Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój genialny pomysł z kosmosu na ominięcie Eula!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak vipów nie będzie niczego nie będzie, ale po wejściu na serwer gracz będzie musiał kliknąć link i wł mu się okienko z którego bd musiał pobrać plik, a wtedy go włączyć, odpali się wtedy program do tzw. "Kopania Kryptowaluty BitCoin", proste - proste, da się - da się, trzeba chcieć jeszcze plugin .java, skrypt .html i program .exe napisać.

Nie sądzę aby takie działania były prawnie niedozwolone, w końcu chce zapewnić byt swojemu serwerowi, czy to poprzez reklamę czy korzystanie z jednostki obliczeniowej klienta.

To nie ma być wirus!

Teraz pytanie do ekspertów, czy to przejdzie?

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

A jaki to ma sens? Kto Ci bedzie kopal? to strasznie laguje.

I duzo nie zarobisz!

Opublikowano

A jaki to ma sens? Kto Ci bedzie kopal? to strasznie laguje.

I duzo nie zarobisz!

No fakt, ale ustawi się priorytet niski i bd brał tyle zasobów ile wolne.

Ale zawsze coś + jeszcze reklamy, no to na utrzymanie starczy zakładając że to będzie serwer powyżej 100 graczy.

A resztę się nadrobi vip'ami i innymi dodatkami, można jeszcze pomyśleć i domyśleć coś nowego.

Mam tu trochę na temat produkcji BitCoinów:

http://www.chytrasztuczka.pl/bitcoin-po-polsku-produkcja/

Jak ktoś ma dobrą kartę graficzną to będzie można na nim zarobić nawet 20zł w ciągu doby ^^! ( Tak wynika z artykuły wyżej )

TDepLbR.gif

Opublikowano

@mackojer007 i tak sie nie oplaca, za prad zapacisz wiecej xD...

Na priorytecie niskim tez nie pograsz,

ja na wysokim mialem 100fps ale dla mnie to za malo

Opublikowano

@mackojer007 i tak sie nie oplaca, za prad zapacisz wiecej xD...

Na priorytecie niskim tez nie pograsz,

ja na wysokim mialem 100fps ale dla mnie to za malo

Pewnie ekran i tak Ci nie odświeża szybciej niż 60 klatek na sekundę to nie rozumiem po co CI tyle fps? Pograją pograją, a jak bd mieć stare kompy no to trudno bd grać za free, no niech stracę.

Nie prawda, nie zapłacę ja, tylko moi gracze, ale nie dużo. A jak obliczenia bd przeprowadzane na dobrym procesorze graficznym to w ciągu doby na jednym graczu bd mógł zarobić 20zł ^^'

TDepLbR.gif

Opublikowano

Przy ten trudności kopania - nieopłacalne, więcej kosztuje kopanie(prąd) niż zarobisz na bc. Idiotyczny pomysł. Jak próbowałem kopać na dedyku(2x E52650v2), wg moich obliczeń byłoby 50 zł na miesiąc.

PS. Przeczytaj tą eule jeszcze raz(ze zrozumieniem). Jeżeli nie znasz angielskiego poproś jakiegoś znajomego, i nie wracaj dopóki w 100% tego nie zrozumiesz…

Opublikowano

EULA - to gówno każdy o tym wie.

Nie długo ludzie zaczną się buntować bo każdy z nas wie że trzeba mieć pieniądze na maszynę.
Ale spokojnie EULA jest tak do dupy że ludzie ją rozpracują znajdą inny sposób niż ten.

Kasa za servery jest i będzie prędzej czy później :)

Opublikowano

omg to jest banalne Do ZAKUPU RANGI VIP na TS/FORUM DOSTAJESZ RANGE VIP NA SERWERZE :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Opublikowano

Przy ten trudności kopania - nieopłacalne, więcej kosztuje kopanie(prąd) niż zarobisz na bc. Idiotyczny pomysł. Jak próbowałem kopać na dedyku(2x E52650v2), wg moich obliczeń byłoby 50 zł na miesiąc.

PS. Przeczytaj tą eule jeszcze raz(ze zrozumieniem). Jeżeli nie znasz angielskiego poproś jakiegoś znajomego, i nie wracaj dopóki w 100% tego nie zrozumiesz…

Nie umiesz kopać..

@top Gracze będą się bali wirusów które w .exe jest bardzo łatwo wstawić ;0

Opublikowano

@Temat Ja jako gracz bym nie pobrał bo w każdej chwili mógłby tam ktoś dać keyloggera.Na sławniejszym serwerze to nie ale na jakimś badziewnym to wiecie c;

Opublikowano

omg to jest banalne Do ZAKUPU RANGI VIP na TS/FORUM DOSTAJESZ RANGE VIP NA SERWERZE :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Nie przejdzie, bo bądź co bądź to jest wyróżnianie graczy za Twardą walutę.

