Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WYNIKI - Wakacyjna seria konkursów w dziale Last Chaos

Pan Neoś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2322114063146611123256.png               

WYNIKI

Witam, na początek chciałbym podziękować wszystkim osobom, które wzięły udział w konkursie (nie było ich zbyt wiele). Konkurs dobiegł końca, więc pora na wyniki!

8644814063156511123256.png

Tutaj niestety nikt się nie zgłosił, więc nie wyłoniliśmy zwycięzców.

2326914063156511123256.png

W tej kategorii wzięły udział tylko 3 osoby, oto przyznane nagrody:

1 miejsce: Foson8-AwardImgMaster-1361138012.png / 9-AwardImgMaster-1361138078.png, oraz -5% z paska ostrzeżeń.

2 miejsce: Majdan129-AwardImgMaster-1361138078.png oraz -5% z paska ostrzeżeń

3 miejsce: Nevisor, -15% z paska ostrzeżeń

Dodatkowo, jak już zostało powiedziane, każda osoba biorąca udział w konkursie dostanie dodatkowe -5% z paska ostrzeżeń za udział!

9468714063156511123256.png

Kolejna kategoria, w której wzięły udział zaledwie 3 osoby.

1 miejsce: theVirst8-AwardImgMaster-1361138012.png / 9-AwardImgMaster-1361138078.png, oraz -5% z paska ostrzeżeń.

2 miejsce: Takanish9-AwardImgMaster-1361138078.png oraz -5% z paska ostrzeżeń

3 miejsce: Boomwuayash, -15% z paska ostrzeżeń

Tak, jak wyżej, każda praca biorąca udział w konkursie dostanie -5% z paska ostrzeżeń.

8157614063156511123256.png

Najbardziej oblegana kategoria, w której wzięło udział zaledwie 5 osób, oto wyniki:

1 miejsce: Slasher_8-AwardImgMaster-1361138012.png / 9-AwardImgMaster-1361138078.png / 7-AwardImgMaster-1361137781.png

2 miejsce: Zagrajmarek9-AwardImgMaster-1361138078.png / 7-AwardImgMaster-1361137781.png

3 miejsce: VomarTM, 7-AwardImgMaster-1361137781.png

Każda praca, która wzięła udział w konkursie otrzymuje -5% z paska ostrzeżeń.

1604414063156511123256.png

Osoby, które polubiły mój temat z konkursem, automatycznie wzięły udział w losowaniu. Docelowo do wygrania było usunięcie wszystkich punktów ostrzeżeń, ale zdecydowałem się dodać 3 mini nagrody - -5% z paska ostrzeżeń, oto relacja wideo z losowania (przepraszam za jakość)!

Usunięcie wszystkich punktów ostrzeżeń wędruje do: Tytanozz

-5% z paska ostrzeżeń dodatkowo otrzymują: Hardy., Kadder, Kath.

OSOBY, KTÓRE ZWYCIĘŻYŁY, PROSZONE SĄ O NAPISANIE POSTA W TYM TEMACIE, A ŻEBY ZDJĄĆ PUNKTY OSTRZEŻEŃ.

OSOBY, KTÓRE MAJĄ MOŻLIWOŚĆ WYBORU PLAKIETKI PROSZONE SĄ O INFORMACJĘ NA PRIV.

Gratulacje! ;)

zSCFQrN.png

Opublikowano

PRACE UCZESTNIKÓW:

2326914063156511123256.png

Foson:

Zaczęło się od gry na Last Chaos PL. Oczywiście jak każdy nowy gracz pobiegłem na lisy, następnie cieszyłem się z każdej zdobytej broni myśląc, że to coś wartościowego. Piąłem się w górę, lecz około 30 poziomu dowiedziałem się czym jest farma. Czym prędzej stworzyłem nową postać z myślą, że farma jest przyjemna, oraz szybka. Gildię znalazłem stojąc przy arenie prosząc o przyjęcie. Szef gildii wytłumaczył mi co i jak, ale ja i tak miałem swoje poglądy. Na 20 poziomie pobiegłem do świątyni Procyon, po czym zacząłem farmę. Na początku - wszystko okej, farma ciekawa, biłem ciągle mobki, jak to na nowego gracza przystało. Po czasie zauważyłem 'o - ale ta postać jest dobra' - zaczęły się kilkukrotne zmiany postaci. Po ustatkowaniu się z postacią znów przystąpiłem do farmy co chwile pytając, czy X pu wystarczy - oczywiście za każdym razem odpowiedź brzmiała 'nie'. Znudzony farmą odstąpiłem od gildii, myślałem, że i tak sobie poradzę - po co mi skille, dobry gracz już ze mnie jest. Wbiłem około 40 poziomu, po czym w myślach przyznałem rację członkom gildii. Wtedy usłyszałem o prywatnych serwerach.

