Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Road to Diamond - Janna

RKpicanto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, w tym temacie będę prezentował moje gry supportem. Mainuję Janne od wczoraj, bardzo przyjemnie gra mi się tym supportem. Chcę osiągnąć Diament. Oto moje match history:

5273314075016581227058.png

Ostatnia gra:

1131314075016581227058.jpg

Alistar + WW premade. Alistar super świetny smurf z Diamentu, był tak ch*jowy słaby... Pisałem mu, że mainuję supporta, odpowiedział, że to ON jest tutaj Diamentem i umie grać wszędzie. 1-1 w promotach z Golda 3.

Mój op.gg: http://euw.op.gg/summoner/userName=wiggwamm

Szukam kogoś do DuoQ (najlepiej adc)

Opublikowano

3722714075057131227058.png

Kolejna gierka :) Wszyscy mnie chwalili, miło tak jest :) Gold 2. Ciężka gra, Kog'Mawowi scrashowało klienta i miał runki pod AP, na start 49 ad, wziął flaska, dalej berserki i łzę, w 10 minucie miał 2/0 bo nam się udało a on miał nadal mniej AD niż ja bazowe. Byłem lekko zdenerwowany więc roamowałem niczym KiWiKID do Vayne na topie, wzięliśmy szybko wieżę (50 AD boosta z mojej tarczy), później do Katariny na mida, a później zaczęły się walki :) Udało mi się zrobić parę ładnych zagrań.

A tak wygląda moja Janna na lolkingu:

5624114075060221227058.png

Kolejna gra z bobami, nasz błąd - w ok. 5 minucie zginęliśmy z Tristaną, przyszedł Lee i Nasus, po czym *UWAGA UWAGA PLEJS* teleportuje się w 4 typa Elise :) Taki bob, że aż ciężko. Ciężkie dziecko z patologii. Nasz Wukong też zjebany, flash ult ode mnie, przerwałem Corkiemu W, a nasz Wukong flash ult w Brauma. Kolejny moment, mówię do Tristany, że zabijemy Nasusa (miał coś koło 500 staków), mam QWE, było git, mieliśmy pół hp i nagle wpada Wukong, żeby zajebać killa i oczywiście znów zginął.

4898814075208691227058.jpg

Kolejna gra:

1592414075284451227058.jpg

Botlane nie wyglądał zbyt dobrze, Tristana średnio farmiła, ale Yi carrnął. TP na bota, oddał 2 kille dla Tristany i zrobiliśmy smoka, ogólnie przyjemna gra, na końcu zrobiłem 2-man baron z Masterem i był Ace za Ace, mieliśmy po pół hp, niektórzy już myślami byli w lobby więc wymieniliśmy się z przeciwną drużyną killami, potem Yi TP do ich gołego Nexusa i po grze.

Qvw9mki.jpg

Troche ciężkie duo, ale udało się.

Opublikowano

Ładne gry Janną! Powodzonka :)

A69JQBD.png

Lastivia s2 | Szaman Smok   |   Shatan  |  60 | CannabiS | Shinsoo | Sprzedam!

Moyes | Szaman Smok | Shatan | 75+ | Salvation | Shinsoo | Off

Opublikowano

Witt's End to był item dla trollu, gra była wygrana. A co złego w Mejaiu? Miałem 18 staków. Poza tym i tak zawsze kupuję talizman -> ten item co daje AP, CDR i MS -> Rabadon, ponieważ moja tarcza daje bardzo dużo. Często buduję Twin Shadows bo nie mamy engage, a poza tym to Janna jest wtedy niczym Fernando Alonso! 500+ movement speeda :)

Opublikowano

Witam wszystkich, w tym temacie będę prezentował moje gry supportem. Mainuję Janne od wczoraj, bardzo przyjemnie gra mi się tym supportem. Chcę osiągnąć Diament. Oto moje match history:

5273314075016581227058.png

Ostatnia gra:

1131314075016581227058.jpg

Alistar + WW premade. Alistar super świetny smurf z Diamentu, był tak ch*jowy słaby... Pisałem mu, że mainuję supporta, odpowiedział, że to ON jest tutaj Diamentem i umie grać wszędzie. 1-1 w promotach z Golda 3.

