Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co byście zmienili na globalnym serwerze?

WSSH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Administracje, hehe :)
a tak na poważnie to na pewno yangi w itemshopie i postarał bym się powrócić to starych czasów metina

te wszystkie pasy, systemy energii.
i aktywność administracji serwerów, gdyby były częstsze eventy i większe zainteresowanie GM'ów 
to przybyło by graczy i gra stała by się lepsza.

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak dodatkowo to mogliby jeszcze zwiększyć szanse na drop kamoli z metków. Rok temu na wakacjach załatwiłem sobie fajnego dropka 55 (Aura G) przez tydzień ubiłem łącznie jakieś 70 metinów i jedyne co wydropiłem to 2 kd+4 i mega wierzcha. Nie mówie zaraz że 70 metinów 70 kamoli ale jednak uważam że jest to lekka przesada. A co do eventów to mogłyby być bardziej opłacalne(tzn żeby warto było zachodu). Pamiętam ten rok kiedy każdy dostał tą skrzynke na święta 10 otwarć, teraz to jest tylko jedno otwarcie.

Opublikowano

Ja usunął bym szkaty ucznia, możliwość kupna itemów z is które idzie wydropić reset serwa od nowa ranking 2 serwery z ch 6 wszędzie busy 

Opublikowano

Ok, a teraz pytanie.

Doszły mnie słuchy i jest to raczej pewne, iż pewna polska firma będzie udostępniała grę metin2 po wielu zmianach, np takich:

- drop cennych przedmiotów w grze

- handel wszystkimi przedmiotami ze sklepu

- misje będą bardziej rozbudowane oraz będą miały lepsze nagrody [z tego co wiem chodzi o te niższe poziomowe]

- nie będzie najnowszych patchy od Ymir - pancerze kościopłytowe oraz runiczne bronie [wliczając w to szmaragdową oraz inną biżuterię z nią wprowadzoną], Nemere [nowy dungeon z Winter is coming]

Co o tym myślicie?

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

Opublikowano

Ok, a teraz pytanie.

Doszły mnie słuchy i jest to raczej pewne, iż pewna polska firma będzie udostępniała grę metin2 po wielu zmianach, np takich:

- drop cennych przedmiotów w grze

- handel wszystkimi przedmiotami ze sklepu

- misje będą bardziej rozbudowane oraz będą miały lepsze nagrody [z tego co wiem chodzi o te niższe poziomowe]

- nie będzie najnowszych patchy od Ymir - pancerze kościopłytowe oraz runiczne bronie [wliczając w to szmaragdową oraz inną biżuterię z nią wprowadzoną], Nemere [nowy dungeon z Winter is coming]

Co o tym myślicie?

Jeżeli to prawda to wracam na pl.

Opublikowano

1.Zablokować skutecznie boty/hacki. Na 100% mają taką możliwość ale wtedy gospodarka serwerów by się strasznie pogorszyła, a liczba graczy zmalała.

2.Zmianki/dodania/rady/zwoje egzo usunąć całkowicie. Czas na czytanie książki to 4-6h, czytanie daje taki sam efekt jak z radą, a itemki będą mieć zwiększone o 50% szanse, że dropnom z bonusem.

3.Dodać coś super nowego żeby ludzie wpadli-nową postać (np. wiking, który będzie się mógł posługiwać łukami i mieczami 2h)

Opublikowano

Jeżeli to prawda to wracam na pl.

Prawdopodobnie tak będzie, lecz pl nie ma nic z tym wspólnego, ponieważ to nie pl będzie nam udostępniał tę grę. // pomyłka, chodziło mi o gf ^^

/ dodatkowo ma być 2x mniejszy exp, nie wymagane 300 a 150 na 1lv itd.

Raczej już nic się nie doproszę ;p

wkif7r.jpg

Opublikowano

1. Zabezpieczenia przed wszelkimi hackami i botami.

Lepsza grafika

Nowe rzeczy dla niskich level (bronie, mapy, dungi itd.)

Handel wszystkimi przedmiotami.

6-10 CH

Pierścien tp.

Zwiększona szybkość postaci, bo to przechodzenie z mapy na mapę było i jest masakryczne.

Opublikowano

1. Zabezpieczenia przed wszelkimi hackami i botami.
  2. Lepsza grafika
  3. Nowe rzeczy dla niskich level (bronie, mapy, dungi itd.)
  4. Handel wszystkimi przedmiotami.
  5. 6-10 CH
  6. Pierścien tp.
  7. Zwiększona szybkość postaci, bo to przechodzenie z mapy na mapę było i jest masakryczne.

1.Zgadzam się.

2.Nigdy nie byłeś graczem metina skoro grafika ci się nie podoba. Nie będzie klimatu bez grafiki.

3.Dungi na niski lvl są bez sensu-za dużo spędziłeś czasu przy privach

4.Jestem za.

