Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zankyou no Terror

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

692061407258562440545.jpg

Typ widowni: Seinen
Gatunek:Psychologiczny, Thiller
Tematyka: Terroryści
Rok produkcji: 2014
Status: Zakończone
Odcinki: 11
Klasyfikacja wiekowa: +16

Hasło przewodnie anime to "Pociągnij za spust i skończ z tym światem".

Anime ma rozpocząć się od ataku terrorystycznego na Tokio, który wywołała dwójka niepozornych licealistów. Wybudzili tym kraj z letargu i pod pseudonimem "Sfinks" grają ze światem w krwawą grę w kotka i myszkę.

Jak na razie poziom porównuję do Death Note. Anime godne uwagi ;)

Źródło i strona do oglądania:

http://anime-odcinki.pl/articles.php?article_id=677

Obrazek:

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/692061407258562440545.jpg

QtiV6xY.gif

Opublikowano

293111407259052111485.png

Najpaskudniejsza morda jaką kiedykolwiek widziałem.

Miałem oglądać, ale opis mnie nie zachęcił, a jeśli wszystkie postacie tak wyglądają, to ja podziękuję.

s2c77Oa.png

Opublikowano

293111407259052111485.png

Najpaskudniejsza morda jaką kiedykolwiek widziałem.

Miałem oglądać, ale opis mnie nie zachęcił, a jeśli wszystkie postacie tak wyglądają, to ja podziękuję.

Tylko on tak głupio wygląda, bo się uśmiecha cały czas .-.

VjqpHGo.png

Anime jest godne polecenia, nie powinieneś kierować się opisem, bo jeśli miałby być ciekawszy, to by zaspoilerował pierwszy odc .-.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ponoć to anime jest top 1 sezonu. Kusi mnie zeby obejrzec, ale ma miec 11 odcinkow, wiec sie boje, ze na 1 sezonie sie nie skonczy

XrgAYyk.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ponoć to anime jest top 1 sezonu. Kusi mnie zeby obejrzec, ale ma miec 11 odcinkow, wiec sie boje, ze na 1 sezonie sie nie skonczy

top 1 sezonu to on nie jest, bo mamy jeszcze Akame ga Kill, Tokyo Ghoula, ale myśle, że w top 5 się mieści.

Na razie akcja ciągle to samo, czekam, aż dowiem się o tym miejscu z którego oni dwaj uciekli.

League of Legends Borson I Mocny

Opublikowano

top 1 sezonu to on nie jest, bo mamy jeszcze Akame ga Kill, Tokyo Ghoula, ale myśle, że w top 5 się mieści.

Na razie akcja ciągle to samo, czekam, aż dowiem się o tym miejscu z którego oni dwaj uciekli.

No nie wiem. Zankyo ponoć ma szanse na 9/10, a tokyo ghoul i akame ga kill to jak na razie 6-8/10 Obejrze zankyo i się wypowiem.

XrgAYyk.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak dla mnie 10/10, całe anime było niesamowite.

Ending konkretny i logiczny, nie zostawia żadnych wątków bez odpowiedzi. Myślałem, że zniszczą to, bo tylko 11 odcinków, ale było genialnie! Z ręką na sercu polecam serię każdemu.

Btw. Proszę nie zrażać się do kreski, z odcinka na odcinek jest coraz lepsza.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Dla mnie 8/10 głównie dlatego, że kilka epów było przegadanych, a jak na tak krótką serię to trochę zły wybór.

Oczywiście rozumiem, że wszystko musi być wytłumaczone, że to fabuła itp itd. OK, ogół wyszedł i tak zdumiewająco więc nie mam nic więcej do dodania.

Chciałbym widzieć więcej anime tego typu w przyszłych sezonach, a nie ciągłe shouneny, ecchi i inne gówna. Eh.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Bardzo fajnie zrobione anime. Sfinxy nonstop zaskaczają nas nowymi pomysłami, jak zwrócić na siebie uwagę. Końcówka równie zaskakująca. Zapowiada się coś większego, ho, zamieszanie, a oni tylko chcieli pokazać pewien budynek, który dla nich znaczył więcej niż całe życie.

W końcu giną dla tego, giną dla przyszłości, by ludzie pamiętali o nich i o tym niecnym czynie popełnionym przez rząd.

Fajne anime, choć krótkie :(

Takie informacje proszę dawać w spoiler, jest to znacząca informacja.

