Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Seria monogatari

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Monogatari czyli po japońsku opowieść.

Wszystko pozamykane oprócz samego początku i zakończenia. Na razie nie wiadomo kiedy będzie film kinowy (sam początek) i kolejny sezon (ostateczne zakończenie).

Były nadal bardzo dobre bo ciekawe fabularnie i jak zwykle świetne dialogi. Hanamonogatari (4 OAVki) jest głównie o Kabaru, a Tsukimonogatari (4 OAVki) jest głównie o Araragi i Ononoki.

To obejrze bakemonogatari, po czym zdecyduje, czy jestem fanem tego typu produkcji, bo to anime pewnie oryginalne. Jesli okaże się, ze jestem fanem - poczekam cierpliwie na ostateczne zakonczenie i wszystkie sezony obejrze.

Czemu wyjasniles mi co to znaczy monogatari po japonsku? Skąd wątpliwość, ze tego nie wiedzialem?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie wierzę w to, co widzę. Ktoś na poważnie bierze oceny armoro. O_o

Sezony, które się do tej pory ukazały, nie są żadną całością i nie zamykają historii. Po prostu seria jest podzielona na arce i w tym wypadku baja rzeczywiście jest zamknięta (wszystkie arce ukazane w animu wyjaśnione), ale pod względem fabuły nadal otwarta, więc @-Vasto- raczej radziłbym poczekać, ale trochę się jeszcze zejdzie. 

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Sezony, które się do tej pory ukazały, nie są żadną całością i nie zamykają historii. Po prostu seria jest podzielona na arce i w tym wypadku baja rzeczywiście jest zamknięta (wszystkie arce ukazane w animu wyjaśnione), ale pod względem fabuły nadal otwarta, więc @-Vasto- raczej radziłbym poczekać, ale trochę się jeszcze zejdzie. 

a seria monogatari zostanie zamknięta, czy nie ma żadnych informacji potwierdzonych na ten temat? Jak jest?

@top

chodzi mi ogólnie o cale to uniwersum, nie o te monogatari first season np. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie licząc Kizumonogatari, została jeszcze finalna część, która zostanie zekranizowana na pewno. Kiedy, nie wiadomo. Shaft to słabe studio, ale nie jest na tyle głupie, by zrezygnować z kury znoszącej złote jaja.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Żałosny jesteś.

Sezony, które się do tej pory ukazały, nie są żadną całością i nie zamykają historii. Po prostu seria jest podzielona na arce i w tym wypadku anime rzeczywiście jest zamkn

Jest tak jak pisałem czyli nie ma początku i końca. Cała reszta jest zamknięta.

a seria monogatari zostanie zamknięta, czy nie ma żadnych informacji potwierdzonych na ten temat? Jak jest?

Skoro anime cieszy się dużą popularnością to zarazem jest  duża szansa na kontynuację, a zarazem zakończenie (jeśli powstanie III sezon).

Nie licząc Kizumonogatari, została jeszcze finalna część, która zostanie zekranizowana na pewno. Kiedy, nie wiadomo. Shaft to słabe studio, ale nie jest na tyle głupie, by zrezygnować z kury znoszącej złote jaja.

Powtarzasz to samo co ja napisałem. Shaft to nie jest słabe studio lecz bardzo dobre. "Madoka" jest również Shaftu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...