Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Note 3 a Note 4 różnica w cenie i parę pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A powiedzcie mi jeszcze ... :D Lepiej jak bym dał na niego 2,200 w media/saturn takie tam, czy w abonamencie 50zł płacąc za niego 1800 zł na 2 lata, czy wziąć na 3 lata za 1550 ? 

W media byłby na raty, ale jest spora różnica w kasie. I lepiej poczekać do wcześniej wspomnianej gwiazdce, czy kupić go jak najszybciej ? Osobiście chciałbym go teraz xD Napaliłem się na niego równo, a mój Ace co raz bardziej mnie denerwuje :c Szczerze byłbym nawet w stanie sprzedać lapka żeby mieć na telefon :O 

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przecież płacenie za telefon w abonamencie + do tego wpłata własna ponad 1000 zł to największa głupota. 

Na twoim miejscu bym wziął telefon na raty i byłoby o dużo wygodniej, poza tym zapłacisz i tak mniej. Ja też się zastanawiałem czy wziąć telefon od operatora ale to było 1200 zł + gigantyczny abonament i przekalkulowałem to i taniej wyszłoby na raty. (finalnie kupiłem za gotówkę) 

Wiadomo że abonament daje sporo możliwości itd., ale i tak bym z tego jako JA nie korzystał. Mi wystarczy doładować sobie kartę z Orange za 10zł, dowalić sobie pakiet 1000SMS'ów do wszystkich sieci i tyle, zresztą na kartę jest o dużo wygodniej jak w abonamencie. 

lownfast

Opublikowano

Przecież płacenie za telefon w abonamencie + do tego wpłata własna ponad 1000 zł to największa głupota. 

Na twoim miejscu bym wziął telefon na raty i byłoby o dużo wygodniej, poza tym zapłacisz i tak mniej. Ja też się zastanawiałem czy wziąć telefon od operatora ale to było 1200 zł + gigantyczny abonament i przekalkulowałem to i taniej wyszłoby na raty. (finalnie kupiłem za gotówkę) 

Wiadomo że abonament daje sporo możliwości itd., ale i tak bym z tego jako JA nie korzystał. Mi wystarczy doładować sobie kartę z Orange za 10zł, dowalić sobie pakiet 1000SMS'ów do wszystkich sieci i tyle, zresztą na kartę jest o dużo wygodniej jak w abonamencie. 

Mylisz się... jeśli bierze w wygodnej ofercie i cenowo ma i tak mniej to i tak i tak to wydzwoni... 

9obpmnjr.png

Opublikowano

Wiecie co... Ta oferta jest w T-mobile na telefon taty z pracy. Ja mam swój w plusie i mam tam o wiele lepsze bajery, jak 3gb internetu czy 660 esów do każdego ... i jeszcze mi zostaje dużo... Po prostu jest jeszcze pół roku do końca umowy i już można wziąć :D I dlatego pytam jak by było lepiej. Abonament w t-mobile pozostaje taki sam. ( w tym momencie już płacimy 49 zł :) )

Opublikowano

Mylisz się... jeśli bierze w wygodnej ofercie i cenowo ma i tak mniej to i tak i tak to wydzwoni... 

widzę że strasznie lubisz się ze mną nie zgadzać, ja napisałem co było w MOIM przypadku i dlatego abonament jest dla mnie nie wygodny. Poza tym mając tel. na kartę możesz albo coś odrzucić albo kupić sobie coś nowego i w tym jest większy komfort. Zależy z czego będziesz korzystać, bo jeżeli ma Ci ciągle zostawać to abonament nie ma sensu. 

lownfast

Opublikowano

Abonent będę mieć tak czy tak. Ale jeszcze przejdę się do komisu, bo znajoma i mówi, że używany 1050zł ... ale jest sens kupować używany ? Oczywiście w dobrym stanie, ale ogólnie czy używane telefony to dobra opcja ?

Opublikowano

No to dziękuję ;d pomogliście bardzo, jak bym miał jeszcze jakieś pytania, wice do tego tematu :p

Dziękuję jeszcze raz wszystkim za pomoc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Temat wraca do łask ! :D 
Dręczy mnie pytanie, czy na chwilę obecną, i za pół roku, telefon dalej będzie funkcjonalny, mam na myśli, że do tego czasu, a nawet jeszcze za dwa lata, będzie on jednym z najlepszych telefonów ? Note 4 ma ponoć kosztować 3,5 kafla więc odpada, a kusi ... Chociaż on usb 3.0 nie posiada, prawda ? 
Kolejną sprawą jest Galaxy Gear, czy to jest wgl opłacalne, czy to tylko drogi nieprzydatny bubel ?

Opublikowano

Witamy ponownie ;)

widzisz, w Note 4 nie warto inwestować. Jest mały przeskok technologiczny pomiędzy tym co było, także różnicy wielkiej nie zauważysz. Nie warto wykładać tyle kasy, gdzie masz tak samo przyszłościowego Note 3 który starczy Ci na bardzo dłuuugo. 

Galaxy Gear to tak jak piszesz, bubel. Jest to sprzęt dla leniwców, którzy nie potrafią wyciągnąć smartfona z kieszeni i chcą przyszpanować "super funkcjonalnym zegarkiem". Lepiej kupić porządny firmowy zegarek który będzie działać przez wieki, a nie Gear który trzeba ładować codziennie. 

PS Tak USB 2.0

lownfast

Opublikowano

Dziękuję za bardzo szybką odpowiedź ! :D 
No to suuuper, bo na sam telefon jestem tak napalony, a do tego w markecie zaktualizowali jego androida i mogłem poznać jego usprawnienia. No i przeskakując z Ace 3 to jak wstąpić w nową epokę. O wiele szybszy, większy, wyraźniejszy, ogrom funkcji, a sam rysik to jak bym pisał długopisem po kartce.

