Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Koniec bukkita?

FGStef

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy według Ciebie bukkit to jedyny silnik do serwerów mc ? Jakoś nie wierzę żeby bukkit zakończył "działalność". Nie chce mi się tego wszystkiego czytać, jednak Ty napisałeś że kończy "wspieranie" bukkita, to nie znaczy koniec bukkita. Serwer na np. 1.7.2 będzie działał dalej. Podsumowując, według mnie to jest jakiś troll.

Opublikowano

Oby to byl troll, ale watpie... Moze i bukkit nie jest jedny, ale za to NAJLEPSZY... Jedyna opcja jest to, ze ktos przejmnie projekt i go bedzie realizowal dalej

mca.png
Opublikowano

Update silnika wcale nie jest trudny :) , ktos dalej to bedzie robil :)

Opublikowano

Bukkit nie jest najlepszy

Spigot jest optymalnym serwerem w którym można zmienić ustawienia świata i ograniczyć lagi + dodać BungeeCorda

A co do "Końca bukkita" nawet jeżeli to jest koniec bukkita to mamy jeszcze Spigota i jakieś inny siliniki

Opublikowano

Meh... Ale już od dawna cześć ekipy bukkita pracuje w mojangu, tylko od od dawna też nic tam nie robią.

Ja używam spigota, od zawsze i uważam że nie ma lepszego silnika.

Warto dodać że domyślnie spigot jest tylko taką nakładką na bukkita a nie osobnym silnikiem, ale co ciekawsze chceli to zmienić jak się dowiedzieli że bukkit ma odejść (wielka szansa dla nich by była)

Czy według Ciebie bukkit to jedyny silnik do serwerów mc ? Jakoś nie wierzę żeby bukkit zakończył "działalność". Nie chce mi się tego wszystkiego czytać, jednak Ty napisałeś że kończy "wspieranie" bukkita, to nie znaczy koniec bukkita. Serwer na np. 1.7.2 będzie działał dalej. Podsumowując, według mnie to jest jakiś troll.

Tak, to jedyny nadający sie do czegoś silnik, reszta nie ma żadnego sensownego API lub działa tak że cud że da się to odpalić

Update silnika wcale nie jest trudny :) , ktos dalej to bedzie robil :)

Widziałeś może zmiany pod 1.8? ;) To psuje 50% aktualnego kodu, jak by to zaktualizowali tak jak zawsze, po prsotu dodając kilka opcji, to są 2 możliwości:

1. Połowa najważniejszych optymalizacji z MC zniknie.

2. 90% pluginów padnie i równo tyle "programistów" nie ogarnie jak teraz pisać pluginy bo wielowątkowość to jakaś czarna magia

Więc żeby to zaktualizować potrzebują tego kto dokonywał tych zmian i wie jak to ma działać ;)

I dalej mnie ciekawi jak to będzie śmigać :D i jak sobie poradzą z tym żeby nie popsuć wszystkich pluginów nagłym dodaniem dodatkowych wątków...

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Jednak będzie wspierany nadal

[/edit by Mojang]
To be continued...

Więc nie ma obaw ;) Zresztą to byłoby trochę bez sensu jakby nie było wspierane choć silnik ten znów nie jest taki idealny :P

Opublikowano

heh... fajnie fajnie, że nie koniec, że bukita weźmie mojang. a co jeżeli zabierze wszystko do tych całych swoich realmsów i będzie koniec no-premium?

Opublikowano

heh... fajnie fajnie, że nie koniec, że bukita weźmie mojang. a co jeżeli zabierze wszystko do tych całych swoich realmsów i będzie koniec no-premium?

Mojang jest właścicielem Mojang od 2 lat (wow!), dowiadujemy się tego dzisiaj. To tak jakby teraz się okazało, że właścicielem Facebooka jest Google, LOL.

Bukkit jest wolnym oprogramowaniem, więc dlaczego ma go "zabrać"? Upadł by tryb multiplayer w Minecraft. Minecraft Realms jest skierowany do prywatnych użytkowników - jak te CraftServy i inne hostingi w Polsce.

Koniec tzw NON-PREMIUM? Marzenia... :(

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Jak dla mnie to mojang tak odpierdoli bukkita że ho o, na pewno będą szybciej update'y do nowych wersji, możliwe że na bieżąco z wersją gry. Jak dla mnie t duży plus ;)

Ale Bukkit nie jest oficjalnym API oraz serwerem Minecraft (jak to Dinnerbone napisał), więc dlaczego ma być niby bieżąco? Zobaczymy też z updatami API do nowszych wersji. Czy tylko zaktualizują silnik, czy też dodadzą jeszcze API (oby...).

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Ale Bukkit nie jest oficjalnym API oraz serwerem Minecraft (jak to Dinnerbone napisał), więc dlaczego ma być niby bieżąco? Zobaczymy też z updatami API do nowszych wersji. Czy tylko zaktualizują silnik, czy też dodadzą jeszcze API (oby...).

Wydaje mi się że bukkit stanie się oficjalnym silnikiem pod mc, ile osób liczy mojang a ile bukkit? Więcej osób weźmie zapewne przy tym udział niż było, mimo zapewnien że dinnerbone sam go będzie aktualizował. Ty potrafiłbyś pisać praktyznie nowego minecrafta(po skali updateów jest mega nowy kod) i jednocześnie aktualizować silnik który waży chyba więcej niż główna jar'ka mc? o_o

My możemy sobie dyskutować, zobaczymy co zrobi z tym mojang, może na lepsze, może na gorsze. Tego nie dowiemy się wogóle przed wydaniem wersji 1.8 dla bukkit.

Opublikowano

Mojang jest właścicielem Mojang od 2 lat (wow!), dowiadujemy się tego dzisiaj. To tak jakby teraz się okazało, że właścicielem Facebooka jest Google, LOL.

Bukkit jest wolnym oprogramowaniem, więc dlaczego ma go "zabrać"? Upadł by tryb multiplayer w Minecraft. Minecraft Realms jest skierowany do prywatnych użytkowników - jak te CraftServy i inne hostingi w Polsce.

Koniec tzw NON-PREMIUM? Marzenia... :(

Kto dowiedział się dzisaj ten się dowiedział....

A kto wie czym jest bukkit wie od zawsze ;)

BukkitSmerf

Opublikowano

Skoro bukkita przejmie mojang, to online-mode zniknie? Będzie tylko dla premium?

Opublikowano

Skoro bukkita przejmie mojang, to online-mode zniknie? Będzie tylko dla premium?

Wywalenie opcji online-mode byłoby głupotą bo ludzie nie mogli by testować swoich pluginów, a nie ma sensu kupować kolejnego konta żeby przetestować np. bicie się 2 graczy...

Opublikowano

Wywalenie opcji online-mode byłoby głupotą bo ludzie nie mogli by testować swoich pluginów, a nie ma sensu kupować kolejnego konta żeby przetestować np. bicie się 2 graczy...

Warto dodać że online-mode: false to nie "tryb piracki" tylko offline -> nie wymaga dostępu do internetu, czyli idealny do testowania jak nie ma się połączenia z netem lub mojangowi znowu servery padły :P

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...