Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik Plemiona.pl Fiszu - Silnik od 0

PleSX

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci się projekt?

• TAK
      55
    • NIE
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

A więc pisze od początku, od podstaw cały silnik Plemiona.pl. Silnik ma być szybki przejrzysty i niezawodny. Silnik będzie wymagał dostępu do powłoki shell. Nie będzie go można instalować na "hostingach". Dlaczego? Ponieważ serwer będzie potrzebował wydajną bazę danych. I nie chce aby nagle powstała plaga serwerów na hostingach gdzie przy kilku graczach będą "lagi". Dlatego "events" będzie napisane w JAVIE aby wyeliminować serwery na hostingach. 

Tutaj demo. Będę dodawał wszystko co zrobiłem. Aktualnie tylko index.

Update demo 25.08.2014 18:10

*** zmieniłem serwer. Może zrobię potem demo

Zrobione: 

INDEX

-Szablon strony głównej

-Szablon newsów

-Logowanie

-Błędy logowania

-Wybór serwera

-Rejestracja na nowym serwerze
-Rejestracja konta

-Uczestnictwo

-Screenshoty

-Poprawienie rejestracji Konta
-System newsów na stronie głównej

ADMIN

-Szablon admina

GAME

-Szablon gry

Do zrobienia w najbliższym czasie

-Wyświetlanie wioski w grze.

-Przegląd w grze.

223531407758944322227.jpg155321407758944322227.jpg946421407758945322227.jpg689101407758945322227.jpg932751407758945322227.jpg200751407768122322227.jpg946721407768404322227.jpg161511409326721322227.png991601408395137322227.png

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Trudno mi powiedzieć kiedy skończę silnik. Chciałbym jak najszybciej. Jednak nie mogę podać żadnego terminu bo sam nie wiem ile mi to zajmie. 

Opublikowano

Pracując nad silnikiem stwórz jakiś porządny panel do konfiguracji nowych światów, żeby można było ustawić coś więcej niż prędkość i czas ochrony :) Prosiłbym też o dodanie milisekund, czego chyba nie ma na innych silnikach.

Opublikowano

Pracując nad silnikiem stwórz jakiś porządny panel do konfiguracji nowych światów, żeby można było ustawić coś więcej niż prędkość i czas ochrony :) Prosiłbym też o dodanie milisekund, czego chyba nie ma na innych silnikach.

Popieram tego Pana. Na ss jest aż 6 stylów.. Panujesz tylko dodać do silnika? 

Opublikowano

Jak już będziesz miał dodaj screeny z panelu administracyjnego chciałbym zobaczyć jak to będzie wyglądać :)

Opublikowano

Niezła robota :)

Oby ten silnik tylko nie był za ciężki :)

Poleciłbym wgranie stylu klasycznego jak dawniej o ile znajdziesz stary wygląd lub dodasz opcję by taki uruchomić co go odciąży.

Reszta wyjdzie w praniu przy testach o ile będzie dokończony projekt.

Opublikowano

Mogę ci coś zasugerować? A więc skoro piszesz silnik od 0 to nie mógł byś wymyślić jakiegoś nowego wyglądu stron? w sumie tyle samo się narobisz ale na pierwszy rzut oka nie będzie on identyczny z wszystkimi innymi silnikami plemion wcześniej już udostępnionymi.

Wardia.tk - Nowy Prywatny Serwer Plemion Zapraszam.

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł na napisanie silnika Plemion (tego porządnego). Jeśli Ci się wszystko uda, czekam na serwer z niecierpliwością. 

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Ogólnie mam pytanie czy to legalne ?// a co do pracy fajny pomysł :D i powodzenia :D

Było przecież tyle serwerów plemion. Legalne może i do końca nie jest. Ale za co. Mają się przyczepić? Jedynie za grafikę. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi
Opublikowano

Popieram tego Pana. Na ss jest aż 6 stylów.. Panujesz tylko dodać do silnika? 