Pierwszym moim prywatnym serwerem był Last Chaos 777. To właśnie tam przesiedziałem większość swojej kariery w last chaos. Z wiadomościami zdobytymi w Last Chaos PL wbijałem kolejne poziomy stopując na poziomie 20. Zacząwszy swoją przygodę z farmą zauważyłem, że na prywatnym serwerze nie jest aż taka trudna. Skończyłem farmę po około 5 godzinach gry. Oczywiście zapytałem na czacie gildii, czy X pu wystarczy - zadowolony spojrzałem na odpowiedzi 'tak' na czacie. Czym prędzej poprosiłem szefa gildii o zdjęcie bloka, po czym zacząłem expić.

Doszedłem do poziomu 60! Właśnie około tego poziomu miałem dylemat, czy owa postać którą gram jest dla mnie odpowiednia. Było jeszcze kilka takich zmian - w końcu znalazłem postać swojego życia. Był nią zaklinacz. Skończywszy swą farmę czym prędzej pobiegłem na sfinksy. Exp przebiegał bez zarzutu, tak wbiłem kolejnej postaci poziom +60. Po zakończeniu przygody ze sfinksami udałem się do tombo. Oczywiście byłem zszokowany ilością osób tam expiących, było ich na prawdę pełno! Z myślą, iż moja postać jest niezniszczalna złapałem za jednego potwora, po czym chciałem go sam zabić. Niestety nie powiodło mi się to. Zacząłem szukać grupy, z którą potwory nie będą mi aż tak straszne. - Znalazłem po chwili szukania, od razu zaczęliśmy exp. Tak dobiłem poziom około +90. Wtedy już sam, bez pomocy zacząłem expić. Po kilku tygodniach poziom znacznie wzrósł. Był to poziom +110. Wtedy dzięki pomocy członków gildii zacząłem robić questy. Nairat przebiegło bez zarzutu, jak i oddzielne questy. Tak wbiłem poziom +130. Niestety wtedy się wszystko posypało. Grupa hackerów, którzy mieli swe postacie ma wysokim lvl'u została przyłapana przez game masterów. Ich konta zostały zablokowane, lecz ich grupa nie mogła im tego odpuścić. Stworzyli nowe postacie, po czym zaczęli bugować item shop. Mając nieskończoną ilość cashu wyrzucali to, co mogli wyrzucić z IS. Wszyscy na niskich poziomach, oraz ja zaczęliśmy za nimi biegać i łapać owe przedmioty. Większość pisała 'po co to łapiecie, skoro i tak cofka będzie' - nie obchodziło mnie to, łapałem kolejne esencje doświadczenia, zdobyczy, eliksiry - wszystko! Po jakimś tygodniu ilość osób na serwerze się znacznie zmniejszyła, a cofki nadal brak. To była zapowiedź upadku serwera 777. Zdenerwowany czym prędzej zacząłem poszukiwać kolejnych prywatnych serwerów. Tak trafiłem m.im na Last Chaos Generic Name 01, 02, oraz wiele, wiele innych, lecz gra na nich nie była dłuższa niż tydzień. Wtedy właśnie zakończyłem swoją karierę z last chaos. Zacząłem grać w różnego typu gry MMORPG, np. metin 2, shaiya, oraz inne. Po roku przerwy wróciłem na serwer Last Chaos PL. To właśnie tutaj spędziłem najlepsze momenty gry. Jako doświadczony gracz piąłem się po szczeblach kariery na serwerze.

Na Last Chaos PL gram już około pół roku. Gra na innych serwerach nie sprawiła mi tyle radości, co tutaj. Nowości, które wchodzą każdego dnia, tygodnia, miesiąca są zaskakujące. Last Chaos rozwija się z dnia na dzień. Mam zamiar grać tutaj jeszcze przez długi, długi, dłuugi czas.

Nevisor: 

Moja przygoda z Last Chaos:

