Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Note 3 a Note 4 różnica w cenie i parę pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, prawdopodobnie mam szanse dostać coś droższego na gwiazdkę, a ja wymarzyłem sobie porządny telefon. Do gwiazdki jeszcze sporo czasu, ale chciałbym wiedzieć jak sprawa wygląda, już teraz :D Mam 16 lat i jestem odpowiedzialny, więc traktujcie mnie normalnie, okej ? :) 

Otóż, we wrześniu ma pokazać się Galaxy Note 4. 

Pierwsze pytanie, to ile może ona kosztować, a drugie o ile cena Nota 3 by spadła ? 

Na allegro, porządny Note 3 chodzi po 1200/1400 zł. W sklepach typu media markt czy saturn chyba po 1800/2000 i wyżej. 
Czy po premierze Nota 4, Note 3 w sklepach spadłby do ceny z internetu. Telefon mogę kupić też w jakimś salonie. ( jestem z Łodzi, jeśli ktoś miałby polecić jakiś godny zaufania, byłbym wdzięczny :) ) Ostatecznie wyszukać najtańszego na ceneo i kupić przez internet, ale jak wyżej wspomniałem, mam 16 lat, a za wszystko płaciliby rodzice, więc będę uzależniony od sceptycznie nastawionego taty, co do rzeczy kupowanych przez internet.

Obecnie używam jak dla mnie za słabego Ace 3. Za słabego znaczy, po pół roku troszkę mi się przycina wchodząć w galerie, czy aparat. Aparat potrafi się naprawdę długo włączać. Wiem, że wszystko musi mu się tam poukładać, ale nie aż tak długo jak to wygląda u mnie, czasem zajmuje mu to nawet 5/10 sekund. Jak by się po prostu zacinał. A szybkie zdjęcie to wyklucza :C Używam na nim Clean Mastera, czyszczę, przyśpieszam i pomaga, ale po jakiejś chwili jest to samo. Telefon chodzi na GG, FB, Tumbrl, 2048, Snapchat, YT, Aviary, Mesengerze i Gif Camerze. Note 3 używałby tego samego, do tego jeszcze jakaś jedna, góra dwie gry, typu NFS.

No i oczywiście jeśli moglibyście mi opisać Nota w superlatywach nie zapominając o wadach, jeśli takowe się pojawiły :D Jak dla mnie telefon jest super, rozmiar mi odpowiada więc to nie problem. Ręce mam spore i telefon dobrze w nich leży :D  Sam pobawiłem się nim kilka razy w sklepie. Ale wiadomo, że to nie do końca to samo, co usiąść spokojnie w domu i robić co się żywnie podoba.

Wymagania, najważniejsze pytania i do czego miałby mi posłużyć :

- Chciałbym żeby wytrzymał ze mną z 2/3 lata, w sensie czy przez ten czas nie będzie jakąś cienizną ( Telefony wytrzymują ze mną długo, dbam o nie ),

- O baterii się naczytałem, że jest super, ale mi zależy żeby chociaż jeden dzień wytrzymała, dla mnie to nie problem dokupić drugą, czy ładować go co noc,

- Ludzie narzekają też na aparat-zdjęcia. Że niby po 13 pixelach więcej sie spodziewali itp. Lubie pocykać zdjęcia, ale nie musi to być lustrzankowa jakość,

- Obudowa, jedni wypowiadają się o niej, że to wspaniałe rozwiązanie, inni, że badziew. Jak Wy to widzicie?

- Wyczytałem też, że przez swoją wychudzoną sylwetkę jest łamliwy. O to się nie boję raczej bo nie będę wyprawiać z nim bóg wie czego, ale chodzi mi raczej o sprawę trzymania go w kieszeni. Czy lepiej zaopatrzyć się w jakąś saszetkę i covera ?

- No i oczywiście nie obędzie się bez pytania o rysik. To fajna sprawa, żeby coś szybko zapisać czy zrobić krótką notatkę. Czym może się jeszcze popisać ? 

- Ostatecznie doradzić mi inny telefon. Ale rozglądałbym się raczej tylko za Samsungami. No i w miarę możliwości równie dużym jak Note, ponieważ mieć przy sobie phableta na którym zawsze można coś obejrzeć i delektować się kolorami, pięknym dużym obrazem. 

