Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki plugin napisać? - Wiem, prymitywna nazwa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Z moim osobistych powodów (Nie będę ich wyjawiać) oraz z racji, że mi się nieźle nudzi postanowiłem napisać plugin.

Z tych nudów mam pustkę w głowie, a może i ktoś podsunie mi dobry pomysł :)

Tak więc jeżeli ktoś chciałby się popisać kreatywnością i możliwością dostania pluginu w swoje ręce to prosiłbym o wypowiedzenie się w tym temacie.

Oczywiście nie będę pisać debilnych pluginów na losowy tp, gildie lub coś innego co już jest - skoro jest to po co wam nowe?

Pozdrawiam i się nudzę,

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Siemanko!

@Heiler

Hohohohoho!

Zagalopowałeś się.

Marcin PSP to jest Andret?

Oj, nie wiedziałem. W takim razie muszę go podpytać, a to że się uczę od kogoś kto naprawdę umie pisać w Javie to raczej nic uwłaczającego? Czasem go podpytam, aczkolwiek rzadko.

Po co mi "lajki"? Nudzi mi się to przynajmniej nie zmarnuję swojego czasu serfując po internecie co nic mi nie da..

Jeżeli ktoś mi da lajka to mam to gdzieś, informowałem innych, że taka forma "zarabiania" jest bez sensu, więc po co miałbym łamać własne przekonania?

A Twoją odpowiedź oznaczam za spam, gdyż nic nie wprowadza do wątku! Huhu! :>

PS: Tak właściwie to powinieneś napisać formę przeszłą "uczył się". :)

@TheBeden

Po co mam go pisać skoro już jest ich od groma?

Pisałem, przecież żebyście podawali coś czego nie ma lub jest do kitu (To teraz dopisałem :>)!

Pozdrawiam i oczekuję,

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Plugin na manę i zaklęcia poziomy itd.

Np. Gracz ma na 1 poziomie 100 punktów many i za każdy następny poziom zdobywa +100 max many poziomy nabija się za zabijanie graczy (specjalny np. za jednego gracza za zabicie dostajesz 10 exp'a a do 2 poziomu potrzeba 100 expa) zaklęcia typu klątwa która daje różne spowolnienia ,trucizny i osłabienia. Teraz czary :D no nie wiem np. czar który przywołuje 1 zombie na 10 sek żeby pomógł walczyć z jakimś graczem czy zamrożenie lub wysysanie życia.

Oczywiście wszystko można ulepszać na zasadzie 1 poziom = +1 punkt do jednej umiejętności i żeby mieć np. umiejętność otrucie na poziomie 1 musimy mieć umiejętność podpalenie na poziomie 10 . I jeszcze jakieś ładne efekty typu jeśli gracz jest oślepiony z umiejętności to są takie "płatki" jak z enderchest :D

Z takim czymś się nie spotkałem :P

Teraz drugi plugin:

Plugin który pozwoli zwiększyć/zmiejszyć liczbe "slotów" na tab i go dowolnie edytować ale jeszcze dając różne dodatki typu ile gracz grał na serwerze ile ma kasy itp.

Opublikowano

Bardzo ciekawy byłby plugin na cenzurę. Przykładowo gdy gracz wpiszę jakieś przekleństwo dostaję kick'a i wiadomość się nie wysyła,a na czacie wyskakuję informacja "Gracz ... został wykopany z serwera za nieumiejętność wyrażania się w poprawny sposób". Natomiast za drugim razem gracz zostaję zbanowany na godzinę oraz na czacie pojawia się informacja "Gracz ... musi zrobić sobie z przerwę z powodu niekontrolowania emocji." :D To tylko przykłady.

Opublikowano

Siemaneczko! :D

@Szaki22

No ciekawy pomysł. Ale niestety jest już taki plugin i to świetny oraz działający dokładnie tak jak opisałeś :D Sam go używałem kiedyś na serwerze :)

@_uiuin_

Bardzo, ale to bardzo ciekawe. Jak dotąd najlepiej się zapowiada (Z dwóch propozycji, hehe).

Myślę, że jest to na tyle ciekawe, że mógłbym spróbować to napisać, jednakże poczekam na pomysły innych. :>

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Witaj! :)

Napisz np. plugin na takie jakby rangi.. hmm z pewnymi uprawnieniami.. takie jakby klasy. Np. podając że gracz nie może używać itemów miecz, łuk itd.. Może się posługiwać tylko np. motyczką oraz siekierą.. może wydobywać drewno itd.Np. Gracz nie może sobie stworzyć motyki itd..

Ranga np. Kowal ma prawo do naprawiania itemów graczom, tworzenia nowych mieczy, oraz do sprzedawania ich za pomocą np. komendy przykładowej /targ

Kowal może tylko tworzyć jakieś ekwipunki itd..

