Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co byście zmienili na globalnym serwerze?

WSSH

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zmieniłbym adminów .

Admini nie mają nic do rzeczy bo za wszystko odpowiada gameforge.

Oni sprawują jedynie role dobrych piesków ślepo wierzących w to że coś z tego dostaną.

Ja osobiście bym to zamknął w pizdu, ale gf za dobry hajsik z tego trzepie.

Zamknięcie PL'a zapewniło by prywatnym serwerom więcej graczy, nie było by czegoś takiego jak 15 serwerów po 100 graczy.

Każdy by wybrał coś dla siebie i nie czuł się jak ciota w obliczu ludzi ładujących IS.

0VPaRnd.png

Opublikowano

to niemozliwe

po pierwsze itemshop, po drugie czestotliwosc eventow, po trzecie zwiekszenie czestotliwosci banowania botow

Nie te same czasy, nawet nie o metina tu chodzi.

Po prostu kiedyś nie było w co grać to się grało w metina, teraz jest miliard o wiele lepszych MMORPG'ów, czy nawet privów metina (dla fanatyków).

0VPaRnd.png

Opublikowano

Nie te same czasy, nawet nie o metina tu chodzi.

Po prostu kiedyś nie było w co grać to się grało w metina, teraz jest miliard o wiele lepszych MMORPG'ów, czy nawet privów metina (dla fanatyków).

nie wiem co twoja wypowiedz ma do mojej, ale ok.

chodzi mi o to, ze wszyscy wspominaja tak te lata 2007-2009, ale to tylko sentyment, nostalgia. Kazdy zaczynal gre, wszystko bylo nowe, ciekawe. Po 6 czy 7 latach gra nie da tyle frajdy jak za pierwszym razem.

A i zgadzam sie z tym, ze zamkniecie globala diametralnie zmieniloby serwery prywatne, oczywiscie na plus.

Opublikowano

Cofnąłbym go do 2008/2009 roku, czyli brak epików, atlantydy itd.Z takich bardziej realnych rzeczy to: nowe bronie dla niskich leveli, nowe mapy dla niskich leveli, nowe postacie, lepsza grafika no i jakieś dobre zabezpieczenia przed botami i hakerami.

Opublikowano

wrócić do 2010 roku :)

teraz stalka+9 to syf

stalki +6 leżą na ziemi

kiedyś stalka+0 była coś warta

już nie mówię co znaczylą kiedyś stalka+9 bo gdy w M1 stał ktoś ze stalką +9 to wokół niego pełno noobów ktorzy sie przyglądali :D

Opublikowano

nie wiem co twoja wypowiedz ma do mojej, ale ok.

chodzi mi o to, ze wszyscy wspominaja tak te lata 2007-2009, ale to tylko sentyment, nostalgia. Kazdy zaczynal gre, wszystko bylo nowe, ciekawe. Po 6 czy 7 latach gra nie da tyle frajdy jak za pierwszym razem.

A i zgadzam sie z tym, ze zamkniecie globala diametralnie zmieniloby serwery prywatne, oczywiscie na plus.

Przytaknięcie na pierwszy wers, widzę że na tym forum wyrobił się już stereotyp "Cytat = Zaprzeczenie".

teraz stalka+9 to syf

stalki +6 leżą na ziemi

już nie mówię co znaczylą kiedyś stalka+9 bo gdy w M1 stał ktoś ze stalką +9 to wokół niego pełno noobów ktorzy sie przyglądali :D

Stalka +9 mój drogi chodzi taniej od tygrysiej +9.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Przytaknięcie na pierwszy wers, widzę że na tym forum wyrobił się już stereotyp "Cytat = Zaprzeczenie".

Napisałeś to w taki sposób, że w ogóle nie nawiązywało do mojego postu. Zresztą, nieważne.

teraz stalka+9 to syf

stalki +6 leżą na ziemi

ale to samo można zauważyć na każdym prywatnym serwerze metina, w mniejszej skali. Na początku przykładowo perła jest warta 10kk, a po roku już 5kk, albo jeszcze mniej. Taki jest już metin, wraz z wiekiem serwera ceny się zmieniają, jedne rosną, drugie spadają. Na PL'u co prawda była trochę inna sytuacja bo stalke było zdobyć trudno, a w ostatnim czasie na PL'u dodano bardzo wiele ułatwień (by choć trochę równać się z prywatnymi serwerami). Jeżeli kiedyś stalke dropiło się załóżmy kilka dni, a teraz dropi ona w dwie godziny, w dodatku o wiele więcej osób ma wysoki poziom, by ją dropnąć, to oczywiste jest że jej cena nie będzie duża.