No to odpuszczę sobie tego geara :p Polecacie jakieś bajery, dobrej firmy które zabezpieczą telefon ? Chociaż może inaczej. Pokrowiec mam zamiar kupić spigena, ten gruby armor z klapką, ale jeszcze muszę mieć jakąś naklejkę. Macie coś godnego polecenia ? 

I osobiste przeżycie w szkole na lekcji wfu. Graliśmy w piłkę i jeden z kolegów oddał trefny strzał i przypadkiem trafił w rękę nauczyciela w której był owy Note 3 z S coverem .. ;p Nie żeby to był lekki strzał ... Heh. Nie dość że dosyć mocno oberwał w rękę to jeszcze mu ten telefon wypadł, ale co ? nic się nie stało. To fart, że nic się nie stało, czy rzeczywiście Note ma taką dobrą szybkę ? 

Opublikowano

Każdy telefon z wyższej półki ma gorille trzeciej generacji więc to nie fart tylko po prostu szkło jest dobre. Według mnie jak kupujesz armor spigena to weź szkło hartowane od nillkina. Tylko pamiętaj żeby je dobrze założyć :) 

Ogólnie to nie masz się czym martwić jeżeli chodzi o zabezpieczenie telefonu jak zakupisz spigena i szkło to telefon zniesie wszystko tylko na niego uważaj. 

lownfast

Opublikowano

Jesteś niesamowity ! :D 
Dziękuję za tak szybkie odpowiedzi. A sama sprawa telefonu. No to super, a nillkina będę w stanie kupić w salonie, czy tylko internet ? 

Opublikowano

A da rade go zmieścić w kieszeni zwykłych jeansów ? Ew dresów ? Ogólnie myślałem nad jakąś saszetką, ale fajnie by było go mieć normalnie w kieszeni :p A tego sklepowego z media niestety nie wsadzę sobie do kieszeni żeby sprawdzić :p

Opublikowano

Mi 5 cali na luzie wchodzi do spodni, czy to dresowych czy jeansowych. Jeszcze mi zostaje sporo miejsca, choć mam jedne spodnie które mają małą kieszeń. Zresztą, zaczyna się sezon jesienny, który jest ostatnio bardzo mroźny wiec w kurtkę powinien wchodzić łatwo ;) Tylko teraz, jak będziesz kupować spodnie to myśl o tym czy Ci wejdzie tam telefon, ale ogólnie to dużo osób marudzi bez powodu na to że się nie mieści, jedynie gdzie może być problem to w spodenkach. 

lownfast

Opublikowano

Ja to z problemami będę walić konkretnie do Ciebie :p Jestem typem, który lubi się dużo pytać zanim będzie coś miał i się tylko tym podkręca haha. Wybaczcie różne głupie pytania :D

A wgl dopiero nie dawno to wyczytałem. Razem z telefonem masz jakieś końcówki do rysika ? 

Opublikowano

Ale jaja :D Jest 5 końcówek, ale wydaje mi się że wszystkie takie same, gdyby z poprzednimi coś się stało, nie tak, że każda jest inna pod jakimś kątem. A Ty nie miałeś tych końcówek ? Ten telefon to dla mnie cudo, jak u kogoś go zobaczę to normalnie adhd :P Wydaje mi się, że na stronach internetowych i allegro ceny nota 3 już spadają, mimo iż na rynku jeszcze chyba nie ma 4 ? Czy do tego grudnia Note 3 może spaść do jakiś 1700/1500 zł ? Bo jednak do tego wszystkiego dochodzi ok 270 zł za spigena i naklejkę więc każdy pieniądz zaoszczędzony mile widziany xD Portfel boli, ale za to jaka radość :pp

Opublikowano

Ja nie posiadam Note więc nie wiem ;) ale spokojnie w telefonach trochę siedzę. W niektórych sklepach już jest, ale chyba jeszcze nie wysyłają, tego pewien nie jestem ale wydaje mi się ze cena trochę spadnie. 

lownfast

Opublikowano

A np. Lepiej by mi było kupić note, czy s5 ? Nie chodzi o bajery. Raczej o to co dłużej będzie dawało rade i będzie wspierane przez samsunga. Chodzi mi o aktualizacje systemu itd. A przy okazji. Czym ma być ten cały Android L ?

Opublikowano

nie szukaj innych telefonów bo nie warto, sam bym kupił note gdybym wiedział ze 5 cali po kilku miesiącach to będzie dla mnie za mało. Android L to aktualizacja androida do wersji 5.0. 

Co do serii S to bym się wstrzymał bo tam z aktualizacjami było cienko i wątpię żeby taki S4 dostał 5.0 a co do Note to dostanie go na 1000%. (oczywiście S5 dostanie 5.0)

lownfast

Opublikowano

Tak tylko pytam z ciekawości :D

O bym zapomniał. Gdzieś przeczytałem, że ustawiając aparat na 9,6 mpx bodajże to robi lepszej jakości zdjęcia. Znaczy tam było napisane coś typu " aby zachować panoramike zdjęcia ... " dobrze rozumiem czy to tak nie działa ? Czy wgl się nie orientujesz. Kocham trudne pytania, wybacz :x

Opublikowano

No raczej nie. Po prostu lubię zadawać pytania. Jesteś bardziej pomocny niż encyklopedia ;) Tyle pytań i tyle obaw, bo jednak ten telefon będzie mi służył conajmniej przez półtora roku. Dziękuję za wszystkie szybkie odpowiedzi :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...