Gdy rozpoczynałem grę moją pierwszą postacią był Tytan którym grałem przez około tydzień.
Miałem nim wtedy 27 poziom, ale nie wiedziałem wtedy, że za zostanie uczniem przed 20poz. 
można dostać bardzo dobrą broń. Kiedy już się o tym dowiedziałem postanowiłem spróbować 
sił grając Szelmą, i nie pomyliłem się ta postać idealnie do mnie pasowała. Gdy miałem około 
16-19poz. zdobyłem konia, na 33poz. mój koń miał 5poz. później już mi się grało nieco trudniej 
i dlatego zrobiłem sobie dłuższą przerwę. Kiedy chciałem wracać do gry brat powiedział mi że 
wyszła polska wersja gry. I zacząłem grać spowrotem Szelmą a mój brat Knightem. Jak już 
mieliśmy wbity 20poz. dowiedzieliśmy się że trzeba "farmić" PU co wiąże się z długim monotonnym 
zabijaniu potworów. Przez jakieś 2 tygodnie mieliśmy juz po 10.000PU i zrobiliśmy przerwę jakieś 
3 miesiące. Po osiągnieciu 31poz. mój brat wybrał profesje Templariusza a ja Zamachowca, on 
ostatecznie skończył grę na 42poz. jednak ja grałem dalej i się tak łatwo nie poddałem. Co 
prawda miałem problemy od 55poz. z ekwipunkiem ale na szczęście miałem duże szczęscie bo 
wydropiłem dużo kamieni niebiańskich. Przy 71poz. załatwiłem sobie cały secik Erebusa i z nim 
dobiłem 87poz. i na tym zakończyłem przygodę z polskim Last Chaos. 
Po roku pojawiały się prywatne serwery i na jednym (z perwszych) grałem (chyba eternity już 
dobrze nie pamiętam). Grało się tam bardzo fajnie, kamienie dropiły szybciej niż na 
globalach, z expem też nie było źle bo wbicie 90poz. było proste.
Po jakimś czasie w internecie pojawiły się pliki serwerowe Last Chaos i prywatnych serwerów
przybywało i na jednym z nich się zdecydowałem zagrać, ale na długą metę to sie nie spisało
I tak oto zakończyłem przygodę z Last Chaos.

Majdan12:

Nazywam się Michał. Moja przygoda z grą Last Chaos zaczęła się w 2010 roku, kiedy znudzony metinem szukałem nowej gry. Przeglądając MPCFofum natrafiłem na dział LastChaos. Oglądałem kilka filmów na YouTube i gra przypadła mi do gustu. Postanowiłem spróbować. Do gry zaprosiłem kilku kolegów. Pierwszą postacią, którą zwiedzałem przepiękny świat LC, był rycerz, potem Templariusz. Expiłem w Juno, kiedy z lisa wypadło jajo. Byłem wtedy podekscytowany, ponieważ własny zwierzak to było dla mnie coś nowego. Pierwszego smoka wyexpiłem do 40 poziomu i go niestety "przerobiłem" na dorosłego. Grając na globalnym serwerze uzyskałem 73 poziom. Po tym czasie kilku kolegów z gildii zaprosiło mnie na serwer prywatny. Był to Last Chaos 777. Kiedy LC 777 upadł, grałem na wielu prywatnych serwerach. Po nabraniu doświadczenia postanowiłem powrócić na globalne serwery LC. Aktualnie gram cieniem na 122 poziomie, a moja historia pisze się dalej.  :)

9468714063156511123256.png

Boomwuayash:

Każda postać będzie miała swojego sobowtóra, jak jest już z Szelmą i Magiem. Poprawi się grafika, dojdzie dużo nowych systemów gry (jak system elementów). Gra ruszy ku teraźniejszości, powstaną większe miasta, krainy. Nowe bronie, przypominające współczesne...

theVirts:

Takanish:

Witam każdego z osobna. W tej pracy przedstawiam swoją wizje Last Chaos za 10 lat. Cóż..wyobrażenie nie jest łatwe. To jednak cała dekada i czy można wogóle takie coś wyobrazić? Najpierw trzeba pomyśleć, czy LC będzie nadal na PC.

Co może przynieść nam technologia za 10 lat? Być może amerykańscy bądź rosyjscy naukowcy opatentują nowe konsole do gier i inne przyszłościowe sposoby na rozrywkę, ale przejdźmy do głównego tematu pracy. LC teraz prezentuje się na dość wysokim poziomie, lecz nie będziemy tu pisać o poziomie grafiki w teraźniejszym, bo jednak chodzi o poziomie LC w czasie przyszłości. Możemy się łatwo domyślić, że LS i za pewne nie tylko ta gra MMORPG powiększy swój zasięg i inne narody "dołączą" do wielu innych graczy, więc możemy być pewni bardzo dużego zwiększenia liczby graczy. Jednak jeśli już zwiększy się liczba graczy, zwiększy się maszyna gry..czyżby maszyna? Przecież nie możemy wiedzieć na czym będzie LC za 10 lat. Zostawmy jednak kwestie maszyny, a przejdźmy do kwestii grafiki.

Bądźmy szczerzy, ale znaczna część graczy, również patrzy na poziom graficzny. Tutaj jestem absolutnie pewny, że on również się poprawi na lepsze.

Może teraz coś o postaciach? Tak. Mamy 8 klas postaci do wyboru ( Tytan, Rycerz, Uzdrowicielka, Czarodziejka, Szelma, Zaklinacz, Arcymag, Nocny elf i Cień, którą jest klasą bonusową) i możemy być pewni, że ta liczba też się zwiększy. Może dojdzie Egzorcysta, Kolos, Demon a może Najemnik? Tego również nie wiemy. Ze zwierzakami będzie podobnie.