Opublikowano

EDIT: @OmgReported xD

Plugin, który spawnuje 3 szkielety, które atakują moby, oraz graczy, wrogo nastawionych do gracza, które je zespawnował.

(I tak tego nie napiszesz. < 3)

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Witam!

Z moim osobistych powodów (Nie będę ich wyjawiać) oraz z racji, że mi się nieźle nudzi postanowiłem napisać plugin.

Z tych nudów mam pustkę w głowie, a może i ktoś podsunie mi dobry pomysł :)

Tak więc jeżeli ktoś chciałby się popisać kreatywnością i możliwością dostania pluginu w swoje ręce to prosiłbym o wypowiedzenie się w tym temacie.

Oczywiście nie będę pisać debilnych pluginów na losowy tp, gildie lub coś innego co już jest - skoro jest to po co wam nowe?

Pozdrawiam i się nudzę,

S0L1D3R

Napisz plugin na minigrę LayersPVP. Przykładowa rozgrywka w takim trybie: https://www.youtube.com/watch?v=MqCWBV7cWFU

Opublikowano

Siema!

@YeahBunny123

Jakiej wspaniałomyślnoścI? xD

Nie ja zgłaszałem posta, hehe. :D

@Heiler

Przepraszam, ale o co Ci chodzi?

Jeżeli masz jakieś wąty to zapraszam na rozmowę między nami, a nie temat publiczny.

Andret nie jest tymże Marcinem, więc uważam, że ubzdurałeś sobie wszystko.

@Administracja

Mógłby ktoś usunąć jego post, ponieważ jest ordynarny i nie pasuje mi do tego tematu.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Cześć :D

Nie jestem taki - nie mogę Cię zapewnić, ale co mnie to obchodzi :)

Jeżeli pomysł/y będą dobre to je wykonam, co mam kopiować od innych, w szczególności, że mi się nudzi, a coś porobić czlowiek by chciał. :>

Ale rozumiem was, sam przecież tak pisałem, piszę i będę pisać. :)

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Wiem że nie w temacie ale, pozdro dla tego pana co takich pięknych słów używa, idz do mamy tak powiedz ciekawe co ona CI powie.
Mówie o Heilerze który w moim mniemaniu nie widzi niczego po za Minecraftem, dziekuje dobranoc.

Opublikowano

Siemano! :D

Nie twierdzę, że szybko się uporam z waszymi pomysłami. Piszę na surowo, a testować dopiero będę (tak będę wtedy myśleć) finalne wersje. :)

@Creativex64

Przykro mi, ale nie napiszę Ci tego pluginu, ponieważ taki już jest. O ile się nie mylę jest to zwykły Essentials bądź Essentials AntiBuild. Jeden z nich ma w każdym razie takie uprawnienia jakie chcesz.

Aczkolwiek nie rozumiem o co Ci chodziło z tymi ekwipunkami.

Mógłbyś powiedzieć jaśniej?

@misiekcraft

Czyli to ma wyglądać tak:

Gracz spawni moby, które go chronią przed wszystkimi innymi, tak?

Atakują moby naturalne i te, które też mają pod swoją opieką gracza?

Czy te moby mają podążać za graczem?

Czy to gracz ma im rozkazywać co/kogo zaatakować, czy mają też to robić same z siebie?

Jeżeli miałbym się już brać za Twój pomysł to chciałbym posiadać więcej informacji, których nie można zawrzeć w jednym zdaniu.

@_uiuin_

Proponujesz klasy i drzewko umiejętności? (Coś jak na wzór tego z wiedźmina?)

Czy ilość many itd itp oraz poziomy klas gracza mają być nieskończone, czy jakoś ograniczone?

@Temat

I wielki mistrz pluginów "Heiler" dostał wczoraj permanentnego bana. :>

Nie cierpię debili, którzy oczerniają mnie i niewinne osoby, więc pożegnał się z tym forum.

@Administracja

Możecie usunąć posty tego "plukinwrajtera"??

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

jak ja nie lubie osób które pozjadały wszystkie rozumy a gufno wiedzą @S0L1D3R Hymmm dużo jest już pluginów więc trudno powiedzieć.Napisz plugin że z miejsca które ustawisz komendą wylatują świnki ale tak jakby były wystrzelone z pistoletu i spadają potem na dane miejsce.Troche głupio opisałem postaram się potem bardziej opisać[inspiracja z MCHC]

Opublikowano

@SOL1D3R

Gracz spawnuje itemkiem 3 szkielety, które atakują WROGO nastawione moby do gracza, jak i innych graczy. 