Z góry dziękuję i pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ty dostajesz takie prezenty na gwiazdkę? Pozdro... Note 3 cena spadnie, ale nie do 1200 zł. W sklepie może 1500. Cena Note 4 będzie ponad 2000 zł, max 2.5 tys. Spokojnie wytrzyma 2 lata na tej wydajności. Zdjęcia będą okej, jak zawsze w drogich samsungach ;) Na gwiazdkę innego lepszego Samsunga nie znajdziesz.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

To jest tylko taka opcja. Ponieważ przez cały rok o nic ich nie proszę, a zaraz po gwiazdce a dokładniej 2 stycznia mam urodziny. Wtedy też pewnie sprzedam Ace i kasę im oddam :p Ew. oddam telefon mamie, lub tacie. 

I brać telefon, bez zastanowienia ?

Opublikowano

Jeżeli chodzi o samsungi to nic lepszego nie znajdziesz ;) Jest moim zdaniem bezkonkurencyjny :)

Oczywiście jakieś tam drobne wady ma ale to typowe dla Samsungów.

Opublikowano

na twoim miejscu na tym jednym samsungu bym się zatrzymał. 

Pamiętaj że są dwa rodzaje Note - N7505 i N9005.

N7505 - kosztuje ok. 1300zł i ma słabsze podzespoły od N9005. 

N9005 - ma jednego z najnowszych snapdragonów, 2x mocniejsze podzespoły od N7505 i kosztuje ok. 1800zł. 

Na allegro często są sprowadzane telefony zza granicy dlatego są takie tanie, poza tym roi się od podróbek Note'ów. 

Pisałeś też o Note 4 - z tego co wyczytałem to raczej nie zamierzasz go kupić i nie warto, za mały przeskok pomiędzy Note 3 a różnica cenowa pewnie będzie duża. Jak wyjdzie Note 4 to też cena nagle nie spadnie, a jak już zacznie spadać to też nie o wielkie sumy tylko o ok. 150-250zł. 

Co do samego Note 3 mam mieszane uczucia, z jednej strony to dobry bardzo multimedialny telefon z dobrymi podzespołami i wspaniałym ekranem. 

Z drugiej strony natomiast jest mnóstwo niepotrzebnego samsungowego softu którym użytkownik zostaje zasypany, poza tym dużo osób boryka się z różnorakimi problemami np. z aparatem czy też z lagami na pulpicie. 

Porządnie bym się zastanowił na twoim miejscu, pamiętaj że ekran jest naprawdę duży i najpierw zapoznałbym się z tym - https://www.youtube.com/watch?v=vp87Y-VMDwI

Jeżeli szukasz telefonu w cenie Note 3 to brałbym HTC ONE M8 ewentualnie Xperia Z2. 

Co do M8 na pewno nie pożałujesz, świetny telefon który wygląda jak smartfon premium i nakładka HTC to wielki plus, poczytaj recenzje i opinie użytkowników - nikt nie chce wymienić tego telefonu na inny choćby mu dopłacali.

Natomiast jeżeli chcesz kupić coś tańszego, ale z takimi samymi podzespołami jak Note 3 czyli S800, A330 i tak dalej to polecam Ci: 

- LG G2 - świetna bateria, 5,2", S800, A330 i cudowna nakładka LG. 

- Nexus 5 - ok. 5" te same bebechy co G2 i nieco słabsza bateria, czysty android. 

Cena tych telefonów to ok. 1200-1300zł. 

lownfast

Opublikowano

na twoim miejscu na tym jednym samsungu bym się zatrzymał. 

Pamiętaj że są dwa rodzaje Note - N7505 i N9005.

N7505 - kosztuje ok. 1300zł i ma słabsze podzespoły od N9005. 

N9005 - ma jednego z najnowszych snapdragonów, 2x mocniejsze podzespoły od N7505 i kosztuje ok. 1800zł. 

Na allegro często są sprowadzane telefony zza granicy dlatego są takie tanie, poza tym roi się od podróbek Note'ów. 

