Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Milder MineZ

Under07

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie, chcemy rowniez zmienic poziom trudnosci zombie, oraz dopracowac spawn itemow w skrzyniach, a nas jest tylko 2 a sa wakacje wiec nei siedzimy caly dzien przed komputerem

autorski plugin jest jeden, na ochrone ramek na itemy a reszta to sa autorskie skrypty jest ich chyba 5, na wszystkie strzykawki, na respienie itemkow w skrzyni, aktualnie piszemy lepszy skrypt na spawn zombie i mamy skrypt na teamy wiec widocznie nie ogarneles za bardzo tematu

W takim razie nie wiem po co wam takie same pluginy skoro macie WorldGuard'a, który taką funkcję dodaje..

Nie będę dochodził i kazał wam udowodnić czy macie ten jeden autorski plugin(W co wątpię) po prostu sam się przekonam..

Nie bierz tego za krytykę bo na serwer czekam bo reszta to serwery typu gów** frakcji więc dużego wyboru za bardzo nie mam.

Udało mi się pograć parę minut i z tego co wywnioskowałem nie jest tak źle..

Ale mówię denerwuję mnie to jak ktoś mówi, że coś ma a tego nie ma..

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Podam troszke propozycji bo chyba najdłuzej gralem na tym serwerze ;D

1.Zmniejszenie dmg zombie bo  maja buga jak wejda w ciebie to cale hp z eq diax tracisz w 1-2sek

2.Wlaczyc pvp

3.Mozliwosc kupiena jakiegos cuboida 5x5 (Cos takiego) bo latanie bez sensu z zapelnionym eq pro itemami

4.Albo mi sie wydawalo albo strzykawki /redbull itp nie dzialalo

i to tyle

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

W takim razie nie wiem po co wam takie same pluginy skoro macie WorldGuard'a, który taką funkcję dodaje..

Nie będę dochodził i kazał wam udowodnić czy macie ten jeden autorski plugin(W co wątpię) po prostu sam się przekonam..

Nie bierz tego za krytykę bo na serwer czekam bo reszta to serwery typu gów** frakcji więc dużego wyboru za bardzo nie mam.

Udało mi się pograć parę minut i z tego co wywnioskowałem nie jest tak źle..

Ale mówię denerwuję mnie to jak ktoś mówi, że coś ma a tego nie ma..

mamy wlasne skrypty i moge ci to udowodnic 

Podam troszke propozycji bo chyba najdłuzej gralem na tym serwerze ;D

1.Zmniejszenie dmg zombie bo  maja buga jak wejda w ciebie to cale hp z eq diax tracisz w 1-2sek

2.Wlaczyc pvp

3.Mozliwosc kupiena jakiegos cuboida 5x5 (Cos takiego) bo latanie bez sensu z zapelnionym eq pro itemami

4.Albo mi sie wydawalo albo strzykawki /redbull itp nie dzialalo

i to tyle

pisalem juz ze bedziemy pracowac nad tym, pvp jest i bylo wlaczone jedynie na spawnie off, o tym cuboidzie pomyslimy, strzykawki i cala reszta dziala jedynie 2 rodzaje karabinow.

Opublikowano
@ref

Nowosci !
#Dodano jedyne na mapie ocalałe (małe bardzo) miasto w którym jest życie (handel, #questy, uprawy itd.)
#Naprawiono bug z niedziałającymi broniami.
#Usprawniono spawn oraz dodano kilka "poradnikow"
#Usprawniono spawn zombie oraz zoptymalizowano ich siłe.
#Automatyczne eventy co godzine, do przepisania haslo (kto pierwszy przepisze kod ten wygrywa nagrode)
#Wybudowano obszary do kupienia dla teamow. (namioty)

Do zrobienia:
*Naprawienie kilku resetujacych sie skrzyn.
*Dodanie opcji kupienia terenow do skryptu na teamy.
*Wiecej questow.

Screeny:
Automatyczny event:

pM5DN4.png

Tereny do kupienia dla teamow.
QL0cjs.png
Małe Ocalałe Miasteczko: 
uAXDbz.png
Opublikowano

Screeny są, jest parę nowych rzeczy które widze w takich typu serwerach :) czekam na start

Miło, pracujemy zeby jak najbardziej udoskonalić serwer i zeby gra sie nie znudziła po tygodniu :) 

Mamy zamiar jeszcze wprowadzic tworzenie teamow za kase np. 1000$ , kase bedzie mozna uzyskac z 

zombie, ukonecznia questow lub handlu w miasteczku, bo nie chcemy zeby bylo 20 teamow robionych

przez byle kogo tylko to maja byc porzadne zespoly, tak samo z obszarami gdyz jest ich malo i nie bedziemy

dorabiać zeby nie zepsuć klimatu survivalu to tereny tez beda drogo kosztowac (nie mowiac o blokach budulcowych ktore mozna bedzie tylko kupic)

Opublikowano

Teraz czekac do soboty na start bo widze ze duzo rzeczy zostało dodanych

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Myślę, że twórcy tego serwera nie mają zielonego pojęcia czym jest dayz, minez, warz.