Królestwa..nie sądźmy, że pomieszczą one być może w przyszłości kilkanaście milionów graczy! Tutaj też tak samo jak powyżej w mojej wizji liczba królestw się zwiększy. Ogólnie wszystko z broni, potworów zostanie dodane. Wszystko i nie ma co się łudzić, że przez 10 lat będzie to samo.

Cóż..na tym skończymy, ponieważ dalsza część byłaby na tyle nudna, że aż by odstraszała. Podsumujmy wszystko.

Zmieni się:

- Liczba graczy

- Platforma lub maszyna

- Poziom grafiki

- Dodane zostaną postacie oraz zwierzaki itd.

Natomiast nie zmieni się:

- Temat rozgrywki.

Podsumowując, LC się znacznie zmieni.

Jednak to tylko wizja. Każdy ma inne wyobrażenie Last Chaos za 10 lat, a ta jest moja.

8157614063156511123256.png

Zagrajmarek:

1. Zmiana opisów subfor a raczej dodanie takowych.

2. Zmiana ikon działów, jak jest Media to żeby był jakiś telewizorek czy przycisk "ON/OFF"

Jak Hacki to jakiś program w ikonce czy coś w tym stylu, to już zależy od Was.

3. Dodanie opisów działów do subfor. Nie chodzi o Ctrl+C i Ctrl+V z głównego działu bo to jest bez sensu, wystarczy taki napis:

189721406708135974005.png

Pod nim tylko dodać tym samym stylem(trochę mniejszy) napis Media żeby było Last Chaos Media.

VomarTM:

1) Zmienił, a co za tym idzie przeprowadził konkurs na nowy slogan działu. Ten jest po prostu marny ._.
2) Przydałby się jakiś podział w tym subdziale Fajnie byłoby dodać tagi/prefixy typu: "Tutorial" i "Cheat/Bug", ewentualnie osobne subfora. Ponieważ nie każdego szukającego poradników interesują cheaty/bugi etc.

ujmnji:

. Usunięcie z opisu działu napisu "Rekrutacja na KidModeratora" - zbędny napis moim zdaniem. Gdy dział będzie potrzebował moderatorów wystarczy ogłoszenie w postaci tematu o tym iż jest prowadzona rekrutacja. Taki napis sprawdziłby się może w bardziej popularnych działach. Na dodatek iż jest to grafika w tym samym stylu co nazwa działu, trzeba zmieniać potem styl całego opisu, gdyż autor owej grafiki może wycofać się z dalszych prac.

2. Odpięcie tematu "Szukam gildii / towarzysza do gry / pewnej osoby / rekrutuję do gildii" Nie potrzebne jest robienie zbyt dużej ilości podpiętych postów. Wystarczy, że jest on w spisie najważniejszych tematów. Na dodatek jest on widoczny w opisie działu. Można też dodać FAQ do opisu dział razem ze spisem przydatnych tematów.

3. Podzielenie działu "Last Chaos - Hacki i tutoriale" na Poradniki oraz hacki

Przykład:

Last Chaos - Pomoc

+Cheaty +Poradniki +Pomoc Techniczna

Boomwuayash:

1) Rozdzielenie pod forum "Last Chaos - Hacki i tutoriale" na dwa różne działy. Dla wygody.

2) Postarać się ożywić dział. Jak? Więcej konkursów, oczywiście.
3) Publikacje serwerów powinny być osobno i na pierwszym miejscu. W końcu większość osób zagląda właśnie tam.

Slasher_:

1. W dziale ''Publikacje Serwerów'' dodałbym dział ''Zapowiedzi Serwerów'', gdzie gracze mogliby bez problemu dodawać zapowiedzi swoich serwerów a nie musieli dodawać zapowiedzi w dziale z publikacjami. Także moderatorzy działu mogliby łatwiej kontrolować czy zapowiedź jest w dziale powyżej 2 miesięcy.

940551405942650941894.png

2. W poddziałach:

''Last Chaos - Hacki i tutoriale''

''Last Chaos - Serwery Prywatne''

''Last Chaos - Media''

Dodałbym grafikę, czyli np. w poddziale ''Media'' dodać grafikę na samej górze: Last Chaos - Media, aby to wszystko przejrzyście wyglądało. Nowa ikonka działu i nowa grafika ogólna.

940551405942650941894.png

3. Dodać temat zbiorczy w głównym dziale odnośnie ''Kim grać ? Jaka klasa etc.'' , gracze mogli by tam zadawać pytania odnośnie klas itp. Jest to ogromna pomoc dla nowych graczy LC

Niektóre ze zmian na pewno zostaną wprowadzone, dziękujemy za nadesłane prace.

zSCFQrN.png

Opublikowano

No cóż nie udało mi się :D Ale gratulacje pozostałym.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...