Pisałeś też o Note 4 - z tego co wyczytałem to raczej nie zamierzasz go kupić i nie warto, za mały przeskok pomiędzy Note 3 a różnica cenowa pewnie będzie duża. Jak wyjdzie Note 4 to też cena nagle nie spadnie, a jak już zacznie spadać to też nie o wielkie sumy tylko o ok. 150-250zł. 

Co do samego Note 3 mam mieszane uczucia, z jednej strony to dobry bardzo multimedialny telefon z dobrymi podzespołami i wspaniałym ekranem. 

Z drugiej strony natomiast jest mnóstwo niepotrzebnego samsungowego softu którym użytkownik zostaje zasypany, poza tym dużo osób boryka się z różnorakimi problemami np. z aparatem czy też z lagami na pulpicie. 

Porządnie bym się zastanowił na twoim miejscu, pamiętaj że ekran jest naprawdę duży i najpierw zapoznałbym się z tym - https://www.youtube.com/watch?v=vp87Y-VMDwI

Jeżeli szukasz telefonu w cenie Note 3 to brałbym HTC ONE M8 ewentualnie Xperia Z2. 

Co do M8 na pewno nie pożałujesz, świetny telefon który wygląda jak smartfon premium i nakładka HTC to wielki plus, poczytaj recenzje i opinie użytkowników - nikt nie chce wymienić tego telefonu na inny choćby mu dopłacali.

Natomiast jeżeli chcesz kupić coś tańszego, ale z takimi samymi podzespołami jak Note 3 czyli S800, A330 i tak dalej to polecam Ci: 

- LG G2 - świetna bateria, 5,2", S800, A330 i cudowna nakładka LG. 

- Nexus 5 - ok. 5" te same bebechy co G2 i nieco słabsza bateria, czysty android. 

Cena tych telefonów to ok. 1200-1300zł. 

Ogarnij co porównujesz... 2 inne epoki i kategorie.

N7505 jest wersją "Note 3 Neo", a N9005 jest po prostu "Note 3".

Te wideo co dałeś, to jest bardzo nieaktualne i obecnie to niemal same bzdury. 

Jak brać to note 3 (N9005) i nie kombinować bezsensownie.. tylko warto pomyśleć, że to już nie smartfon, a phablet (prawie 6 cali robi różnicę w kieszeni wobec 3,5 cala ace).

9obpmnjr.png

Opublikowano

Tak wiem o różnicy modeli. N9005 cały czas miałem na myśli, chciałem to dopisać, ale mi umknęło.

No htc, niby też fajny telefon, ale uważam, że to właśnie samsung jest bezkonkurencyjny we wszystkim co robi i tego będę się trzymać. Do tego design nota jest super. Że tak powiem to elegancki telefon, a z drugiej strony można to zawsze zmienić jakimś coverem. Rysik ... Te wideo w 4k. No i biorąc taki telefon, tablet nie jest potrzebny. Akurat trzymałbym go w jakieś torbie małej którą zawsze miałbym przy sobie. Wole nie ryzykować, żeby miało mu się coś stać w kieszeni. A poza tym byłoby mi raczej strasznie nie wygodnie, prawda ?

Tylko powiedzcie mi czy opłaca się kupować go w sklepach dużych, jak saturn. W takim wypadku byłby raczej na raty. Chodzi mi o to, że te sklepy narzucają sobie dość wysoką cenę, z tego co widzę. 1800 w sklepie, a 1500/1400 w internecie to różnica. Za te 300 zł można by kupić jakiegoś covera i dobrą naklejke. Ew baterie. No po prostu chce jak najmniej za niego zapłacić, bo to nie mogę pieniądze, im więcej, tym gorzej będzie rodziców przekonać.