Opublikowano

Molgiby dostosować yang w misjach, ponieważ są to śmieszne kwoty za które możemy co najwyżej kupić 200 potek. Co do powrotu do 2010 roku to myśle że gf mógłby otworzyć jeden nowy serwer który właśnie tak by wyglądał. Jednak myśle że i tak nie miałby za dużem popularności z racji tego że starego pl nie tworzył max lvl 99 i stalka po niewyobrażalnych kwotach tylko społeczność. Ludzie którzy biegali po m1 i pytali gdzie można coś wydropić. W tamtych czasach nie było alternatyw dla darmowych mmorpg które się w miare fajnie prezentują. Teraz mamy pełno fajnych mmo typu Aion(jak dla mnie gra idealna gdyby nie gf i gold packi) itp. Myśle że aby stworzyć taki klimat trzeba stworzyć metina "na nowo" jednak wymagałoby to dużego wkładu finansowego oraz czasu na stworzenie plików. Jednak na takie coś nie możemy liczyć z racji tego że gf chce wycisnąć ostatnie złotówki z Metina. Mają pod swoimi skrzydłami jeszcze inne gry dlatego raczej im to problemu nie sprawi. Pozdrawiam

Opublikowano

Co do powrotu do 2010 roku to myśle że gf mógłby otworzyć jeden nowy serwer który właśnie tak by wyglądał. 

Ci powiem, że to nawet nie głupi pomysł, ale jak wiemy nigdy się to nie stanie gdyż to masa pracy co dla gfu się teraz nie opłaca bo zarabiają już nie tylko na metinie jak kiedyś.

Opublikowano

Ci powiem, że to nawet nie głupi pomysł, ale jak wiemy nigdy się to nie stanie gdyż to masa pracy co dla gfu się teraz nie opłaca bo zarabiają już nie tylko na metinie jak kiedyś.

I właśnie dlatego nie lubie gier od GF. Niektóre gry są po prostu świetne, tak jak np mnie wciągnął aion i naprawde ciężko było mi się oderwać od rozgrywki dopóki nie dowiedziałem się o tym że żeby handlować z graczami trzeba kupić gold packa w IS. Jeszcze gdyby był na zawsze to bym przebolał i kupił. Moim zdaniem najlepsze MMO ale dzięki super pazernej polityce IS by GF musiałem zrezygnować z dalszej rozgrywki. Metin jest prowadzony w podobny sposób. Jedno dodanie bonusu 50zł sms+ może nam nie wejść. To tak jakbyśmy zapłacili za słuchawki i mamy 50% że zostaną wydane. Nie mówie że dodania mają chodzić odrazu po 1zł za sztuke, no ale bez przesady. Ogólnie myśle że gdyby PL trafił w dobre ręce to dalej cieszyłby się duża popularnością. Jednak na to że ktoś stworzy takiego priva raczej bym nie liczył ponieważ jest to ogromne ryzyko. Po pierwsze wątpie żeby ktoś zaryzykował grać na serwerze który niewiadomo czy się utrzyma. A po drugie jeśli taki plan rzeczywiście by wypalił to niewiadomo czy Gf nie zacząłby się tym interesować. Takie jest moje zdanie na ten temat.

Opublikowano

I właśnie dlatego nie lubie gier od GF. Niektóre gry są po prostu świetne, tak jak np mnie wciągnął aion i naprawde ciężko było mi się oderwać od rozgrywki dopóki nie dowiedziałem się o tym że żeby handlować z graczami trzeba kupić gold packa w IS. Jeszcze gdyby był na zawsze to bym przebolał i kupił. Moim zdaniem najlepsze MMO ale dzięki super pazernej polityce IS by GF musiałem zrezygnować z dalszej rozgrywki. Metin jest prowadzony w podobny sposób. Jedno dodanie bonusu 50zł sms+ może nam nie wejść. To tak jakbyśmy zapłacili za słuchawki i mamy 50% że zostaną wydane. Nie mówie że dodania mają chodzić odrazu po 1zł za sztuke, no ale bez przesady. Ogólnie myśle że gdyby PL trafił w dobre ręce to dalej cieszyłby się duża popularnością. Jednak na to że ktoś stworzy takiego priva raczej bym nie liczył ponieważ jest to ogromne ryzyko. Po pierwsze wątpie żeby ktoś zaryzykował grać na serwerze który niewiadomo czy się utrzyma. A po drugie jeśli taki plan rzeczywiście by wypalił to niewiadomo czy Gf nie zacząłby się tym interesować. Takie jest moje zdanie na ten temat.