//KlauS.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo fajnie anime, przypadło do gustu. Szkoda że takie krótkie.. no i zakończenie takie no.. smutnawe ;((

Opublikowano

Anime w sumie wypada całkiem nieźle, jest oryginalne, a jeśli chodzi o szatę graficzną to dość dobra (przyjemny odskok od słodkiej kreskiw moim przypadku - z anime pokroju love live/mashiro iro symphony). Lecz nie całe anime było takie piękne - do odcinka 10 wszystko mi się podobało, ale po 10 ( zaakończenie) - poraka, jak to mogło się tak słabo skończyć.. ?

8/10 

EKcyFTZ.png

Opublikowano

Anime w sumie wypada całkiem nieźle, jest oryginalne, a jeśli chodzi o szatę graficzną to dość dobra (przyjemny odskok od słodkiej kreskiw moim przypadku - z anime pokroju love live/mashiro iro symphony). Lecz nie całe anime było takie piękne - do odcinka 10 wszystko mi się podobało, ale po 10 ( zaakończenie) - poraka, jak to mogło się tak słabo skończyć.. ?

8/10 

Według mnie skończyło się dobrze i konkretnie. Nie uważam, że było słabe, przecież

bomby by nie odpalił, bo nie chciał zabić ludzi, a cel osiągnął, więc co tu więcej?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Według mnie skończyło się dobrze i konkretnie. Nie uważam, że było słabe, przecież bomby by nie odpalił, bo nie chciał zabić ludzi, a cel osiągnął, więc co tu więcej?

No tak, wielki bohater-terrorysta ^^ (jk), ale troche dziwne to było. Przeżył kilkanaście starć z policją oraz z five, a poległ przy jednym wojskowym helikopterze ? Może nie jest to złe zakończenie, ale spodziewałem się innego (np. ucieczka poza japonię). To tak jakby np. w Highschool of the dead, głowni bohaterowie w ostatnim odcinku byli po tyle starciach nagle zarażeni przez zombie :s No, ale tak jak napisałem - w ogólnej subiektywnej ocenie - 8/10 :)

EKcyFTZ.png

Opublikowano

Jeśli porównujesz to z HOTD, to można by się sprzeczać, że tak też są normalni, realni ludzie ;d (uczniowie szkoły, podobnie jak w ZNT). Nie wiem czy to dobrze interpretuje, bo zupełnie nie ogarniam o co Ci chodziło z tymi "zwykłymi ludźmi", tak jak napisałem - w HOTD też byli, zwyczajni uczniowie

EKcyFTZ.png

Opublikowano

Jeśli porównujesz to z HOTD, to można by się sprzeczać, że tak też są normalni, realni ludzie ;d (uczniowie szkoły, podobnie jak w ZNT). Nie wiem czy to dobrze interpretuje, bo zupełnie nie ogarniam o co Ci chodziło z tymi "zwykłymi ludźmi", tak jak napisałem - w HOTD też byli, zwyczajni uczniowie

W HOTD pociski przelatywały pomiędzy cyckami więc.. Chyba nie muszę dalej pisać  xD

417711489342956987022.png

Opublikowano

No tak, wielki bohater-terrorysta ^^ (jk), ale troche dziwne to było. Przeżył kilkanaście starć z policją oraz z five, a poległ przy jednym wojskowym helikopterze ? Może nie jest to złe zakończenie, ale spodziewałem się innego (np. ucieczka poza japonię). To tak jakby np. w Highschool of the dead, głowni bohaterowie w ostatnim odcinku byli po tyle starciach nagle zarażeni przez zombie :s No, ale tak jak napisałem - w ogólnej subiektywnej ocenie - 8/10 :)

Chociaż trochę realności jest w niektórych tytułach ^^ ( serie z 1995 - 2005 mają jednak to coś , kreska nie jest tak cukierkowa i sądzę że anime było kierowane do dojrzalszych osób chociaż pewnie osoby w wieku 12 lat miały więcej rozumu niż osoby z 2000( to zrozumiałe ze względu na czasy- teraz większość czynności robi za nas maszyna ). Anime jest poważniejsze , ciemniejsze i przesiąka klimatem - cycki też były ale większość to normale rozmiary a nie jak w maken-ki krowie wymiona z botoksem . Widać jak społeczeństwo wchodzi na jakiś dziwny etap rozwoju po samym anime ).

Co do cycków osobiście wolę mniejsze :D

rmoiyq.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Obejrzałem Zankyou no Terror, czyli anime o dobrych terrorystach. Jest to jedna z tych serii, które czym dalej, tym są gorsze. 
Co prawda już na początku pierwszego odcinka było widać, że  twórcy mają gdzieś realizm, ale nie sądziłem, że później ta bajkowość przybierze, aż tak skrajne rozmiary.
W dodatku po kilku odcinkach postanowili upodobnić tą serię do schematu Death Note.