Tak notem 4 nie jestem zainteresowany, ze względu na cenę. I przeraża mnie to, że ma mieć jakiś skośny ekran. Poza tym, na 3 już się mocno nakręciłem i już dosyć długo na nią poluje. Ale i tak wolę zadać kilka głupich pytań, niż potem żałować, że źle kupiłem :D

Opublikowano

Jeżeli chodzi o kupno przez internet to tylko z pewnych źródeł. Chyba nie chcesz wywalić 1,5k zł w błoto ^^ Uważaj na marne podróbki...  Niestety nie znam żadnego sprzedawcy którego mógłbym ci polecić może ktoś inny ci pomoże :)

Opublikowano

Akurat jest okazja wziąć go w t-mobile, bo umowa sie kończy. Tylko, że w abonamencie za 49 zł note jest za 1800 zł na dwa lata, a za 1570 na 3. Jedynie musiałbym rodziców namówić. Zapłacić chociaż pół na pół, bo ten telefon mi trochę nie starcza i denerwuje to, że mu wjechać na pamięć i się tnie :/ musze wszystko kontrolować i co jakiś czas robić porządek w zdjęciach czy muzyce. Może i mam wymagania ... Ale mając prawie najlepszy telefon na rynku byłby spokój na parę lat. Zostałbym z nim do końca jego żywota :p

Opublikowano

Kupno Note 3 teraz to może i nie najlepszy pomysł, ale pomimo 10 mieś ten telefon dalej porównuje sie do Z2/OneM8/S5 itp itd.

Jeśli nie jesteś aż taki pazerny na najświeższe telefony i nie przeszkadza Ci to, że wychodzi Note 4 to bierz go jak najbardziej.

Z pamięcią nie ma problemu bo Note 3 ma 32GB + slot na karte micro SD. Ja np. dokupiłem SD 64GB i mam na nim praktycznie wszystko, od gier po filmy, muzykę, zdjęcia, wideo itp itd.

Po aktualizacji do 4.4.2, chodzi płynniej, a bugi jakie wymieniał wcześniej escaprez.lordm zostały w nim naprawione. http://youtu.be/i9gab-GZsAs To apropo wcześniej podanego filmiku... na 4.4 chodzi jeszcze lepiej ;)

Ja osobiście nie mam zastrzeżeń a przeskakiwałem z Galaxy SII kilka mieś temu. Nie będziesz żałować jeśli lubisz ekosystem Samsunga ;)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Myślałem ze on stoi na 4.3.3

A tu taki bajer :D Kupno karty 64 gb do tego telefonu to w sumie dobry pomysł. Nagrać jakiś film w 4k, a potem trzeba gdzieś trzymać. I gry. Tutaj nie będzie problemu, że zainstaluje z 3/4 gry na raz i będzie się zacinał i wolno chodził ? Powiedzcie mi tylko czy ta plastikowa klapka z tyłu się rysuje.

Opublikowano

A tu taki bajer :D Kupno karty 64 gb do tego telefonu to w sumie dobry pomysł. Nagrać jakiś film w 4k, a potem trzeba gdzieś trzymać. I gry. Tutaj nie będzie problemu, że zainstaluje z 3/4 gry na raz i będzie się zacinał i wolno chodził ? Powiedzcie mi tylko czy ta plastikowa klapka z tyłu się rysuje.

To i tak pewnie jakiś cover na niego kupisz więc to bez różnicy, no chyba że się mylę. 

Odpowiadając na pytanie - szybko się nie rysuje, ponoć tylko z logiem jest jakiś mniejszy problem. 

lownfast

Opublikowano

Klapka z tyłu zawsze się rysowała, ale w Note 3 imituje ona skórę, dlatego nie powinna się zbytnio rysować. Czy Note 3 się będzie zacinał? Nie powinien. Jeśli go nie zasyfisz, do będzie działał idealnie. I zawsze pozostaje wybór jednego z wielu dostępnych ROMów.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Co do osiągów po zainstalowaniu wielu aplikacji i zawaleniu pamięci, to nic Ci nie powinno przycinać.

Ja obecnie mam 30.58GB/32GB wewnętrznej oraz 45.05GB/58.53GB na karcie SD i telefon dalej śmiga jak należy ;)

Co do klapki z tyłu, to nie rysuje się ona zbyt łatwo, co nie oznacza, że jest niezarysowalna. Ja po 5 miesiącach użytku bez żadnego cover'u mam tylko lekkie małe wgłębienie i 2 małozauważalne ryski.

