Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostałem oszukany na allegro

Ɲestlee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czekam, czekam. Boję się tylko że ten koleś powróci po kod, ja mu go dam a ten da dyla z kodem i nie będzie już na 100% kasy ;/ A tak to chyba jeszcze mogę tą kasę dostać.

Tylko żeby koleś dał Ci ten towar.

bez gif

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powiem tak. Jest 50 na 50 %ta szans że mnie nie oszuka. Ja szukam na internecie opcji wydostania tej kasy z tego homepay ale mozolnie strasznie idzie mi to wyszukiwanie ;/

4043121350.png

Opublikowano

Tylko nic nie kombinuj - tylko prześlij mu ''prawdziwy'' kod, a on Ci wyśle kurierem towar (przesyłka to 5-15 złotych kolejnych) - jeśli masz 50 na 50 procent szans.

bez gif

Opublikowano

Tylko w tym problem, że towar nie zostanie przesłany kurierem tylko drogą elektroniczną. W sensie on przesyła mi gold na konto w grze.

4043121350.png

Opublikowano

Tylko w tym problem, że towar nie zostanie przesłany kurierem tylko drogą elektroniczną. W sensie on przesyła mi gold na konto w grze.

A to dlaczego nie napisałeś na początku tematu że to jest ''konto w grze''?

A aaa, to chodzi o grę, bo na początku napisałeś to:

Zakupiłem produkt i nie dostałem go. 

Ale nie wiadomo, jaki produkt.

A teraz, że to:

on przesyła mi gold na konto w grze.

Że to jest konto w grze Gold.

Zgadza się?

bez gif

Opublikowano

Hmm... Są to coinsy (gold) W grze FIFA 14. Ja wystawiam zawodnika. On kupuje za określoną kwotę i ja dostaję na konto pieniądze. Tak to wygląda.

4043121350.png

Opublikowano

Hmm... Są to coinsy (gold) W grze FIFA 14. Ja wystawiam zawodnika. On kupuje za określoną kwotę i ja dostaję na konto pieniądze. Tak to wygląda.

Ok.

Życzę Ci, żeby gościu dał Ci dodatek za te 50 złotych, o tym dodatku Gold na Twoje konto do tej Fify 14. Tego Ci życzę.

bez gif

Opublikowano

No dzięki Ci bardzo ale wątpię. Byłem zbyt ufny. Napisałem do bok'u Homepay.pl ale zanim odpiszą to pewnie tydzień minie.

4043121350.png

Opublikowano

Moim zdaniem to ty zjebałeś akcje, podałeś mu niewłaściwy kod aby go sprawdzić WTF ?  Gdybym ja miał coś komuś sprzedawać i wysłał ci by lewy kod też bym go zignorował i nie odpisywał. 

Jeśli coś kupujesz to po co kombinujesz ? 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Moim zdaniem to ty zjebałeś akcje, podałeś mu niewłaściwy kod aby go sprawdzić WTF ?  Gdybym ja miał coś komuś sprzedawać i wysłał ci by lewy kod też bym go zignorował i nie odpisywał. 

Jeśli coś kupujesz to po co kombinujesz ? 

W 2 sekundy po wysłaniu od razu mnie zignorował. Na dodatek ma nick "jol ludziska fdas". Ma pewnie z 13 lat. Daje trefne aukcje na allegro z błędami. Jak tu takiego nie sprawdzić?

4043121350.png

Opublikowano

Policja gówno co w tej sprawie zrobi bo kradzież jest chyba od 250 zł.

Zgłoś to allegro, może go zablokują czy coś i odzyskasz jakoś pienądze.

Chyba nie wiesz co to jest kradzież. TO JEST KU*WA OSZUSTWO, możesz to spokojnie zgłosić na policję i będą musieli coś z tym zrobić.

Opublikowano

Zachowujesz się jak hipokryta i tak niestety jest to prawdą. Allegro to nie zabawka ani GG do sprawdzania osób 'czy Cię oszukają'. Zrozum to w końcu a nie zganiasz na niego, że to on jest oszustem. Ty w pierwszej chwili chciałeś go oszukać a teraz nagle widzisz problem bo jednak nie udało Ci się go sprawdzić, oh!

