Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Permanentne chat bany od Riotu

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Riot Lyte na swoim twitterze ogłosił że od teraz osoby które do tej pory miały ponad 500 banów na chat lub często je dostają mogą otrzymać permanentną blokadę na chat w grze. Dodał także że obecnie automat rozdający bany przechodzi usprawnienia aby nie rozdawał niesłusznych banicji.

Więcej informacji tutaj http://forums.na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?p=49108878#49108878 a także https://mobile.twitter.com/RiotLyte/status/497451711531741184

Opublikowano

Już widzę te usprawnienia..Bany i  tak będą rozdawanie na podstawie ilości otrzymanych reportów. Automat nie sprawdzi przecież czy report był słuszny czy nie.

Tak czy siak gó*no z tego będzie tak jak było do tej pory.

y6eft.gif

Opublikowano

No ja teraz mam banicje na 1,4k gier za free, jak dostane perma bana albo mi powiększa od 2k to moje acc idzie na ebaya i pierodle ta gre

Opublikowano

Już widzę te usprawnienia..Bany i  tak będą rozdawanie na podstawie ilości otrzymanych reportów. Automat nie sprawdzi przecież czy report był słuszny czy nie.

Tak czy siak gó*no z tego będzie tak jak było do tej pory.

jakby automat miał jakoś dostęp do czatu, bądź włączany jakoś przy starcie gry, wtedy mógłby patrzeć ile ktoś razy pisze f**k f uck FU etc.

Opublikowano

Ta, już widzę te usprawnienia. Ten system wymaga jedynie możliwie maksymalnego zwiększenia słuszności nadawania tych blokad, a tego zautomatyzować się nie da. Nawet jakby jakoś skutecznie wyłapywał z chatu wulgaryzmy, to nadal będzie nie skuteczny przez to, że czasem wyraz uznawany za wulgaryzm w intencji autora wulgaryzmem być nie miał (tak, jako przykład podam korwinka i jego "czarnuchy europy").

Opublikowano

Miałem max na 200 gier. Teraz wyskoczyło, że brakuje jedna do końca i ban zniknął :D . Miałem wtedy 70gier ban jeszcze.

Też tak miałem, ale po tej jednej grze wyskoczyło, że mam znowu na 190 gier.

Tak się składa, że dziś na soloq trafiłem riotera i go spytałem dlaczego tak mam, to tylko odpisał, że wkrótce wydadzą oficjalne ogłoszenie w tej sprawie.

Opublikowano

Już widzę te ich oświadczenia w tej sprawie xD.

Btw. nie grałem(nie piszac nic w poprzednich grach) ok. 1 dzień - dostałem bana na 100 gier. :3 Gdzie sprawiedliwość? :D

Tego bota chyba pisał jakiś idiota xD. (Im więcej reportów - tym większy ban) ~ tak to trzeba rozumieć xD

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Mnie zastanawia jedna rzecz. Mam w nicku PL(tak wiem głupota) i jeszcze nie dostałem ani jednego bana na czat. Ciekawe :D

Powinien ktoś siedzieć przy tym i sprawdzać jednak słuszność tych reportów, tylko wtedy by to prawidłowo działało.

y6eft.gif

Opublikowano

Mnie zastanawia jedna rzecz. Mam w nicku PL(tak wiem głupota) i jeszcze nie dostałem ani jednego bana na czat. Ciekawe :D

Powinien ktoś siedzieć przy tym i sprawdzać jednak słuszność tych reportów, tylko wtedy by to prawidłowo działało.

Najlepiej by działało, jak by wrócił trybunał . ;-;

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Jak na razie flejmuje od czasu do czasu jak na prawdę trafi się jakiś debil, a chat restriction jeszcze nie dostałem, więc mam nadzieje, że z dupy nie dostane tego perm bana na chat.