5.Jestem za.

6.Za długo siedziałeś na privach.

7.To samo co up.

Opublikowano

1.Zgadzam się.

2.Nigdy nie byłeś graczem metina skoro grafika ci się nie podoba. Nie będzie klimatu bez grafiki.

3.Dungi na niski lvl są bez sensu-za dużo spędziłeś czasu przy privach

4.Jestem za.

5.Jestem za.

6.Za długo siedziałeś na privach.

7.To samo co up.

2.Gram w metina od bodajże 2009 roku i uważam, że przydałaby się lepsza grafika.Ludzie nie grali i nie grają w metina dlatego, że jest taka a nie inna grafika tylko dlatego, że ogólnie im się ta gra podoba.

3.Dlaczego bez sensu? Trzeba jakoś zachęcić nowych graczy.

6.Długo grałem na PL i pamiętam to mozolne przechodzenie.Gdyby w 2009 zwiększyli prędkość postaci, to przecież ludzie by nie przestali grać.

Opublikowano

2.Gram w metina od bodajże 2009 roku i uważam, że przydałaby się lepsza grafika.Ludzie nie grali i nie grają w metina dlatego, że jest taka a nie inna grafika tylko dlatego, że ogólnie im się ta gra podoba.

3.Dlaczego bez sensu? Trzeba jakoś zachęcić nowych graczy.

6.Długo grałem na PL i pamiętam to mozolne przechodzenie.Gdyby w 2009 zwiększyli prędkość postaci, to przecież ludzie by nie przestali grać.

Na większym lvl chodzenie szybko to nie problem, a w końcu żeby coś mieć trzeba na to zapracować.

wkif7r.jpg

Opublikowano

Szansa na to że metin będzie równie rozchwytywany jak kiedyś jest naprawde niska. Musiałby powstać jakiś serwer który miałby wiele nowości, ale takich które by w miare pasowały do klimatu metina. Podkreślam nowości. Osobiście chętnie bym zagrał na "nowej"odsłonie metina tzn wszystko skonstruowane w inny sposób.

Opublikowano

@TaaaZoooR wystarczy zablokować boty, usunąć IS (albo go dobrze zmodyfikować) oraz dać super nowość np.  nowa postać lub nowe eq (np. topory, różki, kusze, maczugi, dodatkowe elementy zbroi np. rękawice  itp.)  i już metin2 PL się ogarnie, a privy poupadają

Opublikowano

@TaaaZoooR wystarczy zablokować boty, usunąć IS (albo go dobrze zmodyfikować) oraz dać super nowość np.  nowa postać lub nowe eq (np. topory, różki, kusze, maczugi, dodatkowe elementy zbroi np. rękawice  itp.)  i już metin2 PL się ogarnie, a privy poupadają

Zgodze się z Tobą. Najprościej mogliby zrobić tak abyśmy poznali metina na nowo.  Nie oszukujmy się że dużo ludzi przechodzi na inne gry mmo dlatego że już po prostu przejadł im się metin. Osobiście też uważam że trzeba dopasować lvl z umiejętnościami, to wszystko zostało przemyślane przy tworzeniu tej gry. Także wydaje mi się że liczba 99 nie jest wcale taka przypadkowa. Wiąże się to z 6 skillem szamana i sury. Szczerze mówiąc zagrałbym na serwerze gdzie wszystko jest zrobione inaczej(inne mapy, może jakieś nowe postacie lub typy broni). Zapewne spytacie czemu nie pójde na inne mmo. Odpowiedź na to pytanie jest dość prosta, podoba mi się oprawa metina(teksturki, wygląd itp.) choć gdyby w aionie nie było gold packów grałbym właśnie w niego. Istotną sprawą jest także to że tworzenie prywatnych serwerów metin2 w Polsce stoi na wysokim poziomie, więc można stworzyć coś naprawde ciekawego z małą ilością bugów.

Opublikowano

Zgodze się z Tobą. Najprościej mogliby zrobić tak abyśmy poznali metina na nowo.  Nie oszukujmy się że dużo ludzi przechodzi na inne gry mmo dlatego że już po prostu przejadł im się metin. Osobiście też uważam że trzeba dopasować lvl z umiejętnościami, to wszystko zostało przemyślane przy tworzeniu tej gry. Także wydaje mi się że liczba 99 nie jest wcale taka przypadkowa. Wiąże się to z 6 skillem szamana i sury. Szczerze mówiąc zagrałbym na serwerze gdzie wszystko jest zrobione inaczej(inne mapy, może jakieś nowe postacie lub typy broni). Zapewne spytacie czemu nie pójde na inne mmo. Odpowiedź na to pytanie jest dość prosta, podoba mi się oprawa metina(teksturki, wygląd itp.) choć gdyby w aionie nie było gold packów grałbym właśnie w niego. Istotną sprawą jest także to że tworzenie prywatnych serwerów metin2 w Polsce stoi na wysokim poziomie, więc można stworzyć coś naprawde ciekawego z małą ilością bugów.