Przytoczę kawałek opisu:

Na zdjęciu powyżej widać najmocniejszą broń w grze CZ550 

Serio!?

Nie dość, że to nie jest CZ550 tylko karabin snajperki SVD CAMO.

CZ550 to karabin służący do polowań na zwierzyny, 5 strzałowy.

Na screenie widać shoguny, ok.

Ale co tam do jasnej anielki robi BIZON ? Serio?

Bizon to broń automatyczna, magazynek mieści 64 naboi.

Ok, dalej.

Karabiny snajperskie i co ja widzę? AK-47, brawo!

Po takiej prezentacji nie zagram tutaj.

Opublikowano

Teraz czekac do soboty na start bo widze ze duzo rzeczy zostało dodanych

Zapraszam.

Myślę, że twórcy tego serwera nie mają zielonego pojęcia czym jest dayz, minez, warz.

Przytoczę kawałek opisu:

Serio!?

Ok, dalej.

Spoko, ale to nasz serwer i robimy go oryginalnie, tak sie sklada ze wiemy duzo o dayz a co do cz550 to po prostu bardziej nam sie podoba skin svd camo i tyle i na serwerze cz550 ma 5 naboi wiec jest w pelni odwzorowana jedynie skin zmienilismy sobie, a co do ak to tam pisze karabiny / sniperki wiec lekko sie pomyliles. 

"ale dzieki za opinie bo ona tez motywuje, postaram sie w wolnym czasie zmienic nazwe cz550 na Svd Camo a co do skina shotguna to postaram sie rowniez go zmienic. :) "

"Jeśli bóg się nie wszystkim spodobał, to jakim cudem my się mamy wszystkim spodobać"

Opublikowano

Przytoczę kawałek opisu:

Serio!?

Ok, dalej.

Zwracam honor co do AK-47.

Ale i tak nie zagram bo zraziłeś mnie tym BIZONEM.

PS: Pozdrawiamy ekipa bonza.

Opublikowano

szkoda, moze jednak kiedys sie zdecydujesz zawitac :) 

Wzielem sobie do serca twoje rady i wyglad tego shotguna zostanie poprawiony .

Opublikowano

Flakor i tak ten serwer lepszy od serwera minecraft metin 2

Zagram na pewno, tylko te 10 slot odpycha ;/

~Ryuuji

Na serwerze jest 25 slotów  a nie 10 wpisz sobie to ip w minecrafcie s8.hostmc.pl:15587 i zobaczysz ze jest 25slotów

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Zagram na pewno, tylko te 10 slot odpycha ;/

~Ryuuji

na serwerze posiadamy 25 slotow startowo ale w kazdej chwili mozemy je zwiekszyc nawet do 50 slotow takze bez obaw :)

Na serwerze jest 25 slotów  a nie 10 wpisz sobie to ip w minecrafcie s8.hostmc.pl:15587 i zobaczysz ze jest 25slotów

dzieki za pomoc :)

Opublikowano

Ja nie mam serwera minecraft metin2.

A texturepack sami robiliście czy z neta?

Opublikowano

Ja nie mam serwera minecraft metin2.

A texturepack sami robiliście czy z neta?

troche jest robione a troche jest z internetu, 

Opublikowano

Będa jakies eventy z okazji startu w sobote ?

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Będa jakies eventy z okazji startu w sobote ?

Tak, z pewnoscia. Planujemy pare eventow ale to wszystko zalezy od was czy sie one odbeda.

Opublikowano

Ludzi powinno byc duzo bo na samej becie przed startem bylo 15 osob wiec teraz powinno byc z 20+

i mam nadzieje ze uda sie wam wyrobic z serwerem i nie przenosic startu bo juz dlugo czekam na ten serwer ;)

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Ludzi powinno byc duzo bo na samej becie przed startem bylo 15 osob wiec teraz powinno byc z 20+

i mam nadzieje ze uda sie wam wyrobic z serwerem i nie przenosic startu bo juz dlugo czekam na ten serwer ;)

tez mam nadzieje ze sie wyrobimy ;p zostalo nam jeszcze poprawic spawn zombie (za duzo sie ich spawni) oraz dokonczyc pisanie skryptu na tereny dla teamow, a ja wlasnie skonczylem przerabiac texture packa (jest swietny :D)

Opublikowano

Mogl bys mi podac tego texture pack na pw czy normalnie go na serwerze bedzie mozna pobrac jak wczesniej ?

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Mogl bys mi podac tego texture pack na pw czy normalnie go na serwerze bedzie mozna pobrac jak wczesniej ?

bedzie mozna pobrac, na serwerze :)

Opublikowano

Ile zostało jeszcze do zrobienia ? czy te skrzynki sa naprawione ? ze co chwile nowy itemek byl ?>

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Ile zostało jeszcze do zrobienia ? czy te skrzynki sa naprawione ? ze co chwile nowy itemek byl ?>

tak, sa poprawione, oczywiscie jest mozliwosc ze gdzies sie jeszcze zbugowala ale to istnieje marna szansa. Juz konczymy prace. Powinnismy zdazyc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...