Jedyne zacinki w interfejsie zdarzają się tylko, jak w tle updatują Ci się aplikacje a tak to chodzi brawie jak bajka :P

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Jak dla mnie już bym mógł wziąć ten telefon. Nawet ja mam pieniądze na niego, ale to stypendium ze sportu. Wszystko byłoby okej, ale czasem są wyjazdy na sparingi z klubami i rodzice nie zawsze mają jak mi za to zapłacić i muszę trzymać ... Jedyny problem to pieniądze. Ojciec jest na tak, tylko " nie mamy teraz pieniędzy ", a mama " mi by było szkoda, po co Ci ? ". Ja tam tłumaczę oczywiście, że bajery, to jakoś inaczej. Tatę przekonał fakt, że każdy nowy telefon z oferty w abonamencie będzie dla niego, bo ja już innego telefonu chcieć nie będę za ich pieniądze :p Wszystko idzie w dobrym kierunku :D 

A co do chińczyka? ... Jakoś mi się to nie podoba. Niby mają taki sprzęt w sobie, a tak mało kosztują ? Na niektóre trzeba mieć zaproszenie. Wolę się trzymać dobrej sprawdzonej marki, która praktycznie jest na czele tego wszystkiego. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

KLAPKA ! Dzięki za odpowiedzi, bo podoba mi się ona i to nawet bardzo. A i jeszcze, jest taki cover, który zakrywa ekran i ma jakby dziurę, żeby w każdym momencie sprawdzić godzinę. Jego zakłada się za klapkę z tyłu, prawda ? @MadMike41 no nie powiem, grubo masz tam z pamięcią :p Ale fajnie słyszeć, że dojeżdżając go prawie, że maksymalnie dalej chodzi bez zarzutu. 

Opublikowano

Jak dla mnie już bym mógł wziąć ten telefon. Nawet ja mam pieniądze na niego, ale to stypendium ze sportu. Wszystko byłoby okej, ale czasem są wyjazdy na sparingi z klubami i rodzice nie zawsze mają jak mi za to zapłacić i muszę trzymać ... Jedyny problem to pieniądze. Ojciec jest na tak, tylko " nie mamy teraz pieniędzy ", a mama " mi by było szkoda, po co Ci ? ". Ja tam tłumaczę oczywiście, że bajery, to jakoś inaczej. Tatę przekonał fakt, że każdy nowy telefon z oferty w abonamencie będzie dla niego, bo ja już innego telefonu chcieć nie będę za ich pieniądze :P Wszystko idzie w dobrym kierunku :D

A co do chińczyka? ... Jakoś mi się to nie podoba. Niby mają taki sprzęt w sobie, a tak mało kosztują ? Na niektóre trzeba mieć zaproszenie. Wolę się trzymać dobrej sprawdzonej marki, która praktycznie jest na czele tego wszystkiego. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

KLAPKA ! Dzięki za odpowiedzi, bo podoba mi się ona i to nawet bardzo. A i jeszcze, jest taki cover, który zakrywa ekran i ma jakby dziurę, żeby w każdym momencie sprawdzić godzinę. Jego zakłada się za klapkę z tyłu, prawda ? @MadMike41 no nie powiem, grubo masz tam z pamięcią :P Ale fajnie słyszeć, że dojeżdżając go prawie, że maksymalnie dalej chodzi bez zarzutu. 

Flip Cover (sama klapka) i S View Cover - z okienkiem do interaktywnego trybu czuwania. 

Tak jest z samsungami - jak nie zaśmiecasz jak chińczyków to chodzą całkowicie bez zarzutu (jak się dba o telefon! - umiesz szanować to co masz i znać wartość tego). Mam S4BE, który wyszedł po sukcesie Note 3 (głównie tej klapki - jest lekko inna, ale ma te same zalety). Krótko mówiąc - robi robotę (porównując do śliskich wersji klapek tak jak np. są standardowe jak w S3 itd. itd.) :)

9obpmnjr.png

Opublikowano

Jak dla mnie najlepsze covery ma Spigen, sam przechodziłem najpierw przez mase coverów wliczając to w takie firmy jak nillkin i na każdej się zawiodłem, a jak trafiłem na Spigena tak się na nim zatrzymałem. 