W panelu będzie można tworzyć nowe style. Te będą standardowo w bazie danych.

Jak już będziesz miał dodaj screeny z panelu administracyjnego chciałbym zobaczyć jak to będzie wyglądać :)

Panel nie będzie "piękny" będzie funkcjonalny. Będzie w nim to co potrzebne. W trakcie pisania będę dodawał funkcje.

Także życzę powodzenia i jak najmniej problemów przy budowie :)

Mile widziane będą kolejne ss :D

Jak tylko będą jakieś postępy to wstawię SS . Teraz byłem z dziewczyną na wakacjach i nie miałem czasu nic zrobić.

Niezła robota :)

Oby ten silnik tylko nie był za ciężki :)

Poleciłbym wgranie stylu klasycznego jak dawniej o ile znajdziesz stary wygląd lub dodasz opcję by taki uruchomić co go odciąży.

Reszta wyjdzie w praniu przy testach o ile będzie dokończony projekt.

Silnik (strona) będzie sam w sobie lekki. Nic nadzwyczajnego. "Ciężki" może być jedynie program który będzie obsługiwał eventy. Ale staram się tak zaplanować bazę danych aby wszystko miało małe wymagania. 

PS. Mój index z wszystkimi grafikami etc ma 200KB plemiona.pl mają ponad 1MB. Działają identycznie. Mogę powiedzieć nawet, że moje szybciej (zewnętrzny serwer)

umiesz czytać? to będzie silnik nie serwer

Może głupie pytanie, ale piszesz go obiektowo czy strutualnie?

Strukturalnie. (zakładam ze tylko ja będę wprowadzał w nim zmiany, jednak pisze strony "po swojemu" w funkcjach nie klasach) + szablony.   

Obiekty są podobno wolniejsze. 

Mogę ci coś zasugerować? A więc skoro piszesz silnik od 0 to nie mógł byś wymyślić jakiegoś nowego wyglądu stron? w sumie tyle samo się narobisz ale na pierwszy rzut oka nie będzie on identyczny z wszystkimi innymi silnikami plemion wcześniej już udostępnionymi.

Dobra propozycja pan z góry zmienić wygląd też można oraz ja bym się zachwycił jak by były takie statystyki wojenne tak jak na plemionach.

PS: Życzę powodzenia.

Wcale nie jest łatwiej. Grafike mam gotową na plemiona.pl zresztą to ma być kopia 1:1 silnika oficjalnego. 

Bardzo dobry pomysł na napisanie silnika Plemion (tego porządnego). Jeśli Ci się wszystko uda, czekam na serwer z niecierpliwością. 

Dziękuje za miłe słowa.

Ogólnie mam pytanie czy to legalne ?// a co do pracy fajny pomysł :D i powodzenia :D

Było przecież tyle serwerów plemion. Legalne może i do końca nie jest. Ale za co. Mają się przyczepić? Jedynie za grafikę. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi

Nie jest legalne. Prawa autorskie etc etc.

Opublikowano

1. Czy będzie mapa przesuwalna myszką.

2. Czy będą zadania.

3. Zyczę powodzenia i z niecierpliwością oczekuję końcowego efektu :)

Opublikowano

Tak wszystko będzie to co na plemiona.pl. Jednak niektóre rzeczy mogą zostać pominięte w wersji pierwszej i być dostępne dopiero w wersji kolejnej. Jednak nie ma czym się przejmować silnik będzie dostawał auto-aktualizacje.

Czy może mi ktoś dokładnie opisać style w plemionach? I ich wszystkie warianty? Wiki plemiona jest ubogie a nie pali mi się żeby testować każdą wersje,. 

Opublikowano

Wiem, że nie znasz dokładnej daty premiery silnika, ale czy mógłbyś podać mniej więcej w ilu procentach jest już projekt ukończony? 50%? Więcej czy mniej? Powodzenia, przy pracy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...