Mój op.gg: http://euw.op.gg/summoner/userName=wiggwamm

Szukam kogoś do DuoQ (najlepiej adc)

oplaca sie kupywac 2 itemki pod supporta? ten czerwony i zolty :#

Hello there.

Opublikowano

oplaca sie kupywac 2 itemki pod supporta? ten czerwony i zolty :#

Tak, moim zdaniem to core, masz wtedy 30% CDR, trochę AP i movement speed. Janna jest naprawdę szybka i dobra :) Pozatym ten nowy itemek czerwony daje 25% attack speeda dla osoby, której dasz tarczę.

Kolejna gra przegrana niestety:

JKzSDYs.jpg

Nasz Volibear platyna 5 w 10 minucie miał 0/5. Vayne była tragiczna, narzekała, że nic dla niej nie robiłem gdy sama wbijała się w teamfight niczym bruiser.

Gold II 21 LP.

Opublikowano

Następnym razem będzie lepiej!

Polecam obejrzeć każdemu supportowi na YoloQ =)

Ogólnie ogarnijcie kanał gościa, Support D1 NA, typ ogarnia :]

A69JQBD.png

Lastivia s2 | Szaman Smok   |   Shatan  |  60 | CannabiS | Shinsoo | Sprzedam!

Moyes | Szaman Smok | Shatan | 75+ | Salvation | Shinsoo | Off

Opublikowano

Następnym razem będzie lepiej!

Polecam obejrzeć każdemu supportowi na YoloQ =)

Ogólnie ogarnijcie kanał gościa, Support D1 NA, typ ogarnia :]

Dzięki! Już oglądam. Kojarzyłem gościa :) Tylko Janna to nie jest taki support typu Thresh, Nami do carrowania :) Powoli wyjdę.

OyTmlHP.jpg

Kolejna dziwna gra, na początku wszystkich wyrzuciło, Lee był afk przez część gry. Na końcu dostałem reporta z Verbal Abuse...

Opublikowano

Dzięki! Już oglądam. Kojarzyłem gościa :) Tylko Janna to nie jest taki support typu Thresh, Nami do carrowania :) Powoli wyjdę.

4383014075852161227058.jpg

Kolejna dziwna gra, na początku wszystkich wyrzuciło, Lee był afk przez część gry. Na końcu dostałem reporta z Verbal Abuse...

ja nie wiem jak nia grac, gdy probuje koncze 1:!5 i jeszcze na farcie wygrywam :# jakies porady? z 'q' ciezko trafic, dobre jest jej 'e' dla mnie z tym red itemkiem :# ale nie wiem jak nia zagrac :x

Hello there.

Opublikowano

ja nie wiem jak nia grac, gdy probuje koncze 1:!5 i jeszcze na farcie wygrywam :# jakies porady? z 'q' ciezko trafic, dobre jest jej 'e' dla mnie z tym red itemkiem :# ale nie wiem jak nia zagrac :x

Graj bezpiecznie, jak masz np. takiego Renektona to jak widzisz okazję to używaj talizmanu, daj mu tarczę - darmowe ~60 AD - a potem flash za ich adc (jeśli nie ma dasha, jeśli skoczysz za Tristanę, to najprawdopodobniej odskoczy i stracisz flasha). Ogólnie gram nią od przedwczoraj i jest git :) Liczą się asysty :)

Kolejna gra:

8034314075883881227058.jpg

Trochę słabsza gra w moim wykonaniu, w early Annie i Tristana nas zmiażdżyły, ale wyszło dobrze, o mało co nie przegraliśmy gry, zrobili barona, ace i został nam nexus, potem sthrowowali i gra nasza :)

8175014075917741227058.jpg

Kolejna gierka :) Janna master baiter :D Dwa razy gonili mnie w 5, zabili mnie a mój team zabił ich :)

WPTmukk.jpg

Zaorałem bota z Vayne duo, ale jak jest się cipką, która przegrywa bota w ch*j ostro to oczywiście ktoś musi te śmiecie carrować :) Nikt inny jak Maokai, jak mnie to WKURWIA jak wygrywam linię i gram 3 vs. 2. Jak widać na screenie mój toplane najwyższych lotów nie był, tak samo Elise, jak można nie mieć ani jednej asysty jako jungler?