Ogólnie ten cały pomysł na anime i motywację głównych bohaterów był idiotyczny.
Jeśli mowa o głównej bohaterce, to ja rozumiem, że nie miała żadnej wiedzy na te tematy, ale jak można być aż tak głupim? To co ona wyprawiała przekraczało wszelkie granice bezmyślności.
Jednak przynajmniej otrzymała dobre zakończenie.

Więc za najlepsze uważam pierwsze 4 odcinki. Wtedy jeszcze był specyficzny i oryginalny klimat, więc szkoda, że twórcy anime wprowadzając nową postać od tego odeszli.

A ten wątek amerykański to po prostu taki s**t, że brak słów.

Openingi i Endingi również ssą. Byle co.

Zaletą jest za to ładna kreska i fajne barwy dla odmiany. To znaczy nie mocno kolorowe, ale takie realistyczne. Główna bohaterka była śliczna.
Więc pod względem wyglądu postaci postawiono na realizm. Szkoda, że tylko pod tym względem.

6/10

Chciałbym widzieć więcej anime tego typu w przyszłych sezonach, a nie ciągłe shouneny, ecchi i inne gówna. Eh.

Akurat to anime prawie w niczym nie jest lepsze od przeciętnego ecchi czy shounena. Jest po prostu inne.

Szkoda że takie krótkie.. no i zakończenie takie no.. smutnawe ;((

Powiedziałbym, że bzdurne i bajkowe.

No tak, wielki bohater-terrorysta ale troche dziwne to było. Przeżył kilkanaście starć z policją oraz z five, a poległ przy jednym wojskowym helikopterze ?

Bo to właśnie bajka. Twórcy anime uśmiercili ich na siłę. Żadnego realizmu.

Opublikowano

Zankyo no terror to moim zdaniem dobre anime. Lubie anime tego typu, więc może dlatego mnie wciągnęło. Kreska, animacja - coś niesamowitego. Jedna z najlepszych jakie widziałem. Muzyka tez byla bardzo dobra. Jeśli chodzi o samą fabułe to miala gorsze momenty, racja, później bylo troche słabiej, ale generalnie mi się podobało, lubie anime tego typu. Zakończenie mysle, ze niektorym przypadnie do gustu a innym nie. Plakać nie plakalem, ale całkiem przyjemnie mi się je oglądało. Anime ma wady, wiadomo. Ale jest calkiem niezłe na tle innych anime wychodzących w sezonach. Mało w sumie chyba wychodzi anime tych gatunków, a szkoda, bo takie lubię.

Opublikowano

Kreska, animacja - coś niesamowitego.

Styl kreski ładny i jakościowo słabo również nie było, ale jednak "niesamowitego" to przesada. Są dużo ładniejsze anime.

Muzyka tez byla bardzo dobra.

Ja tam muzyki prawie w ogóle nie zauważyłem.

Zakończenie mysle, ze niektorym przypadnie do gustu a innym nie.

Zakończenie było niestety sztuczne i na siłę.

Plakać nie plakalem, ale całkiem przyjemnie mi się je oglądało.

Na szczęście

Lisa nie zginęła.

Mało w sumie chyba wychodzi anime tych gatunków, a szkoda, bo takie lubię.

Mało wychodzi, więc dla odmiany obejrzałem tą serię, dlatego tym bardziej szkoda, że okazała się tak bzdurna i słaba.

Opublikowano

Styl kreski ładny i jakościowo słabo również nie było, ale jednak "niesamowitego" to przesada. Są dużo ładniejsze anime.

Ja tam muzyki prawie w ogóle nie zauważyłem.

Zakończenie było niestety sztuczne i na siłę.

Na szczęście

Lisa nie zginęła.

Mało wychodzi, więc dla odmiany obejrzałem tą serię, dlatego tym bardziej szkoda, że okazała się tak bzdurna i słaba.

Ja to inaczej odebrałem, zupełnie przeciwnie względem Ciebie.
Opublikowano

Na samym końcu trochę się wzruszyłem, jak była ta muzyczka

jak się spotkali, na moście?

Szczerze nie spodziewałem się czegoś takiego. Dobrze, że

Lisa nie zginęła, dobra postać

Bezużyteczna w większości =/= zła, jak dla mnie.

Kreska, animacja bardzo ładna

Ocena, 8-9/10

PS.

Genialne <3

Death Note oglądałem kilka lat temu, może pamiętam z 30-40% z tego co tam było, ale wydaje mi się, że się o wiele lepiej na Death Note bawiłem, przyjemniej się oglądało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...