@Temat Ja jako gracz bym nie pobrał bo w każdej chwili mógłby tam ktoś dać keyloggera.Na sławniejszym serwerze to nie ale na jakimś badziewnym to wiecie c;

Byłby skan + jakaś tam licencja może.

szczerze pomysł świetny tylko zaczynamy kto go pobierze? ja raczej bym nie pobrał

Edit: a i jeszcze kto będzie chciał umieść tam reklamę??

Z tą reklamą to jednak badziewny pomysł.

szczerze pomysł świetny tylko zaczynamy kto go pobierze? ja raczej bym nie pobrał

Edit: a i jeszcze kto będzie chciał umieść tam reklamę??

Oczywiście do programiku trzeba by było dodać coś co uwierzytelnia poprawność i etyczność napisanego programu, jakiś certyfikacik może.

Pomysł do dupy. Boże gimbusy się boją EULA czy co :>

Jakoś każdy sprzedaje VIP za SMS i serwery nadal są.

Nie znasz, nie oceniaj, gimbusa, gimbusie. Ale to jest nielegalne, tu trzeba szukać alternatyw. Ja tam lubię wiedzieć że nie mój serwer nie łamie niczyich praw i wszyscy są szczęśliwi z tego powodu, tak to znajdzie się jakiś dzieciak który jest lekko obeznany w temacie i zacznie hejtować bo sprzedajemy vip'y za twardą.

1.To nie ja bd płacił za prąd, tylko gracze. 2.Jak gracze bd mieć dobrą kartę graficzną to wyjdzie odwrotnie i zamiast zapłacić więcej za prąd, zapłacą oko 1zł za całą dobę, to dużo? a mi w tym czasie uda się wygenerować tyle kryptowaluty że na polskie to by było 20zł, więc nawet ten system lepszy by był od obecnego, bo gracz płacił by mniej za vip'y.

Czekam na komentarz jakiegoś prawnika, który opisze temat od strony prawnej.

TDepLbR.gif

Opublikowano

@macjoker007 I tak odpalając serwer z offline-mode = TRUE łamiesz eula ALE jednocześnie odcinasz mojangowi możliwość blokowania twojego serwera ( offilne mode wyłącza synchronizację z serwerami mojangu. Tak więc to czy będziesz sprzedawał vipy czy też nie , nie ma niczego do rzeczy bo i tak i tak łamiesz EUlA. 

Co do samego pomysłu to jest h*jowy. Z jednego gracza dostaniesz może ze 100 kh/s. A żeby odczuć jakieś realne bitcoiny musisz mieć min. 500 gh/s. Wszystko przez takie maszyny jak poniżej.

http://www.hongkiat.com/blog/bitcoin-mining-machines/

Tak więc nawet przy 2000 graczy dostaniesz może 0,0005 bitcoina czyli ok kilku złotych. Po za tym gracze boją się wirusów w exe. Już lepiej silent minera dodać im do launchera ale to już podchodzi pod hacking.

Pozdro

Opublikowano

@macjoker007 I tak odpalając serwer z offline-mode = TRUE łamiesz eula ALE jednocześnie odcinasz mojangowi możliwość blokowania twojego serwera ( offilne mode wyłącza synchronizację z serwerami mojangu. Tak więc to czy będziesz sprzedawał vipy czy też nie , nie ma niczego do rzeczy bo i tak i tak łamiesz EUlA. 

Co do samego pomysłu to jest h*jowy. Z jednego gracza dostaniesz może ze 100 kh/s. A żeby odczuć jakieś realne bitcoiny musisz mieć min. 500 gh/s. Wszystko przez takie maszyny jak poniżej.

http://www.hongkiat.com/blog/bitcoin-mining-machines/

Tak więc nawet przy 2000 graczy dostaniesz może 0,0005 bitcoina czyli ok kilku złotych. Po za tym gracze boją się wirusów w exe. Już lepiej silent minera dodać im do launchera ale to już podchodzi pod hacking.

Pozdro

Ten program byłby pisane pod serwery premium. Masz trochę racji, ale jak już pisałem to zależy od maszyny jaką dysponuje klient, czyli gracz. A zawsze te kilka złotych to dużo dla serwera bez możności zarabiania na vip'ach i nie raz to może ocalić serwer przed bankructwem.

TDepLbR.gif

Opublikowano

Przyjacielu, nie true tylko false. Ten program byłby pisane pod serwery premium. Masz trochę racji, ale jak już pisałem to zależy jaką maszynę mają klienci, czyli gracze. A zawsze te kilka złotych to dużo dla serwera bez możności zarabiania na vip'ach i nie raz to może ocalić serwer przed bankructwem.