Opublikowano

Nieżle ci idzie tą janną :D szczerze też czasami gram janną na supporcie 

ale adc wgl nie farmią a jak daje im tarczy to zamiast chociaż raz z hita uderzyć adc to ma wyje****

ff904a2e.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRKpicanto ogólnie polecam ci grać janną z caitlyn, dravenem, trist. Są to najlepsi ad to gry właśnie z janną. Caitlyn przez zwiększony dmg do poke, szczególnie na headshot'cie, draven podobnie co cait, ma boosta dodatkowego do Q, u trist nie tyle co tarcza się przydaje to twoje cc, slowujesz gościa, wywalasz mu tornadem i dajesz dodatkowy czas dla tristany, by mogła atakować.

Opublikowano

Fajnie jest z Caitlyn, bo tarcza daję naprawdę dużo - ok. 50 AD, więc dużo zwiększa dmg z ulta, czasami można ładnie zagrać i jak Cait ultuje np. Koga, a ktoś chce go zasłonić to mogę go odrzucić :) Co do farmienia to zawsze daję tarczę gdy dobija rakietę :P. Szukam też alternatywy dla Janny, Sona/Karma wydają mi się najlepsze.

BTW Fajnie gra się Janną na Nasusa ;D Kolega nie może adc uderzyć przez moje CC.

Opublikowano

Kojarzę Cię jako dobrego adc, co sądzisz o Ashe + Janna? Chyba wybiorę Karmę i będę grał Janną lub Karmą na zmianę.

Ashe słaba. Jeśli koniecznie chcesz grać z ashką to graj zyrą.

Opublikowano

Zaraz jakieś gry zagram i wrzucę, nadal szukam duo partnera :P. Jak ktoś pisze to albo z Easta, albo ma konto na Weście z niską ligą i nie możemy zagrać.

6688714076941191227058.jpg

Daję jeszcze jedną szansę Karmie, jak nie to wracam do Janny :D

9116914076963401227058.jpg

Na screenie wyglądam jak bob, ale z takim adc to ja mogę co najwyżej Wighta robić, typo był tragiczny, zresztą nasz AP Ezrael na midzie nic nie robił, 3 gra z 3 przegrana z tym gównem na midzie. Później wrócę do Janny, na dziś mam dość raków.

2451714077889241227058.png

Kolega do duo jest, kolejna gra przed nami - Janna+Ashe.

2362714077911481227058.jpg

Hah, gra dziwna, Cait miała 8/1 pushowali, przegraliśmy linię, Rammus nie gankował, gra ogólnie przegrana, dałem się łapać, w ok. 25 minucie robili barona, kolega z duo z ulta trafił chyba 3 osoby, w dodatku Rammus zesmitował barona, Kassadin miał triple killa, ostatni teamfight, Rammus z Nasusem uciekali, ja z Ashką byliśmy out of position, wróciliśmy się, Kassadin z teleportu miał homeguardy to spowolnił ich, ja flash i 2 odizolowałem od reszty, Ashe triple kill i leciał już ult w kogoś - byłaby quadra i Kassadin wziął. Gorsza gra z mojej strony, ale cieszę się z wygranej. Już nadrobiłem moje wybryki Karmą. 64 LP Gold 2. Ich Morgana grała bardzo dobrze, łapała mnie, trafiała z Q, Cait była nafeedowana, ale Ashe 3/3 zabiła ją praktycznie solo, więc zbyt dobra to ona nie była.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...