I tak, mają one podążać za graczem, czy bez tego miało by to jakiś sens? xD

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Siema!

@xeq_

Nie podobam Ci się to mam to gdzieś.

Nie wypowiadaj się w temacie jeżeli nic nie masz zamiaru dodać do niego coś nowego.

Drop to możesz sobie sam pisać, ja nie mam zamiaru robić czegoś co zajmie mi kilkanaście minut.

A nawet gdybym to zrobił to w dalszym ciągu nudziłoby mi się, więc robiłbym następne. Wolę mieć jeden duży projekt i go robić powolutku niż pisać debilne i banalne pluginy.

Nie oceniaj czyichś umiejętności po NICZYM.

Równie dobrze ja mogę powiedziec, że wywyższasz się tak, bo co najwyżej umiesz pisać "skrypty" i to w małym stopniu. Miło? Nie sądzę..

Karolina to jest geniusz, więc ona z pewnością by to zrobiła, a ja w kazdym razie spróbuję.

Wbrew pozorom Java nie jest taka trudna jeżeli się ją zrozumie, więc może uda mi się napisać to i owo.

PS: Programista z Mojangu się znalazł. Jak jesteś taki mądry to sam napisz to co proponuje misiek.

Pozdrawiam (xeq_ nie),

S0L1D3R

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Siema..

Ty nie masz żadnych informacji o mnie..

Tak samo jak ja o Tobie.

Nie oceniaj książki po okładce. To co jest dla innych trudne może się wydać komuś innemu pestką..

@misiekcraft

Okej, spróbuję wykonać Twój pomysł. :D Mam nadzieję, że mi się uda ,3

@Temat

W pierwszej kolejności podejmę się napisania pluginu na te klasy i to drzewko umiejętności, a późnie jza pomysł z ochronnymi mobami :)

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@xeq_

Nie wiem czy Ci się już obiło o uszy czy nie, ale każdy się uczy, i moim zdaniem oczywistym jest, że @S0L1D3R po 1. nie mówi, że jest najlepszy, znam go trochę i mniej więcej wiem co potrafi i bynajmniej nie jest to, jak Ci się zdanie, pierwszy lepszy gimbus, co napisze plugin na tp i jara się 3 lata, po 2. jeśli, jak twierdzisz, znasz go troce, to z łaski swojej udziel nam tej informacji, moze sam @S0L1D3R sieo sobie czegoś nowego dowie, a po 3. jak słusznie wszysscy upominają, temat służy do podsuwania pomysłów autorowi bo o to prosi, ale nie deklaruje, że na 100% kazdy wykona. 

A tak swoja drogą Ty byś napisał taki plugin?

@S0L1D3R

Wiesz Ty co... >.< 

@Temat

napisz rozgrywkę zamki :3

Opublikowano

Siemano! :D

Nie twierdzę, że szybko się uporam z waszymi pomysłami. Piszę na surowo, a testować dopiero będę (tak będę wtedy myśleć) finalne wersje. :)

@Creativex64

Przykro mi, ale nie napiszę Ci tego pluginu, ponieważ taki już jest. O ile się nie mylę jest to zwykły Essentials bądź Essentials AntiBuild. Jeden z nich ma w każdym razie takie uprawnienia jakie chcesz.

Aczkolwiek nie rozumiem o co Ci chodziło z tymi ekwipunkami.

Mógłbyś powiedzieć jaśniej?

@misiekcraft

Czyli to ma wyglądać tak:

Gracz spawni moby, które go chronią przed wszystkimi innymi, tak?

Atakują moby naturalne i te, które też mają pod swoją opieką gracza?

Czy te moby mają podążać za graczem?

Czy to gracz ma im rozkazywać co/kogo zaatakować, czy mają też to robić same z siebie?

Jeżeli miałbym się już brać za Twój pomysł to chciałbym posiadać więcej informacji, których nie można zawrzeć w jednym zdaniu.

@_uiuin_

Proponujesz klasy i drzewko umiejętności? (Coś jak na wzór tego z wiedźmina?)

Czy ilość many itd itp oraz poziomy klas gracza mają być nieskończone, czy jakoś ograniczone?

@Temat

I wielki mistrz pluginów "Heiler" dostał wczoraj permanentnego bana. :>

Nie cierpię debili, którzy oczerniają mnie i niewinne osoby, więc pożegnał się z tym forum.

@Administracja

Możecie usunąć posty tego "plukinwrajtera"??

Pozdrawiam,

S0L1D3R

1.Nie grałem w wiedźmina

2.Klasy mają być do lvl 100

Opublikowano

Jak już ktoś wcześniej napisał:

CleverBot :D wiem, że to w uj trudne do zrobienia, ale mógłbyś spróbować :)

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...