Serio is jest taki drogi na pl? Na sg masz 4 dodania za ~40zł psc i ci zostanie jeszcze trochę i ja marudziłem że jest drogo xD

Tak w ogóle jak jara was global gdzie można handlować zmiankami dodaniami, jest wyluzowana administracja nie ma yagów w itemshopie i planowany jest np. dungeon dla low lvli(i wiele innych atrakcji), za 3 tygodnie będzie rocznica otwarcia serwera to będzie można się haj$a nachapać.

Opublikowano

Serio is jest taki drogi na pl? Na sg masz 4 dodania za ~40zł psc i ci zostanie jeszcze trochę i ja marudziłem że jest drogo xD

Tak. Według mnie to jeszcze chamskie jest to że podczas różnych wydarzeń zamiast np dzika wojennego możesz kupić skrzynke z której jest szansa na wydropienie owej pieczęci lub wydropienie kompletnego syfu. I tutaj chyba nikogo nie zaskocze jeśli napisze że taka skrzynka kosztuje chyba o ile dobrze pamiętam 20-30zł, i jest kolejnym przedmiotem na jak największe wyłudzenie pieniędzy. Ile musisz takich skrzynek otworzyć żeby wydropić zamierzony przedmiot? 5/10/15 albo wcale Ci się nie uda go wydropić. Jedynym minusem Pl jak już wcześniej wspominałem jest GF, więc niech się wcale nie dziwią że ludzie wolą uciekać na privy.

Opublikowano

Tak. Według mnie to jeszcze chamskie jest to że podczas różnych wydarzeń zamiast np dzika wojennego możesz kupić skrzynke z której jest szansa na wydropienie owej pieczęci lub wydropienie kompletnego syfu. I tutaj chyba nikogo nie zaskocze jeśli napisze że taka skrzynka kosztuje chyba o ile dobrze pamiętam 20-30zł, i jest kolejnym przedmiotem na jak największe wyłudzenie pieniędzy. Ile musisz takich skrzynek otworzyć żeby wydropić zamierzony przedmiot? 5/10/15 albo wcale Ci się nie uda go wydropić. Jedynym minusem Pl jak już wcześniej wspominałem jest GF, więc niech się wcale nie dziwią że ludzie wolą uciekać na privy.

Nie wspominając że 20 vs potworom to jest lekka przesada :P i się dziwią że mówią że metin jest p2w

Opublikowano

Nie wspominając że 20 vs potworom to jest lekka przesada :P i się dziwią że mówią że metin jest p2w

Dokładnie, to samo można spotkać na niektórych privach. Gdy np pakiet kostium+fryzura+pet daje nam bardzo ogromną przewage nad przeciwnikiem.

Opublikowano

Dokładnie, to samo można spotkać na niektórych privach. Gdy np pakiet kostium+fryzura+pet daje nam bardzo ogromną przewage nad przeciwnikiem.

a nie musi tak być, na sg taki zestaw na 2 miesiące  daje W SUMIE 21 vs mobom i kosztuje ~100zł(lub 150kk)  :)

Morzna? morzna :D

Opublikowano

a nie musi tak być, na sg taki zestaw na 2 miesiące  daje W SUMIE 21 vs mobom i kosztuje ~100zł(lub 150kk)  :)

Morzna? morzna :D

Można* ..

Ja bym wywalił te yangi z is i zrobiłbym więcej eventów typu złote piłki to na pewno gracze by powrócili. :)

Opublikowano

max 99, tańszy is, usuniecie yang z allegro, możliwość zdobycia sm za misje (od 75+), ciekawsze misje np jeszcze jedna na egzo, rady nwm w ilosci 5 rad i 10 egzo (na 80lvl). możliwość zdobycie większego % expa (np. za zabicie 200 metków, bossòw dostajesz dodatkowy %. Im więcej zabijesz tym większy procent. Maksymalna tego ilość nwm 10-20%).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...