Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawki na serwerze - zbieramy się?

Hubertus323f

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy weźmiesz udział w projekcie?

• Tak, chętnie.
      8
    • Nie, bo nie.
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wpadłem na pomysł, żeby zrobić ustawkę na serwerze. 15/30 bitew (które potrwają po 5 minut może trochę dłużej) na V tierach.

O co mi dokładnie chodzi? pobieramy mod na zegar w hangarze http://worldof-tanks.com/0-9-1-clock-and-calculator-in-the-hangar/ ten albo inny :) i o ustalonej godzinie (z sekundami) klikamy bitwa. Jeżeli nas wylosuje piszemy MPC na chacie na 2 drużyny. Jeżeli wszystko będzie ok (30x mpc) to jedziemy w jedno miejsce i 2 osoby zabijają członków drużyny przeciwnej 1 osoba robi 14 zabójstw i jej drużyna przegra, a druga wygra i jedna z osób z tej drużyny wygra z 15 zabójstwami :) Co wy na to? Trzeba umówić godzinę o której jest mało graczy.

Jutro gramy na kompaniach. Kompanię tworzę ja z Jurim... Juri zaprasza 14 osób z dołu na kanale do swojej kompani a ja 14 z góry do swojej (nie wliczając siebie ;-; )

Nazwa kanału: MPC69X15

Hasło: Dual3336 kanał będzie czynny za 5 minut od momentu edytowania posta. (10:50)

Kompania mistrzowska zamknięta. Bierzemy tylko czołgi do VIII tieru (muszą mieć weakspoty 50 mm pancerza lub by papierowe)na kanale proszę nie spamować.

Juri. zaraz podepnie nowy temat. Godzina 19:00 ts.mpcforum.pl więcej informacji http://www.mpcforum.pl/topic/1271917-ustawka-na-kompaniach-dzis-godzina-1900/

Opublikowano

Zawsze chciałem to zrobić, ale są 2 problemy. 1 jest taki, że nie zbierze się 30 osób, 2 taki, że w ciągu dnia jest po 150 000 graczy, ciężko żeby choćby 2 w 1 bitwie się spotkały.

Dałoby się to rozwiązać. Codziennie w nocy jest reset. Po nim na 1 bitwę trzeba czekać kilka minut, ponieważ mało ludzi jest. Wtedy najlepiej robić te ustawki.

Zawsze możemy spróbować opcję nr 2:

Tryb kompanie, tier 4, 8, albo 10 i grać. Mamy praktycznie 90% szans na to, że wszyscy będziemy w 1 bitwie. 

Opublikowano

Można zrobić bitwy 15vs15 (nei pamiętam jak to się nazywa) i prywatny kanał dla 30 osób :) może jutro godzina 14:00? Zrobię prywatny kanał z hasłem. nazwa kanału MPC69X (lub MPC69X15) hasło podam w temacie (post pierwszy wyedytuję) o godzinie 13:50. btw. Piszcie w grze: albo nie nicku nie bede podawal xD mam nowe konto :P

kanał będzie od godziny 12:00

Trzeci edit: Mam kilka osób Ty juri też zbierz kilka osób jeszcze członkowie z mpc się przyłączą i będzie dobrze ;)

Czwarty edit xD: Ludzie robią ustawki. Jeden z graczy na top exp czy dmg na worldoftanks.eu (Polak) przyznał się do tego ale nie znamy jego nicku. Anonimowy ;)

Opublikowano

Można zrobić bitwy 15vs15 (nei pamiętam jak to się nazywa) i prywatny kanał dla 30 osób :) może jutro godzina 14:00? Zrobię prywatny kanał z hasłem. nazwa kanału MPC69X (lub MPC69X15) hasło podam w temacie (post pierwszy wyedytuję) o godzinie 13:50. btw. Piszcie w grze: albo nie nicku nie bede podawal xD mam nowe konto :P

kanał będzie od godziny 12:00

Nie jutro, myślę żeby to lepiej zorganizować. Tylko kilka spraw - Które tiery, czy liczy się tam liczba maksymalnego expa i fragów i ile na ile się tam gra. Zebrać takie 2 klany (T-S-A można + ten Twój + chętna część mpc) i do roboty. 2 osoby zrobią sobie 14/15 fragów + najlepszy exp i tak codziennie kilka rundek.