Opublikowano

Prawdą jest to. Że jak ktoś daje aukcje na allegro. To nie po to by oszukać. Nie po to by iść na przekur samemu serwisowi. Tylko po to aby sprzedać towar. Ten koleś wmawiał mi że dostaje 90% środków z sms'a. Wmawiał mi że mnie nie oszuka bo to przecież allegro. A allegro nie wspiera sprzedaży poprzez inne środki płatności (sms). Mówił bardzo zawile i niestety. Nie moja wina że to "JA" zostałem oszukany. Bo taka jest prawda.

4043121350.png

Opublikowano

Prawdą jest to. Że jak ktoś daje aukcje na allegro. To nie po to by oszukać. Nie po to by iść na przekur samemu serwisowi. Tylko po to aby sprzedać towar. Ten koleś wmawiał mi że dostaje 90% środków z sms'a. Wmawiał mi że mnie nie oszuka bo to przecież allegro. A allegro nie wspiera sprzedaży poprzez inne środki płatności (sms). Mówił bardzo zawile i niestety. Nie moja wina że to "JA" zostałem oszukany. Bo taka jest prawda.

• Przed 'że' nie dajemy kropki,
  • Przekór, a nie przekur,
  • Przecinki,
  • Składnia, bo połowe musiałem literować żeby zrozumieć

Skoro wiesz, że allegro nie wspiera sprzedaży poprze inne środki płatności, to trzeba było się nie pisać na kupno od tego gościa tylko zdecydować się na inną aukcję. :)

Opublikowano

Możesz jedynie wystawić mu negatywa i zgłosić.

Raczej pieniędzy nie odzyskasz, kwota nie przekracza 250 zł dlatego na policje zgłosić tego nie ma sensu.

Opublikowano

Sorry. Zdecydowanie za szybko piszę i mogę nie trafić w przecinek jeśli piszę na klawiaturze nie patrząc na nią ^^. Ogólnie ze składnią nie mam najmniejszych problemów ^^. Przekur-przekór. Serio?;D

A tematem rozmowy może być to: Jak wykorzystać kod który dostałem sms'em od Homepay.

PS: Jak on wróci i będzie chciał nadal ten kod to mu go dać?

4043121350.png

Opublikowano

Dlaczego Wy ciągle piszecie, że policja zajmuję się kradzieżami od 250zł? Wyjdzcie na miasto i wszystko bierzcie - ciuchy, jedzenie, kołpaki, telefony.

Do 250zł kradzież - jest to występek - karany zazwyczaj grzywną

Powyżej 250zł - jest to przestępstwo - możesz mieć odsiadkę.

I przestańcie w końcu na tym forum pisać tą głupote, bo jakiś dekl 2 lata temu to wymyslił i do dziś powtarzacie.

Opublikowano

Sorry. Zdecydowanie za szybko piszę i mogę nie trafić w przecinek jeśli piszę na klawiaturze nie patrząc na nią ^^. Ogólnie ze składnią nie mam najmniejszych problemów ^^. Przekur-przekór. Serio?;D

A tematem rozmowy może być to: Jak wykorzystać kod który dostałem sms'em od Homepay.

PS: Jak on wróci i będzie chciał nadal ten kod to mu go dać?

Czyli to jest prośba o pomoc, a nie prośba o układanie życia?

Opublikowano

Czyli to jest prośba o pomoc, a nie prośba o układanie życia?

Słuchaj. Jeśli dam mu kod to może permamentnie stracę kasę. Jeśli zatrzymam kod to być może odzyskam pieniądze. I tu się wysuwa pytanie co robić? To nie jest prośba o układanie życia.

4043121350.png

Opublikowano

a skąd my mamy wiedzieć czy Cię szuka czy nie?

Chodzi tu bardziej o to:

-Zaufać?

-Czy da się ją odzyskać jeśli mu nie dam kodu?

4043121350.png

Opublikowano

Chodzi tu bardziej o to:

-Zaufać?

-Czy da się ją odzyskać jeśli mu nie dam kodu?

Ja na Twoim miejscu sam bym sobie nie ufał, jak chciałbym kogoś ojebać a potem zostać ojebanym.

No ale niech będzie -> Nie ufaj bo stracisz to co masz, skąd wiesz, że teraz będzie ok?

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...