-8mb i jest dobrze, ale po tym co przeszedłem odradzam Ci tą firmę, chu wie już może tak nie robią, ale jak skończy mi się umowa, to żegnam się z tą firmą.

WaldzioxD.png

Opublikowano

No i znów dylemat. :DD To wziąć netię? Jak już wcześniej mówiłem mieszkam na wsi. Poszłoby mi te 20Mb/s? Czy może wziąć 4Mb/s?

http://www.speedtest.pl/test/91159204 - oto mój obecny internet. Jak myślicie. Mogę reklamować? Wcześniej tak nie było. Był zasięg 3G+ i śmigało nawet po 3Mb/s.

1389013997-U952019.png

Opublikowano

Ja osobiście mam tp i nie narzekam mam 10mb z tego codziennie 9.84 jakoś tak. Pisał ktoś, że skacze ping, czy ja wiem zawsze mam od 30 - 45 tylko niestety, codziennie lub co dwa dni  o jakiejś porze jest wyłączenie internetu gdzieś na 1 minute bo zmiana ip przychodzi. Awaria była w tym roku raz, trwała 1 dzień, ale od razu po wykonaniu telefonu do nich zostaliśmy poinformowani co i jak. Więc moim zdaniem jest dobra. Korzystam z niej od dobrych hmm 9 lat? 

Co do neta : 

http://s6.ifotos.pl/mini/neopng_earrxwp.png

Jakoś nie narzekam.

synga54pn_eqhqqqx.png

Opublikowano

Ja osobiście mam tp i nie narzekam mam 10mb z tego codziennie 9.84 jakoś tak. Pisał ktoś, że skacze ping, czy ja wiem zawsze mam od 30 - 45 tylko niestety, codziennie lub co dwa dni  o jakiejś porze jest wyłączenie internetu gdzieś na 1 minute bo zmiana ip przychodzi. Awaria była w tym roku raz, trwała 1 dzień, ale od razu po wykonaniu telefonu do nich zostaliśmy poinformowani co i jak. Więc moim zdaniem jest dobra. Korzystam z niej od dobrych hmm 9 lat? 

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w dużych miastach z neostradą problemy są rzadkie, na wsiach i w mniejszych miastach za to ciągle.. albo zrywa, albo wysoki ping, albo w ogóle przestaje działać. A jak się już dodzwonisz na infolinie to super doświadczony technik ci każę router zresetować (co oczywiście NIGDY nic nie daje).

Opublikowano

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w dużych miastach z neostradą problemy są rzadkie, na wsiach i w mniejszych miastach za to ciągle.. albo zrywa, albo wysoki ping, albo w ogóle przestaje działać. A jak się już dodzwonisz na infolinie to super doświadczony technik ci każę router zresetować (co oczywiście NIGDY nic nie daje).

Mój kolega mieszka ok. 7 km dalej ode mnie w jeszcze gorszej dziurze i nie narzeka także już sam nie wiem...

1389013997-U952019.png

Opublikowano

Co do zrestartowania routera, trzeba zrobić to przed wykonaniem połączenia. Jak ci to powie mówisz, że już to robiłeś i on ma sprawdzić. Była kiedyś taka sytuacja jak napisałeś " Proszę zrestartować router.. " Powiedziało się, że już było to robione i on musiał kombinować jakoś po 15 minutach wrócił internet. No, ale masz rację na wsi nie mieszkam, więc może przestane się udzielać. Bo w sumie możliwe, że tak jest nie wiem. 

Mój kolega mieszka ok. 7 km dalej ode mnie w jeszcze gorszej dziurze i nie narzeka także już sam nie wiem...

No, ale ma z tp? 

synga54pn_eqhqqqx.png

Opublikowano

Możesz nie mieć żadnych problemów, a możesz mieć spore. Jak jest z Netią to Ci nie powiem, ale neostrada nie za bardzo przejmuje się swoimi klientami w kwestii pomocy technicznej. 

Aha, zapomniałem dodać, mam neostrade (do) 10mb/s, realnie jest 5-6mb/s i nigdy ponad to.