Opublikowano

Pomysł dobry, lecz na kompaniach. Nie ma sensu na odliczanie, bo wszyscy w jednym teamie nie będziemy, a na kompaniach jest 60%, że się uda. 

Mogę swój klan zebrać, lecz jakie tiery?

Opublikowano

Właśnie z tym problem, bo nie każdy ma Xt. Moim zdaniem najlepiej na Xt. Wziąć dużo IS-4/E-100/Maus, ponieważ mają najwięcej hp = dmg, do tego żeby 1 osoba wystko wyspotowała, scapowała i zdecapowała, nabiła potencjalnych obrażeń itp. 

Opublikowano

Problem w tym, że mam nowe konto :D Do VIII ale to niech będą papierowe... Najlepiej V-VI poziomy kompania mistrzowska. Jutro wbijcie na kanał. Dam wam za chwile nazwe i hasło na priv. Już wszystko uzgodniłem z kolegą z klanu. mam 3 osoby jutro będzie więcej. Zbierz klan info dostaniesz na priv.

Opublikowano

No właśnie chodziło mi o kompanie. Czekaj na hasło i wbij do kanału. Nazwa MPC69X15 Hasło będzie w pierwszym poście. Juri wyślij kyrze nazwe i hasło ja przez 10minut nie mogę ;) Kanał będzie od 12:00 jutro. o 13 lub 14 zaczynamy zabawę ;)

Opublikowano

Kompanii nikt nie gra, nie każdy ma Xt, ale można wziąć 8-10t, to nie problem. Mnie hp, nie szkodzi. Najlepiej żeby każdy wziął czołg który ma najwięcej hp, a osoba robiąca dobry wynik taki czołg, którym na pewno da radę wszystkich zabić.

Pozwólcie że dodam ankiete, jak będzie 10 głosów na tak, zaczynamy projekt.

Opublikowano

No właśnie chodziło mi o kompanie. Czekaj na hasło i wbij do kanału. Nazwa MPC69X15 Hasło będzie w pierwszym poście. Juri wyślij kyrze nazwe i hasło ja przez 10minut nie mogę ;) Kanał będzie od 12:00 jutro. o 13 lub 14 zaczynamy zabawę ;)

Ja tam się w to nie mieszam, ale wam życzę miłej zabawy.

Dajcie od czasu do czasu jakieś "sprawozdanie" jak wam idzie ;p 

Opublikowano

Kompanii nikt nie gra, nie każdy ma Xt, ale można wziąć 8-10t, to nie problem. Mnie hp, nie szkodzi. Najlepiej żeby każdy wziął czołg który ma najwięcej hp, a osoba robiąca dobry wynik taki czołg, którym na pewno da radę wszystkich zabić.

Pozwólcie że dodam ankiete, jak będzie 10 głosów na tak, zaczynamy projekt.

dodaj. Wyedytowalem pierwszy post. Zbierajcie ludzi do kanału

Opublikowano

Podobno za takie coś jest ban ;/ Piszę do supportu, spytam się.

myślisz, że oni to wykryją? :P Btw. będą 2 kanaly dla bezpieczeństwa :) nazwe i hasło do drugiego podam na pierwszym :D

Opublikowano

myślisz, że oni to wykryją? :P Btw. będą 2 kanaly dla bezpieczeństwa :) nazwe i hasło do drugiego podam na pierwszym :D

Ktoś może być wredny i zgłosić, nie chcę ryzykować straty konta, podobnie jak większość użytkowników.

Opublikowano

no mistrzowska ;) tam można brać od 1 do 8... mistrzowska nie bedzie razem z tymi I-VI wiec bez obaw. Juri dalej sie boisz? :D Tak wgl mam przynajmniej 5 osób + poszukam multiclienta (że można nieskończoność wotów uruchomić) i wbije 3ma kontami moimi :) na jednym IX mam, 2x VIII (papiery T-44 i T-34-2) a na tym drugim to moje główne. Myślę, że jutro na ustawkach wbije kromkę. a mam Crusadera i Type T-34 oraz LTP i S35 z premiumów (jak ja lubię gamesconowe misje xD)

Opublikowano

Smuteczeg ;-; Kanał i tak jutro będzie. jak będzie 14 osób to pogramy drużynówki ;)

Nie lepiej wejść na ts'a MPCForum?

