Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik Plemiona.pl Fiszu - Silnik od 0

PleSX

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci się projekt?

• TAK
      55
    • NIE
      5

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzięki przyda się. Prawie doszedłem do tego wzoru ale brakowało mi dokładniej wartości współczynnika czyli 1.163118.

Opublikowano

Może to głupie pytanie bo trudno przewidzieć ile jeszcze jest roboty do zrobienia i ile napotkasz jeszcze problemów, ale myślisz że uda Ci się wydać pierwszą wersję jeszcze w tym roku?

Opublikowano

Tak :D w tym roku tak. 

Przydałaby się jeszcze jedna osoba od HTML/JS/CSS/IMG to by poszło szybciej.

Opublikowano

zagłosowałem na "NIE". Po co na nowo wynajdować koło? Plemiona są nastawiona na dynamiczną rozgrywkę, którą można uzyskać tylko dzięki potężniej masie ludzi chętnych do wstawania w nocy i ustawiania porannych ataków na wroga. Każdy serwer prywatny obarczony jest ryzykiem klęski nieurodzaju (graczy) poza tym istnieje ryzyko (jesteś uczciwy i nie wrzucisz backdoora do swojego kodu, prawda?), że nieautoryzowany emulator będzie posiadał luki pozwalające zniszczyć rozgrywką/wszelkie dostepne dane.

War... War never changes...

Opublikowano

Po co miałbym tworzyć luki we własnym silniku który podpisuje własnym nickiem. To by szybko wyszło na jaw i cała moja praca poszłaby na marne. Nie chodzi o wynajdowanie koła na nowo. Silniki są jednak są fatalne lub z wersją plemion z przed stulecia. 

PS. Nie wiem czy projekt skończę. Nie będzie mnie teraz w Polsce. A mam kilka innych projektów do skończenia. Jeżeli jest ktoś chętny co zna się na php itp niech pisze. 

Opublikowano

Byłem za granicą nie miałem dostępu do komputera. Właśnie wróciłem. Zajmę się niedługo kontynuacją .

Opublikowano

Aktualnie inna osoba kontyunuje pracje ja musze wykonać jedną storne www i będe dalej kontynuował silnik. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prace trwają ale nie z taką intensywnością jak wcześniej. Mam inny projekt do skończenia niestety ważniejszy 

Opublikowano

a few things I think will get in the way, because the server was programmed in PHP 4.4 should do an upgrade to PHP 5.x and also mount a vps using NGINX as with 100 online users and using apache with events running on php the server will crash a lot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...