Opublikowano

Powiem Ci z czystą przyjemnością i szacunkiem do Ciebie. Wszystko tylko nie ORANGE :) Obsługa do dupy, zanim coś zrobią mijają wieki. Obiecują Ci, że internet będzie na poziomie 10 mb/s a masz mniej. Pytałem się ile uciągnie linia itd i zapewniali i gówna z ich zapewnienia. Bierz wszystko tylko nie Orange ;)

Opublikowano

To chyba zależy gdzie się nie przejmują. Tu dzwonisz, fakt musisz czekać bo pieprzone " automaty  " się włączają, ale jak się dodzwonisz to postara się pomóc, było też tak, że tak nie dał rady naprawić wysłał do domu osobę, która to sprawdzi. Czekać trzeba było jeden dzień, ale naprawił. No, ale więcej okazji nie było do dzwonienia bo przez 9 lat w sumie to najwięcej awarii było tak gdzieś po roku użytkowania, a teraz może są raz do trzech razy na rok. :)

@UP: 

Powiem Ci z czystą przyjemnością i szacunkiem do Ciebie. Wszystko tylko nie ORANGE  :) Obsługa do dupy, zanim coś zrobią mijają wieki. Obiecują Ci, że internet będzie na poziomie 10 mb/s a masz mniej. Pytałem się ile uciągnie linia itd i zapewniali i gówna z ich zapewnienia. Bierz wszystko tylko nie Orange  ;)

Czy ja wiem, czy jest mniej pokazany był przeze mnie scr i nie wydaję mi się, że jest mniej. No, ale to moje zdanie. Nie ingeruje i na naciskam na wybór internetu.: )

synga54pn_eqhqqqx.png

Opublikowano

Co do zrestartowania routera, trzeba zrobić to przed wykonaniem połączenia. Jak ci to powie mówisz, że już to robiłeś i on ma sprawdzić. Była kiedyś taka sytuacja jak napisałeś " Proszę zrestartować router.. " Powiedziało się, że już było to robione i on musiał kombinować jakoś po 15 minutach wrócił internet. No, ale masz rację na wsi nie mieszkam, więc może przestane się udzielać. Bo w sumie możliwe, że tak jest nie wiem. 

No, ale ma z tp? 

Tak ma z TP.

xD No to mam rozumieć, że Netia będzie dla mnie najlepszym wyborem? Bo już się pogubiłem... Waham się pomiędzy Orange do 10Mb/s, a Netia do 20Mb/s.

1389013997-U952019.png

Opublikowano

No to widzisz jak nie narzeka, więc może Twoja miejscowość to nie aż taka wieś. xD No, a co do netii nigdy nie była w moim posiadaniu, więc niestety się nie udzielam. Znasz wypowiedzi ludzi o internetach, więc wybór należy do Ciebie. Proponuję Ci popytać ludzi z okolicy jakich mają dostawców bardziej będziesz obeznany. 

synga54pn_eqhqqqx.png

Opublikowano

No u mnie na wiosce ludzie, których kiedyś się pytałem (jeszcze za czasów jak było TPSA, a nie Orange) no to mieli Neostradę, ale nie wiem jak teraz.

1389013997-U952019.png

Opublikowano

No tak przyznaję pierwsze miesiące jak przeszli do Orange to się psuło ciągle zawsze coś, teraz to się już bardziej ustabilizowało. Tak jak piszę w tym roku był problem tylko raz. A  z neta korzystam  codziennie.: ) Nie wiem naprawdę wybór należy do Ciebie. U każdego dostawcy jest jakiś - zawsze coś się stanie. 

synga54pn_eqhqqqx.png

Opublikowano

No tak to też fakt, ale tu chodzi też, czy dostawca nie ma często jakiś awarii. Opinie są podzielone, więc lepiej się zastanowić, lub jak było już pisane zapytać ludzi w okolicy. Raczej oni lepiej będą wiedzieć niż my. Co do Netii się nie udzielam bo nigdy nie był moim dostawcą. 

synga54pn_eqhqqqx.png

Opublikowano

Skoro Netia ci daje 20mb/s a neostrada 10mb/s to nie wiem nad czym się tu zastanawiać

No fakt. Tylko, że jak jest do 20Mb/s to jaką minimalną prędkość mogą mi zapewnić? Bo w neo jest od 1 do 10Mb/s.

1389013997-U952019.png

Opublikowano

No fakt. Tylko, że jak jest do 20Mb/s to jaką minimalną prędkość mogą mi zapewnić? Bo w neo jest od 1 do 10Mb/s.

W umowie jest napisane ile minimum ale nie zawsze czasem jest napisane ot tak 20Mb/s np. Po to aby zachecic klienta tak naprawde to pic na wode i lepiej miec gwarantowany transfer danych, tp jest o niebo lepsze od netii 

synga54pn_eqhqqqx.png

Opublikowano

Ale już mam namieszane w głowie. :D Dobra trochę pomyślałem nad tym i jednak wybiorę Orange (TP). Popytałem właśnie moich kumpli i oni mają właśnie tego neta. Dziękuję za pomoc. Pozdro! 

1389013997-U952019.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...