Permban na chat czyli, że już na zawsze będą mieć te ograniczone wiadomości co mecz, które się zwiększają do max. 5 czy w ogóle nie będą mogli nic pisać?

I wydaje mi się, że to będzie ograniczenie wiadomości jak to było do teraz tylko, że na nieskończoną ilość gier.

Bywalec
Opublikowano

Powodzenia Wam na EUNE/WEST. Teraz to się dopiero zacznie SPAM PŁACZ w mediach/statusach.

W sumie dobrze, będzie większa kultura.

Opublikowano

Lel ja mialem jeszcze na 40 po 80 wczoraj patrze i na 1. Dzis sie loguje nie ma bana czyli wszystko ok.  W ogóle bany na chat to jakiś żart jest. Nie napiszesz kto nie ma flash itd, nie napiszesz teamowi co mają robić, z tym ze system nie odróżni teg od wulg....

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

Haha, no to zapowiadają się ciekawe gry na soloq. Bez możliwości komunikacji z drużyną, prośby o pomoc (za wyjątkiem pingów) i jakiegokolwiek pisania na czacie. W ogóle beka z tych banów, bo one są za nic, dosłownie za nic, wygrasz grę = ban. Przegrasz grę = ban. Robisz solo barona = ban za robienie solo Barona, bo enemy nie zdążył się zrespić, żeby go "skaesować". 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Powodzenia Wam na EUNE/WEST. Teraz to się dopiero zacznie SPAM PŁACZ w mediach/statusach.

W sumie dobrze, będzie większa kultura.

Powodzenia na kebabie j****y no skillu ktory nie umie wyjsc z golda na eune.

Invoriabanenr.png

Opublikowano

Ja tam miałem na 100+ gier bana, rozegrałem je i już nie mam . Nikt już prawie gg na koniec nie pisze, bo bany na chat mają :C

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Dalej będą szły raporty po złości, bo ludzkość to zawistne bestie...

A na serio... Już to widzę jak cokolwiek zmienią w tej sprawie. Wiecie że podobno Riot płaci swoim pracownikom by odchodzili od nich? Jak dla mnie to głupota, ale who cares?

Już to widzę, jak zmienią cokolwiek w tej kwestii... A trybunał nic tym bardziej nie pomoże, chyba że zajmie się tym ktoś kompetentny w co wątpię...

Opublikowano

Dalej będą szły raporty po złości, bo ludzkość to zawistne bestie...

A na serio... Już to widzę jak cokolwiek zmienią w tej sprawie. Wiecie że podobno Riot płaci swoim pracownikom by odchodzili od nich? Jak dla mnie to głupota, ale who cares?

Już to widzę, jak zmienią cokolwiek w tej kwestii... A trybunał nic tym bardziej nie pomoże, chyba że zajmie się tym ktoś kompetentny w co wątpię...

Dopóki trybunał jest open access to każdy kid może tam wejść i trollować punishowanie... Taka prawda
Opublikowano

Dopóki trybunał jest open access to każdy kid może tam wejść i trollować punishowanie... Taka prawda

Właśnie o tym mówię... Moim zdaniem dostęp do trybunału powinni mieć ci, którzy chociaż na silverze ranked, albo mają herb typu społecznik itp.

Opublikowano

Ja mialem bana na 24 mecze

Ale to wszystko jest podejzane ze wczesniej bany na czat prawie wogole nie lecialy a teraz co 3 gracz ma bana ...

Nikt kompetentny ske tym nie zajmie zbyt duzo osob gra w lola musialo byc z 100 osob zeby nadazac ze sprawdzaniem a riot musialby im placic...

A poza tym komu by sie chcialo sprawdzac co kto pisze?

Opublikowano

Jak dla mnie usunąć stary report i dać coś takiego że po kliknięciu "report" da cie na strone gdzie reportujesz z czego musisz miec jakis dowód (ss/video) a wszystko będzie rozpatrywane , dzięki temu będa sprawiedliwe :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...