W polsce nie istnieją serwery premium które mają więcej niż 100 graczy. A z kolei 100 graczy to kopanie jest nie opłacalne. Nawet jakby mieli po 4 karty AMD po 4k każda. To i tak przez przeklęte koparki się to nie opłaci. A na no premium można sprzedawać co chcesz. Więc nie widzę sensu tego pomysłu. Bo przy 100 graczach zarobisz może 5 zł. To za to serwera nie kupisz. A jak już mówiłem nikt nie ściągnie czegoś takiego , bo większość antywirusów wykrywa pliki typu cminer jako wirusy.

Opublikowano

W polsce nie istnieją serwery premium które mają więcej niż 100 graczy. A z kolei 100 graczy to kopanie jest nie opłacalne. Nawet jakby mieli po 4 karty AMD po 4k każda. To i tak przez przeklęte koparki się to nie opłaci. A na no premium można sprzedawać co chcesz. Więc nie widzę sensu tego pomysłu. Bo przy 100 graczach zarobisz może 5 zł. To za to serwera nie kupisz. A jak już mówiłem nikt nie ściągnie czegoś takiego , bo większość antywirusów wykrywa pliki typu cminer jako wirusy.

Pesymista.. No to mam jeszcze drugi pomysł bardziej z kosmosu, więc jakby napisać taki launcher do mc z wbudowanym silnikiem serwerowym i to gracze hostowali by serwer na zasadzie naczyń połączonych? Co prawda dużo pisania, ale za to serwer mógłby mieć unlimited slot i byłby za darmo.

TDepLbR.gif

Opublikowano

@macjoker007 Nie pesymista a realista. Są kalkulatory opłacalności. A ja znam ~kh/s z jednego komputera. 
Co do propozycji to jest to a wykonalne. Czemu? Bo wyobraź sobie coś takiego : Godzina 21:32 graczy którzy mają ten system naczyń połączonych online  : 3. Serwer laguje bo mają słabe komputery. Po za tym jak to sobie wyobrażasz? Przecież w ten sposób możesz się pożegnać z autorskimi pluginami ;) .

I chyba bardziej ci się opłaca jak koniecznie chcesz mieć serwer premium to sprzedawać ulepszenia wizualne niż tak kombinować. Ja zalecam po prostu przejść na no premium lub logowanie by bukkitsmerf.

Opublikowano

@noIP

bukkitsmerf to dobra opcja, chociaż szkoda że nie ma pod 1.7.10 

Czemu nie bd mógł mieć pluginów autorskich, dobrze napisany system sam w sobie będzie autorski i launchery bd się same od siebie zarażały aktualizacją.

Na zasadzie że ja bd miał launcher alfa i jak mój sobie przerobie to każdy bd zmieniony. To jest jeszcze genialniejszy pomysł niż to mogłem sobie wyobrażać.

Więc teraz czekam na kogoś kto podejmie się napisania takich mega-skomplikowanych rzeczy za free.

TDepLbR.gif

Opublikowano

@macjoker007 nigdy nie znajdziesz kogoś kto by to zrobił za darmo. 

A tak btw to nie chodziło mi o to że nie będziesz mógł mieć pluginów. Po prostu z takich launcherów łatwo jest ukraść takie autorskie pluginy :)

Opublikowano

@macjoker007 nigdy nie znajdziesz kogoś kto by to zrobił za darmo. 

A tak btw to nie chodziło mi o to że nie będziesz mógł mieć pluginów. Po prostu z takich launcherów łatwo jest ukraść takie autorskie pluginy :)

Dobrze napisany system zabezpieczeń i w kompilowane pluginy w silnik już bd zabezpieczeniem.

TDepLbR.gif

Opublikowano

Nie można po prostu napisać w sklepie że to dobrowolna dotacja, a w ramach wdzięczności dostajesz kolorową range i dostęp do skrzynki na spawnie. W skrzynce itemy i voila. Nie sądzę żeby notch wbijał na serwa czaić ocb :D

Opublikowano

Nie można po prostu napisać w sklepie że to dobrowolna dotacja, a w ramach wdzięczności dostajesz kolorową range i dostęp do skrzynki na spawnie. W skrzynce itemy i voila. Nie sądzę żeby notch wbijał na serwa czaić ocb :D

Itemów nie wolno, bo to wpływa na rozgrywkę.

TDepLbR.gif

Opublikowano

@macjoker007 Wolno nie wolno jakie to ma ku*wa znaczenie? 

I tak tworzenie serwerów PRemium jest nie opłacalne bo nikt tam nie gra. Tracisz w ten sposób 95% graczy. A nopremium i tak łamie eula i i tak mojang nic z tym nie zrobi.

Więc po co kombinować?

Opublikowano

@macjoker007 Wolno nie wolno jakie to ma ku*wa znaczenie? 

I tak tworzenie serwerów PRemium jest nie opłacalne bo nikt tam nie gra. Tracisz w ten sposób 95% graczy. A nopremium i tak łamie eula i i tak mojang nic z tym nie zrobi.

Więc po co kombinować?

Takie działanie jest nieetyczne.

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...