Rozumiem, że o zdanie jest ironią?

Czytaj post u góry, możliwe że będzie coś nowego, świeżego ale polskiego. Okaże się jak wysępię info.

wkif7r.jpg

Opublikowano

Czytaj post u góry, możliwe że będzie coś nowego, świeżego ale polskiego. Okaże się jak wysępię info.

Czy taka ironia to niewiem, głównie chodzi mi o to że mamy osoby które mają naprawde dużą wiedze na temat plików serwerowych. 

Opublikowano

Usunął bym cheaty oraz boty oraz zrestartował serwery tak aby ceny były jak za starych dobrych czasów metka (rok 2005 ceny max do 5-6 KK)

Odbugował bym wszystkie mapy,pododawał nowe funkcje oraz rozbudował misje fabularne.

Max level to 105.Oraz dodałbym nową mapkę startową i nową klasę postaci by zwiększyć wzrost graczy.

To na jakim Ty metku grałeś, jak nawet serwera POLAND wtedy nie było? :D

Czekam z niecierpliwością. Taki metin by mógł być epicki.

A co do zmian.. To na pewno bym zrobił ze zmiankami i dodaniami tak jak było kiedyś - czyli praktycznie w ogóle ich nie było. Ten zaciesz, gdy dropnąłeś item z 800hp :v A teraz 30lvle biegają ze zbrojami 2k hp, robią specjalnie postacie, żeby wymixować FMS'a... Nie to co kiedyś - dropnął Ci fms -5śr? Masz pecha, drop dalej.

tenor.gif

Opublikowano

Po prostu w metinie brakuje czegoś  innego, mam na myśli to nudne expienie trzymanie spacji przez godziny i klikanie potek... to jest chyba najgorsza rzecz w całej tej grze nie ma różnorodności, kiedyś to było fajne, ale teraz już nie.

Opublikowano

Po prostu w metinie brakuje czegoś  innego, mam na myśli to nudne expienie trzymanie spacji przez godziny i klikanie potek... to jest chyba najgorsza rzecz w całej tej grze nie ma różnorodności, kiedyś to było fajne, ale teraz już nie.

Po prostu kiedyś była to świeża gra. Kiedyś miałem większą frajde z gry w metina, teraz bardzo szybko się nudze. Czuje się jakbym 6 lat przechodził w kółko jedną gre.

Opublikowano

Po prostu kiedyś była to świeża gra. Kiedyś miałem większą frajde z gry w metina, teraz bardzo szybko się nudze. Czuje się jakbym 6 lat przechodził w kółko jedną gre.

Fakt, za duże doświadczenie na temat tej gry i to jest najnudniejsze :P

Opublikowano

Ja bym zmienil aby na Tbd tez byly yangi w item shopie skoro sa na innych serwerach... a jak nie to je skasowac calkowicie

Jest mnóstwo botów, wszystko zależy od ISa, ludzi ubywa, coraz gorsze zmiany są w metin2 PL, a ty wyskakujesz z yangami w IS ;D

Opublikowano

Jeśli już zaczęli wprowadzać nowości to mogli je lepiej przemyśleć, a nie robić załamanie cen które najlepiej widać na przykładzie stalka teraz a stalka kiedyś. Nie mam nic przeciwko nowościom o ile są dobrze przemyślane. Najlepiej zrobiliby coś abyśmy mogli na każdym lvl troche zarobić, większość dawnych sposobów już jest nieaktualna. Nie mam pojęcia jak jest w chwili aktualnej ale jakiś czas temu ku były po śmiesznych cenach, gdzie kilka lat temu 5/4 aury i juz caly ekwipunek. Widze dwie możliwości 1 jak już robimy z pl priva to także na niższych lvl 2 utrudnić rozgrywke na każdym lvl. Lipne jest jeszcze to że po jakimś czasie zaczynają wzrastać ilości yangów ale na to się chyba nic nie da poradzić. Pozdrawiam

Opublikowano

1.GRAFIKA -  Moim zdaniem Grafika w Metin2 jest kultowa i nigdzie takiej nie ma jest bardzo fajna moim prywatnym zdaniem

2.ADMINISTRACJA - tak to bym akurat zmienił ,administracja może i wchodzi na serwery raz na ruski rok jest jakiś event ale to nie to co 2009-2010 roku :P 

3. Yangi w IS - tego wgl nie powinno być ,i tak tego nikt chyba nie kupuje bo się nie opłaca.

Oczywiście teraz kiedy wchodzę na globala wbijam 5-10 lvl i mi się już nudzi to już nie to :P (teraz wole Prywatne serwery więcej dają frajdy :P)

i tak moim skromnym zdaniem to jest najlepsza gra tego typu :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...