Wszystko jest kanał i w miarę stabilny.

Opublikowano

Nie lepiej wejść na ts'a MPCForum?

Wszystko jest kanał i w miarę stabilny.

o to chodzi, że nie wszyscy chcą na tsie siedzieć. np ja. Możecie wejść na tsa ale głównym kanałem będzie kanał w wocie :)

Btw kanał jest już aktywny. Do jutra do godziny 12 hasło tylko dla użytkowników mpcforum.pl jutro podam bez kodu url - hasło bedzie widział każdy użyszkodznik ;)

http://Dual3336

Macie hasło. Nazwa kanału MPC69X15 z hasła musicie usunąć http://

Opublikowano

Ustawki robi się o 4 w nocy... wtedy gra najmniej ludzi. żeby w bitwie było 25+ "podstawionych" ludzi musi być nas na TSie z 40 i puścić wszyscy razem. Najlepiej to wychodzi na 10. Ostatnio jak był ten event, że za 3 największe expy (tylko na randomie) wygrywało się typa to byłem w takiej bitwie... było 26 z jednego klanu... od razu nas zabili i dali właśnie jednemu gościowi farmić... nie robiłem SSów ale wynik był mniej więcej taki: 

http://imageshack.us/a/img534/5273/rw21.jpg 

42k expa :D

My z klanem też często gramy "na odliczanie" ale po cw czyli w godzinach szczytu... zawsze jest nas około 30 osób na kanale i na 3 2 1 puszczamy bitwę... maksymalnie było nas 19 w jednej bitwie (ale my robimy to for fun i strzelamy do siebie normalnie a nie, że 1 klepie)

Opublikowano

Ustawki robi się o 4 w nocy... wtedy gra najmniej ludzi. żeby w bitwie było 25+ "podstawionych" ludzi musi być nas na TSie z 40 i puścić wszyscy razem. Najlepiej to wychodzi na 10. Ostatnio jak był ten event, że za 3 największe expy (tylko na randomie) wygrywało się typa to byłem w takiej bitwie... było 26 z jednego klanu... od razu nas zabili i dali właśnie jednemu gościowi farmić... nie robiłem SSów ale wynik był mniej więcej taki: 

My z klanem też często gramy "na odliczanie" ale po cw czyli w godzinach szczytu... zawsze jest nas około 30 osób na kanale i na 3 2 1 puszczamy bitwę... maksymalnie było nas 19 w jednej bitwie (ale my robimy to for fun i strzelamy do siebie normalnie a nie, że 1 klepie)

Tak, ale można spróbować w trybie kompanie, gdzie po 1-2 osoby zrobi bardzo dobry wynik :) Tam mamy bardzo dużą szansę na spotkanie się razem.

Opublikowano

Tak, ale można spróbować w trybie kompanie, gdzie po 1-2 osoby zrobi bardzo dobry wynik :) Tam mamy bardzo dużą szansę na spotkanie się razem.

ta i gramy w marynarza kto klepie ahahah

Opublikowano

ta i gramy w marynarza kto klepie ahahah

Nope, zorganizowałbym to tak, że najpierw ja, potem... a potem mi wsio jedno. 

Nie no, na serio. Zrobiłbym to tak, że kto ile razy brał udział jako osoba stojąca, ten dostaje punkty, kto ma najwięcej punktów to jest następny w kolejce. Jak 2 osoby mają tyle samo punktów to albo uzgadniają między sobą, albo losujemy. Tak czy siak mógłby być 10 minut później w 2 bitwie. Zagrać 5 rundek (5 osób robi op wynik) to godzinka gry. Co to za problem? Godzinka dziennie, wszyscy chętni szczęśliwi. Po tygodniu każdy ma top wynik 15 fragów, 4k expa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...