Jeżeli chodzi o takie Etui to niestety sporo sobie za nie życzą, jaka to by nie była firma to 120zł+ ale lepiej dołożyć do Spigena :)

http://allegro.pl/etui-sgp-spigen-armor-view-samsung-galaxy-note-3-i4480435816.html

lownfast

Opublikowano

Jak dla mnie najlepsze covery ma Spigen, sam przechodziłem najpierw przez mase coverów wliczając to w takie firmy jak nillkin i na każdej się zawiodłem, a jak trafiłem na Spigena tak się na nim zatrzymałem. 

Jeżeli chodzi o takie Etui to niestety sporo sobie za nie życzą, jaka to by nie była firma to 120zł+ ale lepiej dołożyć do Spigena :)

http://allegro.pl/etui-sgp-spigen-armor-view-samsung-galaxy-note-3-i4480435816.html

Ale to już przeczy nieco zaletom zwykłych coverów samsunga... to jest bardziej armor niż po prostu cover z tylnej klapki ;)

9obpmnjr.png

Opublikowano

Zależy co autorowi bardziej się spodoba, tu od samsunga - http://samsung.strefamarek.allegro.pl/samsung-etui-s-view-do-galaxy-note-3-czarne.html 

minus jest taki że nie ma zamknięcia, zabezpieczenia i może się otwierać. 

Gadanie... ile razy bym nie miał to się sprawdzało i działało jak trzeba - niecały 1 dzień i klapka się dopasowywała, a najlepsze jest to, że w Note 3 i S4 maja magnesy (jednocześnie trzymają klapkę i od nich zależy wykrywanie i działanie trybu S View) - więc nie ma mowy o "o tak sobie się otwieram". A wobec armora mają jedną bardzo mocną zaletę - nie zwiększają znacząco grubosci telefonu, a armor to już praktycznie jakby trzymanie 2 telefonów. 

9obpmnjr.png

Opublikowano

Wszedłem w ten link ze Spigenem i szczerze, to wygląda super. Chyba warto trochę dołożyć do covera. A tak jak myślę, armor sam w sobie lepiej chroni telefon jak zwykły cover. A ten spigen wygląda jak mały sejf :p Aż sobie to gdzieś zapiszę, żeby nie zapomnieć. Z drugiej strony dać 200 zł za samego covera, to sporo, ale prędzej czy później na pewno go dokupię.

A właśnie mi się przypomniała sprawa rysika. Nie ma takiej możliwości, żeby go zgubić ? Mocno " siedzi " w telefonie ? Odpytam Was dosłownie ze wszystkiego co związane z telefonem :p 

A no właśnie ! Na telefonie jak i dużym telewizorze, widać różnice pomiędzy nagraniem w 4k a zwykłym HD ? Taką widoczną różnicę, żeby był jakikolwiek sens tego używać 

Opublikowano

Co do nagrywania to nie mam pojęcia, aczkolwiek sam mam armor i mimo że pogrubia telefon trochę bardziej niż zwykły cover to i tak sprawuje się jak dla mnie lepiej. 

Rysiki siedzą mocno w telefonie także nie masz się o co martwić w życiu nie wypadnie. 

Nie widzę większego sensu nagrywania 4K, najpierw trzeba mieć sprzęt który odtworzy plik 4K w tej jakości a jak już dostaniesz telefon i będziesz miał gdzie to odtworzyć to sobie porównasz, czy jesteś w stanie wychwycić lepszą jakość. Nie wiem jak jest w Samsungu, ale podczas dłuższego nagrywania w 4K telefony się przegrzewają, więc bądź rozważny, no chyba że ktoś testował i może się wypowiedzieć. 

lownfast

Opublikowano

Rysik siedzi bardzo dobrze i jest opcja która wykrywa, że odchodzisz z telefonem bez rysika i cię informuje o jego braku. Poza tym robi on rownież za podstawkę do telefonu (wygoogluj "s pen stand note 3")

Co do samego nagrywania 4K, jakość jest troszkę zauważalna aczkolwiek nie ma wielkiej różnicy pomiędzy 1080p ktore nagrywa się w 60FPS w bardzo dobrej jakości a 4K 30FPS. Poza tym zjada to dużo pamięci i nie ma przy tym opcji stabilizacji wideo więc 4K zostawił bym tylko na specjalną okazję ;)

32Aef.png

By Alicexcullen

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...