Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co byście zmienili na globalnym serwerze?

WSSH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc, gracze metina mam do was pytanie. Co byście zmienili na teraźniejszym serwerze globalnym? Dajmy macie taką możliwość, takiej zmiany i co byście zrobili, chcieli aby zostało zrobione?

Nie wiem czy w tym dziale powinien się temat znajdować czy w serwery prywatne, jak tam to przepraszam za błąd.

Dziękuje z góry za odpowiedzi, ale proszę również o powstrzymanie się i nie pisać 'zmieniłbym administracje" etc.

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Max lvl 110, usunąłbym system energii, pasów, te nowe "super" bronie, zbroje, kostiumy.
Rozwinąłbym misje fabularne, by jakoś się wszystko trzymało siebie.
Dodałbym taki system wierzchowców, jaki był na Senthii - do 11 lvl zwykły koń, potem wierzchowce, jak dobrze pamiętam :)
Pozbyłbym się map, zostawiłbym tylko Atlantydę i Katakumby z tych "nowszych" i dodałbym nowe, bardziej pasujące do klimatu Metina :)
Zamiast dodawać wielu nowości dla wysokich leveli, zainteresowałbym się osobami, które dopiero zaczynają z Metinem i dodałbym jakieś ciekawe misje, dungeony (np. na Astilii jest bardzo fajny dungeon - Wioska Dzikusów na 25 poziom :) ) oraz zresetowałbym ranking.
Byłyby tylko 3 serwery po 4 CH - BUSY ! <3 .
Dodałbym jednego zwierzaka na start, którego można expić i ten pet dodawał by nam statystyki, które możemy mu dodawać wraz z poziomem :).
Do tego bardziej zachęcałbym do robienia misji zwiększając nagrodę (yang, dośw.).
Dodałbym również drop skrzynek, z których mogłyby wypadać przedmioty z Item-Shopu. Wiem, że pewnie ograniczyłoby to zarobki gejfordżu, ale
chyba warto się poświęcić by przybyło graczy :)
Tyle z mojej strony, pozdrawiam :)

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

Opublikowano

Max lvl 110, usunąłbym system energii, pasów, te nowe "super" bronie, zbroje, kostiumy.

Rozwinąłbym misje fabularne, by jakoś się wszystko trzymało siebie.

Dodałbym taki system wierzchowców, jaki był na Senthii - do 11 lvl zwykły koń, potem wierzchowce, jak dobrze pamiętam :)

Pozbyłbym się map, zostawiłbym tylko Atlantydę i Katakumby z tych "nowszych" i dodałbym nowe, bardziej pasujące do klimatu Metina :)

Zamiast dodawać wielu nowości dla wysokich leveli, zainteresowałbym się osobami, które dopiero zaczynają z Metinem i dodałbym jakieś ciekawe misje, dungeony (np. na Astilii jest bardzo fajny dungeon - Wioska Dzikusów na 25 poziom :) ) oraz zresetowałbym ranking.

Byłyby tylko 3 serwery po 4 CH - BUSY ! <3 .

Dodałbym jednego zwierzaka na start, którego można expić i ten pet dodawał by nam statystyki, które możemy mu dodawać wraz z poziomem :).

Do tego bardziej zachęcałbym do robienia misji zwiększając nagrodę (yang, dośw.).

Dodałbym również drop skrzynek, z których mogłyby wypadać przedmioty z Item-Shopu. Wiem, że pewnie ograniczyłoby to zarobki gejfordżu, ale

chyba warto się poświęcić by przybyło graczy :)

Tyle z mojej strony, pozdrawiam :)

Czyli z tego co tutaj przeczytałem chciałbyś zrobić z globala priva medium.

1

2

3

Opublikowano

Żeby Global nie stawał się privem. Za dużo jest ułatwień w grze. Kiedyś nawet się nie myślało o eq 5b na 30-40 lvl. Teraz tak biegają.

780915_ganja.jpg

Opublikowano

Powrót do np. 4 serwerów:

Pierwszy serwer - aktualizacje do tzw. Atlantydy. Coś na plikach jak Longju miało. Tylko epiki dodać i zostawić wszystko jak było na chińskich plikach (raina) z 2007 chyba. Żadnych katakumb i innego syfu co się narobiło przez ostatnie pare lat.

Drugi serwer - zostawić to co jest i aktualizować.

Trzeci - to samo co 1 tylko np speed-server - coś jak Uniwersum 50 na OGame jak ktoś kojarzy.

Czwarty - jak wyżej - speed-server z aktualizacjami.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

• usunięcie nowych broni i zbroi (zostawić tylko do niebiańskiej)

max level to 99

yangi z isu out

nie wiem w jaki sposób ale zrobić coś aby zwiększyć wypady gildii/ludzi na bossy tzn. raidy

zrobił coś aby nie było inflacji 

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Opublikowano

Zmienić system ulepszeń tych nowych secików, bo wyglądają kozacko, ale ciężko wkuć na 9

Yangi w IS to jedna wielka pomyłka, podobnie jak możliwość zmiany serwera

Nie organizować więcej eventów piłkarskich, bo gospodarka pada

Opublikowano

Cofnąć wszystko do 2010 roku

DODAĆ

- Możliwość handlowania zmiankami i dodaniami

- Dodać drop zmianek i dodan do jakiś dungeonów (ciężki drop)

- Dodać jakiś ciekawy dungeon

- i wiele wiele więcej :)

40922277020460886480.jpg

Opublikowano

Usunął bym cheaty oraz boty oraz zrestartował serwery tak aby ceny były jak za starych dobrych czasów metka (rok 2005 ceny max do 5-6 KK)

Odbugował bym wszystkie mapy,pododawał nowe funkcje oraz rozbudował misje fabularne.

Max level to 105.Oraz dodałbym nową mapkę startową i nową klasę postaci by zwiększyć wzrost graczy.

mca.png

mca.png

Opublikowano

Czyli z tego co tutaj przeczytałem chciałbyś zrobić z globala priva medium.

Medium? Cofamy się do tyłu i zwiększamy troszkę nagrody, nic więcej.

No i max level :3

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

Opublikowano

Usunął bym cheaty oraz boty oraz zrestartował serwery tak aby ceny były jak za starych dobrych czasów metka (rok 2005 ceny max do 5-6 KK)

Odbugował bym wszystkie mapy,pododawał nowe funkcje oraz rozbudował misje fabularne.

Max level to 105.Oraz dodałbym nową mapkę startową i nową klasę postaci by zwiększyć wzrost graczy.

W 2005 nie było Metina w polsce xD

@pageon co ty ćpasz.

@top 

wymagający dungeon np. 25-30 osób.

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Opublikowano

Ja bym przede wszystkim ulepszył zdobywanie doświadczenie - troszkę lepiej niż od PL'a, lecz bez przesady.

Ulepszyłbym również Administrację - bardziej zabawna, pomocna osoba pomogłaby rozwinąć Naszego Metina.

Usunąłbym "śmiecie", które dodał Gameforge i gdyby była taka możliwość rozwiązałbym umowę z nimi i cofnął fuzję wraz z kilkunastoma serwerami z ok. 10' roku (albo i nie, bo inni nie będą mogli się przenieść).

Przedmioty z Item Shopu dałbym do dropu w grze (część z nich lub całość).

Postawiłbym na częstsze sprawdzanie botów.

To wszystko, co chciałbym, by Metin był fantazją.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Wszystko z plem jest ok. Jedynie zmieniłbym drop w dungeonach na 105lv (dropi tam syf) oraz w dc. Oraz ułatwił progres w systemie alchemii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...